Երկրների զինված ուժերի թվաքանակի և ռազմականացված կազմավորումների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Նշված է երկրների զինված ուժերի պահեստազորի և ռազմականացված կազմավորումների թվաքանակը:

Աշխարհի երկրների զինված ուժերի թվաքանակը (2009)
Երկիր Զինված ուժեր Պահեստազոր Ռազմականացված
խմբավորումներ
Ընդամենը Բնակչությունը 1000 մարդու հաշվով
1 Flag of the People's Republic of China.svg Չինաստան 2 183 000[1] 510 000 660 000 3 353 000 1,58
2 Flag of the United States.svg ԱՄՆ 1 381 250[2] 840 500[2] 14 850[2] 2 236 600 4,60
3 {{{2}}} Հնդկաստան 1 346 000[3] 1 155 000 987 800 3 488 800
4 {{{2}}} Հյուսիսային Կորեա 1 190 000[4] 600 000 5 889 000 7 679 000
5 {{{2}}} Ռուսաստան 831 000[5] 2 000 000 659 000 3 490 000
6 {{{2}}} Պակիստան 643 800[6] 513 000 304 000 1 460 800
7 {{{2}}} Հարավային Կորեա 630 000[7] 2 970 000 3 004 500 6 604 500
8 {{{2}}} Իրան 523 000[8] 350 000 40 000 913 000
9 {{{2}}} Թուրքիա 510 600[9] 378 700 102 200 991 500
10 {{{2}}} Վիետնամ 482 000[10] 5 000 000 40 000 5 522 000
11 {{{2}}} Կոլումբիա 466 713[11] 61 900 159 000 687 613
12 Եգիպտոս Եգիպտոս 438 500[12] 479 000 397 000 1 314 500
13 {{{2}}} Մյանմա 406 000[13] 0 107 250 513 250
14 {{{2}}} Ինդոնեզիա 395 500[14] 400 000 281 000 1 076 500
15 {{{2}}} Թայլանդ 360 850[15] 200 000 137 700 698 550
16 {{{2}}} Բրազիլիա 318 480[16] 1 340 000 395 000 2 053 480
17 Flag of the Republic of China.svg Թայվան 290 000[17] 1 657 000 17 000 1 964 000
18 {{{2}}} Մեքսիկա 270 250[18] 87 350 59 500 417 100
19 {{{2}}} Ուկրաինա 250 000[19] 900 000[20] 84 900[21] 1 188 900
20 {{{2}}} Ճապոնիա 247 150[22] 56 100 12 650 315 900
21 {{{2}}} Սաուդյան Արաբիա 233 500[23] 0 15 500 249 000
22 {{{2}}} Ֆրանսիա 222 200[24] 29 650 103 400 355 250
23 {{{2}}} Էրիթրեա 201 750[25] 120 000 0 321 750
24 {{{2}}} Մարոկկո 195 800[18] 150 000 50 500 395 800
25 {{{2}}} Գերմանիա 186 450[26] 40 320 0 226 770
26 {{{2}}} Իտալիա 176 000[18] 18 300 183 500 377 800
27 Flag of the United Kingdom.svg Մեծ Բրիտանիա 187 970[27] 233 860[27] 0[27] 421 830 3,14
29 {{{2}}} Եթովպիա 182 500[28] 0[29] 0[29] 182 500 2,44
30 {{{2}}} Իրաք 179 800[30] 0[30] 0[30] 179 800 6,24
31 {{{2}}} Իսպանիա 177 950[31] 328 500[31] 72 600[32] 579 050 3,49
32 {{{2}}} Հունաստան 177 600[33] 291 000[33] 4 000[33] 472 600 16,60
33 {{{2}}} Իսրայել 168 000[34] 408 000[35] 8 050[36] 584 050 23,90
34 {{{2}}} Շրի Լանկա 157 900[37] 5 500[37] 88 600[37] 252 000 7,59
35 {{{2}}} Ալժիր 127 500[38] 150 000[39] 60 000[40] 337 500 3,92
16 {{{2}}} Սիրիա 125 000[41] 0 125 000 250 000
36 {{{2}}} Կամբոջա 124 300[42] 0[43] 67 000[43] 191 000 9,19
37 {{{2}}} Բանգլադեշ 117 000[44] 0[44] 63 200[44] 200 200 0,87
38 Flag of the Philippines.svg Ֆիլիպիններ 113 500[45] 131 000[45] 158 500[45] 403 000 1,21
39 {{{2}}} Մալազիա 110 000[46] 41 600[47] 20 100[47] 171 700 3,97
40 {{{2}}} Պերու 110 000[48] 188 000[48] 77 000[48] 375 000 3,58
41 {{{2}}} Ղազախստան 39 500[20] 237 000[49] 31 500[20] 381 000 4,33
42 {{{2}}} Լեհաստան 105 000[50] 234 000[50] 21 300[50] 418 300 4,22
43 {{{2}}} Սուդան 104 500[51] 0[52] 95 000[52] 199 500 2,60
