Էյփլի ձեռքբերումների և միաձուլումների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Էիփլի 1-ին շտաբ Կուպերտիոն, Կալիֆորնիա

Էփլ Ամերիկյան բազմազգ կորպորացիա է, որը նախագծում և արտադրում է սպառողական էլեկտրոնիկայի և ծրագրային արտադրանք։ Այն հիմնադրվել է Կալիֆորնիայի Կուպերտինո քաղաքում 1976 թ, Ապրիլի 1, Սթիվ Ջոբսի, Սթիվ Վոզնյակի և Ռոնալդ Վայնի, կողմից։[1] Ընկերությունը հիմնադրվել է 1977 թ, հունվարի 3-ին,[2]։ Ընկերության տեխնիկական ապրանքներ են Մակինտոշ անհատական ​​համակարգիչները, iPod Երաժշտական գադջեթը, iPad պլանշետը iPhone բջջային հեռախոսները։ Էփլի ծրագրային արտադրանքը ներառում OS X և iOS օպերացիոն համակարգեր, և այլ ստեղծագործական ծրագրային ապահովման համակարգեր։[3] 2014 թ դրությամբ, Էփլը ձեռք է բերել 61 ընկերությունների։ Էփլը չի հրապարակել իր ֆինանսական մանրամասների մեծամասնության։

Էփլի բիզնես փիլիսոփայություն պետք է ձեռք բերել փոքր ընկերություններ, որոնք կարող են հեշտությամբ ինտեգրվել առկա ընկերության և նախագծերի մեջ[4] Օրինակ, Apple ձեռք է բերել emagiC պրոֆեսիոնալ երաժշտական ​​ծրագիրը, Logic Pro-ն, որնք միասին մասն են աուդիո կայան ծրագրային GarageBand-ին, այն այժմ մասն է iLife ծրագրաին[4]

Ընկերությունը իր առաջին ձեռքբերումը եղել է 1988 թ, մարտի 2-ին, գնել է Network Innovations ընկերությունը։ Ընկերություն պատմության մեջ եղել է երկու Ակտիվների վաճառք, որոնք ընթացքում ընկերության մասեր վաճառվել են այլ ընկերությունների. 2013 թ, Էփլը ձեռք է բերլ տասներեք ընկերություններ, ավելի շատ քան այն որևէ այլ տարի մինչ այժմ։ Էփլիի ամենամեծ ձեռքբերումը եղել է Beats Electronics գործարքը տեղի է ունեցել 2014 թ, Օգոստոսի 1-ին, 3 միլարդ ԱՄՆ դոլարով[5] Ընկերությունների մեծ մասը էփլը ձեռք է բերել Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներում։

Ձեռքբերումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ամսաթիվ

Ընկերություն

Երկիր

Արժեքը

Միաձուլում

Ծան.

