Ինքնիշխան և կախյալ պետությունների ցանկ` ըստ պտղաբերության ընդհանուր մակարդակի

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Երկրներն ըստ պտղաբերության մակարդակի (2020), ներկայացված Կենտրոնական հետախուզական վարչության կողմից

Սա ինքնիշխան և կախյալ պետությունների ցանկն է՝ ըստ պտղաբերության ընդհանուր մակարդակի (TFR). յուրաքանչյուր կնոջից ծնվող երեխաների ակնկալվող թիվը։

Մեթոդաբանություն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Առաջին ցուցակները ցույց են տալիս ամենավերջին տարին, որտեղ կան հրապարակված պտղաբերության մակարդակի (TFR) ընդհանուր տվյալներ, որոնք դասակարգվել են ինքնիշխան և կախյալ պետությունների կողմից, և տարանջատվում են կազմակերպության տիպով՝ միջկառավարական, պետական կամ հասարակական կազմակերպություն, որը որոնում, կազմակերպում և հրապարակում է տվյալները։

Երկրների դասակարգումը ըստ վերջին տարիների տվյալների

Միջկառավարական կազմակերպությունների դասակարգման ցուցակները

Համաշխարհային բանկի վարկանիշային ցուցակը հիմնված է 2018 թվականին հրապարակված առցանց տվյալների հիման վրա[1]։ Համաշխարհային բանկը Միավորված ազգերի կազմակերպության միջազգային ֆինանսական հաստատություն է, Համաշխարհային բանկի խմբի բաղկացուցիչ մասն է և ՄԱԿ-ի զարգացման խմբի անդամ է, բայց նաև հավաքում և վերլուծում է ժողովրդագրության հարցերի վերաբերյալ տեղեկատվությունը՝ հիմնված միջազգային և ազգային աղբյուրների վրա. (1)։ Աշխարհի բնակչության հեռանկարներ, (2) ՄԱԿ-ի վիճակագրական բաժին։ Բնակչության և կենսական վիճակագրության հաշվետվություն (տարիներ), (3) մարդահամարի հաշվետվություններ և ազգային վիճակագրական գրասենյակների այլ վիճակագրական հրապարակումներ, (4) Եվրոստատ. Ժողովրդագրական վիճակագրություն, (5) Խաղաղօվկիանոսյան համայնքի քարտուղարություն. Վիճակագրության և ժողովրդագրության ծրագիր, և (6) ԱՄՆ մարդահամարի բյուրո. Միջազգային տվյալների շտեմարան։

Նշում. Երբեմն Համաշխարհային բանկը փոխում է պտղաբերության մակարդակի ցուցանիշները` աղբյուրներից ավելի ճշգրիտ և թարմացված տեղեկատվություն ձեռք բերելով։ Այդ պատճառով երբեմն անհրաժեշտ է թարմացնել Համաշխարհային բանկի ցուցանիշները, ըստ պտղաբերության մակարդակի։

Պետական մարմինների դասակարգման ցուցակները

ԿՀՎ-ի դասակարգման ցուցակը բերվում է Կենտրոնական հետախուզական վարչության կողմից վերջին տարվա ընթացքում[2] [3]: Գերակշռում են ինքնիշխան պետությունները և երկրները։

INED-Institut National d'Études Démographiques-ը հիմնված է Population & Sociétés առցանց հրապարակման վրա-Tous les pays du monde (2019), համարը 569, 2019 թվականի սեպտեմբեր[4]։

Հասարակական կազմակերպությունների դասակարգման ցուցակները

Բնակչության տեղեկացման բյուրոյի (PRB) դասակարգման ցուցակը հիմնված է 2020 թվականի համաշխարհային բնակչության տվյալների թերթիկի[5]։ Բնակչության տեղեկացման բյուրոն (PRB)[6] մասնավոր, ոչ առևտրային կազմակերպություն է, որն ամբողջ աշխարհին տեղեկացնում է բնակչության, առողջության և շրջակա միջավայրի մասին հետազոտական կամ գիտական աշխատանքներ։ Այն հիմնադրվել է 1929 թվականին։ Համաշխարհային բնակչության տվյալների թերթերը երկկողմանի պաստառներ են (այժմ հրապարակվում են առցանց), որոնք մանրամասն տեղեկություններ են ներկայացնում ավելի քան 200 երկրների ժողովրդագրական, առողջության և շրջակա միջավայրի ցուցանիշների վերաբերյալ։

Նշում. Երկրի կողմից ծնելիության մակարդակի ցուցանիշների փոփոխությունը մեկ տարուց մյուսը միշտ չէ, որ արտացոլում է որոշակի երկրում պտղաբերության մակարդակի իրական աճը կամ նվազումը, այլ փոխարենը արտացոլում է փոփոխությունը, որը կատարվել է աղբյուրներից առավել ճշգրիտ և թարմացված տեղեկատվության պատճառով։

«Մեր աշխարհը տվյալների մեջ» (OWID) 2019 թվականի վարկանիշային աղյուսակի երկրների ցանկը կազմված է և հիմնված է OWID կայքի վրա (կտտոցվող քարտեզի և մեջբերման աղբյուրների վրա)[7][8] (OWID) առցանց հրատարակություն է, որը ներկայացնում է էմպիրիկ հետազոտություն և տվյալներ, որոնք ցույց են տալիս, թե ինչպես են փոփոխվում կենսապայմանները ամբողջ աշխարհում։ Նպատակն է ցույց տալ, թե ինչպես է աշխարհը փոխվում և ինչու։ Հրապարակումը մշակվել է Օքսֆորդի համալսարանում և հեղինակն է սոցիալական պատմաբան և զարգացման տնտեսագետ Մաքս Ռոզերը։

Համեմատության դասակարգման ցուցակները

«Մեր աշխարհը տվյալների մեջ» (OWID) Երկրի դասակարգումը և համեմատությունը TFR-ի հետ. 1950 և 2015 թվականների ցուցակը կազմված է և հիմնված է OWID կայքի վրա (կտտացրեք քարտեզի և մեջբերման աղբյուրների վրա) [9] [10] Our World In Data (OWID) առցանց հրատարակություն է, որը ներկայացնում է էմպիրիկ հետազոտություններ և տվյալներ, որոնք ցույց են տալիս, թե ինչպես են փոխվում աշխարհի կենսապայմանները։ Նպատակը ցույց է տալիս, թե ինչպես է աշխարհը փոխվում և ինչու։ Հրապարակումը մշակվել է Օքսֆորդի համալսարանում և հեղինակ է սոցիալական պատմաբան և զարգացման տնտեսագետ Մաքս Ռոզերը։

Համաշխարհային բանկի երկրների դասակարգումը և համեմատությունը TFR-ի կողմից. 1960 և 2015 թվականների ցուցակը կազմված է և հիմնված է Համաշխարհային բանկի ինտերնետային կայքում հրապարակված ժողովրդագրական տվյալների վրա (կտտացրեք քարտեզի և մեջբերման աղբյուրների վրա) [9]

Բնակչության տեղեկացման բյուրոն (PRB) Երկրի դասակարգումը և համեմատությունը TFR-ի հետ. 1970 և 2013 թվականների ցուցակը կազմված է և հիմնված է Համաշխարհային բնակչության 2014 թվականի[10] տվյալների հիման վրա, որոնք հրապարակվել են առցանց[11][12]։

Կանխատեսում/կանխագուշակումների դասակարգման ցուցակները.

ՄԱԿ-ի վարկանիշային ցուցակը բխում է ՄԱԿ-ի Համաշխարհային բնակչության հեռանկարներից։ Թվերը բերված են ՄԱԿ-ի Բնակչության համաշխարհային հեռանկարների 2015 թվականի զեկույցից՝ 2015-2020 թվականների ժամանակահատվածի համար՝ օգտագործելով միջին ենթադրությունը[13][14] և 2019 թվականի վերանայումից ՄԱԿ-ի Համաշխարհային բնակչության հեռանկարների զեկույցը՝ 2020–2025 թվականների համար՝ օգտագործելով միջին ենթադրությունը[15]։ ՄԱԿ-ի Բնակչության (DESA - տնտեսական և սոցիալական հարցերի դեպարտամենտի[16]) դասակարգման ցուցակը հիմնված է 2015-2020 և 2020-2025 թվականների տարիների կանխատեսում/կանխագուշակման վրա, որոնք հրապարակվել են առցանց[17][18]։

Ընդառված են միայն 2019/100 000 և ավելի բնակչություն ունեցող երկրներ/տարածքներ։ Դասակարգվում են 2015-2020 և 2020-2025 թվականների տվյալների հիման վրա։

Երկրի վարկանիշային աղյուսակը վերջին տարվա ցուցանիշներով[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Երկրների դասակարգումը միջկառավարական կազմակերպությունների կողմից[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