44 {{{2}}} Հորդանան 100 700[53] 35 000[54] 10 000[54] 145 700 17,40
45 {{{2}}} Անգոլա 100 000[55] N/A N/A 100 000 10,60
46 {{{2}}} Ռումինիա 93 619[56] 0[57] 79 900[57] 173 519 4,31
47 {{{2}}} Կանադա 92 000[58] 57 000[58] 9 350[59] 158 500 2,6
48 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն 83 800[60] 0[60] 1 400[61] 85 200 1,63
49 {{{2}}} Վենեսուելա 82 300[62] 8 000[62] 24 000[63] 114 300 3,24
50 {{{2}}} Չիլի 80 500[64] 50 000[64] 36 800[64] 167 300 4,75
51 {{{2}}} Նիգերիա 78 500[65] 0[65] 82 000[65] 160 500 0,61
52 Լիբիա Լիբիա 76 000[66] 40 000[67] 3 000[67] 119 000 13,20
53 {{{2}}} Լիբանան 72 100[68] 0[68] 13 000[69] 85 100 19,80
54 {{{2}}} Արգենտինա 71 800[70] 0[70] 47 240[71] 119 040 1,81
55 {{{2}}} Աֆղանստան 70 000[72] 0[72] 0[72] 70 000 2,34
56 {{{2}}} Բուլղարիա 68 450[73] 303 000[73] 34 000[73] 405 450 7,85
57 Ադրբեջան Ադրբեջան 66 950[74] 300 000[74] 15 000[74] 381950 6,98
58 {{{2}}} Յեմեն 65 000[75] 40 000[76] 70 000[76] 175 000 3,22
59 {{{2}}} Բելառուս 48 000[20] 289 500[77] 110 000[77] 447 500 7,08
60 {{{2}}} Նեպալ 63 000[78] 0[78] 15 000[78] 78 000 2,28
61 {{{2}}} Ռուանդա 61 000[79] 0[79] 10 000[79] 71 000 6,04
62 {{{2}}} Սինգապուր 60 500[80] 312 500[80] 96 300[80] 469 300 16,40
63 {{{2}}} Ուգանդա 60 000[81] 0[81] 1 800[81] 61 800 2,20
64 {{{2}}} Էկվադոր 59 500[82] 100 000[82] 18 000[83] 177 500 4,45
65 Flag of the Czech Republic.svg Չեխիա 57 050[84] 0[84] 5 600[85] 62 650 5,57
66 {{{2}}} Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն 55 750[86] N/A N/A 55 750 1,26
67 {{{2}}} Ավստրալիա 53 572[87] 20 300[88] 0[88] 73 872 3,59
68 Flag of the Netherlands.svg Նիդերլանդներ 53 130[89] 32 200[89] 3 300[90] 88 630 3,24
69 {{{2}}} Ուզբեկստան 48 000[91] 0[92] 20 000[91] 68 000 1,96
70 {{{2}}} Հայաստան 44 800[20] 210 000[20] 4 300[20] 259 100 10,30
71 {{{2}}} Խորվաթիա 51 000[93] 140 000[93] 10 000[94] 201 000 6,63
72 Flag of the United Arab Emirates.svg Արաբական Միացյալ Էմիրություններ 50 500[95] 0[96] 0[96] 50 500 14,50
73 {{{2}}} Կուբա 46 000[97] 39 000[97] 1 146 500[97] 1 231 500 4,05
74 {{{2}}} Պորտուգալիա 44 900[98] 210 930[98] 25 600[99] 281 430 4,25
75 {{{2}}} Օման 41 700[100] 0[101] 10 800[101] 52 500 11,90
76 {{{2}}} Բուրունդի 40 000[102] 0[102] 5 500[103] 45 500 7,93
77 {{{2}}} Վրաստան 20 650[20] 250 000[104] 11 700[104] 279 200 2,74
78 {{{2}}} Ֆինլանդիա 36 700[105] 485 000[105] 3 100[106] 524 800 5,17
79 {{{2}}} Թունիս 35 000[107] 0[108] 12 000[108] 47 000 3,47
80 {{{2}}} Ավստրիա 34 600[109] 72 000[109] N/A 106 600 4,23
81 {{{2}}} Բելգիա 34 000[110] 100 500 0 141 300 3,94
82 {{{2}}} Շվեյցարիա 33 900[111] 262 000[111] N/A 295 900 3,07
83 {{{2}}} Հունգարիա 33 400[112] 90 300[112] 12 000[113] 135 700 3,31
84 {{{2}}} Զիմբաբվե 32 000[114] 0[114] 21 800[114] 53 800 2,28
85 {{{2}}} Բոլիվիա 31 500[115] 0[115] 37 100[115] 68 600 3,56
86 {{{2}}} Գվատեմալա 31 400[116] 35 000[116] 19 000[116] 85 400 2,14
87 {{{2}}} Չադ 30 350[117] 0[118] 4 500[118] 34 850 3,09
88 {{{2}}} Լաոս 29 100[119] 0[119] 100 000[119] 129 100 4,68
89 {{{2}}} Նորվեգիա 27 600[120] 219 000[120] 29 400 276 000 5,79
