Եվրոպայի 1 միլիոնից ավելի բնակչություն ունեցող քաղաքների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ներքևում գրված են Եվրոպայի այն քաղաքները որոնք ունեն 1 միլիոնից ավելի բնակիչ։ Մայրաքաղաքները գրված են թավ տառերով։

Քաղաք Երկիր Քաղաքի բնակչությունը Պետության բնակչությունը
Flag of Vienna.svg Վիեննա Ավստրիա Ավստրիա 1 714 142[1] 8 404 252
Flag of Minsk, Belarus.svg Մինսկ Բելառուս Բելառուս 1 938 400[2] 9 481 000
Բրյուսել (ագլոմերացիա) Բելգիա Բելգիա 1 125 728[3] 10 431 477
BG Sofia flag.svg Սոֆիա Բուլղարիա Բուլղարիա 1 270 284[4] 7 364 570
Լոնդոն Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա 8 174 100[5] 61 113 205
Flag of Birmingham.svg Բիրմինգեմ Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա 1 028 701[6] 61 113 205
Flag of Budapest (2011-).svg Բուդապեշտ Հունգարիա Հունգարիա 1 721 556[7] 10 019 000
Flag of Berlin.svg Բեռլին Գերմանիա Գերմանիա 3 479 740[8] 81 757 600
Flag of Hamburg.svg Համբուրգ Գերմանիա Գերմանիա 1 787 220[9] 81 757 600
Flag of Munich (striped).svg Մյունխեն Գերմանիա Գերմանիա 1 353 186[10] 81 757 600
Koeln Flagge.gif Քյոլն Գերմանիա Գերմանիա 1 007 119[11] 81 757 600
Bandera de Madrid.svg Մադրիդ Իսպանիա Իսպանիա 3 273 049[12] 47 021 031
Flag of Barcelona.svg Բարսելոնա Իսպանիա Իսպանիա 1 619 337[13] 47 021 031
Flag of Rome.svg Հռոմ Իտալիա Իտալիա 2 761 477[14] 60 605 053
Flag of Milan.svg Միլան Իտալիա Իտալիա 1 324 110[14] 60 605 053
Flag of Warsaw.svg Վարշավա Լեհաստան Լեհաստան 1 716 855[15] 38 192 000
Flag of Moscow.svg Մոսկվա Ռուսաստանի դրոշը 12 184 000[16] 146 270 033
Սանկտ Պետերբուրգ Ռուսաստանի դրոշը 5 197 000[16] 146 270 033
Flag of Nizhny Novgorod.svg Նիժնի Նովգորոդ Ռուսաստանի դրոշը 1 263 621[17] 146 270 033
Flag of Kazan (Tatarstan).png Կազան Ռուսաստանի դրոշը 1 206 000[17] 146 270 033
Flag of Samara.svg Սամարա Ռուսաստանի դրոշը 1 171 000[17] 146 270 033
Rostov-na-Donu flag.svg Դոնի Ռոստով Ռուսաստանի դրոշը 1 103 700[17] 146 270 033
Flag of Ufa.svg Ուֆա Ռուսաստանի դրոշը 1 116 000[18] 146 270 033
Volgograd1999.png Վոլգոգրադ Ռուսաստանի դրոշը 1 018 739[17] 146 270 033
Flag of Perm.svg Պերմ Ռուսաստանի դրոշը 1 013 679[17] 146 270 033
Flag of Voronezh.png Վորոնեժ Ռուսաստանի դրոշը 1 024 000[19] 146 270 033
ROU Bucharest Flag.svg Բուխարեստ Ռումինիա Ռումինիա 1 677 451[20] 21 466 174
Flag of Belgrade.svg Բելգրադ Սերբիա Սերբիա 1 213 000[21] 9 856 222
Ստամբուլ[22] Թուրքիա Թուրքիա 14 377 018[23][24] 74 724 269
Flag of Kyiv Kurovskyi.svg Կիև Ուկրաինա Ուկրաինա 2 815 951[25] 45 745 213
Kharkiv-town-flag.svg Խարկով Ուկրաինա Ուկրաինա 1 446 500[25] 45 745 213
Օդեսա Ուկրաինա Ուկրաինա 1 013 145[25] 45 745 213
Flag of Paris with coat of arms.svg Փարիզ Ֆրանսիա Ֆրանսիա 2 257 981[26] 65 447 374
Flag of Prague.svg Պրահա Չեխիա Չեխիա 1 290 211[27] 10 532 770

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. (անգլ.) City Population — Statistics & Maps of the Major Cities, Agglomerations & Administrative Divisions for all Countries of the World, Austria (Major Cities): Federal States, Major Cities & Communes (ռուս.՝ Ավստրիայի մեծ քաղաքների բնակչությունը )
  2. (ռուս.) Пресс-релиз О демографической ситуации в январе-июле 2013 г. https://archive.is/20120709022322/belstat.gov.by/homep/ru/indicators/pressrel/demographics.php] (անգլ.՝ Press Release Demographic situation in January-June 2013 )
  3. (անգլ.) FOD Economie — SPF Economie — Statbel, Statistics Belgium (ռուս.՝ Բելգիայի վիճակագրական տվյալները )