2018 թվականի տվյալները ըստ Համաշխարհային բանկի
Դասակարգում Երկիր Պտղաբերության մակարդակը
2018 թվականին
(ծնունդներ/կանայք)
1 Նիգեր Նիգեր 6.9
2 Սոմալի Սոմալի 6.1
3 Կոնգոյի Հանրապետություն Կոնգոյի Հանրապետություն 5.9
4 Մալի Մալի 5.9
5 Չադ Չադ 5.7
6 Անգոլա Անգոլա 5.5
7 Բուրունդի Բուրունդի 5.4
8 Նիգերիա Նիգերիա 5.4
9 Գամբիա Գամբիա 5.2
10 Բուրկինա Ֆասո Բուրկինա Ֆասո 5.2
11 Ուգանդա Ուգանդա 5.0
12 Տանզանիա Տանզանիա 4.9
13 Մոզամբիկ Մոզամբիկ 4.9
14 Բենին Բենին 4.8
15 Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն 4.7
16 Գվինեա Գվինեա 4.7
17 Հարավային Սուդան Հարավային Սուդան 4.7
18 Կոտ դ'Իվուար Կոտ դ'Իվուար 4.6
19 Զամբիա Զամբիա 4.6
20 Սենեգալ Սենեգալ 4.6
21 Կամերուն Կամերուն 4.6
22 Մավրիտանիա Մավրիտանիա 4.6
23 Հասարակածային Գվինեա Հասարակածային Գվինեա 4.5
24 Գվինեա Բիսաու Գվինեա Բիսաու 4.5
25 Աֆղանստան Աֆղանստան 4.5
26 Կոնգոյի Հանրապետություն Կոնգոյի Հանրապետություն 4.4
27 Սուդան Սուդան 4.4
28 Սողոմոնյան Կղզիներ 4.4
29 Սան Տոմե և Պրինսիպի Սան Տոմե և Պրինսիպի 4.3
30 Տոգո Տոգո 4.3
31 Լիբերիա Լիբերիա 4.3
32 Սիերա Լեոնե Սիերա Լեոնե 4.3
33 Եթովպիա Եթովպիա 4.2
34 Մալավի Մալավի 4.2
35 Կոմորյան Կղզիներ Կոմորյան Կղզիներ 4.2
36 Մադագասկար Մադագասկար 4.1
37 Էրիթրեա Էրիթրեա 4.1
38 Ռուանդա Ռուանդա 4.0
39 Արևելյան Թիմոր Արևելյան Թիմոր 4.0
40 Գաբոն Գաբոն 4.0
41 Սամոա Սամոա 3.9
42 Գանա Գանա 3.9
43 Եմեն Եմեն 3.8
44 Վանուատու Վանուատու 3.8
45 Իրաք Իրաք 3.7
46 Պաղեստինյան ազգային վարչություն Պաղեստինյան ազգային վարչություն (Գազայի հատված և Հորդանան գետի արևմտյան ափ) 3.6
47 Զիմբաբվե Զիմբաբվե 3.6
48 Տաջիկստան Տաջիկստան 3.6
49 Կիրիբատի Կիրիբատի 3.6
50 Պապուա Նոր Գվինեա Պապուա Նոր Գվինեա 3.6
51 Տոնգա Տոնգա 3.6
52 Պակիստան Պակիստան 3.5
53 Քենիա Քենիա 3.5
54 Նամիբիա Նամիբիա 3.4
55 Եգիպտոս Եգիպտոս 3.3
56 Ղրղզստան Ղրղզստան 3.3
57 Լեսոթո Լեսոթո 3.1
58 Մարոկկո Մարոկկո 3.1
59 Միկրոնեզիայի Ֆեդերատիվ Նահանգներ Միկրոնեզիա 3.1
60 Ալժիր Ալժիր 3.0
61 Էսվատինի Էսվատինի 3.0
62 Հայիթի Հայիթի 2.9
63 Մոնղոլիա Մոնղոլիա 2.9
64 Օման Օման 2.9
65 Բոտսվանա Բոտսվանա 2.9
66 Գվատեմալա Գվատեմալա 2.9
67 Ղազախստան Ղազախստան 2.8
68 Սիրիա Սիրիա 2.8
69 Թուրքմենստան Թուրքմենստան 2.8
70 Ֆիջի Ֆիջի 2.8
71 Հորդանան Հորդանան 2.8
72 Բոլիվիա Բոլիվիա 2.7
73 Ջիբութի Ջիբութի 2.7
74 Լաոս Լաոս 2.7
75 Ֆիլիպիններ Ֆիլիպիններ 2.6
76 Կամբոջա Կամբոջա 2.5
77 (1) Ֆարերյան կղզիներ Ֆարերյան կղզիներ (Դենմարկ) 2.5
78 Գայանա Գայանա 2.5
79 Պանամա Պանամա 2.5
80 Հոնդուրաս Հոնդուրաս 2.5
81 Պարագվայ Պարագվայ 2.4
82 Էկվադոր Էկվադոր 2.4
83 Ուզբեկստան Ուզբեկստան 2.4
84 Սուրինամ Սուրինամ 2.4
85 Իսրայել Իսրայել 2.4
86 Սեյշելյան կղզիներ Սեյշելյան կղզիներ 2.4
87 Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն 2.4
88 Նիկարագուա Նիկարագուա 2.4
Աշխարհ 2.4
89 Դոմինիկյան Հանրապետություն Դոմինիկյան Հանրապետություն 2.3
90 Սաուդյան Արաբիա Սաուդյան Արաբիա 2.3
91 (2) Գուամ Գուամ (ԱՄՆ) 2.3
92 Ինդոնեզիա Ինդոնեզիա 2.3
93 Բելիզ Բելիզ 2.3
94 Կաբո Վերդե Կաբո Վերդե 2.3
95 Վենեսուելա Վենեսուելա 2.3
96 Արգենտինա Արգենտինա 2.3
97 Պերու Պերու 2.3
98 Լիբիա Լիբիա 2.2
99 Հնդկաստան Հնդկաստան 2.2
100 Շրի Լանկա Շրի Լանկա 2.2
101 Թունիս Թունիս 2.2
102 Մյանմա Մյանմա (Բուրմա) 2.2
103 Իրան Իրան / Իրան Իրան 2.1
104 Մեքսիկա Մեքսիկա 2.1
105 Լիբանան Լիբանան 2.1
106 Քուվեյթ Քուվեյթ 2.1
107 Թուրքիա Թուրքիա 2.1
108 Գրենադա Գրենադա 2.1
109 (3) Ամերիկյան Վիրջինյան կղզիներ Ամերիկյան Վիրջինյան կղզիներ (ԱՄՆ) 2.1
110 Վրաստան Վրաստան 2.1
Բնակչության համալրում 2.1
111 Վիետնամ Վիետնամ 2.0
112 Սալվադոր Սալվադոր 2.0
113 Բանգլադեշ Բանգլադեշ 2.0
114 Մալայզիա Մալայզիա 2.0
115 Կոսովո Կոսովո 2.0
116 (4) Գրենլադիա (վարչական միավոր) Գրենլանդիա (Դենմարկ) 2.0
117 Անտիգուա և Բարբուդա Անտիգուա և Բարբուդա 2.0
118 Բահրեյն Բահրեյն 2.0
119 Ճամայկա Ճամայկա 2.0
120 Բութան Բութան 2.0
121 Ուրուգվայ Ուրուգվայ 2.0
122 (5) Նոր Կալեդոնիա Նոր Կալեդոնիա (Ֆրանսիա) 2.0
123 (6) Ֆրանսիական Պոլինեզիա Ֆրանսիական Պոլինեզիա (Ֆրանսիա) 1.9
124 Նեպալ Նեպալ 1.9
125 Հյուսիսային Կորեա Հյուսիսային Կորեա 1.9
126 (7) Արուբա Արուբա (Նիդերլանդներ) 1.9
127 Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ 1.9
128 Ֆրանսիա Ֆրանսիա 1.9
129 Մալդիվներ Մալդիվներ 1.9
130 Կատար Կատար 1.9
130 Ռուսաստան Ռուսաստան 1.82
131 Բրունեյ Բրունեյ 1.8
132 (8) Սենթ Մարտեն (Ֆրանսիա) 1.8
133 Կոլումբիա Կոլումբիա 1.8
134 Շվեդիա Շվեդիա 1.8
135 Ռումինիա Ռումինիա 1.8
136 Հայաստան Հայաստան 1.8
137 Կոստա Ռիկա Կոստա Ռիկա 1.8
138 Բահամյան Կղզիներ Բահամյան Կղզիներ 1.8
139 Իռլանդիա Իռլանդիա 1.8
140 Չեռնոգորիա Չեռնոգորիա 1.7
141 Ավստրալիա Ավստրալիա 1.7
142 Դանիա Դանիա 1.7
143 Ադրբեջան Ադրբեջան 1.7
144 Բրազիլիա Բրազիլիա 1.7
145 Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 1.7
146 Տրինիդադ և Տոբագո Տրինիդադ և Տոբագո 1.7
147 Իսլանդիա Իսլանդիա 1.7
148 Չեխիա Չեխիա / Չեխիա Չեխիա 1.7
149 Նոր Զելանդիա Նոր Զելանդիա 1.7
150 (9) Կյուրասաո Կյուրասաո (Նիդերլանդներ) 1.7
151 Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետություն Չինաստան 1.7
152 Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա 1.7
153 Էստոնիա Էստոնիա 1.7
154 Չիլի Չիլի 1.6
155 Լիտվա Լիտվա 1.6
156 Բելգիա Բելգիա 1.6
157 Բարբադոս Բարբադոս 1.6
158 Կուբա Կուբա 1.6
159 Ալբանիա Ալբանիա 1.6
160 Լատվիա Լատվիա 1.6
161 Սլովենիա Սլովենիա 1.6
162 (10) Բերմուդյան կղզիներ Բերմուդներ (Մեծ Բրիտանիա) 1.6
163 Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ 1.6
164 Լիխտենշտայն Լիխտենշտայն 1.6
165 Գերմանիա Գերմանիա 1.6
166 Ռուսաստան Ռուսաստան 1.6
167 Նորվեգիա Նորվեգիա 1.6
168 Բուլղարիա Բուլղարիա 1.6
169 Հունգարիա Հունգարիա 1.6
170 Սլովակիա Սլովակիա / Սլովակիա Սլովակիա 1.5
171 Թաիլանդ Թաիլանդ 1.5
172 Շվեյցարիա Շվեյցարիա 1.5
173 Նորմանդյան կղզիներ - (11) (12) Ջերսի Ջերսի (Մեծ Բրիտանիա) 1.5
174 Կանադա Կանադա 1.5
175 Հյուսիսային Մակեդոնիա Հյուսիսային Մակեդոնիա 1.5
176 Սերբիա Սերբիա 1.5
177 Ավստրիա Ավստրիա 1.5
178 Խորվաթիա Խորվաթիա 1.5
179 Լեհաստան Լեհաստան 1.5
180 Բելառուս Բելառուս 1.4
181 Սենտ Լյուսիա Սենտ Լյուսիա 1.4
182 Պորտուգալիա Պորտուգալիա 1.4
183 Ճապոնիա Ճապոնիա 1.4
184 ԱՄԷ ԱՄԷ 1.4
185 Ֆինլանդիա Ֆինլանդիա 1.4
186 Մավրիկիոս Մավրիկիոս 1.4
187 Լյուքսեմբուրգ Լյուքսեմբուրգ 1.4
188 Հունաստան Հունաստան 1.4
189 Կիպրոսի Հանրապետություն Կիպրոս 1.3
190 Ուկրաինա Ուկրաինա 1.3
191 Իտալիա Իտալիա 1.3
192 Բոսնիա և Հերցեգովինա Բոսնիա և Հերցեգովինա 1.3
193 Մոլդովա Մոլդովա 1.3
194 Իսպանիա Իսպանիա 1.3
195 Մալթա Մալթա 1.2
196 (13) Մակաո Մակաո (Չինաստան) 1.2
197 Սինգապուր Սինգապուր 1.1
198 (14) Հոնկոնգ Հոնկոնգ (Չինաստան) 1.1
199 (15) Պուերտո Ռիկո Պուերտո Ռիկո (ԱՄՆ) 1.0
200 Հարավային Կորեա Հարավային Կորեա 1.0
Ինքնիշխան պետություն: 185
Կախյալ տարածքներ: 15
Աշխարհ
1 Աշխարհ 2.4
Խոշոր շրջաններ
1 Ենթասահարա (բացառելով բարձր եկամուտը) 4.7
2 Ենթասահարա 4.7
3 Արաբական աշխարհ 3.2
4 Միջին Արևելք և Հյուսիսային Աֆրիկա (բացառելով բարձր եկամուտը) 2.9
5 Միջին Արևելք և Հյուսիսային Աֆրիկա 2.8
6 Հարավային Ասիա 2.4
7 Լատինական Ամերիկա և Կարիբյան ավազան (բացառելով բարձր եկամուտը) 2.0
8 Լատինական Ամերիկա և Կարիբյան ավազան 2.0
9 Եվրոպա և Կենտրոնական Ասիա (բացառելով բարձր եկամուտը) 1.9
10 Արևելյան Ասիա և Խաղաղ օվկիանոս (բացառելով բարձր եկամուտը) 1.9
11 Արևելյան Ասիա և Խաղաղ օվկիանոս 1.8
12 Եվրոպա և Կենտրոնական Ասիա 1.7
13 Հյուսիսային Ամերիկա 1.7
14 Կենտրոնական Եվրոպա և the Բալթյան երկրներ 1.6
Պետությունների չափը
1 Խաղաղ օվկիանոսյան կղզիներ 3.5
2 Այլ փոքր պետություններ 3.0
3 Փոքր նահանգներ 2.9
4 Կարիբյան ավազանի փոքր պետություններ 2.0
Միջազգային կազմակերպություններ
1 Տնտեսական համագործակցության և զարգացման կազմակերպություն անդամներ 1.7
2 Եվրոպական միություն 1.5
Անվտանգության իրավիճակ
1 Թույլ և կոնֆլիկտային իրավիճակներ 4.5
Տնտեսական տարածքներ
1 Եվրագոտի 1.5
Տնտեսական իրավիճակ
1 Մեծ թվով պարտք ունեցող երկրներին (HIPC) 4.7
2 Ամենաքիչ զարգացած երկրներՄԱԿ-ի դասակարգումը 4.0
Եկամուտ
1 Ցածր եկամուտ ունեցող երկրներ 4.5
2 Միջին եկամուտ ունեցող երկրներ 2.7
3 Ցածր և միջին եկամուտ ունեցող երկրներ 2.6
4 Միջին եկամուտ ունեցող երկրներ 2.3
5 Ավելի ցածր եկամուտ ունեցող երկրներ 1.9
6 Բարձր եկամուտ ունեցող երկրներ 1.6
Դասակարգված չէ
1 (1) Ամերիկյան Սամոա Ամերիկյան Սամոա (ԱՄՆ) -
2 Անդորա Անդորա 1.3 (2010)
3 (2) Բրիտանական Վիրջինյան կղզիներ Բրիտանական Վիրջինյան կղզիներ (Անգլիա) -
4 (3) Կայմանյան կղզիներ Կայմանյան կղզիներ (Անգլիա) -
5 Դոմինիկա Դոմինիկա 1.9 (2003)
6 (4) Ֆրանսիական Գվիանա Ֆրանսիական Գվիանա (Ֆրանսիա) -
7 (5) Ջիբրալթար Ջիբրալթար (Անգլիա) -
8 (6) Գվադելուպա Գվադելուպա (Ֆրանսիա) -
9 (7) Մեն կղզի Մեն կղզի (Անգլիա) 1.6 (2002)
10 Մարշալյան կղզիներ Մարշալյան կղզիներ 4.0 (2011)
11 (8) Մայոտ Մայոտ (Ֆրանսիա) -
12 Մոնակո Մոնակո -
13 Նաուրու Նաուրու -
14 (9) Հյուսիսային Մարիանյան կղզիներ Հյուսիսային Մարիանյան կղզիներ (ԱՄՆ) -
15 Պալաու Պալաու 2.2 (2015)
16 Սան Մարինո Սան Մարինո 1.3 (2012)
17 (10) (Նիդերլանդներ) (Հոլանդական մասը) 2.0 (2011)
18 Սենթ Քիթս և Նևիս Սենթ Քիթս և Նևիս 2.1 (2002)
19 Թերքս և Քայքոս կղզիներ -
20 Տուվալու Տուվալու -
21 Վատիկան Վատիկան -
22 Արևմտյան Սահարա Արևմտյան Սահարա -
Ինքնիշխան պետություն 12
Կախյալ տարածքներ 10