90 {{{2}}} Տանզանիա 27 000[121] 80 000[121] 1 400[121] 108 400 0,73
91 {{{2}}} Սլովակիա 26 200[122] 20 000[122] 4 700[123] 50 900 4,05
92 {{{2}}} Թուրքմենստան 36 500[20] 0[124] 0[124] 36 500 5,86
93 Flag of the Dominican Republic.svg Դոմինիկյան Հանրապետություն 24 500[125] 0[125] 15 000[125] 39 500 2,74
94 {{{2}}} Քենիա 24 120[126] 0[126] 5 000[126] 29 120 0,71
95 {{{2}}} Ուրուգվայ 24 000[127] 0[127] 920[127] 24 920 7,03
96 {{{2}}} Կամերուն 23 100[128] 0[128] 9 000[128] 32 100 1,41
97 {{{2}}} Դանիա 22 880[129] 64 900[129] 61 500[129] 149 280 4,24
98 {{{2}}} Զամբիա 21 600[130] 0[130] 1 400[130] 23 000 1,61
99 {{{2}}} Ալբանիա 20 000[131] 0[131] 5 000[132] 25 000 6,17
100 {{{2}}} Պարագվայ 18 600[133] 164 500[133] 14 800[133] 197 900 2,93
101 Flag of Côte d'Ivoire.svg Կոտ դ'Իվուար 17 050[134] 0[134] 7 000[134] 24 050 0,99
102 {{{2}}} Սալվադոր 16 800[135] 9 900 12 000[135] 38 700 2,31
103 {{{2}}} Մավրիտանիա 15 750[136] N/A 4 500[137] 20 250 5,10
104 {{{2}}} Քուվեյթ 15 500[138] 24 000[139] 6 600[140] 46 100 6,64
105 {{{2}}} Նիկարագուա 14 000[141] 0[141] 0[141] 14 000 2,56
106 {{{2}}} Լիվա 16 400[20] 6 700[20] 11 300[142] 34 400 3,53
107 {{{2}}} Մադագասկար 13 500[143] 0[143] 8 100[144] 21 600 0,75
108 {{{2}}} Սիերա Լեոնե 13 000[145] 0[145] 0[145] 13 000 1,33
109 {{{2}}} Լիբերիա 13 000[146] 0[146] 0[146] 13 000 3,90
110 Flag of North Macedonia.svg Մակեդոնիայի Հանրապետություն 12 850[147] 60 000[147] 7 600[147] 80 450 6,28
111 {{{2}}} Ղրղզստան 10 900[20] 57 000[148] 9 500[20] 74 500 2,12
112 {{{2}}} Կատար 12 400[149] 0[150] 0[150] 12 400 14,40
113 {{{2}}} Բահրեյն 11 200[151] 0[152] 10 160[152] 21 360 15,4
114 Flag of Ireland.svg Իռլանդիա 10 500[153] 14 000[153] 0[153] 24 500 5,78
115 {{{2}}} Կիպրոս 10 000[154] 60 000[154] 750[154] 70 750 12,80
116 Flag of the Republic of the Congo.svg Կոնգոյի Հանրապետություն 10 000[155] 0[155] 2 000[155] 12 000 3,29
117 {{{2}}} Մոզամբիկ 10 000[156] 0[156] 0[156] 10 000 0,42
118 {{{2}}} Ջիբութի 9 850[157] 0[158] 1 400[158] 11 250 20,70
119 {{{2}}} Գվինեա 9 700[159] 0[159] 9 600[159] 19 300 1,02
120 {{{2}}} Տոգո 9 450[160] 0[160] 750[160] 10 200 1,50
121 {{{2}}} Սենեգալ 9 400[161] 0[161] 5 800[161] 15 200 1,02
122 {{{2}}} Գվինեա Բիսաու 9 250[162] 0[162] 2 000[162] 11 250 6,53
123 {{{2}}} Բոսնիա և Հերցեգովինա 9 200[163] 0[163] 0[163] 9 200 3,92
124 {{{2}}} Մոնղոլիա 9 100[164] 137 000[164] 7 200[164] 152 800 3,08
125 {{{2}}} Սլովենիա 9 000[165] 20 000[165] 4 500[166] 33 500 1,21
126 {{{2}}} Բոտսվանա 9 000[167] 0[167] 1 500[167] 10 500 5,49
127 {{{2}}} Նամիբիա 9 000[168] 0[168] 6 000[168] 15 000 4,43
128 {{{2}}} Նոր Զելանդիա 8 949[169] 2 228[169] 0[169] 11 117 2,69
129 {{{2}}} Հոնդուրաս 8 300[170] 60 000[170] 6 000[170] 74 300 1,72
130 {{{2}}} Մերձդնեստրի Մոլդովական Հանրապետություն 7 500 80 000 21 500 109 000 14,85
131 {{{2}}} Մալի 7 350[171] 0[171] 4 800[171] 12 150 0,60
132 {{{2}}} Մոլդովա 5 350[20] 58 000[172] 2 450[20] 77 500 1,74
133 {{{2}}} Բրունեյ 7 000[173] 0[173] 3 750[173] 10 750 18,80
134 {{{2}}} Գանա 7 000[174] 0[174] 0[175] 7 000 0,33
135 {{{2}}} Չեռնոգորիա 6 500[176] 0 0 6 500 ?
