Բասկետբոլի ազգային ասոցիացիայի (NBA) արենաների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Բասկետբոլի ազգային ասոցիացիայի (NBA) արենաների ցանկ, ներառում է արենաներ, որոնք օգտագործվում և օգտագործվել են Բասկետբոլի ազգային ասոցիացիայի առաջնություններում, ինչպես նաև թիմերի արենաներ, որոնք մասնակցել են Բասկետբոլի ազգային ասոցիացիայի առաջնությանը, բայց արդեն գոյություն չունեն։

Ներկա պահին NBA-ի առաջնությունում օգտագործվում են 29 արենա, որոնք նախատեսված են 30 թմերի համար։ Երկու թիմեր Լոս-Անջելեսից՝ Լոս Անջելես Լեյքերսը, Լոս Անջելես Կլիպերսը տանը խաղերը անցկացնելու համար օգտագործում են Սթեյփլս սենթրը։ Կանադայի միակ ներկայացուցիչը NBA-ում Տորոնտո Ռեպտորսն է, որը խաղում է Էյր Կանադա Սենթր արենայում։ NBA-ի ամենահին արենան դա Գոլդեն սթեյթ Ուորիորսի Օրաքլ Արենան է, որը բացվել է 1966 թվականին, իսկ ամենանորը՝ Բրուքլին Նեթսի Բարքլեյս սենթր արենան, որը բացվել է 2012-13 NBA մրցաշրջանը սկսվելուց առաջ։ Ամենամեծ արենան իր նստելատեղերով դա Փելաս օֆ Օբուրն Հիլս արենան է, որում տեղավորվում են 22 076 մարդ։ Իսկ ամենաքիչը՝ Սլիպ Տրեյն Արենան, որում տեղավորվում է 17 317 մարդ։