Նշում։

(-) Անհասանելի, չհավաքագրված տվյալները կախյալ տարածքների մասին ներառված չեն։ Գերագույն պետությունները և կախյալ տարածքները, որոնք թվարկված են այբբենական կարգով, դասակարգված չեն։

Երկրների վարկանիշը ըստ պետական կազմակերպությունների[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

2019 թվականի տվյալներն ըստ ԺՈՒԱԻ - Ժողովրդագրական ուսումնասիրությունների ազգային ինստիտուտ
Դասակարգում Երկիր Պտղաբերության մակարդակը
2019 թվական
(ծնունդներ/կանայք)
1 Նիգեր Նիգեր 6.8
2 Սոմալի Սոմալի 6.0
3 Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն 5.8
4 Մալի Մալի 5.8
5 Չադ Չադ 5.6
6 Անգոլա Անգոլա 5.4
7 Բուրունդի Բուրունդի 5.3
8 Նիգերիա Նիգերիա 5.3
9 Գամբիա Գամբիա 5.2
10 Բուրկինա Ֆասո Բուրկինա Ֆասո 5.1
11 Բենին Բենին 4.8
12 Մոզամբիկ Մոզամբիկ 4.8
13 Տանզանիա Տանզանիա 4.8
14 Ուգանդա Ուգանդա 4.8
15 Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն 4.6
16 Կոտ դ'Իվուար Կոտ դ'Իվուար 4.6
17 Գվինեա Գվինեա 4.6
18 Սենեգալ Սենեգալ 4.6
19 Հարավային Սուդան Հարավային Սուդան 4.6
20 Զամբիա Զամբիա 4.6
21 Կամերուն Կամերուն 4.5
22 Մավրիտանիա Մավրիտանիա 4.5
23 Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն 4.4
24 Հասարակածային Գվինեա Հասարակածային Գվինեա 4.4
25 Գվինեա Բիսաու Գվինեա Բիսաու 4.4
26 Աֆղանստան Աֆղանստան 4.3
27 Սան Տոմե և Պրինսիպի Սան Տոմե և Պրինսիպի 4.3
28 Սուդան Սուդան 4.3
29 Տոգո Տոգո 4.3
30 Լիբերիա Լիբերիա 4.2
31 Սիերա Լեոնե Սիերա Լեոնե 4.2
32 Կոմորյան Կղզիներ Կոմորյան Կղզիներ 4.1
33 Եթովպիա Եթովպիա 4.1
34 Մալավի Մալավի 4.1
35 Մարշալյան կղզիներ Մարշալյան կղզիներ 4.1
36 Էրիթրեա Էրիթրեա 4.0
37 Մադագասկար Մադագասկար 4.0
38 Ռուանդա Ռուանդա 4.0
39 Գաբոն Գաբոն 3.9
40 Սողոմոնյան Կղզիներ 3.9
41 Արևելյան Թիմոր Արևելյան Թիմոր 3.9
42 Գանա Գանա 3.8
43 Սամոա Սամոա 3.8
44 Վանուատու Վանուատու 3.7
45 Եմեն Եմեն 3.7
46 Իրաք Իրաք 3.6
47 (1) Մայոտ Մայոտ (Ֆրանսիա) 3.6
48 (Գազայի հատված և Հորդանան գետի արևմտյան ափ) 3.6
49 Տաջիկստան Տաջիկստան 3.6
50 Կիրիբատի Կիրիբատի 3.5
51 Պակիստան Պակիստան 3.5
52 Պապուա Նոր Գվինեա Պապուա Նոր Գվինեա 3.5
53 Տոնգա Տոնգա 3.5
54 Զիմբաբվե Զիմբաբվե 3.5
55 Քենիա Քենիա 3.4
56 Եգիպտոս Եգիպտոս 3.3
57 (2) Ֆրանսիական Գվիանա Ֆրանսիական Գվիանա (Ֆրանսիա) 3.3
58 Նամիբիա Նամիբիա 3.3
59 Լեսոթո Լեսոթո 3.1
60 Ալժիր Ալժիր 3.0
61 Իսրայել Իսրայել 3.0
62 Ղրղզստան Ղրղզստան 3.0
63 Միկրոնեզիայի Ֆեդերատիվ Նահանգներ Միկրոնեզիա 3.0
64 Էսվատինի Էսվատինի (Էսվատինի) 3.0
65 Հայիթի Հայիթի 2.9
66 Մոնղոլիա Մոնղոլիա 2.9
67 Բոտսվանա Բոտսվանա 2.8
68 Ֆիջի Ֆիջի 2.8
69 Գվատեմալա Գվատեմալա 2.8
70 Օման Օման 2.8
71 Սիրիա Սիրիա 2.8
72 Բոլիվիա Բոլիվիա 2.7
73 Ջիբութի Ջիբութի 2.7
74 Հորդանան Հորդանան 2.7
75 Ղազախստան Ղազախստան 2.7
76 Թուրքմենստան Թուրքմենստան 2.7
77 Լաոս Լաոս 2.6
78 Կամբոջա Կամբոջա 2.5
79 Ֆիլիպիններ Ֆիլիպիններ 2.5
80 Էկվադոր Էկվադոր 2.4
81 Գայանա Գայանա 2.4
82 Հոնդուրաս Հոնդուրաս 2.4
83 Մարոկկո Մարոկկո 2.4
84 Նիկարագուա Նիկարագուա 2.4
85 Պանամա Պանամա 2.4
86 Պարագվայ Պարագվայ 2.4
87 Սեյշելյան կղզիներ Սեյշելյան կղզիներ 2.4
88 Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն 2.4
89 Սուրինամ Սուրինամ 2.4
90 Ուզբեկստան Ուզբեկստան 2.4
91 Արևմտյան Սահարա Արևմտյան Սահարա 2.4
Աշխարհ 2.4
92 Բելիզ Բելիզ 2.3
93 Դոմինիկյան Հանրապետություն Դոմինիկյան Հանրապետություն 2.3
94 (3) Գուամ Գուամ (ԱՄՆ) 2.3
95 Ինդոնեզիա Ինդոնեզիա 2.3
96 Սաուդյան Արաբիա Սաուդյան Արաբիա 2.3
97 Վենեսուելա Վենեսուելա 2.3
98 Արգենտինա Արգենտինա 2.2
99 Կաբո Վերդե Կաբո Վերդե 2.2
100 Հնդկաստան Հնդկաստան 2.2
101 Լիբիա Լիբիա 2.2
102 Պերու Պերու 2.2
103 (4) Ռեյունյոն Ռեյունյոն (Ֆրանսիա) 2.2
104 Շրի Լանկա Շրի Լանկա 2.2
105 Թունիս Թունիս 2.2
106 Ադրբեջան Ադրբեջան 2.1
107 Վրաստան Վրաստան 2.1
108 (5) Գվադելուպա Գվադելուպա (Ֆրանսիա) 2.1
109 Իրան Իրան 2.1
110 Քուվեյթ Քուվեյթ 2.1
111 Լիբանան Լիբանան 2.1
112 Մեքսիկա Մեքսիկա 2.1
113 Մյանմա Մյանմա (Մյանմա) 2.1
114 Թուրքիա Թուրքիա 2.1
115 Վիետնամ Վիետնամ 2.1
Բնակչության համալրում 2.1
116 Անտիգուա և Բարբուդա Անտիգուա և Բարբուդա 2.0
117 Բահրեյն Բահրեյն 2.0
118 Բանգլադեշ Բանգլադեշ 2.0
119 Բութան Բութան 2.0
120 Սալվադոր Սալվադոր 2.0
121 Գրենադա Գրենադա 2.0
122 Ճամայկա Ճամայկա 2.0
123 Մալայզիա Մալայզիա 2.0
124 Ուրուգվայ Ուրուգվայ 2.0
125 (6) Ամերիկյան Վիրջինյան կղզիներ Ամերիկյան Վիրջինյան կղզիներ (ԱՄՆ) 2.0
126 (7) Արուբա Արուբա (Նիդերլանդներ) 1.9
127 (8) Ֆրանսիական Պոլինեզիա Ֆրանսիական Պոլինեզիա (Ֆրանսիա) 1.9
128 Հյուսիսային Կորեա Հյուսիսային Կորեա 1.9
129 (9) Մարտինիկա Մարտինիկա (Ֆրանսիա) 1.9
130 Մոնակո Մոնակո 1.9
131 Նեպալ Նեպալ 1.9
132 (10) Նոր Կալեդոնիա Նոր Կալեդոնիա (Ֆրանսիա) 1.9
133 Նոր Զելանդիա Նոր Զելանդիա 1.9
134 Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ 1.9
135 Հայաստան Հայաստան 1.8
136 Ավստրալիա Ավստրալիա 1.8
137 Բրունեյ Բրունեյ 1.8
138 Կոլումբիա Կոլումբիա 1.8
139 Դանիա Դանիա 1.8
140 Դոմինիկա Դոմինիկա 1.8
141 Ֆրանսիա Ֆրանսիա (Ֆրանսիա) 1.8
142 Իռլանդիա Իռլանդիա 1.8
143 Մալդիվներ Մալդիվներ 1.8
144 Կատար Կատար 1.8
145 Ռուսաստան Ռուսաստան 1.8
146 Սենթ Քիթս և Նևիս Սենթ Քիթս և Նևիս 1.8
147 Շվեդիա Շվեդիա 1.8
148 Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 1.8
149 Բահամյան Կղզիներ Բահամյան Կղզիներ 1.7
150 Բելառուս Բելառուս 1.7
151 Բելգիա Բելգիա 1.7
152 Բրազիլիա Բրազիլիա 1.7
153 Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետություն Չինաստան 1.7
154 Կոստա Ռիկա Կոստա Ռիկա 1.7
155 (11) Կյուրասաո Կյուրասաո (Նիդերլանդներ) 1.7
156 Չեխիա Չեխիա 1.7
157 Իսլանդիա Իսլանդիա 1.7
158 Կոսովո Կոսովո 1.7
159 Լատվիա Լատվիա 1.7
160 Լիտվա Լիտվա 1.7
161 Չեռնոգորիա Չեռնոգորիա 1.7
162 Նորվեգիա Նորվեգիա 1.7
163 Տրինիդադ և Տոբագո Տրինիդադ և Տոբագո 1.7
164 Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա 1.7
165 Ալբանիա Ալբանիա 1.6
166 Բարբադոս Բարբադոս 1.6