136 {{{2}}} Բուրկինա Ֆասո 6 000[177] 45 000[177] 1 800[178] 52 800 0,78
137 {{{2}}} Տաջիկստան 8 800[20] 0 7 500[20] 16 300 0,84
138 {{{2}}} Էստոնիա 5 750[20] 30 000[20] 12 000[179] 47 750 4,13
139 {{{2}}} Լատվիա 5 310[20] 7 850[20] 3 200[180] 16 360 2,13
140 {{{2}}} Նիգեր 5 300[181] 0[181] 5 400[181] 10 700 0,37
141 {{{2}}} Մալավի 5 300[182] 0[182] 1 500[183] 6 800 0,44
142 {{{2}}} Գաբոն 4 700[184] 0[184] 1 500[185] 6 200 3,38
143 {{{2}}} Բենին 4 550[186] 0[186] 3 000[187] 7 550 0,61
144 {{{2}}} Շվեյցարիա 3 600[188] 320 600[188] 23 270[188] 347 470 0,47
145 {{{2}}} Ֆիջի 3 500[189] 6 000[189] 0[189] 9 500 3,92
146 {{{2}}} Պապուա Նոր Գվինեա 3 100[190] 0[190] 0[190] 3 100 0,56
147 {{{2}}} Ճամայկա 2 830[191] 953[191] 0[191] 3 783 1,04
148 {{{2}}} Տրինիդադ և Տոբագո 2 700[192] 0[192] 0[192] 2 700 2,48
149 {{{2}}} Մալթա 2 140[193] 0[193] 0[193] 2 140 5,37
150 {{{2}}} Լեսոտո 2 000[194] 0[194] 0[194] 2 000 1,07
151 {{{2}}} Սուրինամ 1 840[195] 0[195] 0[195] 1 840 4,20
152 {{{2}}} Գայանա 1 600[196] 1 500[196] 0[196] 3 100 2,09
153 Flag of East Timor.svg Արևելյան Թիմոր 1 500[197] 1 500[197] 0[197] 3 000 0,62
154 Flag of the Central African Republic.svg Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն 1 400[198] 0[198] 1 000[198] 2 400 0.67
155 {{{2}}} Հասարակածային Գվինեա 1 320[199] 0[199] 2 000[200] 3 320 2,46
156 {{{2}}} Կաբո Վերդե 1 200[201] 0[201] 0[201] 1 200 2,87
157 {{{2}}} Բելիզ 1 050[202] 700[202] 0[202] 1 750 3,76
158 {{{2}}} Լյուքսեմբուրգ 900[203] 0[203] 612[203] 1 512 1,92
159 Flag of the Bahamas.svg Բահամյան Կղզիներ 860[204] 0[204] 0[204] 860 2,85
160 Flag of The Gambia.svg Գամբիա 800[205] 0[205] 0[205] 800 0,50
161 {{{2}}} Բարբադոս 610[206] 430[206] 0[206] 1 040 2,18
162 {{{2}}} Տոնգա 470[207] 1100[206] 422[207] 1992 4,01
163 Flag of Seychelles.svg Սեյշելյան կղզիներ 450[208] 0[208] 250[208] 700 5,54
164 {{{2}}} Անտիգուա և Բարբուդա 170[209] 75[209] 0[209] 245 2,47
165 Flag of the Papal States (1825-1870).svg Վատիկան 101 0 0 101 181 [210]
166 Flag of San Marino.svg Սան Մարինո 80 0 0 80 2,5

24 ինքնիշխան պոտություններ չունեն զինված ուժեր

ԽՍՀՄ և Վարշավայի պայմանագրի կազմակերպության պետություններ (մինչև 1991 թվականը)[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Երկիր Գործող զորք
1 Խորհրդային Սոցիալիստական Հանրապետությունների Միություն ԽՍՀՄ 5 350 800
2 Լեհաստան ԼԺՀ 754 700
3 Բուլղարիա ԲԺՀ 210 000
4 Չեխիա ՉՍՀ 201 000
5 ԳԴՀ ԳԴՀ 175 000
6 Ռումինիա ՌՍՀ 140 000
7 Հունգարիա ՀԺՀ 130 000

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. IISS 2017, 2017, էջ 278-279
  2. 2,0 2,1 2,2 The Military Balance 2016,p.38
  3. The Military Balance 2016,p.250
  4. IISS 2014, pp. 254—257
  5. The Military Balance 2017,p.211
  6. IISS 2014, pp. 180—192
  7. www.mnd.go.kr (PDF)
  8. IISS 2014, pp. 319
  9. IISS 2014, pp. 146—149
  10. IISS 2014, pp. 287—289
  11. «Military Personnel – Logros de la Política Integral de Seguridad y Defensa para la Prosperidad» (Spanish)։ mindefensa.gov.co 
  12. IISS 2014, pp. 315—318