Մարտի 2, 1988 Network Innovations Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - - [6]
Հունիսի 7, 1988 Orion Network Systems Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - - [7]
Հունիսի 27, 1988 Styleware Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - AppleWorks GS [8]
Հուլիսի 11, 1988 Nashoba Systems Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - FileMaker [9]
Հունվարի 3, 1989 Coral Software Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - - [10]
Փետրվարի 7, 1997 NeXT Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ $404,000,000 OS X, iOS [11]
Սեպտեմբերի 2, 1997 Power Computing Corporation[նշում 1] Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ $110,000,000 - [12][13]
Հունվարի 8, 1999 Xemplar Education Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա $4,926,000 - [14]
Նոյեմբերի 3, 1999 Raycer Graphics Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ $15,000,000 - [15]
Հունվարի 7, 2000 NetSelector Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - - [16]
Ապրիլի 11, 2000 Astarte-DVD Authoring Software[նշում 2] Գերմանիա Գերմանիա - DVD Studio Pro [17]
2000 (4Ե) SoundJam MP[նշում 3] Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - iTunes [18]
2001 Bluefish Labs Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - iWork [19]
Մայիս 11, 2011 bluebuzz Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - - [20]
Հուլիսի 9, 2011 Spruce Technologies Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ $14,900,000 DVD Studio Pro [21][22]
Դեկտեմբերի 31, 2001 PowerSchool Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ $66,100,000 PowerSchool [22][23]
Փետրվարի 1, 2002 Nothing Real Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ $15,000,000 Shake [22][24]
Ապրիլի 4, 2002 Zayante Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ $13,000,000[նշում 4] FireWire [25][26][27]
Հունիսի 11, 2002 Silicon Grail Corp-Chalice[նշում 5][նշում 6] Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ $20,000,000[նշում 7] Final Cut Pro [26][28]
Հունիսի 20, 2002 Propel Software Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - - [29]
Հունիսի 21, 2002 Prismo Graphics[նշում 8] Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ $20,000,000[նշում 7] LiveType [26][30]
Հուլիսի 1, 2002 Emagic Գերմանիա Գերմանիա $30,000,000 Logic Pro,GarageBand [22][31]
Մարտ 2005 Schemasoft Կանադա Կանադա - iWork [32][33]
Ապրիլ 2005 FingerWorks Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - iOS [34]
Հոկտեմբերի 16, 2006 Silicon Color Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - Color (Final Cut Studio) [35]
Դեկտեմբերի 4, 2006 Proximity Ավստրալիա Ավստրալիա - Final Cut Server [36]
Ապրիլի 24, 2008 P.A. Semi Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ $278,000,000 Apple SOC [37]
Հուլիսի 7, 2009 Placebase Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Maps [38]
Դեկտեմբերի 6, 2009 Lala.com Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ $17,000,000 iCloud, iTunes Match [39]
Հունվարի 5, 2010 Quattro Wireless Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ $275,000,000 iAd [40]
Ապրիլի 27, 2010 Intrinsity Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ $121,000,000 Apple SOC [41]
Ապրիլի 27, 2010 Siri Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - Siri [42]
Հուլիսի 14, 2010 Poly9 Կանադա Կանադա - Maps [43]
Սեպտեմբերի 20, 2010 Polar Rose Շվեդիա Շվեդիա $29,000,000 iOS [44]
Սեպտեմբերի 14, 2010 IMSense Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա - iOS [45]
Օգոստոսի 1, 2011 C3 Technologies Շվեդիա Շվեդիա $267,000,000 Maps [46]
Դեկտեմբերի 20, 2011 Anobit Իսրայել Իսրայել $390,000, 000 iPod, iPhone,iPad [47]
Փետրվարի 23, 2012 Chomp Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ $50,000,000 App Store [48]
Հունիսի 2, 2012 Redmatica Իտալիա Իտալիա - Logic Pro [49]
Հուլիսի 27, 2012 AuthenTec Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ $356,000,000 Touch ID [50][51]
Սեպտեմբերի 27, 2012 Particle Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - iCloud, iAd [52][53]
2013 Novauris Technologies Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա - Siri [54]
Մարտի 23, 2013 WiFiSlam Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ $20,000,000 Maps [55]
Հուլիսի 19, 2013 Locationary Կանադա Կանադա - Maps [56]
Հուլիսի 19, 2013 HopStop.com Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - Maps [57]
Օգոստոսի 1, 2013 Passif Semiconductor Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - - [58]
Օգոստոսի 13, 2013 Matcha Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - - [59]
Օգոստոսի 22, 2013 Embark Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - Maps [60]
Օգոստոսի 28, 2013 AlgoTrim Շվեդիա Շվեդիա - - [60]
Հոկտեմբերի 3, 2013 Cue Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ $50,000,000 - [61]
Նոյեմբերի 24, 2013 PrimeSense Իսրայել Իսրայել $345,000,000 - [62][63]
Դեկտեմբերի 2, 2013 Topsy Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ $200,000,000 - [64]
Դեկտեմբերի 23, 2013 BroadMap Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - Maps [65]
Դեկտեմբերի 23, 2013 Catch.com Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - - [66]
Հունվարի 4, 2014 SnappyLabs Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - Maps [67]
Փետրվարի 21, 2014 Burstly Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - - [68]
Մայիսի 2, 2014 LuxVue Technology Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - Camera [69]
Հունիսի 6, 2014 Spotsetter Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - App Testing [70]
Հունիսի 29, 2014 Swell Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ $30,000,000 iTunes [71]
Հունիսի 29, 2014 BookLamp Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ - iPhone, iTunes [72]
Օգոստոսի 1, 2014 Beats Electronics Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ $3,000,000,000 iBooks [5]
Սեպտեմբերի 23, 2014 Prss - - - [73]

Ներդրումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ամսաթիվ

Ընկերություն

Բիզնես

Երկիր

Արժեքը

Ծանոթագրություն

Հունիսի 1, 1999 Akamai Technologies Web site support services ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ $12 500 000[նշում 9] [74]
Դեկտեմբերի 18, 2008 Imagination Technologies Chip design Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա $4 700 000[նշում 10] [75][76][77]

Ակտիվների վաճառք[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ամսաթիվ

Ձեռքբերող

Ընկերություն

Բիզնես

Երկի

Արժեքը

Ծանոթագրություն

Ապրիլի 22, 1992 Misys Computer Maintenance Sign Express Group Maintenance activities {{{2}}} ՄԹ $705 000 [78]
Մայիսի 31, 1996 SCI Systems Apple Computer Computers ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ [79]

Նշումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Էփլը ձեռք է բերել Power Computing Corporation
  2. Էփլը ձեռք է բերել Astarte ծրագիրը
  3. Էփլը ձեռք է բերել CASADY & Greene
  4. Այս ցուցանիշը գին ստուգված չե, Անկախ անկախ աղբյուրների գինը կազմումել է $ 20,000,000 Դոլար։
  5. Էփլը ձեռք է բերել Silicon Grail
  6. Միայն «ձեռք է բերել որոշակի տեխնոլոգիաներ և արտոնագրային իրավունք», - ըստ SEC-ի։ Ոչ ամբողջ ընկերության։
  7. 7,0 7,1 $ 20,000,000 էր ընդհանուր արժեքը «որոշակի տեխնոլոգիաների և արտոնագրային իրավունքների»
  8. Միայն «ձեռք է բերել որոշակի տեխնոլոգիաներ և արտոնագրային իրավունք», - ըստ SEC ներկայացնելը. Ոչ ամբողջ ընկերության.
  9. Ձեռք է բերել 5% մասնաբաժին
  10. Ձեռք է բերել 3.6% բաժնեմաս։ Աճել է 9.5% - ով, 2009 թ. Տեղի 8.67 տոկոս կամ 23 միլիոն բաժնետոմս։