Գործող արենաները[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Նկար Արենա Վայրը Թիմը Տարողությունը Տարողությունը իր կանգնելատեղերով Բացվել է Ծան.
Air Canada Centre and CN Tower from Bay St.jpg Էյր Կանադա Սենթր Տորոնտո, Կանադա Տորոնտո Ռեպտորս 19, 800 20, 511 1999 [1]
American Airlines Arena, Miami, FL, jjron 29.03.2012.jpg Ամերիքան Էյրլայնս Արենա Մայամի, Ֆլորիդա Մայամի Հիթ 19, 888 20, 350 2000 [2]
American Airlines Center outside.jpg Ամերիքան Էյրլայնս Սենթր Դալաս, Տեխաս Դալաս Մավերիքս 19, 200 21, 146 2001 [3]
Amway Center.jpg Amway Սեթր Օռլանդո (Ֆլորիդա) Օռլանդո Մեջիք 18, 846 19, 311 2010 [4]
Texasdd.JPG AT&T Սենթր Սան Անտոնիո, Տեխաս Սան Անտոնիո Սփըրս 18, 581 19, 075 2002 [5]
ConsecoFieldhouse.jpg Բենքրս Լայֆ Ֆելդհաուս Ինդիանապոլիս, Ինդիանա Ինդիանա Փեյսերս 18, 165 18, 165 1999 [6]
Barclays Center western side.jpg Բարքլեյս սենթր Բրուքլին, Նյու Յորք Բրուքլին Նեթս 17, 732 17, 732 2012 [7]
Bradley Center SE Entrance.jpg BMO Հարիս Բրադլեյ Սենթր Միլուոքի Միլոուքի Բաքս 18, 717 18, 717 1988 [8]
Chesapeake energy arena night.JPG Չիզփիք Էներջի Արենա Օկլահոմա Սիթի, Օկլահոմա Օկլահոմա Սիթի Թանդեր 18, 203 18, 203 2002 [9]
Energysolutionsarena.jpg ԷներջիՍոլուշն Արենա Սոլթ Լեյք Սիթի, Յութա Յութա Ջազ 19, 911 19, 911 1991 [5][10]
FedExForum.jpg FedEx Ֆորում Մեմֆիս Մեմֆիս Գրիզլիս 18, 119 18, 119 2004 [5]
Madison Square Garden, 2005.jpg Մեդիսոն Սքուեր Գարդեն Մանհեթեն, Նյու Յորք Նյու Յորք Նիքս 19, 812 19, 812 1968 [11]
RoseGardenArenaS.jpg Մոդա Սենթր Պորտլենդ (Օրեգոն) Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս 19, 441 20, 709 1995 [12]
Theoraclearena.jpg Օրաքլ Արենա Օքլենդ (Կալիֆորնիա) Գոլդեն սթեյթ Ուորիորս 19, 596 19, 596 1966 [13]
Denver Pepsi Center 1.jpg Pepsi Սենթր Դենվեր Դենվեր Նագեթս 19, 155 20, 053 1999 [14]
Philips Arena outside2.jpg Philips Արենա Ատլանտա Ատլանտա Հոքս 18, 047 20, 425 1999 [15]
QuickenLoansArenaext26aug06.jpg Քուիքեն Լոանս Արենա Կլիվլենդ Կլիվլենդ Կավալիերս 20, 562 20, 562 1994 [16]
Sleep Train Arena.jpg Սլիփ Թրեյն Արենա Սակրամենտո Սակրամենտո Քինգս 17, 317 17, 361 1988 [17]
New Orleans Arena (NOLA).jpg Սմութի Կինգս Սենթր Նոր Օռլեան Նյու Օռլեանս Պելիկանս 16, 867 18, 647 1999 [18]
Staplescenter.jpg Սթեյփլս սենթր Լոս Անջելես Լոս Անջելես Լեյքերս
Լոս Անջելես Կլիպերս
19, 060 (Կլիպերսի խաղերը)
18, 997 (Լեյքերսի խաղերը)
20, 578 (Կլիպերսի խաղերը)
18, 997 (Լեյքերսի խաղերը)
1999 [19]
USAirwaysCenterNight.jpg Թոկինգ Ստիք Ռեզորթ Արենա Ֆինիքս Ֆինիքս Սանս 18, 055 18, 055 1992 [20]
Target Center.jpg Թարգետ Սենթր Մինեապոլիս Մինեսոտա Թիմբերվուլվզ 19, 356 20, 391 1990 [21]
TD Garden (crop).JPG Թի Դի Գարդեն Բոստոն Բոստոն Սելտիքս 18, 624 18, 624 1995 [22]
Palace Of Auburn Hills Michigan.jpg Փելաս օֆ Օբուրն Հիլս Միչիգան Դետրոյթ Փիստոնս 21, 231 21, 231 1988 [23]
TWCArena2012.JPG Թայմ Վարներ Քեյբլ Արենա Շառլոթ (Հյուսիսային Կարոլինա) Շառլոթ Հորնեթս 19, 077 20, 200 2005 [5]
Toyota Center entr.jpg Toyota Սենթր Հյուսթոն, Տեխաս Հյուսթոն Ռոկետս 18, 055 18, 583 2003 [24]
United Center 060716.jpg Յունայտեդ Սենթր Չիկագո, Իլինոյս Չիկագո Բուլս 20, 917 23, 129 1994 [5]
Verizon Center wide.jpg Verizon Սենթր Վաշինգտոն Վաշինգթոն Վիզարդս 20, 356 20, 356 1997 [25]
Wells Fargo Center.jpg Վելս Ֆարգո Սենթր Ֆիլադելֆիա Ֆիլադելֆիա 76երս 20, 328 21, 315 1996 [26]

Ընթացիկ արենաների քարտեզը[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Նախկին արենաները[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արևելյան կոնֆերենցիա
Ատլանտիկ դիվիզիոն (ԲԱԱ)Ատլանտյան Դիվիզիոն
Թիմ[27] Արենա Գործունեության տերիները Նստելատեղերը Բացվել է Քաղաք Ծան.
Բոստոն Սելտիքս
Հարթֆորդ Սիֆիք Սենթր

XL Սենթր (2007–ից)

1975–1995

(երբեմն տան խաղերի համար)

16, 294 1975 Հարթֆորդ (Կոնեկտիկուտ) [28][29]
Բոստոն Գարդեն

Բոստոն Մեդիսոն Սքուեյր Գարդեն (1928)

1946–1995 14, 890 1928 Բոստոն, Մասաչուսեթս [30][31]
Բոստոն Արենա

Մեթյուս Արենա (1979–ից)

1946–1947
5, 900s 1910 [32]
Բրուքլին Նեթս

Նյու Ջերսի Նեթս
Նյու Յորք Նեթս
Նյու Ջերսի Ամերիքանս

Փրուդենշալ Սենթր 2010–2012 18, 711 2007 Նյուարկ, Նյու Ջերսի [33]
Izod Սենթր

Կոնտինենտալ Էյրլայնս Արենա (1996–2007)
Բրենդան Բըրնե Արենա (1981–1996)

1981–2010 20, 049 1981 Իստ Ռոտերֆորդ, Նյու Ջերսի [34][35][36]
Rutgers Athletic Center

Louis Brown Athletic Center (1986–ից)