167 Բուլղարիա Բուլղարիա 1.6
168 Չիլի Չիլի 1.6
169 Կուբա Կուբա 1.6
170 Էստոնիա Էստոնիա 1.6
171 Գերմանիա Գերմանիա 1.6
172 Ռումինիա Ռումինիա 1.6
173 Սլովենիա Սլովենիա 1.6
174 Ավստրիա Ավստրիա 1.5
175 Կանադա Կանադա 1.5
176 Ֆինլանդիա Ֆինլանդիա 1.5
177 Հունգարիա Հունգարիա 1.5
178 Մալթա Մալթա 1.5
179 Հյուսիսային Մակեդոնիա Հյուսիսային Մակեդոնիա 1.5
180 Սլովակիա Սլովակիա / Սլովակիա Սլովակիա 1.5
181 Շվեյցարիա Շվեյցարիա 1.5
182 Թաիլանդ Թաիլանդ 1.5
183 Խորվաթիա Խորվաթիա 1.4
184 (12) Հոնկոնգ Հոնկոնգ (Չինաստան) 1.4
185 Ճապոնիա Ճապոնիա 1.4
186 Լիխտենշտայն Լիխտենշտայն 1.4
187 Լյուքսեմբուրգ Լյուքսեմբուրգ 1.4
188 Մավրիկիոս Մավրիկիոս 1.4
189 Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ 1.4
190 Լեհաստան Լեհաստան 1.4
191 Սենտ Լյուսիա Սենտ Լյուսիա 1.4
192 Սերբիա Սերբիա 1.4
193 Ուկրաինա Ուկրաինա 1.4
194 ԱՄԷ ԱՄԷ 1.4
195 Բոսնիա և Հերցեգովինա Բոսնիա և Հերցեգովինա 1.3
196 Կիպրոսի Հանրապետություն Կիպրոս 1.3
197 Հունաստան Հունաստան 1.3
198 Իտալիա Իտալիա 1.3
199 Մոլդովա Մոլդովա 1.3
200 Պորտուգալիա Պորտուգալիա 1.3
201 Սան Մարինո Սան Մարինո 1.3
202 Իսպանիա Իսպանիա 1.3
203 Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետություն Չինաստան (Թայվան) 1.2
204 (13) Մակաո Մակաո (Չինաստան) 1.2
205 (14) Պուերտո Ռիկո Պուերտո Ռիկո (ԱՄՆ) 1.2
206 Սինգապուր Սինգապուր 1.2
207 Հարավային Կորեա Հարավային Կորեա 1.1
208 Անդորա Անդորա 1.0
Ինքնիշխան պետություն. 194
Կախյալ տարածքներ 14
Աշխարհ
1 Աշխարհ 2.4
Մայրցամաքներ
1 Աֆրիկա 4.4
2 Օվկիանիա 2.3
3 Ասիա 2.1
4 Ամերիկա 1.9
5 Եվրոպա 1.6
Մեծ տարածաշրջաններ
1 Կենտրոնական Աֆրիկա 5.4
2 Արևմտյան Աֆրիկա 5.1
3 Արևելյան Աֆրիկա 4.3
4 Հյուսիսային Աֆրիկա 3.2
5 Կենտրոնական Ասիա 2.7
6 Արևմտյան Ասիա 2.6
7 Հարավային Աֆրիկա 2.5
8 Օվկիանիա 2.3
9 Հարավային Ասիա 2.3
10 Կարիբյան ավազան 2.2
11 Կենտրոնական Ամերիկա 2.2
12 Հարավարևելյան Ասիա 2.2
13 Հարավային Ամերիկա 1.9
14 Արևելյան Ասիա 1.7
15 Արևելյան Եվրոպա 1.7
16 Հյուսիսային Ամերիկա 1.7
17 Հյուսիսային Եվրոպա 1.7
18 Արևմտյան Եվրոպա 1.7
19 Հարավային Եվրոպա 1.3
Դասակարգված չէ
1 Նորմանդյան կղզիներ - (1) (Անգլիա) և (2) Ջերսի Ջերսի (Անգլիա) -
2 (3) Ծննդյան կղզի (Ավստրալիա) Ծննդյան կղզի (Ավստրալիա) -
3 (4) Կոկոսյան կղզիներ Կոկոսյան կղզիներ (Ավստրալիա) -
4 Եվրամիություն Եվրամիություն -
5 (5) Ֆոլկլենդյան կղզիներ Ֆոլկլենդյան կղզիներ (Անգլիա) -
6 (6) Ֆարերյան կղզիներ Ֆարերյան կղզիներ (Դանիա) -
7 Նաուրու Նաուրու -
8 Նիուե Նիուե -
9 (7) Նորֆոլք կղզի Նորֆոլք (Ավստրալիա) -
10 Պալաու Պալաու -
11 (8) Փիթքերն կղզիներ Փիթքերն կղզիներ (Անգլիա) -
12 (9) (Նորվեգիա) -
13 (10) Տոկելաու Տոկելաու (Նոր Զելանդիա) -
14 Տուվալու Տուվալու -
15 Վատիկան Վատիկան -
Ինքնիշխան պետություն: 4
Կախյալ տարածքներ: 10
2020 թվականի տվյալներեն ըստ Կենտրոնական հետախուզական վարչության
Դասակարգում Երկիր Պտղաբերության մակարդակը
2020 թվականի տվյալներով
(ծնունդներ/կանայք)
1 Նիգեր Նիգեր 7.00
2 Անգոլա Անգոլա 5.96
3 Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն 5.77
4 Մալի Մալի 5.72
5 Չադ Չադ 5.68
6 Հարավային Սուդան Հարավային Սուդան 5.54
7 Ուգանդա Ուգանդա 5.54
8 Բենին Բենին 5.53
9 Սոմալի Սոմալի 5.51
10 Զամբիա Զամբիա 5.49
11 Մալավի Մալավի 5.39
12 Բուրունդի Բուրունդի 5.28
13 Մոզամբիկ Մոզամբիկ 4.97
14 Գվինեա Գվինեա 4.92
15 Լիբերիա Լիբերիա 4.90
16 Աֆղանստան Աֆղանստան 4.82
17 Գվինեա Բիսաու Գվինեա Բիսաու 4.75
18 Նիգերիա Նիգերիա 4.72
19 Սուդան Սուդան 4.72
20 Կամերուն Կամերուն 4.66
21 Սիերա Լեոնե Սիերա Լեոնե 4.62
22 Տանզանիա Տանզանիա 4.59
23 Բուրկինա Ֆասո Բուրկինա Ֆասո 4.51
24 Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն 4.45
25 Արևելյան Թիմոր Արևելյան Թիմոր 4.44
26 Տոգո Տոգո 4.22
27 Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն 4.14
28 Եթովպիա Եթովպիա 4.14
29 Հասարակածային Գվինեա Հասարակածային Գվինեա 4.11
30 Սենեգալ Սենեգալ 4.04
31 Զիմբաբվե Զիմբաբվե 3.93
32 Գանա Գանա 3.90
33 Սան Տոմե և Պրինսիպի Սան Տոմե և Պրինսիպի 3.82
34 Մադագասկար Մադագասկար 3.78
35 Էրիթրեա Էրիթրեա 3.73
36 Կոտ դ'Իվուար Կոտ դ'Իվուար 3.67
37 Մավրիտանիա Մավրիտանիա 3.65
38 Արևմտյան Սահարա Արևմտյան Սահարա 3.65
39 (Պաղեստինյան ազգային վարչություն) 3.64
40 Պակիստան Պակիստան 3.60
41 Ռուանդա Ռուանդա 3.52
42 Քենիա Քենիա 3.43
43 Գաբոն Գաբոն 3.41
44 Իրաք Իրաք 3.39
45 Եգիպտոս Եգիպտոս 3.29
46 Գամբիա Գամբիա 3.21
47 Եմեն Եմեն 3.20
48 Լիբիա Լիբիա 3.17
49 Նամիբիա Նամիբիա 3.07
50 Հորդանան գետի արևմտյան ափ Հորդանան գետի արևմտյան ափ (Պաղեստինյան ազգային վարչություն) 3.07
51 Հորդանան Հորդանան 3.04
52 Սողոմոնյան Կղզիներ 2.97
53 Կոմորյան Կղզիներ Կոմորյան Կղզիներ 2.95
54 Ֆիլիպիններ Ֆիլիպիններ 2.92
55 Սիրիա Սիրիա 2.90
56 Տուվալու Տուվալու 2.88
57 Տոնգա Տոնգա 2.87
58 Մարշալյան կղզիներ Մարշալյան կղզիներ 2.86
59 (1) Գուամ Գուամ (ԱՄՆ) 2.84
60 Պապուա Նոր Գվինեա Պապուա Նոր Գվինեա 2.84
61 Վանուատու Վանուատու 2.79
62 Օման Օման 2.76
63 Գվատեմալա Գվատեմալա 2.72
64 Բելիզ Բելիզ 2.70
65 (2) Հյուսիսային Մարիանյան կղզիներ Հյուսիսային Մարիանյան կղզիներ (ԱՄՆ) 2.70
66 Նաուրու Նաուրու 2.68
67 Ալժիր Ալժիր 2.59
68 Իսրայել Իսրայել 2.59
69 Ղրղզստան Ղրղզստան 2.54
70 Լաոս Լաոս 2.53
71 Էսվատինի Էսվատինի (Էսվատինի) 2.52
72 Հայիթի Հայիթի 2.52
73 Տաջիկստան Տաջիկստան 2.51
74 Լեսոթո Լեսոթո 2.50
75 Սամոա Սամոա 2.50
76 Բոլիվիա Բոլիվիա 2.48
77 Բոտսվանա Բոտսվանա 2.45
78 Մալայզիա Մալայզիա 2.43
Աշխարհ 2.42
79 Կամբոջա Կամբոջա 2.39
80 (3) Ամերիկյան Սամոա Ամերիկյան Սամոա (ԱՄՆ) 2.35
81 Հնդկաստան Հնդկաստան 2.35
82 (4) Ֆարերյան կղզիներ Ֆարերյան կղզիներ (Դանիա) 2.31
83 Ֆիջի Ֆիջի 2.31
84 Մարոկկո Մարոկկո 2.31
85 Միկրոնեզիայի Ֆեդերատիվ Նահանգներ Միկրոնեզիա 2.29
86 Քուվեյթ Քուվեյթ 2.26
87 Վենեսուելա Վենեսուելա 2.26
88 Կիրիբատի Կիրիբատի 2.25
89 Դոմինիկյան Հանրապետություն Դոմինիկյան Հանրապետություն 2.24
90 Պանամա Պանամա 2.23