  13. IISS 2014, pp. 265—266
  14. IISS 2014, pp. 246—250
  15. IISS 2014, pp. 283—286
  16. IISS 2014, pp. 371—375
  17. IISS 2014, pp. 280—282
  18. 18,0 18,1 18,2 IISS 2014, pp. 110—114
  19. «Численность ВСУ достигла 250 тысяч человек»։ Корреспондент (ռուսերեն)։ 2017-10-03։ Վերցված է 2017-10-04 
  20. 20,00 20,01 20,02 20,03 20,04 20,05 20,06 20,07 20,08 20,09 20,10 20,11 20,12 20,13 20,14 20,15 20,16 20,17 20,18 20,19 20,20 The Military Balance 2016
  21. Международный институт стратегических исследований. IISS The Military Balance 2014. Страница 194 — ISBN 978-1-85743-722-5
  22. IISS 2014, pp. 250—254
  23. IISS 2014, pp. 341—344
  24. IISS 2014, pp. 94-99
  25. IISS 2014, pp. 435—436
  26. IISS 2014, pp. 100—103
  27. 27,0 27,1 27,2 «British Armed Forces UK MoD (Page 59)»։ 2006-09-23 
  28. «Ethiopia Armed Forces CSIS (Page 12)»։ 2006-07-25 
  29. 29,0 29,1 «Ethiopia Armed Forces»։ 2006-07-25 
  30. 30,0 30,1 30,2 «Iraqi Armed Forces CSIS (Page 32)»։ 2006-07-25 
  31. 31,0 31,1 «Spanish Military»։ 2006-07-25 
  32. «Spanish Paramilitary Forces ORBAT»։ 2006-07-25 
  33. 33,0 33,1 33,2 «Greek Military»։ 2006-07-25 
  34. «Israeli Defense Forces CSIS (Page 12)»։ 2006-07-25 
  35. «The Europa World Year Book 2005 Volume 1» London & New York: Routledge 2005 p 2301.ISBN 1-85743-306-8
  36. «Israeli Paramilitary»։ 2006-07-25 
  37. 37,0 37,1 37,2 «Sri Lankan Military»։ 2006-07-25 
  38. «Algerian Armed Forces JCSS»։ 2006-07-25։ Արխիվացված է օրիգինալից 2007-01-04-ին 
  39. «Algerian Armed Forces»։ 2006-07-25 
  40. «Algerian Paramilitary Forces ORBAT (Page 2)»։ 2006-07-25 
  41. An Eroding Syrian Army Points to Strain, nytimes.com, 28 April 2015
  42. «Cambodian Armed Forces CSIS (Page 35)»։ 2006-07-25 
  43. 43,0 43,1 «Cambodian Military»։ 2006-07-25 
  44. 44,0 44,1 44,2 «Bengali Military»։ 2006-07-25 
  45. 45,0 45,1 45,2 «Philippines Armed Forces»։ 2006-07-25 
  46. «Malaysia Armed Forces CSIS (Page 35)»։ 2006-07-25 
  47. 47,0 47,1 «Malay Military»։ 2006-07-25 
  48. 48,0 48,1 48,2 «Peruvian Military»։ 2006-07-25 
  49. «Gazeta.kz»։ 2007-03-16 
  50. 50,0 50,1 50,2 «Polish Military»։ 2006-07-25 
  51. «Sudanese Armed Forces JCSS»։ 2006-07-25։ Արխիվացված է օրիգինալից 2007-01-04-ին 
  52. 52,0 52,1 «Sudanese Armed Forces»։ 2006-07-25 
  53. «Jordanian Armed Forces JCSS»։ 2006-07-25։ Արխիվացված է օրիգինալից 2007-01-04-ին 
  54. 54,0 54,1 «Jordanian Military»։ 2006-07-25 
  55. «Angola Military»։ 2006-07-25 
  56. «Romanian Armed Forces»։ 2006-07-25 
  57. 57,0 57,1 «Romanian Armed Forces»։ 2006-07-25 
  58. 58,0 58,1 «Canadian Armed Forces»։ 2006-09-27 
  59. «Canada Paramilitary»։ 2006-07-25 
  60. 60,0 60,1 «Congo Military»։ 2006-07-25 
  61. «Congo's Paramilitary Forces ORBAT (Page 9)»։ 2006-07-25 
  62. 62,0 62,1 «Venezuelan Armed Forces»։ 2006-07-25 
  63. «Venezuelan Paramilitary Forces ORBAT (Page 35)»։ 2006-07-25 
  64. 64,0 64,1 64,2 «Chile Military»։ 2006-07-25 
  65. 65,0 65,1 65,2 «Nigerian Armed Forces»։ 2006-07-25 