  4. (անգլ.) City Population — Statistics & Maps of the Major Cities, Agglomerations & Administrative Divisions for all Countries of the World, Bulgaria (Major Cities): Districts & Major Cities (ռուս.՝ Բուլղարիայի մեծ քաղաքների բնակչությունը )
  5. Census result shows increase in population of London as it tops 8 million
  6. (անգլ.) Office for National Statistics, Labour Market Profile Birmingham (ռուս.՝ Статистические данные Бирмингема (рынок труда))
  7. (անգլ.) City Population — Statistics & Maps of the Major Cities, Agglomerations & Administrative Divisions for all Countries of the World, Hungary (Major Cities): Counties, Major Cities & Towns (ռուս.՝ Հունգարիայի մեծ քաղաքների բնակչությունը )
  8. (գերմ.) Amt für Statistik Berlin Brandenburg — Homepage, Bevölkerungsstand in Berlin am 30. April 2011 nach Bezirken
  9. (գերմ.) Gemeinsames Datenangebot der Statistischen Ämter des Bundes und der Länder, Portal of the Federal Statistics Office Germany — Bevölkerung — Hamburg
  10. (գերմ.) Bayerisches Landesamt für Statistik und Datenverarbeitung, Fortschreibung des Bevölkerungsstandes, Quartale
  11. (գերմ.) Information und Technik Nordrhein-Westfalen (IT.NRW), Bevölkerung im Regierungsbezirk Köln
  12. (իսպ.) Instituto Nacional de Estadística. (National Statistics Institute), Population Figures referring to 01/01/2010
  13. (անգլ.) City Population — Statistics & Maps of the Major Cities, Agglomerations & Administrative Divisions for all Countries of the World, Spain (Major Cities): Autonomous Communities & Major Cities (ռուս.՝ Իսպանիայի մեծ քաղաքների բնաչությունը)
  14. 14,0 14,1 (անգլ.) City Population — Statistics & Maps of the Major Cities, Agglomerations & Administrative Divisions for all Countries of the World, Italy (Major Cities): Regions & Major Cities (ռուս.՝ Իտալիայի մեծ քաղաքների բնաչությունը )
  15. (լեհ.) Główny Urząd Statystyczny, PUBL RS rocznik statystyczny pracy 2010
  16. 16,0 16,1 (ռուս.)Оценки численности постоянного населения
  17. 17,0 17,1 17,2 17,3 17,4 17,5 Росстат. Федеральная служба Государственной статистики. База данных показателей муниципальных образований
  18. Социально-экономические показатели по состоянию на 01.01.2013 г. — Население
  19. «В Воронеже родился миллионный житель :: Общество :: Top.rbc.ru»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2013-03-13-ին։ Վերցված է 2013-03-09 
  20. (անգլ.) City Population — Statistics & Maps of the Major Cities, Agglomerations & Administrative Divisions for all Countries of the World, Romania (Major Cities): Counties, Major Cities & Towns
  21. (սերբ.) Завод за информатику и статистику, Статистички թվականишњак Београда
  22. Տեղակայված է Եվրոպայում (հիմնական մասը) և Ասիայում:
  23. «The Results of Address Based Population Registration System, 2014»։ Turkish Statistical Institute։ դեկտեմբերի 31, 2014։ Վերցված է փետրվարի 2, 2014 
  24. About 1/3 of the population of Istanbul is on the Asian side.
  25. 25,0 25,1 25,2 Статистический сборник " Численность населения Украины на 1 января 2011 թվականа ". — Киев, ГКСУ, 2011. — 112с. (rar)
  26. (անգլ.) City Population — Statistics & Maps of the Major Cities, Agglomerations & Administrative Divisions for all Countries of the World, France (Major Cities): Regions & Major Cities
  27. (չեխ.) Adresy v České republice, Praha