1977–1981 8, 500 1977 Փիսքաթավեյ [37][38]
Nassau Veterans Memorial Coliseum 1972–1977 14, 890 1972 Յունիոնդեյլ, Նյու Յորք [39][40]
Այսլանդ Գարդեն 1969–1972 5, 200 1956 West Hempstead, New York [41]
Լոնգ Այսլենդ Արենա

Քոմաք Արենա

1968–1969 6, 000 1957 Քոմաք (Նյու Յորք) [42][43]
Teaneck Armory 1967–1968 5, 500 1936 Teaneck, New Jersey [44]
Նյու Յորք Նիքս
Madison Square Garden (III) 1946–1968 16, 000 1925 Նյու Յորք)
69th Regiment Armory 1946–1960 5, 000 1906 [45][46][47]
Ֆիլադելֆիա 76երս

Syracuse Nationals

The Spectrum

Wachovia Spectrum (2003–2009)
First Union Spectrum (1998–2003)
CoreStates Spectrum (1994–1998)

1967–1996
2009 (մեկ խաղ)
18, 176 1967 Ֆիլադելֆիա
Municipal Auditorium 1963–1967 12, 000 1930 [48]
Ֆիլադելֆիա Arena 7, 000 1920
Onondaga War Memorial 1951–1963 6, 230 1951 Syracuse, New York
State Fair Coliseum 1949–1951 7, 500 1927
Տորոնտո Ռեպտորս
SkyDome

Ռոջերս Սենթր (2005–ից)

1995–1999 28, 708 1989 Տորոնտո
Maple Leaf Gardens 1997–1999 (տան վեց խաղերի համար) 17, 000 1931
Copps Coliseum 1995–1997 (տան երեք խաղերի համար) 18, 800 1985 Hamilton, Ontario
Հարավարևելյան
Թիմ Արենա Գործունեության տարիները Նստելատեղերը Բացվել է Քաղաք Ծան.
Ատլանտա Հոքս

St. Louis Hawks
Milwaukee Hawks
Tri-Cities Blackhawks

Georgia Dome 1997–1999 71, 228 1992 Ատլանտա
Omni Coliseum 1972–1997 16, 378 1972
Alexander Memorial Coliseum

Hank McCamish Pavilion (2012–ից)
Alexander Memorial Coliseum at McDonalds Center (1996–2005)

1997–1999

1968–1972

9, 191 1956
Kiel Auditorium 1955–1968 9, 300 1934 St. Louis, Missouri
Սեին Լուիզ Արենա

The Checkerdome (1977–1983)

1955–1968 20, 000 1929
Milwaukee Arena

UW–Milwaukee Panther Arena (2014–present)
U.S. Cellular Arena (2000–2014)
Wisconsin Սենթր Արենա (1998–2000)
MECCA Արենա (1974–1995)

1951–1955 10, 783 1950 Միլուոքի, Վիսկոնսին
Wharton Field House 1946–1951 6, 000 1928 Moline, Illinois
Շառլոթ Հորնեթս

Շառլոթ Բոբքաթս
Շառլոթ Հորնեթս

Charlotte Coliseum 2004–2005 (Բոբքաթս), 1988–2002 (Հորնեթս) 24, 042 1988 Շառլոթ (Հյուսիսային Կարոլինա)
Մայամի Հիթ
Մայամի Արենա 1988–1999 15, 200 1988 Մայամի
Օռլանդո Մեջիք
Amway Արենա

Արենա Օռլանդոյում (2006)
TD Waterhouse Centre (1999–2006)
Օռլանդո Արենա (1989–1999)

1989–2010 17, 283 1989 Օռլանդո (Ֆլորիդա)
Վաշինգթոն Վիզարդս

Washington Bullets
Capital Bullets
Baltimore Bullets
Chicago Zephyrs
Chicago Packers

US Airways Arena

Capital Centre (1973–1993, 1997–2002)

1973–1997 18, 756 1973 Landover, Maryland
Baltimore Civic Center

Royal Farms Arena (2013–ից)
1st Mariner Arena (2003–2013)
Baltimore Arena (1986–2003)

1963–1973 11, 271 1962 Բալթիմոր, Մերիլենդ
Chicago Coliseum 1962–1963 7, 000 1899 Չիկագո, Իլինոյս
International Amphitheatre 1961–1962 9, 000 1934
Կենտրոնական Դիվիզիոն
Թիմ Արենա Գործունեության տարիները Նստելատեղերը Բացվել է Քաղաք Ծան.
Չիկագո Բուլս
Չիկագո Մարզադաշտ 1967–1994 18, 676 1929 Չիկագո, Իլինոյս
International Amphitheatre 1966–1967 9, 000 1934
Կլիվլենդ Կավալիերս
Coliseum at Richfield 1974–1994 20, 273 1974 Richfield, Ohio
Քլիվլենդ Արենա 1970–1974 10, 000 1937 Քլիվլենդ (Օհայո)
Դետրոյթ Փիստոնս