91 Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն 2.22
92 Արգենտինա Արգենտինա 2.21
93 Ջիբութի Ջիբութի 2.19
94 Մեքսիկա Մեքսիկա 2.19
95 Կաբո Վերդե Կաբո Վերդե 2.16
96 Ղազախստան Ղազախստան 2.16
97 Կուկի Կղզիներ 2.12
98 Բանգլադեշ Բանգլադեշ 2.11
Բնակչության համալրում 2.10
99 Էկվադոր Էկվադոր 2.09
100 Սալվադոր Սալվադոր 2.09
101 Հոնդուրաս Հոնդուրաս 2.09
102 Մյանմա Մյանմա (Մյանմա) 2.07
103 Ճամայկա Ճամայկա 2.07
104 Ֆրանսիա Ֆրանսիա 2.06
105 Թունիս Թունիս 2.06
106 Ինդոնեզիա Ինդոնեզիա 2.04
107 Պերու Պերու 2.04
108 Թուրքմենստան Թուրքմենստան 2.04
109 (5) Ամերիկյան Վիրջինյան կղզիներ Ամերիկյան Վիրջինյան կղզիներ (ԱՄՆ) 2.03
110 Դոմինիկա Դոմինիկա 2.02
111 (6) (Նիդերլանդներ) (Հոլանդական մասը) 2.02
112 Շրի Լանկա Շրի Լանկա 2.01
113 (7) Կյուրասաո Կյուրասաո (Նիդերլանդներ) 2.00
114 Անտիգուա և Բարբուդա Անտիգուա և Բարբուդա 1.97
115 Իսլանդիա Իսլանդիա 1.97
116 Գրենադա Գրենադա 1.96
117 Նեպալ Նեպալ 1.96
118 Թուրքիա Թուրքիա 1.96
119 Կոսովո Կոսովո 1.95
120 Մոնղոլիա Մոնղոլիա 1.95
121 Սաուդյան Արաբիա Սաուդյան Արաբիա 1.95
122 (8) Գրենլադիա (վարչական միավոր) Գրենլանդիա (Դանիա) 1.94
123 Իրան Իրան 1.94
124 Իռլանդիա Իռլանդիա 1.94
125 Բահամյան Կղզիներ Բահամյան Կղզիներ 1.92
126 Հյուսիսային Կորեա Հյուսիսային Կորեա 1.92
127 (9) Բերմուդյան կղզիներ Բերմուդներ (Անգլիա) 1.91
128 (10) Ջիբրալթար Ջիբրալթար (Անգլիա) 1.90
129 (11) Մեն կղզի Մեն կղզի (Անգլիա) 1.90
130 Գայանա Գայանա 1.89
131 Պարագվայ Պարագվայ 1.89
132 Ադրբեջան Ադրբեջան 1.88
133 (12) Նոր Կալեդոնիա Նոր Կալեդոնիա (Ֆրանսիա) 1.88
134 Կատար Կատար 1.88
135 Կոստա Ռիկա Կոստա Ռիկա 1.87
136 Նոր Զելանդիա Նոր Զելանդիա 1.87
137 Շվեդիա Շվեդիա 1.87
138 Սուրինամ Սուրինամ 1.86
139 Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա 1.86
140 Նորվեգիա Նորվեգիա 1.84
141 Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 1.84
142 (13) Արուբա Արուբա (Նիդերլանդներ) 1.83
143 (14) Կայմանյան կղզիներ Կայմանյան կղզիներ (Անգլիա) 1.83
144 (15) Ֆրանսիական Պոլինեզիա Ֆրանսիական Պոլինեզիա (Ֆրանսիա) 1.83
145 Սեյշելյան կղզիներ Սեյշելյան կղզիներ 1.83
146 Բութան Բութան 1.82
147 Չեռնոգորիա Չեռնոգորիա 1.82
148 Նիկարագուա Նիկարագուա 1.82
149 (16) (Ֆրանսիա) 1.81
150 Կոլումբիա Կոլումբիա 1.78
151 Դանիա Դանիա 1.78
152 Բելգիա Բելգիա 1.77
153 Չիլի Չիլի 1.77
154 Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ 1.77
155 Սենթ Քիթս և Նևիս Սենթ Քիթս և Նևիս 1.77
156 Ուրուգվայ Ուրուգվայ 1.77
157 Վիետնամ Վիետնամ 1.77
158 Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ 1.76
159 Բրունեյ Բրունեյ 1.75
160 Վրաստան Վրաստան 1.75
161 (17) Անգլիա Անգլիա (Անգլիա) 1.74
162 Ավստրալիա Ավստրալիա 1.74
163 Ֆինլանդիա Ֆինլանդիա 1.74
164 Ուզբեկստան Ուզբեկստան 1.74
165 Բրազիլիա Բրազիլիա 1.73
166 Մավրիկիոս Մավրիկիոս 1.73
167 Սենտ Լյուսիա Սենտ Լյուսիա 1.73
168 ԱՄԷ ԱՄԷ 1.73
169 Կուբա Կուբա 1.71
170 Լիբանան Լիբանան 1.71
171 Մալդիվներ Մալդիվներ 1.71
172 (18) Ուոլիս և Ֆուտունա Ուոլիս և Ֆուտունա (Ֆրանսիա) 1.71
173 Պալաու Պալաու 1.70
174 Տրինիդադ և Տոբագո Տրինիդադ և Տոբագո 1.70
175 (19) (Անգլիա) 1.70
176 Բահրեյն Բահրեյն 1.69
177 Լիխտենշտայն Լիխտենշտայն 1.69
178 Բարբադոս Բարբադոս 1.68
179 (20) Ջերսի Ջերսի (Անգլիա) 1.67
180 Հայաստան Հայաստան 1.65
181 (21) Սուրբ Բարդուղիմեոսի կղզի Սուրբ Բարդուղիմեոսի կղզի (Ֆրանսիա) 1.64
182 Լյուքսեմբուրգ Լյուքսեմբուրգ 1.62
- Եվրամիություն Եվրամիություն 1.62
183 Էստոնիա Էստոնիա 1.61
184 Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետություն Չինաստան 1.60
185 Լիտվա Լիտվա 1.60
186 Ռուսաստան Ռուսաստան 1.60
187 (22) (Անգլիա) 1.60
188 Սլովենիա Սլովենիա 1.59
189 Մոլդովա Մոլդովա 1.58
190 (23) Սեն Պիեռ և Միքելոն Սեն Պիեռ և Միքելոն (Ֆրանսիա) 1.58
191 Կանադա Կանադա 1.57
192 (24) (Անգլիա) 1.57
193 Շվեյցարիա Շվեյցարիա 1.57
194 Ուկրաինա Ուկրաինա 1.56
195 Մոնակո Մոնակո 1.55
196 Թաիլանդ Թաիլանդ 1.54
197 Ալբանիա Ալբանիա 1.53
198 Լատվիա Լատվիա 1.53
199 Սան Մարինո Սան Մարինո 1.52
200 Իսպանիա Իսպանիա 1.51
201 Բելառուս Բելառուս 1.50
202 Հյուսիսային Մակեդոնիա Հյուսիսային Մակեդոնիա 1.50
203 Ավստրիա Ավստրիա 1.49
204 Բուլղարիա Բուլղարիա 1.49
205 Մալթա Մալթա 1.49
206 Կիպրոսի Հանրապետություն Կիպրոս 1.48
207 Չեխիա Չեխիա 1.48
208 Գերմանիա Գերմանիա 1.47
209 Հունգարիա Հունգարիա 1.47
210 Իտալիա Իտալիա 1.47
211 Սերբիա Սերբիա 1.46
212 Սլովակիա Սլովակիա 1.44
213 Անդորա Անդորա 1.43
214 Ճապոնիա Ճապոնիա 1.43
215 Խորվաթիա Խորվաթիա 1.42
216 Պորտուգալիա Պորտուգալիա 1.41
217 Հունաստան Հունաստան 1.38
218 Լեհաստան Լեհաստան 1.38
219 Ռումինիա Ռումինիա 1.38
220 (26) Մոնտսերատ Մոնտսերատ (Անգլիա) 1.36
221 Բոսնիա և Հերցեգովինա Բոսնիա և Հերցեգովինա 1.33
222 (27) Բրիտանական Վիրջինյան կղզիներ Բրիտանական Վիրջինյան կղզիներ (Անգլիա) 1.33
223 Հյուսիսային Կորեա Հյուսիսային Կորեա 1.29
224 (28) Պուերտո Ռիկո Պուերտո Ռիկո (ԱՄՆ) 1.24
225 (29) Հոնկոնգ Հոնկոնգ (Չինաստան) 1.21
226 Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետություն Չինաստան (Թայվան) 1.14
227 (30) Մակաո Մակաո (Չինաստան) 0.96
228 Սինգապուր Սինգապուր 0.87
Ինքնիշխան պետություն 198
Կախյալ տարածքներ 30
Աշխարհ
1 Աշխարհ 2.42
Դասակարգված չէ
1 (1) Ծննդյան կղզի (Ավստրալիա) Ծննդյան կղզի (Ավստրալիա) -
2 (2) Կոկոսյան կղզիներ Կոկոսյան կղզիներ (Ավստրալիա) -
3 (3) Ֆոլկլենդյան կղզիներ Ֆոլկլենդյան կղզիներ (Անգլիա) -
4 (4) Ֆոլկլենդյան կղզիներ Ֆոլկլենդյան կղզիներ (Ֆրանսիա) -
5 (5) Գվադելուպա Գվադելուպա (Ֆրանսիա) -
6 (6) Մարտինիկա Մարտինիկա (Ֆրանսիա) -
7 (7) Մայոտ Մայոտ (Ֆրանսիա) -
8 (8) Նիուե Նիուե -
9 (9) Նորֆոլք կղզի Նորֆոլք (Ավստրալիա) -
10 (10) Փիթքերն կղզիներ Փիթքերն կղզիներ (Անգլիա) -
11 (11) Ռեյունյոն Ռեյունյոն (Ֆրանսիա) -
12 (12) (Նորվեգիա) -
13 (13) Տոկելաու Տոկելաու (Նոր Զելանդիա) -
14 Վատիկան Վատիկան -
Ինքնիշխան պետություն 1
Կախյալ տարածքներ 13