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Apple logo black.svg  էփլ

Ծանոթագրություն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հիմնական

  1. «Էյփփլի միաձուլումների և ձեռքբերումների մասին» Thomson Financial։ Վերցված է 2008-10-31.(անգլ.)
Հղումներ
  1. «80 օր է, որ փոխեց աշխարհը». Time. 2003-03-23​​. Վերցված է 2008-04-13
  2. «Ներդրողների հետ հարաբերությունների Հարցեր". Apple Inc. Վերցված է 2008-06-26.
  3. «Էփլի Հաշվետվություններ չորրորդ եռամսյակի արդյունքները»: Apple Inc. 2007-10-22. Վերցված է 2008-06-26.
  4. 4,0 4,1 «What to Do with Apple». Bloomberg Businessweek. Retrieved 2008-06-26.
  5. 5,0 5,1 «Էփլը 3.2 մլրդ դոլարով մտադիր է գնել աուդիոտեխնիկա արտադրող Beats Electronics-ը» Tert.am Վերցված. 14-10-2014 (հայ.)
  6. «Էփփլի ձեռք է բերել ցանցի նորարարությունների համակարգ». Thomson Financial: Վերցված է 2008-10-21. (անգլ.)
  7. «Էփփլի ձեռք է բերել Օրիոն Արբանյակային կապի համակարգ». Thomson Financial: Վերցված է 2008-10-21. (անգլ.)
  8. «Էփփլը ձեռք է բերել Styleware». Thomson Financial: Վերցված է 2008-10-21.
  9. «Էփփլը ձեռք է բերել Nashoba Systems». Thomson Financial: Վերցված է 2008-10-21.
  10. «Էփփլը ձեռք է բերել Coral Software Corp». Thomson Financial: Վերցված է 2008-10-21.
  11. «Էփփլը ձեռք է բերել NeXT Computer Inc». Thomson Financial: Վերցված է 2008-10-21.
  12. «Apple Computer Inc acquires Power Computing-Clone-Making from Power Computing Corp». Thomson Financial: Վերցված է 2008-10-21.
  13. «Ձև 10-K» ԱՄՆ Արժեթղթերի և փոխանակման հանձնաժողով։ 2001-12-19. Վերցված է 2014-06-02.
  14. «Էփլը նաև ձեռք բերում հետաքրքրություն Xemplar Կրթության համակարգը Morgan Stanley-ից». Thomson Financial: Վերցված է 2008-10-21
  15. «Էփլը ձեռք է բերել Raycer Graphics-ը». Thomson Financial: Վերցված է 2008-10-21.
  16. «Էփլի ձեռքբերումը NetSelector». Thomson Financial: Վերցված է 2008-10-21.
  17. «Էփլի ձեռքում Astarte-DVD authoring և Astarte GmbH». Thomson Financial: Վերցված է 2008-10-21.
  18. «Էփլը գնել է SoundJam, ծրագիրը». AppleInsider. 2001-01-08. Վերցված է 2012-04-23.
  19. «Մենք արդեն ձեռք է բերել». Bluefish Labs. Արխիվացված օրիգինալից 2001-11-29. Վերցված է 2014-06-04.
  20. «Ցանցային Ինովացիա Քորպ ձեռք է բերում bluebuzz.com-ից". Thomson Financial: Վերցված է 2008-10-21.
  21. «Էփլը ձեռք է բերում Spruce Technologies JBIS Holdings-ից». Thomson Financial: Վերցված է 2008-10-21.
  22. 22,0 22,1 22,2 22,3 «Ձև10-K». ԱՄՆ Արժեթղթերի և փոխանակման հանձնաժողովի. 2002-12-19. Վերցված է 2014-06-02.
  23. «Էփլը ձեռք է բերում PowerSchool-ը". Thomson Financial: Վերցված է 2008-10-21.
  24. «Էփլը ձեռք է բերում Nothing Real LLC". Thomson Financial: Վերցված է 2008-10-21.
  25. «Էփլը ձեռք է բերում Zayante ". Thomson Financial: Վերցված է 2008-10-21.
  26. 26,0 26,1 26,2 «Ձև 10 K » ԱՄՆ Արժեթղթերի և փոխանակման հանձնաժողովի. 2003-12-18. Վերցված է 2014-06-02.
