Գերմանիայի քաղաքների ցանկ ըստ բնակչության

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ստորև ներկայացված են Գերմանիայի քաղաքների ցանկը ըստ բնակչության: Գերմանիայում քաղաքը (Großstadt) պաշտոնապես համարվում է վարչական միավոր եթե նրա բնակչությունը 100.000-ից ավել է[1]:

Ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Դաշնային մայրաքաղաք
Նահանգի մայրաքաղաք
Դիրք Քաղաք Բն.
1950
Բն.
1970
Բն.
1990
Բն.
2010
Բն.
2015
Տարածք [կմ2]
Խտություն
մարդ կմ2
Նահանգ (Bundesland)
1 Բեռլին 3 336 026 3 208 719 3 433 695 3 460 725 3 520 031 887,70 3965 Բեռլին
2 Համբուրգ 1 605 606 1 793 640 1 652 363 1 786 448 1 787 408 755,16 2366 Համբուրգ
3 Մյունխեն 831 937 1 311 978 1 229 026 1 353 186 1 450 381 310,69 4355 Բավարիա
4 Քյոլն 594 941 849 451 953 551 1 007 119 1 060 582 405,17 2618 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա
5 Ֆրանկֆուրտ 532 037 666 179 644 865 679 664 732 688 248,31 2737 Հեսսեն
6 Շտուտգարտ 496 490 634 202 579 988 606 588 623 738 207,35 2925 Բադեն-Վյուրթեմբերգ
7 Դյուսելդորֆ 500 516 660 963 588 735 588 735 612 178 217,22 2710 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա
8 Դորտմունդ 507 349 640 642 599 055 580 444 586 181 280,71 2068 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա
9 Էսսեն 605 411 696 419 626 973 574 635 582 624 210,32 2732 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա
10 Լայպցիգ 617 574 583 885 511 079 522 883 560 472 297,36 1758 Սաքսոնիա
11 Բրեմեն 444 549 592 533 551 219 547 340 557 464 325,42 1682 Բրեմեն
12 Դրեզդեն 494 187 502 432 490 571 523 058 543 825 328,31 1593 Սաքսոնիա
13 Հանովեր 444 296 521 003 513 010 522 686 532 163 204,14 2560 Ստորին Սաքսոնիա
14 Նյուրնբերգ 362 459 478 181 493 692 505 664 509 975 186,38 2713 Բավարիա
15 Դույսբուրգ 410 783 452 721 535 447 489 599 491 231 232,83 2103 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա
16 Բոխում 289 804 343 809 396 486 374,737 364 742 145,66 2573 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա
17 Վուպերտալ 363 224 417 694 383 660 349 721 350 046 168,39 2077 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա
18 Բիլեֆելդ 153 613 168 609 319 037 323 270 333 090 257,92 1253 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա
19 Բոնն 115 394 275 722 292 234 324 899 318 809 141,22 2301 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա
20 Մյունստեր 118 496 198 878 259 438 279 803 310 039 302,96 924 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա
21 Կարլսրուե 198 840 259 091 275 061 294 761 307,755 173,46 1699 Բադեն-Վյուրտեմբերգ
22 Մանհայմ 245 634 332 378 310 411 313 174 305 780 144,96 2160 Բադեն-Վյուրտեմբերգ
23 Աուգսբուրգ 185 183 213 230 256 877 264 708 286 374 146,84 1803 Բավարիա
24 Վիսբադեն 220 741 250 715 260 301 275 976 276 218 203,93 1353 Հեսսեն
25 Գելզենկիրխեն 315 460 347 074 293 714 257 981 260 368 104,94 2458 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա
26 Մյոնխենգլադբախ 124 879 151 085 259 436 257 993 259 996 170,45 1514 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա
27 Բրաունշվայգ 223 760 223 275 258 833 248 867 251 364 192,15 1295 Ստորին Սաքսոնիա
28 Խեմնից 293 373 299 411 294 244 243 248 248 645 220,84 1101 Սաքսոնիա
29 Քիլ 254 449 271 070 245 567 239 526 246 306 118,65 2019 Շլեզվիգ Հոլշտայն
30 Աախեն 129 811 175 451 241 861 258 664 245 885 160,84 1608 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա
31 Հալլե 289 119 257 261 310 234 232 963 236 991 135,02 1725 Սաքսոնիա-Անհալթ
32 Մագդեբուրգ 260 305 272 237 278 807 231 549 235 723 200,99 1152 Սաքսոնիա-Անհալթ
33 Ֆրայբուրգ 109 717 163 568 191 029 224 191 226 393 153,06 1465 Բադեն-Վյուրթեմբերգ
34 Կրեֆելդ 171 875 222 666 244 020 235 076 225 144 137,75 1707 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա
35 Լյուբեկ 238 276 239 955 214 758 210 232 216 253 214,21 981 Շլեզվիգ Հոլշտայն
36 Օբերհաուզեն 202 808 246 199 223 840 212 945 210 934 77,11 2762 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա
37 Էրֆուրտ 188 650 196 528 208 989 204 994 210 118 269,14 762 Թյուրինգիա
38 Մայնց 88 369 174 858 179 486 199 237 209 779 97,74 2038 Ռայնլանդ Պֆալց
39 Ռոստոկ 133 109 198 636 248 088 202 735 206 011 181,26 1118 Մեկլենբուրգ-Առաջավոր Պոմերանիա
40 Կասել 162 132 214 785 194 268 195 530 197 984 106,78 1831 Հեսսեն
41 Հագեն 146 401 201 042 214 449 188 526 189 044 160,35 1176 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա
42 Համմ 59 866 84 629 179 639 181 783 179 397 226,25 803 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա
43 Սաարբրյուքեն 111 450 128 251 191 694 175 741 178,151 167,09 1052 Սաար
44 Մյուլհայմ 149 589 192 183 177 681 167 344 169 278 91,29 1833 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա
45 Պոտսդամ 118 180 111 336 139 794 156 906 167 745 188,25 891 Բրանդենբուրգ
46 Լյուդվիգսհաֆեն 123 869 176 257 162 233 164 177 164 718 77,55 2117 Ռայնլանդ Պֆալց
47 Օլդենբուրգ 122 809 131 545 143 131 162 173 163 830 102,98 1575 Ստորին Սաքսոնիա
48 Լևերկուզեն 65 531 107 626 160 919 160 772 163 487 78,87 2038 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա
49 Սնաբրյուկ 109 538 144 864 163 168 164 119 162 403 119,80 1370 Ստորին Սաքսոնիա
50 Սոլինգեն 147 845 177 124 165 401 159 927 158 726 89,54 1786 Հյուսիսային Հռենոս-Վեսթֆալիա
Դիրք Քաղաք Բն.
1950
Բն.
1970
Բն.
1990
Բն.
2010
Բն.
2015
Տարածք [կմ2]
Խտություն
մարդ կմ2
Նահանգ (Bundesland)

Պատկերասրահ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Propositions pour arriver à une comparabilité internationale des ouvrages de recensement, M. Körösi, Bulletin de l'Institut international de statistique, 1887, Vol. 2, Number 1, page 212, retrieved 10 May 2014

Գրականություն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]