Նշում։

(-) Անհասանելի, չհավաքագրված տվյալները կախյալ տարածքների մասին ներառված չեն։ Գերագույն պետությունները և կախյալ տարածքները, որոնք թվարկված են այբբենական կարգով, դասակարգված չեն։

Երկրի վարկանիշը հասարակական կազմակերպությունների կողմից[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

2019 թվականի տվյալներն ըստ Բնակչության տեղեկանքի բյուրոյի
Դասակարգում Երկիր Պտղաբերության մակարդակը
2019 թվականի տվյալներ
(ծնունդներ/կանայք)
1 Նիգեր Նիգեր 7.0
2 Մալի Մալի 6.3
3 Անգոլա Անգոլա 6.2
4 Սոմալի Սոմալի 6.2
5 Չադ Չադ 6.0
6 Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն 6.0
7 Բենին Բենին 5.7
8 Բուրունդի Բուրունդի 5.5
9 Բուրկինա Ֆասո Բուրկինա Ֆասո 5.3
10 Գամբիա Գամբիա 5.3
11 Նիգերիա Նիգերիա 5.3
12 Ուգանդա Ուգանդա 5.1
13 Տանզանիա Տանզանիա 5.0
14 Գվինեա Բիսաու Գվինեա Բիսաու 4.9
15 Մոզամբիկ Մոզամբիկ 4.9
16 Կամերուն Կամերուն 4.8
17 Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն 4.8
18 Գվինեա Գվինեա 4.8
19 (1) Մայոտ Մայոտ (Ֆրանսիա) 4.8
20 Հարավային Սուդան Հարավային Սուդան 4.8
21 Զամբիա Զամբիա 4.7
22 Աֆղանստան Աֆղանստան 4.6
23 Կոտ դ'Իվուար Կոտ դ'Իվուար 4.6
24 Հասարակածային Գվինեա Հասարակածային Գվինեա 4.6
25 Մադագասկար Մադագասկար 4.6
26 Մավրիտանիա Մավրիտանիա 4.6
27 Սենեգալ Սենեգալ 4.6
28 Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն 4.5
29 Սուդան Սուդան 4.5
30 Եթովպիա Եթովպիա 4.4
31 Տոգո Տոգո 4.4
32 Կոմորյան Կղզիներ Կոմորյան Կղզիներ 4.3
33 Պապուա Նոր Գվինեա Պապուա Նոր Գվինեա 4.3
34 Սամոա Սամոա 4.3
35 Լիբերիա Լիբերիա 4.2
36 Մալավի Մալավի 4.2
37 Արևելյան Թիմոր Արևելյան Թիմոր 4.2
38 Էրիթրեա Էրիթրեա 4.1
39 Ռուանդա Ռուանդա 4.1
40 Սիերա Լեոնե Սիերա Լեոնե 4.1
41 Սողոմոնյան Կղզիներ 4.1
42 Գանա Գանա 3.9
43 Եմեն Եմեն 3.9
44 Մարշալյան կղզիներ Մարշալյան կղզիներ 3.8
45 Նաուրու Նաուրու 3.7
46 (Գազայի հատված և Հորդանան գետի արևմտյան ափ) 3.7
47 Վանուատու Վանուատու 3.7
48 Զիմբաբվե Զիմբաբվե 3.7
49 (2) Ֆրանսիական Գվիանա Ֆրանսիական Գվիանա (Ֆրանսիա) 3.6
50 Գաբոն Գաբոն 3.6
51 Իրաք Իրաք 3.6
52 Քենիա Քենիա 3.6
53 Կիրիբատի Կիրիբատի 3.6
54 Պակիստան Պակիստան 3.6
55 Տուվալու Տուվալու 3.6
56 Տաջիկստան Տաջիկստան 3.5
57 Տոնգա Տոնգա 3.5
58 Նամիբիա Նամիբիա 3.4
59 Սան Տոմե և Պրինսիպի Սան Տոմե և Պրինսիպի 3.4
60 Եգիպտոս Եգիպտոս 3.3
61 Ղրղզստան Ղրղզստան 3.3
62 Լեսոթո Լեսոթո 3.2
63 Միկրոնեզիայի Ֆեդերատիվ Նահանգներ Միկրոնեզիա 3.2
64 Ալժիր Ալժիր 3.1
65 Իսրայել Իսրայել 3.1
66 (3) Գուամ Գուամ (ԱՄՆ) 3.0
67 Հայիթի Հայիթի 3.0
68 Ղազախստան Ղազախստան 3.0
69 Մոնղոլիա Մոնղոլիա 2.9
70 Օման Օման 2.9
71 Սիրիա Սիրիա 2.9
72 Բոլիվիա Բոլիվիա 2.8
73 Ջիբութի Ջիբութի 2.8
74 Թուրքմենստան Թուրքմենստան 2.8
75 Գվատեմալա Գվատեմալա 2.7
76 Հորդանան Հորդանան 2.7
77 Լաոս Լաոս 2.7
78 Ֆիլիպիններ Ֆիլիպիններ 2.7
79 Էսվատինի Էսվատինի (Էսվատինի) 2.7
80 Բոտսվանա Բոտսվանա 2.6
81 Կամբոջա Կամբոջա 2.5
82 Էկվադոր Էկվադոր 2.5
83 Գայանա Գայանա 2.5
84 Հոնդուրաս Հոնդուրաս 2.5
85 Պարագվայ Պարագվայ 2.5
86 (4) Ռեյունյոն Ռեյունյոն (Ֆրանսիա) 2.5
87 Սեյշելյան կղզիներ Սեյշելյան կղզիներ 2.5
88 Ֆիջի Ֆիջի 2.4
89 Նիկարագուա Նիկարագուա 2.4
90 Պանամա Պանամա 2.4
91 Սուրինամ Սուրինամ 2.4
92 Ուզբեկստան Ուզբեկստան 2.4
93 Արևմտյան Սահարա Արևմտյան Սահարա 2.4
Աշխարհ 2.4
94 Արգենտինա Արգենտինա 2.3
95 Բելիզ Բելիզ 2.3
96 Կաբո Վերդե Կաբո Վերդե 2.3
97 Դոմինիկյան Հանրապետություն Դոմինիկյան Հանրապետություն 2.3
98 Սալվադոր Սալվադոր 2.3
99 Ինդոնեզիա Ինդոնեզիա 2.3
100 (5) Նոր Կալեդոնիա Նոր Կալեդոնիա (Ֆրանսիա) 2.3
101 Պերու Պերու 2.3
102 Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն 2.3
103 Վենեսուելա Վենեսուելա 2.3
104 Հնդկաստան Հնդկաստան 2.2
105 Քուվեյթ Քուվեյթ 2.2
106 Լիբիա Լիբիա 2.2
107 Մարոկկո Մարոկկո 2.2
108 Մյանմա Մյանմա (Մյանմա) 2.2
109 Բանգլադեշ Բանգլադեշ 2.1
110 Վրաստան Վրաստան 2.1
111 Գրենադա Գրենադա 2.1
112 Իրան Իրան 2.1
113 Ճամայկա Ճամայկա 2.1
114 Լիբանան Լիբանան 2.1
115 Մալդիվներ Մալդիվներ 2.1
116 Մեքսիկա Մեքսիկա 2.1
117 Սաուդյան Արաբիա Սաուդյան Արաբիա 2.1
118 Շրի Լանկա Շրի Լանկա 2.1
119 Թունիս Թունիս 2.1
Բնակչության համալրում 2.1
120 Բահրեյն Բահրեյն 2.0
121 Կոլումբիա Կոլումբիա 2.0
122 (6) Ֆրանսիական Պոլինեզիա Ֆրանսիական Պոլինեզիա (Ֆրանսիա) 2.0
123 (7) Գվադելուպա Գվադելուպա (Ֆրանսիա) 2.0
124 Նեպալ Նեպալ 2.0
125 Պալաու Պալաու 2.0
126 Թուրքիա Թուրքիա 2.0
127 Ուրուգվայ Ուրուգվայ 2.0
128 Վիետնամ Վիետնամ 2.0
129 Անտիգուա և Բարբուդա Անտիգուա և Բարբուդա 1.9
130 Բրունեյ Բրունեյ 1.9
131 Հյուսիսային Կորեա Հյուսիսային Կորեա 1.9
132 Մալայզիա Մալայզիա 1.9
133 (8) Մարտինիկա Մարտինիկա (Ֆրանսիա) 1.9
134 Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ 1.9
135 Ալբանիա Ալբանիա 1.8
136 Ադրբեջան Ադրբեջան 1.8
137 Բահամյան Կղզիներ Բահամյան Կղզիներ 1.8
138 Դոմինիկա Դոմինիկա 1.8
139 Ֆրանսիա Ֆրանսիա 1.8
140 Իռլանդիա Իռլանդիա 1.8
141 Չեռնոգորիա Չեռնոգորիա 1.8
142 Կատար Կատար 1.8
143 Սենթ Քիթս և Նևիս Սենթ Քիթս և Նևիս 1.8
144 Շվեդիա Շվեդիա 1.8
145 Ավստրալիա Ավստրալիա 1.7
146 Բութան Բութան 1.7
147 Բրազիլիա Բրազիլիա 1.7
148 Չիլի Չիլի 1.7
149 Կոստա Ռիկա Կոստա Ռիկա 1.7
150 Կուբա Կուբա 1.7
151 (9) Կյուրասաո Կյուրասաո (Նիդերլանդներ) 1.7
152 Չեխիա Չեխիա 1.7
153 Դանիա Դանիա 1.7
154 Էստոնիա Էստոնիա 1.7
155 Իսլանդիա Իսլանդիա 1.7
156 Նոր Զելանդիա Նոր Զելանդիա 1.7
157 Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա 1.7
158 Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 1.7
159 Հայաստան Հայաստան 1.6
160 Բարբադոս Բարբադոս 1.6
161 Բելառուս Բելառուս 1.6
162 Բելգիա Բելգիա 1.6
163 Բուլղարիա Բուլղարիա 1.6
164 Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետություն Չինաստան (Չինաստան) 1.6
165 Գերմանիա Գերմանիա 1.6
166 Կոսովո Կոսովո 1.6
167 Լատվիա Լատվիա 1.6
168 Լիտվա Լիտվա 1.6
169 Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ 1.6
170 Նորվեգիա Նորվեգիա 1.6
171 Ռուսաստան Ռուսաստան 1.6
172 Սլովենիա Սլովենիա 1.6
173 Տրինիդադ և Տոբագո Տրինիդադ և Տոբագո 1.6
174 Ավստրիա Ավստրիա 1.5
175 Կանադա Կանադա 1.5
176 Կիպրոսի Հանրապետություն Կիպրոս 1.5
177 Հունգարիա Հունգարիա 1.5
178 Լեհաստան Լեհաստան 1.5
179 Սենտ Լյուսիա Սենտ Լյուսիա 1.5
180 Սերբիա Սերբիա 1.5
181 Սլովակիա Սլովակիա 1.5
182 Շվեյցարիա Շվեյցարիա 1.5
183 Թաիլանդ Թաիլանդ 1.5
- Եվրամիություն Եվրամիություն 1.5
184 Խորվաթիա Խորվաթիա 1.4
185 Ֆինլանդիա Ֆինլանդիա 1.4
186 Հունաստան Հունաստան 1.4
187 Ճապոնիա Ճապոնիա 1.4
188 Լիխտենշտայն Լիխտենշտայն 1.4
189 Լյուքսեմբուրգ Լյուքսեմբուրգ 1.4
190 Մավրիկիոս Մավրիկիոս 1.4
191 Հյուսիսային Մակեդոնիա Հյուսիսային Մակեդոնիա 1.4
192 Պորտուգալիա Պորտուգալիա 1.4
193 Ուկրաինա Ուկրաինա 1.4
194 ԱՄԷ ԱՄԷ 1.4
195 Բոսնիա և Հերցեգովինա Բոսնիա և Հերցեգովինա 1.3
196 Նորմանդյան կղզիներ - (10) (Անգլիա) և (11) Ջերսի Ջերսի (Անգլիա) 1.3
197 Իտալիա Իտալիա 1.3
198 Մալթա Մալթա 1.3
199 Ռումինիա Ռումինիա 1.3
200 Սան Մարինո Սան Մարինո 1.3
201 Իսպանիա Իսպանիա 1.3
202 Մոլդովա Մոլդովա 1.2
203 Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետություն Չինաստան (Թայվան) 1.1
204 (12) Հոնկոնգ Հոնկոնգ (Չինաստան) 1.1
205 (13) Պուերտո Ռիկո Պուերտո Ռիկո (ԱՄՆ) 1.1
206 Սինգապուր Սինգապուր 1.1
207 Անդորա Անդորա 1.0
208 Հյուսիսային Կորեա Հյուսիսային Կորեա 1.0
209 (14) Մակաո Մակաո (Չինաստան) 0.9
Ինքնիշխան պետություն 195
Կախյալ տարածքներ 14
Աշխարհ
1 Աշխարհ 2.4
Մայրցամաքներ
1 Աֆրիկա 4.5
2 Օվկիանիա 2.4
3 Ասիա (բացառելով Չինաստան) 2.3
3 Ասիա 2.1
4 Ամերիկա 1.9
5 Եվրոպա 1.5
Հիմնական շրջաններ
1 Միջին Աֆրիկա 5.7
2 Արևմտյան Աֆրիկա 5.2
3 Ենթասահարա Աֆրիկա 4.8
4 Արևելյան Աֆրիկա 4.5
5 Հյուսիսային Աֆրիկա 3.2
6 Կենտրոնական Ասիա 2.8
7 Արևմտյան Ասիա 2.6
8 Օվկիանիա 2.4
9 Հարավային Աֆրիկա 2.4
10 Հարավային Ասիա 2.3
11 Կարիբյան ավազան 2.2
12 Կենտրոնական Ամերիկա 2.2
13 Հարավարևելյան Ասիա 2.2
14 Լատինական Ամերիկա և Կարիբյան ավազան 2.0
15 Հարավային Ամերիկա 2.0
16 Հյուսիսային Ամերիկա 1.7
17 Հյուսիսային Եվրոպա 1.7
18 Արևմտյան Եվրոպա 1.7
19 Արևելյան Ասիա 1.5
20 Արևելյան Եվրոպա 1.5
21 Հարավային Եվրոպա 1.3
Զարգացման մակարդակ
1 Ամենաքիչ զարգացած երկրներ 4.1
2 Զարգացող երկրներ (բացառելով Չինաստան) 2.8
3 Զարգացող երկրներ 2.5
4 Զարգացած երկրներ 1.6
Եկամուտ
1 Զարգացող երկրներ 4.6
2 Նոր արդյունաբերական երկրներ 2.3