  27. «Apple-ը ստանում Zayante». Apple 2002-04-04. Վերցված է 2014-06-02.
  28. «Էփլը ձեռք է բերում Silicon Grail Corp-Chalice է Սիլիկոնային Grail Corp». Thomson Financial: Վերցված է 2008-10-21.
  29. «Էփլը ձեռք է բերում Propel Software Corp». Thomson Financial: Վերցված է 2008-10-21.
  30. "Էփլը գնել է Prismo Graphics». OSNews.
  31. «Էփլը ձեռք է բերում emagiC Soft-und Hardware GmbH». Thomson Financial: Վերցված է 2008-10-21.
  32. «Apple ձեռք է բերել SchemaSoft». CNET. Վերցված է 2010-01-23.
  33. «Inside the multitouch FingerWorks tech in Apple's tablet» 2010-01-23. Վերցված է 2013-05-04
  34. «Inside the multitouch FingerWorks tech in Apple's tablet»։ AppleInsider։ 2010-01-23։ Վերցված է 2013-05-04 
  35. «Apple Computer Inc acquires Silicon Color Inc.»։ Thomson Financial։ Վերցված է 2008-10-21 
  36. «Apple Acquires Proximity»։ Mac Observer։ Վերցված է 2008-10-21 
  37. «Apple acquires low-power chip designer PA Semi»։ CNet։ Վերցված է 2010-04-09 
  38. «Apple purchased Placebase in July to replace Google Maps?»։ ComputerWorld։ Վերցված է 2009-09-30 
  39. «Apple Inc acquires LaLa.com»։ TechCrunch։ Վերցված է 2009-12-43 
  40. «Apple acquires Quattro Wireless»։ Reuters։ հունվարի 5, 2010։ Վերցված է փետրվարի 19, 2010 
  41. Vance Ashlee, Stone Brad (ապրիլի 27, 2010)։ «Apple Buys Intrinsity»։ New York Times։ Վերցված է ապրիլի 27, 2010 
  42. Hay Timothy (ապրիլի 28, 2010)։ «Apple Moves Deeper Into Voice-Activated Search With Siri Buy»։ Wall Street Journal։ Վերցված է ապրիլի 28, 2010 
  43. «Apple acquires online mapping company Poly9 - report»։ Apple Insider։ Julu 14, 2010։ Վերցված է օգոստոսի 1, 2010 
  44. «Apple acquires face-recognition firm Polar Rose»։ Venture s։ սեպտեմբերի 20, 2010։ Վերցված է հոկտեմբերի 18, 2011 
  45. «Apple Buys Imsense Ltd.»։ Silicon Tap։ սեպտեմբերի 14, 2010։ Վերցված է հոկտեմբերի 18, 2011 
  46. «Apple acquired mind-blowing 3D mapping company C3 Technologies, looking to take iOS Maps to the next level»։ 9to5Mac։ հոկտեմբերի 29, 2011։ Վերցված է հոկտեմբերի 31, 2011 
  47. «Apple picks up Anobit for Flash Memory»։ Slashgear։ դեկտեմբերի 20, 2011։ Վերցված է դեկտեմբերի 20, 2011 
  48. «Apple Is Said to Pay About $50 Million for Search Startup Chomp»։ Bloomberg Businessweek։ Վերցված է 2011-02-23 
  49. «Apple-acquired music editing software firm Redmatica closes; product support will end on 12 June»։ The Next Web։ Վերցված է 2012-06-08 
  50. «Նոր iPhone-ը կկարողանա կարդալ մատնահետքերը»։ Tert.am։ Վերցված է 14-10-2014 
  51. «Էփլը կկատարելագործի iPhone 5S-ի Touch ID սկաները»։ itTrend.am։ Վերցված է 14-10-2014։
  52. «Apple snaps up celebrity-backed Web app firm Particle»։ CNet։ Վերցված է 2012-10-16 
  53. Juli Clover (ապրիլի 3, 2014)։ «Apple Acquired Speech Recognition Firm Novauris Last Year for Siri Team»։ MacRumors 
  54. «Էփլը գնել է Novauris ընկերությունը»։ starmob.am։ Վերցված է 14-10-2014 
