Գնիշիկի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Վայոց ձորի մարզ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է Վայոց ձորի մարզի Գնիշիկ գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը, որը 2002 թ․ հաստատվել է ՀՀ կառավարության կողմից[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 40 հուշարձան (4 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր
Գյուղատեղի «Գնիշիկ» 9-20 դդ. ամ մասում 11.17/1 Տ բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 9-20 դդ. ամ մասում 11.17/1.1 Տ տարածվում է գյուղ մտնող ճանապարհի 2 կողմերում, գյուղատեղիի ամ և հվ մասերում բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 11.17/1.1.1 Հ կանգնեցված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9 դ. 11.17/1.1.2 Հ կանգնեցված հողի մեջ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 11.17/1.1.3 Հ ընկած գետնին, ստորին հատվածն ու ձախ եզրը կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 11.17/1.1.4 Հ ընկած գետնին բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 11.17/1.1.5 Հ խրված հողի մեջ, եզրերը ջարդոտված բեռնել պատկեր

Խաչքար 10 դ. 11.17/1.1.6 Հ խրված հողի մեջ, թեքությամբ բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 11.17/1.1.7 Հ ընկած գետնին, երկատված, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 12-13 դդ. 11.17/1.1.8 Հ ընկած գետնին, ստորին մասն արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Վասակի 12-13 դդ. 11.17/1.1.9 Հ ընկած գետնին, լայնական ճաքած բեռնել պատկեր

Խաչքար 14 դ. 11.17/1.1.10 Հ խրված հողի մեջ, թեքությամբ բեռնել պատկեր

Խաչքար 15 դ. 11.17/1.1.11 Հ խրված հողի մեջ, վերնամասը թեքությամբ կոտրված, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Ծատուր աբեղայի, եղբոր և Խաթունի 15-16 դդ. 11.17/1.1.12 Հ ընկած գետնին, արձանագրությունը եղծված բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 11.17/1.1.13 Հ ընկած գետնին, ստորին մասը չի պահպանվել, արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար 1646 թ. 11.17/1.1.14 Հ ընկած գետնին, երկայնքով կոտրված, պահպանվել է միայն աջակողմյան հատվածը բեռնել պատկեր

Խաչքար 1651 թ. 11.17/1.1.15 Հ ամ մասում, թեքությամբ խրված հողի մեջ, կողն արձանագիր բեռնել պատկեր

Խաչքար Աղաբեկի 1664 թ. 11.17/1.1.16 Հ հվ մասում, կանգնեցված գետնին, եզրերը կոտրատված բեռնել պատկեր

Տապանաքար 16 դ. 11.17/1.1.17 Տ հս-աե եզրին, խոյատապան բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1544 թ. 11.17/1.1.18 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար Պողոսի 1551 թ. 11.17/1.1.19 Տ հվ մասում, խոյատապան բեռնել պատկեր

Տապանաքար Մուրադ փաշի 1552 թ. 11.17/1.1.20 Տ բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1581 թ. 11.17/1.1.21 Տ հվ մասում բեռնել պատկեր

Տապանաքար Աղաբաբի 16-17 դդ. 11.17/1.1.22 Տ խոյատապան բեռնել պատկեր

Տապանաքար Քանիկի 1651 թ. 11.17/1.1.23 Տ հվ մասում բեռնել պատկեր

Տապանաքար Ղազարի 1671 թ. 11.17/1.1.24 Տ հվ մասում բեռնել պատկեր

Տապանաքար Խաչատուրի, Մարգարիտի 1678 թ. 11.17/1.1.25 Տ հվ մասում բեռնել պատկեր

Տապանաքար 1685 թ. 11.17/1.1.26 Տ հվ մասում բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 19 դ. 11.17/1.2 Տ գյուղատեղիի կնտ-ում բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 11.17/1.2.1 Հ ագուցված հվ պատին բեռնել պատկեր

Խաչքար 1463 թ. 11.17/1.2.2 Հ ագուցված հվ պատին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16 դ. 11.17/1.2.3 Հ ագուցված հվ պատին բեռնել պատկեր

Խաչքար Հանեսի 1565 թ. 11.17/1.2.4 Հ ագուցված աե պատին, արտաքուստ բեռնել պատկեր

Խաչքար Մուրատի 1577 թ. 11.17/1.2.5 Հ ագուցված աե պատին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 11.17/1.2.6 Հ ագուցված հվ պատին, արտաքուստ բեռնել պատկեր

Տապանաքար Փիրբեկի 16 դ. 11.17/1.2.7 Տ եկեղեցու հվ-ամ կողմում բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. գ. մ. 11.17/1.3 Հ կնտ.-ում, երկատված, ստորին մասը չի պահպանվել բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 10 դ. 1 կմ հս-աե 11.17/2 Հ ավերված բեռնել պատկեր

Եկեղեցի 18-19 դդ. 2 կմ հս 11.17/3 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1289 թ. 1,5 կմ հվ-աե 11.17/4 Հ ընկած գետնին, պատվիրատու՝ Մխիթար բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]