2.1 - Նոր արդյունաբերական երկրներ 2.7
2.2 - Նոր արդյունաբերական երկրներ 1.8
3 Բարձր եկամուտ ունեցող երկրներ 1.6
Դասակարգված չէ
1 (1) Ծննդյան կղզի (Ավստրալիա) Ծննդյան կղզի (Ավստրալիա) -
2 (2) Կոկոսյան կղզիներ Կոկոսյան կղզիներ (Ավստրալիա) -
3 (3) Ֆոլկլենդյան կղզիներ Ֆոլկլենդյան կղզիներ (Անգլիա) -
4 (4) Ֆարերյան կղզիներ Ֆարերյան կղզիներ (Դանիա) -
5 Մոնակո Մոնակո -
6 Նիուե Նիուե -
7 (5) Նորֆոլք կղզի Նորֆոլք (Ավստրալիա) -
8 (6) Փիթքերն կղզիներ Փիթքերն կղզիներ (Անգլիա) -
9 (7) (Նորվեգիա) -
10 (8) Տոկելաու Տոկելաու (Նոր Զելանդիա) -
11 Վատիկան Վատիկան -
Ինքնիշխան պետություն 3
Կախյալ տարածքներ 8
2019 թվականի տվյալներն ըստ Մեր աշխարհը տվյալների մեջի - Մեր աշխարհը տվյալների մեջ
Դասակարգում Երկիր Պտղաբերության մակարդակը
2019 թվականին
(ծնունդներ/կանայք)
1 Նիգեր Նիգեր 7.07
2 Սոմալի Սոմալի 5.98
3 Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն 5.82
4 Մալի Մալի 5.79
5 Չադ Չադ 5.65
6 Անգոլա Անգոլա 5.48
7 Բուրունդի Բուրունդի 5.45
8 Նիգերիա Նիգերիա 5.32
9 Ուգանդա Ուգանդա 5.32
10 Գամբիա Գամբիա 5.22
11 Բուրկինա Ֆասո Բուրկինա Ֆասո 5.11
12 Մոզամբիկ Մոզամբիկ 5.05
13 Տանզանիա Տանզանիա 4.83
14 Զամբիա Զամբիա 4.81
15 Բենին Բենին 4.77
16 Կոտ դ'Իվուար Կոտ դ'Իվուար 4.72
17 Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն 4.65
18 Գվինեա Գվինեա 4.62
19 Հարավային Սուդան Հարավային Սուդան 4.62
20 Սենեգալ Սենեգալ 4.55
21 Հասարակածային Գվինեա Հասարակածային Գվինեա 4.43
22 Աֆղանստան Աֆղանստան 4.18
23 Կամերուն Կամերուն 4.51
24 Մավրիտանիա Մավրիտանիա 4.49
25 Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն 4.48
26 Գվինեա Բիսաու Գվինեա Բիսաու 4.41
27 Լիբերիա Լիբերիա 4.38
28 Մալավի Մալավի 4.38
29 Սուդան Սուդան 4.35
30 Սան Տոմե և Պրինսիպի Սան Տոմե և Պրինսիպի 4.27
31 Սիերա Լեոնե Սիերա Լեոնե 4.17
32 Տոգո Տոգո 4.26
33 Իրաք Իրաք 4.19
34 Կոմորյան Կղզիներ Կոմորյան Կղզիներ 4.14
35 Մադագասկար Մադագասկար 4.02
36 Էրիթրեա Էրիթրեա 3.92
37 Եթովպիա Եթովպիա 3.86
38 Սամոա Սամոա 3.83
39 Գանա Գանա 3.81
40 Սողոմոնյան Կղզիներ 3.69
41 Եմեն Եմեն 3.69
42 Քենիա Քենիա 3.68
43 Ռուանդա Ռուանդա 3.67
44 Գաբոն Գաբոն 3.59
45 Կիրիբատի Կիրիբատի 3.53
46 Զիմբաբվե Զիմբաբվե 3.53
47 Պապուա Նոր Գվինեա Պապուա Նոր Գվինեա 3.52
48 Տոնգա Տոնգա 3.52
49 Պակիստան Պակիստան 3.29
50 Նամիբիա Նամիբիա 3.24
51 Տաջիկստան Տաջիկստան 3.22
52 (1) Ֆրանսիական Գվիանա Ֆրանսիական Գվիանա (Ֆրանսիա) 3.21
53 Հորդանան Հորդանան 3.18
54 Վանուատու Վանուատու 3.17
55 Եգիպտոս Եգիպտոս 3.10
56 Լեսոթո Լեսոթո 2.95
57 Էսվատինի Էսվատինի (Էսվատինի) 2.94
58 Իսրայել Իսրայել 2.89
59 Ղրղզստան Ղրղզստան 2.86
60 Ֆիլիպիններ Ֆիլիպիններ 2.84
61 Գվատեմալա Գվատեմալա 2.82
62 Բոլիվիա Բոլիվիա 2.77
63 Հայիթի Հայիթի 2.77
64 Սիրիա Սիրիա 2.77
65 Թուրքմենստան Թուրքմենստան 2.74
66 Ջիբութի Ջիբութի 2.67
67 Մոնղոլիա Մոնղոլիա 2.63
68 Բոտսվանա Բոտսվանա 2.60
69 Ալժիր Ալժիր 2.59
70 Ղազախստան Ղազախստան 2.54
71 Լաոս Լաոս 2.54
72 Օման Օման 2.46
73 Կամբոջա Կամբոջա 2.47
74 Սաուդյան Արաբիա Սաուդյան Արաբիա 2.42
75 Բելիզ Բելիզ 2.41
76 Ֆիջի Ֆիջի 2.45
77 Գայանա Գայանա 2.44
78 Պանամա Պանամա 2.43
79 Էկվադոր Էկվադոր 2.41
80 Պարագվայ Պարագվայ 2.40
Աշխարհ 2.40
81 Մարոկկո Մարոկկո 2.38
82 Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն 2.38
83 Հոնդուրաս Հոնդուրաս 2.35
84 Դոմինիկյան Հանրապետություն Դոմինիկյան Հանրապետություն 2.34
85 Պերու Պերու 2.31
86 Սուրինամ Սուրինամ 2.30
87 Ինդոնեզիա Ինդոնեզիա 2.29
88 Կաբո Վերդե Կաբո Վերդե 2.24
89 Հնդկաստան Հնդկաստան 2.26
90 Արգենտինա Արգենտինա 2.25
91 Վենեսուելա Վենեսուելա 2.25
92 Սեյշելյան կղզիներ Սեյշելյան կղզիներ 2.23
93 Ուզբեկստան Ուզբեկստան 2.21
94 Լիբիա Լիբիա 2.16
95 Մյանմա Մյանմա (Մյանմա) 2.15
96 Նիկարագուա Նիկարագուա 2.12
97 Թունիս Թունիս 2.12
98 (2) Նոր Կալեդոնիա Նոր Կալեդոնիա (Ֆրանսիա) 2.11
Բնակչության համալրում 2.10
99 Մեքսիկա Մեքսիկա 2.09
100 Գրենադա Գրենադա 2.04
101 Անտիգուա և Բարբուդա Անտիգուա և Բարբուդա 2.02
102 Ադրբեջան Ադրբեջան 2.02
103 Բանգլադեշ Բանգլադեշ 2.02
104 Սալվադոր Սալվադոր 2.02
105 Նեպալ Նեպալ 2.02
106 Շրի Լանկա Շրի Լանկա 2.01
107 Թուրքիա Թուրքիա 2.00
108 Իռլանդիա Իռլանդիա 1.98
109 Մալայզիա Մալայզիա 1.98
110 Մալդիվներ Մալդիվներ 1.98
111 Ֆրանսիա Ֆրանսիա 1.97
112 Վրաստան Վրաստան 1.97
113 Ճամայկա Ճամայկա 1.97
114 Բահրեյն Բահրեյն 1.96
115 Բութան Բութան 1.96
116 Նոր Զելանդիա Նոր Զելանդիա 1.96
117 Ուրուգվայ Ուրուգվայ 1.96
118 Քուվեյթ Քուվեյթ 1.94
119 Վիետնամ Վիետնամ 1.94
120 Իսլանդիա Իսլանդիա 1.91
121 Շվեդիա Շվեդիա 1.91
122 Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 1.90
123 Հյուսիսային Կորեա Հյուսիսային Կորեա 1.88
124 Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ 1.87
125 Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա 1.87
126 Կատար Կատար 1.85
127 Բրունեյ Բրունեյ 1.84
128 Նորվեգիա Նորվեգիա 1.83
129 Ավստրալիա Ավստրալիա 1.82
130 Բարբադոս Բարբադոս 1.80
131 Բելգիա Բելգիա 1.80
132 Կոլումբիա Կոլումբիա 1.80
133 Ֆինլանդիա Ֆինլանդիա 1.78
134 Դանիա Դանիա 1.77
135 Ռուսաստան Ռուսաստան 1.77
136 Չիլի Չիլի 1.75
137 Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ 1.75
138 Բահամյան Կղզիներ Բահամյան Կղզիներ 1.74
139 Կոստա Ռիկա Կոստա Ռիկա 1.74
140 Բելառուս Բելառուս 1.72
141 Կուբա Կուբա 1.72
142 Տրինիդադ և Տոբագո Տրինիդադ և Տոբագո 1.72
143 Ալբանիա Ալբանիա 1.70
144 Լիբանան Լիբանան 1.70
145 ԱՄԷ ԱՄԷ 1.70
146 Բրազիլիա Բրազիլիա 1.69
147 Լիտվա Լիտվա 1.68
148 Էստոնիա Էստոնիա 1.67
149 Չեռնոգորիա Չեռնոգորիա 1.65
150 Սլովենիա Սլովենիա 1.65
151 Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետություն Չինաստան 1.64
152 Սերբիա Սերբիա 1.63
153 Լյուքսեմբուրգ Լյուքսեմբուրգ 1.61
154 Բուլղարիա Բուլղարիա 1.60
155 Հայաստան Հայաստան 1.59
156 Չեխիա Չեխիա 1.59
157 Իրան Իրան 1.59
158 Լատվիա Լատվիա 1.59
159 Ուկրաինա Ուկրաինա 1.58
160 Կանադա Կանադա 1.56
161 Հյուսիսային Մակեդոնիա Հյուսիսային Մակեդոնիա 1.56
162 Շվեյցարիա Շվեյցարիա 1.56
163 Ռումինիա Ռումինիա 1.55
164 Ավստրիա Ավստրիա 1.53
165 Իտալիա Իտալիա 1.51
166 Ճապոնիա Ճապոնիա 1.50
167 Մալթա Մալթա 1.49
168 Գերմանիա Գերմանիա 1.48
169 (3) Պուերտո Ռիկո Պուերտո Ռիկո (ԱՄՆ) 1.46
170 Խորվաթիա Խորվաթիա 1.44
171 Թաիլանդ Թաիլանդ 1.44
172 Սենտ Լյուսիա Սենտ Լյուսիա 1.43
173 Մավրիկիոս Մավրիկիոս 1.42
174 Բոսնիա և Հերցեգովինա Բոսնիա և Հերցեգովինա 1.41
175 Հունգարիա Հունգարիա 1.41
176 Իսպանիա Իսպանիա 1.41
177 Հյուսիսային Կորեա Հյուսիսային Կորեա 1.35
178 Կիպրոսի Հանրապետություն Կիպրոս 1.33
179 Հունաստան Հունաստան 1.30
180 Լեհաստան Լեհաստան 1.29
181 Սինգապուր Սինգապուր 1.27
182 Պորտուգալիա Պորտուգալիա 1.24
183 Մոլդովա Մոլդովա 1.23
Ինքնիշխան պետություն 183
Կախյալ տարածքներ 3
Աշխարհ
1 Աշխարհ 2.40
Դասակարգված չէ
1 (1) Ամերիկյան Սամոա Ամերիկյան Սամոա (ԱՄՆ) -
2 Անդորա Անդորա -
3 (2) Արուբա Արուբա (Նիդերլանդներ) -
4 (3) Բերմուդյան կղզիներ Բերմուդներ (Անգլիա) -
5 (4) Կայմանյան կղզիներ Կայմանյան կղզիներ (Անգլիա) -
6 Նորմանդյան կղզիներ - (5) (Անգլիա) և (6) Ջերսի Ջերսի (Անգլիա) -
7 (7) Կյուրասաո Կյուրասաո (Նիդերլանդներ) -
8 Դոմինիկա Դոմինիկա -
9 (8) Ֆարերյան կղզիներ Ֆարերյան կղզիներ (Դանիա) -
10 (9) Ֆրանսիական Պոլինեզիա Ֆրանսիական Պոլինեզիա (Ֆրանսիա) -
11 (10) Գրենլադիա (վարչական միավոր) Գրենլանդիա (Դանիա) -
12 (11) Գվադելուպա Գվադելուպա (Ֆրանսիա) -
13 (12) Գուամ Գուամ (ԱՄՆ) -
14 (13) Հոնկոնգ Հոնկոնգ (Չինաստան) -
15 (14) Մեն կղզի Մեն կղզի (Անգլիա) -
16 Կոսովո Կոսովո -
17 Լիխտենշտայն Լիխտենշտայն -
18 (15) Մակաո Մակաո (Չինաստան) -
19 Մարշալյան կղզիներ Մարշալյան կղզիներ -
20 (16) Մայոտ Մայոտ (Ֆրանսիա) -
21 Միկրոնեզիայի Ֆեդերատիվ Նահանգներ Միկրոնեզիա -
22 Մոնակո Մոնակո -
23 (17) Հյուսիսային Մարիանյան կղզիներ Հյուսիսային Մարիանյան կղզիներ (ԱՄՆ) -
24 Պալաու Պալաու -
25 Պաղեստինյան ազգային վարչություն Պաղեստինյան ազգային վարչություն (Գազայի հատված և Հորդանան գետի արևմտյան ափ) -
26 Սան Մարինո Սան Մարինո -
27 (18) (Ֆրանսիա) -
28 (19) (Նիդերլանդներ) (Հոլանդական մասը) -
29 Սլովակիա Սլովակիա -
30 Սենթ Քիթս և Նևիս Սենթ Քիթս և Նևիս -
31 Արևելյան Թիմոր Արևելյան Թիմոր -
32 (20) Անգլիա) -
33 Տուվալու Տուվալու -
34 (21) Ամերիկյան Վիրջինյան կղզիներ Ամերիկյան Վիրջինյան կղզիներ (ԱՄՆ) -
35 Վատիկան Վատիկան -
Ինքնիշխան պետություն 14
Կախյալ տարածքներ 21