  66. «Libyan Armed Forces JCSS»։ 2006-07-25։ Արխիվացված է օրիգինալից 2007-01-04-ին 
  67. 67,0 67,1 «Libyan Armed Forces»։ 2006-07-25 
  68. 68,0 68,1 «Lebanese Armed Forces CSIS (Page 12)»։ 2006-07-25 
  69. «Lebanese Paramilitary Forces ORBAT (Page 20)»։ 2006-07-25 
  70. 70,0 70,1 «Argentinian Armed Forces»։ 2006-07-25 
  71. «Argentinian Paramilitary Forces ORBAT (Page 3)»։ 2006-07-25 
  72. 72,0 72,1 72,2 «Afghan Armed Forces CSIS (Page 12)»։ 2006-07-25 
  73. 73,0 73,1 73,2 «Bulgarian Armed Forces»։ 2006-07-25 
  74. 74,0 74,1 74,2 Международный институт стратегических исследований. IISS The Military Balance 2014. Страница 171 — ISBN 978-1-85743-722-5
  75. «Yemeni Armed Forces JCSS»։ 2006-07-25։ Արխիվացված է օրիգինալից 2007-01-04-ին 
  76. 76,0 76,1 «Yemeni Armed Forces»։ 2006-07-25 
  77. 77,0 77,1 «Belarus Military»։ 2006-07-25 
  78. 78,0 78,1 78,2 «Nepalese Armed Forces»։ 2006-07-25 
  79. 79,0 79,1 79,2 «Rwandan Military»։ 2006-07-25 
  80. 80,0 80,1 80,2 «Singapore Military»։ 2006-07-25 
  81. 81,0 81,1 81,2 «Uganda Military»։ 2006-07-25 
  82. 82,0 82,1 «Ecuadorian Military»։ 2006-07-25 
  83. «Ecuador Paramilitary Forces ORBAT (Page 11)»։ 2006-07-25 
  84. 84,0 84,1 «Czech Armed Forces CSIS (Page 109)»։ 2006-09-27 
  85. «Czech Paramilitary Forces ORBAT (Page 11)»։ 2006-07-25 
  86. «South African Military»։ 2006-07-25 
  87. «Australian Armed Forces CSIS (Page 35)»։ 2006-07-25 
  88. 88,0 88,1 «Australian Military»։ 2006-07-25 
  89. 89,0 89,1 «Dutch Armed Forces CSIS (Page 127)»։ 2006-09-27 
  90. «Uzbek Armed Forces»։ 2006-07-25 
  91. 91,0 91,1 The Military Balance 2016,p.208
  92. «Uzbek Armed Forces»։ 2006-07-25 
  93. 93,0 93,1 «Croatian Armed Forces»։ 2006-07-25 
  94. «Croatian Paramilitary Forces ORBAT (Page 10)»։ 2006-07-25 
  95. «UAE Armed Forces CSIS (Page 12)»։ 2006-07-25 
  96. 96,0 96,1 «UAE Armed Forces»։ 2006-07-25 
  97. 97,0 97,1 97,2 «Cuban Armed Forces»։ 2006-07-25 
  98. 98,0 98,1 «Portuguese Armed Forces»։ 2006-07-25 
  99. «Portuguese's Paramilitary Forces ORBAT (Page 25)»։ 2006-07-25 
  100. «Omanian Armed Forces CSIS (Page 12)»։ 2006-07-25 
  101. 101,0 101,1 «Oman Armed Forces»։ 2006-07-25 
  102. 102,0 102,1 «Burundi Armed Forces»։ 2006-07-25 
  103. «Burundi's Paramilitary Forces ORBAT (Page 7)»։ 2006-07-25 
  104. 104,0 104,1 «Georgia Armed Forces»։ 2006-07-25 
  105. 105,0 105,1 «Finnish Armed Forces»։ 2006-07-25 
  106. «Finland's Paramilitary Forces ORBAT (Page 15)»։ 2006-07-25 
  107. «Tunisian Armed Forces JCSS»։ 2006-07-25։ Արխիվացված է օրիգինալից 2007-01-04-ին 
  108. 108,0 108,1 «Tunisian Armed Forces»։ 2006-07-25 
  109. 109,0 109,1 «Austrian Armed Forces»։ 2006-07-25 
  110. «Бельгийскую армию сократили с опережением графика - СМИ»։ РИА Новости։ 02.01.2012 
  111. 111,0 111,1 «Swedish Armed Forces»։ 2006-07-25 
  112. 112,0 112,1 «Hungarian Armed Forces CSIS (Page 120)»։ 2006-09-27 
  113. «Hungarian Paramilitary Forces ORBAT (Page 15)»։ 2006-07-25 
