Բոսնիա և Հերցեգովինայի օդանավակայանների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Բոսնիա և Հերցեգովինայի քարտեզ

Սա ցանկ է Բոսնիա և Հերցեգովինայի տարածքում գտնվող օդանավակայանների մասին։

Վիճակագրություն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Միջազգային օդանավակայանները Բոսնիա և Հերցեգովինայում.

Աստիճան
(2014)
Օդանավակայան IATA կոդ քաղաք փոփոխություն
2013-2014
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007
1 Սարաևոյի միջազգային օդանավակայան SJJ Սարաևո Green Arrow Up Darker.svg6,64% 709.901 665.638 580.058 599.978 563.266 530.391 506.398 505.269
2 Տուզլայի միջազգային օդանավակայան TZL Տուզլա Green Arrow Up Darker.svg146,05% 151.353 61.513 4.191 4.527 5.438 NA NA NA
3 Մոստարի միջազգային օդանավակայան OMO Մոստար decrease1,39% 67.980 68.939 78.055 36.807 17.833 NA NA NA
4 Բանյա Լուկա միջազգային օդանավակայան BNX Բանյա Լուկա Green Arrow Up Darker.svg212,73% 27.636 8.837 6.424 8.367 4.798 NA NA NA
ընդհանուր Բոսնիա և Հերցեգովինա Green Arrow Up Darker.svg18,88% 956.870 804.927 668.728 649.679 586.537 NA NA NA

Բոսնիա և Հերցեգովինայի մյուս բոլոր օդանավակայանները

Աստիճան
(2014)
օդանավակայան IATA կոդ Փոփոխություն
2013-2014
2014 2013 2012 2011 2010
1 Սարաևոյի միջազգային օդանավակայան SJJ 8,5% 74,2% 82,7% 86,7% 92,3% 96,0%
2 Տուզլա միջազգային օդանավակայան TZL 8,2% 15,8% 7,6% 0,6% 0,7% 0,9%
3 Մոստար միջազգային օդանավակայան OMO 1,5% 7,1% 8,6% 11,7% 5,7% 3,0%
4 Բանյա Լուկա միջազգային օդանավակայան BNX 1,8% 2,9% 1,1% 1,0% 1,3% 0,8%
Ընդհանուր Բոսնիա և Հերցեգովինա 100% 956.870 804.927 668.728 649.679 586.537

Օդանավակայանների ավեաուղիներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Բոսնիա և Հերցեգովինայի քաղաքների ցանկ ճանապարհ ԻԿԱՕ ԻԱՏԱ Անվանում օգտագործու,
Բանյա Լուկա ասֆալտ LQBK BNX Բանյա Լուկա միջազգային օդանավակայան հասարակություն
Բանյա Լուկա / Զալուզանի ասֆալտ LQBZ Բանյա Լուկա Զալուզանի միջազգային օդանավակայան հասարակություն
Բուլյելյինա խոտ LQBN Բիլյոլլինա միջազգային օդանավակայան
Բրցկո խոտ LQMG Մակգովերն միջազգային օդանավակայան հասարակություն
Բիհաց խոտ LQBI Բիհաց Գոլուբից միջազգային օդանավակայան հասարակություն
Բիհաց ասֆալտ LYBI Զելյավա Բասե ռազմական
Կարալիցի, Կազին խոտ LQCO Կարալիցի միջազգային օդանավակայան հասարակություն
Դոբոյ խոտ LQDO Doboj Airport
Գլամոց խոտ LQGL Գլամոց օդանավակայան հասարակություն
Կւպրես խոտ LQKU Կուպրես օդանավակայան հասարակություն
Լիվնո խոտ LQLV Լիվնո Բրադա Բոսնի օդանավակայան հասարակություն
Մոդրիցա խոտ LQMD Մոդրիցա օդանավակայան
Մոստար ասֆալտ LQMO OMO Մոստար միջազգային օդանավակայան հասարակություն
Մոստար / Յոսենիցա ասֆալտ LQMJ Մոստար Յոսենիցա միջազգային օդանավակայան հասարակություն
Նովի Տրավնիկ խոտ LQTR Նովի Տրավնիկ օդանավակայան
Պրիյեդոր խոտ LQPD Պրիյեդոր Ուրիյեր միջազգային օդանավակայան հասարակություն
Սարաևո ասֆալտ LQSA SJJ Սարաևոյի միջազգային օդանավակայան հասարակություն
Սարաևո / Բուտմիր ասֆալտ LQBU Սարաևո Բուտմիր օդանավակայան հասարակություն
Սարաևո ասֆալտ LQSV Միլիտարի Սարաևո միջազգային օդանավակայան ռազմական
Տոմիսլավգրադ խոտ LQTG Տոմիսլավգրադի օդանավակայան հասարակություն
Տրեբնիե խոտ LQTB Տրեբինյե օդանավակայան
Տուզուլա ասֆալտ LQTZ TZL Տուզլա միջազգային օդանավակայան հասարակություն
Տուզլա ասֆալտ LQJL Տուզլա յեգե լուգ հասարակություն
Տուզլա ասֆալտ Տուզլա այլ բասե
Վիսոկո խոտ LQVI Վիսոկո Սպորտ հասարակություն

Աղբյուրներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]