Նշում։

(-) Անհասանելի, չհավաքագրված տվյալները կախյալ տարածքների մասին ներառված չեն։ Գերագույն պետությունները և կախյալ տարածքները, որոնք թվարկված են այբբենական կարգով, դասակարգված չեն։

Երկրների դասակարգումը և TFR-ի տարեցտարի համեմատությունը[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

1950 և 2015[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

1950 թվականի տվյալներն ըստ Մեր աշխարհը տվյալների մեջի 2015 թվականի տվյալներն ըստ Մեր աշխարհը տվյալների մեջի
Դասակարգում Երկիր Պտղաբերության մակարդակը
1950 թվականին
(ծնունդներ/կանայք)
1 Իրաք Իրաք 8.11
2 (1) Ռուանդա Ռուանդա (Բելգիայի արտերկրյա գաղութները, Ռուանդա-Ուրունդի → ՄԱԿ-ի վստահած տարածքները → Ռուանդա Ռուանդա) 7.92
3 (2) (Բրիտանական և ֆրանսիական համատիրություն → Վանուատու Վանուատու) 7.68
4 (3) Սամոա Սամոա (ՄԱԿ-ի վստահած տարածքները, Արևմտյան Սամոա → Սամոա Սամոա) 7.63
5 Հորդանան Հորդանան 7.56
6 Մարոկկո Մարոկկո 7.51
7 Հոնդուրաս Հոնդուրաս 7.47
8 Աֆղանստան Աֆղանստան 7.45
9 Ֆիլիպիններ Ֆիլիպիններ 7.45
10 (4) Կոտ դ'Իվուար Կոտ դ'Իվուար (Ֆրանսիական գաղութի կայսրություն → Կոտ դ'Իվուար Կոտ դ'Իվուար) 7.38
11 Եմեն Եմեն (→ Եմեն Եմեն) 7.37
12 (5) Քենիա Քենիա (Բրիտանական կայսրությունՔենիա Քենիա) 7.36
13 Եթովպիա Եթովպիա 7.35
14 (6) Անգոլա Անգոլա (Պորտուգալական կայսրությունԱնգոլա Անգոլա) 7.34
15 (7) Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ (Բրիտանական կայսրությունՍենտ Վինսենթ և Գրենադիններ Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ) 7.33
16 (8) Մադագասկար Մադագասկար (Ֆրանսիական գաղութի կայսրություն → Մադագասկար Մադագասկար) 7.30
17 (9) Տոնգա Տոնգա (Բրիտանական կայսրությունՏոնգա Տոնգա) 7.30
18 (10) Ալժիր Ալժիր (Ֆրանսիական գաղութի կայսրություն → Ալժիր Ալժիր) 7.29
19 (11) Նիգեր Նիգեր (Ֆրանսիական գաղութի կայսրություն → Նիգեր Նիգեր) 7.26
20 (12) Սոմալի Սոմալի (Բրիտանական կայսրությունՍոմալի Սոմալի) 7.25
21 Օման Օման 7.25
22 (13) Քուվեյթ Քուվեյթ (Բրիտանական կայսրությունՔուվեյթ Քուվեյթ) 7.22
23 Սաուդյան Արաբիա Սաուդյան Արաբիա 7.20
24 (14) Միկրոնեզիայի Ֆեդերատիվ Նահանգներ Միկրոնեզիա ( → Միկրոնեզիայի Ֆեդերատիվ Նահանգներ Միկրոնեզիա) 7.20
25 Սիրիա Սիրիա 7.18
26 Գվատեմալա Գվատեմալա 7.15
27 Լիբիա Լիբիա 7.10
28 (15) Կատար Կատար (Բրիտանական կայսրությունԿատար Կատար) 6.97
29 (16) Բահրեյն Բահրեյն (Բրիտանական կայսրությունԲահրեյն Բահրեյն) 6.97
30 (17) Մոզամբիկ Մոզամբիկ (Պորտուգալական կայսրությունՄոզամբիկ Մոզամբիկ) 6.97
31 (18) Մալի Մալի (Ֆրանսիական գաղութի կայսրություն →