  114. 114,0 114,1 114,2 «Zimbabwe Armed Forces»։ 2006-07-25 
  115. 115,0 115,1 115,2 «Bolivian Armed Forces»։ 2006-07-25 
  116. 116,0 116,1 116,2 «Guatemala Armed Forces»։ 2006-07-25 
  117. «Chadian Armed Forces CSIS (Page 12)»։ 2006-07-25 
  118. 118,0 118,1 «Chad Armed Forces»։ 2006-07-25 
  119. 119,0 119,1 119,2 «Laos Armed Forces»։ 2006-07-25 
  120. 120,0 120,1 «Norwegian Armed Forces»։ 2006-07-25 
  121. 121,0 121,1 121,2 «Tanzania Armed Forces»։ 2006-07-25 
  122. 122,0 122,1 «Slovakian Armed Forces»։ 2006-07-25 
  123. «Slovakia Paramilitary Forces ORBAT (Page 22)»։ 2006-07-25 
  124. 124,0 124,1 «Turkmenistan Armed Forces»։ 2006-07-25 
  125. 125,0 125,1 125,2 «Dominican Armed Forces»։ 2006-07-25 
  126. 126,0 126,1 126,2 «Kenyan Armed Forces»։ 2006-07-25 
  127. 127,0 127,1 127,2 «Uruguay Armed Forces»։ 2006-07-25 
  128. 128,0 128,1 128,2 «Cameroon Armed Forces»։ 2006-07-25 
  129. 129,0 129,1 129,2 «Danish Armed Forces»։ 2006-07-25 
  130. 130,0 130,1 130,2 «Zambia Armed Forces»։ 2006-07-25 
  131. 131,0 131,1 «Albanian Armed Forces»։ 2006-07-25 
  132. «Albanian's Paramilitary Forces ORBAT (Page 2)»։ 2006-07-25 
  133. 133,0 133,1 133,2 «Paraguayan Armed Forces»։ 2006-07-25 
  134. 134,0 134,1 134,2 «Ivory Coast Armed Forces»։ 2006-07-25 
  135. 135,0 135,1 «El Salvador Armed Forces»։ 2006-07-25 
  136. «Mauritanian Armed Forces CSIS (Page 12)»։ 2006-07-25 
  137. «Mauritanian Paramilitary Forces ORBAT»։ 2006-07-25 
  138. «Kuwaiti Armed Forces CSIS (Page 12)»։ 2006-07-25 
  139. «Kuwaiti Armed Forces JCSS»։ 2006-07-25։ Արխիվացված է օրիգինալից 2007-01-04-ին 
  140. «Kuwait Armed Forces»։ 2006-07-25 
  141. 141,0 141,1 141,2 «Nicaragua Armed Forces»։ 2006-07-25 
  142. «Lithuanian Armed Forces»։ 2006-07-25 
  143. 143,0 143,1 «Madagascar Armed Forces»։ 2006-07-25 
  144. «Madagascar's Paramilitary Forces ORBAT (Page 20)»։ 2006-07-25 
  145. 145,0 145,1 145,2 «Sierra Leone Armed Forces»։ 2006-07-25 
  146. 146,0 146,1 146,2 «Liberian Armed Forces»։ 2006-07-25 
  147. 147,0 147,1 147,2 «Macedonian Armed Forces»։ 2006-07-25 
  148. «Kenyan Armed Forces»։ 2006-07-25 
  149. «Qatari Armed Forces CSIS (Page 12)»։ 2006-07-25 
  150. 150,0 150,1 «Qatari Armed Forces»։ 2006-07-25 
  151. «Bahrain Armed Forces CSIS (Page 12)»։ 2006-07-25 
  152. 152,0 152,1 «Bahrain Armed Forces»։ 2006-07-25 
  153. 153,0 153,1 153,2 «Ireland Armed Forces»։ 2006-07-25 
  154. 154,0 154,1 154,2 «Cpyrus Armed Forces»։ 2006-07-25 
  155. 155,0 155,1 155,2 «ROC Congo Armed Forces»։ 2006-07-25 
  156. 156,0 156,1 156,2 «Mozambique Armed Forces»։ 2006-07-25 
  157. «Djibouti Armed Forces CSIS (Page 12)»։ 2006-07-25 
  158. 158,0 158,1 «Djibouti Armed Forces»։ 2006-07-25 
  159. 159,0 159,1 159,2 «Guniea Armed Forces»։ 2006-07-25 
  160. 160,0 160,1 160,2 «Togo Armed Forces»։ 2006-07-25 
  161. 161,0 161,1 161,2 «Senegalese Armed Forces»։ 2006-07-25 
  162. 162,0 162,1 162,2 «Guinea-Bissau Armed Forces»։ 2006-07-25 