  55. «Էփլը գնել է WiFiSlam-ը՝ սեփական քարտեզային ծրագիրը ստեղծելու համար»։ Tert.am։ Վերցված է 14-10-2014 
  56. «Apple Said to Buy HopStop, Pushing Deeper Into Maps»։ Bloomberg։ Վերցված է 2013-07-19 
  57. «Apple acquires wireless chip maker Passif Semiconductor»։ Engadget։ Վերցված է 2013-08-01 
  58. «Էփլը ձեռք է բերում էներգախնայող չիպեր արտադրող Passif Semiconductor-ը» Tert.am Վերցված 14-10-2014(հայ.)
  59. Lessin Jessica (2013-08-22)։ «Exclusive: Apple Buys (Another) Map App, Embark»։ Վերցված է 2013-08-22 
  60. 60,0 60,1 Etherington Darrell (2013-08-28)։ «Apple Reportedly Acquires Swedish Firm AlgoTrim, A Company That Does Mobile Media And Data Compression»։ Վերցված է 2013-08-28 
  61. «Apple acquires personal assistant app Cue for at least $35M [u]»։ AppleInsider։ 2013-10-03։ Վերցված է 2013-10-03 
  62. «Էփլը 345 միլիոն դոլարով գնել է իսրայելական PrimeSense-ը» Tert.am Վերցված 14-10-2014 (հայ.)
  63. «Էփլը և Գուգլը կարտադրեն 3D տպիչներ (լուրեր)» itTrend.am Վերցված 14-10-2014(հայ.)
  64. «Էփլը ձեռք է բերել սոցցանցերի վերլուծությունների Topsy Labs ընկերությունը» Tert.am վերցված 14-10-2014(հայ.)
  65. «Էփլի Քարտեզները հասանելի կլինեն iOS 8-ում» itTrend.am Վերցված 14-10-2014(հայ.)
  66. «Apple Did Indeed Acquire BroadMap and Catch Earlier This Year»։ All Things Digital։ 2013-12-23։ Վերցված է 2013-12-23 
  67. «Վայրկյանում 20 կադր. Apple-ը նոր ընկերություն է ձեռք բերել» Tert.am Վերցված 14-10-2014(հայ.)
  68. «Apple confirms that it has acquired TestFlight creator Burstly»։ The Next Web։ 2014-02-21։ Վերցված է 2014-02-21 
  69. «Էփլը գնել է մինի-էկրաններ արտադրող LuxVue ընկերությունը» itTrend.am վերցված 14-10-2014(հայ.)
  70. «Էփլը գնել է Foursquare-ի անալոգ Spotsetter ծառայությունը» itTrend.am վերցված 14-10-2014(հայ.)
  71. «Apple-ը 30 միլիոն դոլարով կգնի Swell ռադիո ծրագրային հավելումը»Tert.am Վերցված 14-10-2014(հայ.)
  72. «Էփլը ձեռք է բերել BookLamp սթարթափը»։ 1in.am։ 14-10-2014 
  73. «Apple acquires digital magazine startup Prss»։ The Next Web։ սեպտեմբերի 23, 2014։ Վերցված է սեպտեմբերի 24, 2014 
  74. «Apple Computer Inc acquires a minority stake in Akamai Technologies Inc»։ Thomson Financial։ Վերցված է 2008-10-21 
  75. «Why Has Apple Invested In Imagination's PowerVR?»։ ITProPortal։ դեկտեմբերի 21, 2008։ Վերցված է 2014-06-10 
  76. «Imagination Technologies up as Apple stake hits 9.5%»։ The Guardian։ հունիսի 26, 2009։ Վերցված է 2014-06-10 
  77. «Annual Report 2013»։ Imagination Technologies։ Վերցված է 2014-06-10 
  78. «MCM Misys Computer Maintenance acquires Sign Express Group-Maintenance from Apple Inc»։ Thomson Financial։ Վերցված է 2008-10-21 
  79. «SCI Systems Inc acquires Apple Computer-Manufacturing from Apple Inc»։ Thomson Financial։ Վերցված է 2008-10-21 

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]