  163. 163,0 163,1 163,2 «Bosnia Armed Forces»։ 2006-07-25 
  164. 164,0 164,1 164,2 «Mongolian Armed Forces»։ 2006-07-25 
  165. 165,0 165,1 «Slovenia Armed Forces»։ 2006-07-25 
  166. «Slovenia's Paramilitary Forces ORBAT (Page 22)»։ 2006-07-25 
  167. 167,0 167,1 167,2 «Botswana Armed Forces»։ 2006-07-25 
  168. 168,0 168,1 168,2 «Namibia Armed Forces»։ 2006-07-25 
  169. 169,0 169,1 169,2 «New Zealand Armed Forces»։ 2006-09-27 
  170. 170,0 170,1 170,2 «Honduran Armed Forces»։ 2006-07-25 
  171. 171,0 171,1 171,2 «Mali Armed Forces»։ 2006-07-25 
  172. «Moldova Armed Forces»։ 2006-07-25 
  173. 173,0 173,1 173,2 «Brunei Armed Forces»։ 2006-07-25 
  174. 174,0 174,1 «Ghana Armed Forces»։ 2006-07-25 
  175. «Ghana Armed Forces»։ 2006-07-25 <
  176. «Montenegro Armed Forces»։ 2006-07-25 
  177. 177,0 177,1 «Burkina Faso Armed Forces»։ 2006-07-25 
  178. «Burkina Faso's Paramilitary Forces ORBAT (Page 7)»։ 2006-07-25 
  179. «Estonia Armed Forces»։ 2006-07-25 
  180. «Latvia Armed Forces»։ 2006-07-25 
  181. 181,0 181,1 181,2 «Niger Armed Forces»։ 2006-07-25 
  182. 182,0 182,1 «Malawi Armed Forces»։ 2006-07-25 
  183. «Malawi's Paramilitary Forces ORBAT (Page 21)»։ 2006-07-25 
  184. 184,0 184,1 «Gabon Armed Forces»։ 2006-07-25 
  185. «Gabon's Paramilitary Forces ORBAT (Page 14)»։ 2006-07-25 
  186. 186,0 186,1 «Benin Armed Forces»։ 2006-07-25 
  187. «Benin's Paramilitary Forces ORBAT (Page 5)»։ 2006-07-25 
  188. 188,0 188,1 188,2 «Swiss Armed Forces CSIS (Page 139)»։ 2006-07-25 
  189. 189,0 189,1 189,2 «Fiji Armed Forces»։ 2006-07-25 
  190. 190,0 190,1 190,2 «Papua New Guinea Armed Forces»։ 2006-07-25 
  191. 191,0 191,1 191,2 «Jamaica Armed Forces»։ 2006-07-25 
  192. 192,0 192,1 192,2 «Trinidad and Tobago Armed Forces»։ 2006-07-25 
  193. 193,0 193,1 193,2 «Malta Armed Forces»։ 2006-07-25 
  194. 194,0 194,1 194,2 «Lesotho Armed Forces»։ 2006-07-25 
  195. 195,0 195,1 195,2 «Suriname Armed Forces»։ 2006-07-25 
  196. 196,0 196,1 196,2 «Guyana Armed Forces»։ 2006-07-25 
  197. 197,0 197,1 197,2 «Timor-Leste Guinea Armed Forces»։ 2006-07-25 
  198. 198,0 198,1 198,2 «Central African Republic Armed Forces»։ 2006-07-25 
  199. 199,0 199,1 «Equatorial Guinea Armed Forces»։ 2006-07-25 
  200. «Equatorial Guinea's Paramilitary Forces ORBAT (Page 13)»։ 2006-07-25 
  201. 201,0 201,1 201,2 «Cape Verde Armed Forces»։ 2006-07-25 
  202. 202,0 202,1 202,2 «Belize Armed Forces»։ 2006-07-25 
  203. 203,0 203,1 203,2 «Luxembourg Armed Forces»։ 2006-07-25 
  204. 204,0 204,1 204,2 «Bahamas Armed Forces»։ 2006-07-25 
  205. 205,0 205,1 205,2 «Gambia Armed Forces»։ 2006-07-25 
  206. 206,0 206,1 206,2 206,3 «Barbados Armed Forces»։ 2006-07-25 
  207. 207,0 207,1 «Tonga Defence Services»։ 2006-07-25 
  208. 208,0 208,1 208,2 «Seychelles Armed Forces»։ 2006-07-25 
  209. 209,0 209,1 209,2 «Antigua and Barbuda Armed Forces»։ 2006-07-25 
  210. (101 военный на 557 граждан на 31.12.2005)


Գրականություն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]