Fort Wayne (Zollner) Pistons

Pontiac Silverdome

Pontiac Metropolitan Stadium (1975)

1978–1988 33, 000 1975 Pontiac, Michigan
Cobo Arena 1961–1978 12, 191 1960 Դետրոյթ
Օլիմպիա մարզադաշտ 1957–1961 15, 000 1927
War Memorial Coliseum 1952–1957 10, 000 1952 Fort Wayne, Indiana
North Side High School Gym 1948–1952 3, 000 1927
Ինդիանա Փեյսերս
Market Square Arena 1974–1999 16, 530 1974 Ինդիանապոլիս, Ինդիանա
Indiana State Fair Coliseum

Pepsi Coliseum (1998–present)

1967–1974 10, 000 1939
Միլոուքի Բաքս
MECCA Արենա (1974–1995)

UW–Milwaukee Panther Arena (2014–ից)
U.S. Cellular Arena (2000–2014)
Wisconsin Center Arena (1998–2000)
Milwaukee Arena (1968–1974, 1995–1998)

1968–1988 10, 783 1950 Milwaukee, Wisconsin
Արևմտյան Կոնֆերենցիա
Հարավարևմտյան
Թիմ Արենա Գործունեության տարիները Նստելատեղերը Բացվել է Քազաք Ծան.
Դալաս Մավերիքս
Reunion Arena 1980–2001 18, 293 1980 Դալաս, Տեխաս
Հյուսթոն Ռոկետս

San Diego Rockets

The Summit

Lakewood Church Central Campus (2003–ից)
Compaq Center (1998–2003)

1975–2003 16, 285 1975 Հյուստոն
Hofheinz Pavilion 1971–1975 10, 000 1969
San Diego Sports Arena

Valley View Casino Center (2010-ից)
iPayOne Center (2005–2007)

1967–1971 14, 500 1966 Սան Դիեգո
Մեմֆիս Գրիզլիս

Վանկուվեր Գրիզլիս

Pyramid Arena 2001–2004 20, 142 1991 Մեմֆիս (Թենեսի)
General Motors Place

Rogers Arena (2010–ից)

1995–2001 19, 193 1995 Vancouver, British Columbia
Նյու Օռլեանս Պելիկանս

New Orleans/Oklahoma City Hornets

Ford Center

Chesapeake Energy Arena (2011–ից)
Oklahoma City Arena (2010–2011)

2005–2007 (bulk of schedule) 19, 164 2002 Օկլահոմա Սիթի
Սան Անտոնիո Սփըրս

Texas Chaparrals
Dallas Chaparrals

Alamodome 1993–2002 20, 557 1993 Սան Անտոնիո
HemisFair Arena 1973–1993 16, 057 1968
Lubbock Municipal Coliseum
City Bank Coliseum (2007–ից)
1970-71
11, 200 1956 Lubbock, Texas
Tarrant County Convention Center 1970-71
16, 057 Fort Worth, Texas
Moody Coliseum 1967–1973 8, 998 1956 University Park, Texas
Dallas Memorial Auditorium

Dallas Convention Center

1967–1973 9, 815 1957 Դալաս, Տեխաս
Հյուսիսարևմտյան Դիվիզիոն
Թիմ Արենա Գործունեության տարիները Նստելատեղերը Բացվել է Քաղաք Ծան.
Դենվեր Նագեթս

Դենվեր Ռոկետս

Մքնիկոլս Սփորթս Արենա 1975–1999 17, 171 1975 Դենվեր, Կոլորադո
Դենվեր Արենա Աուդիտորիում 1967–1975 6, 841 1908
Դենվեր Կոլիսեում 1967–1970 9, 000 1950
Մինեսոտա Թիմբերվուլվզ
Hubert H. Humphrey Metrodome 1989–1990 50, 000 1982 Մինեապոլիս, Մինեսոտա
Օկլահոմա Սիթի Թանդեր

Seattle SuperSonics

KeyArena at Seattle Center

Seattle Center Coliseum (1962–1994)

1995–2007

1985–1994
1967–1978

17, 072 1994

1962

Սիեթլ, Վաշինգտոն
Tacoma Dome 1994–1995 17, 100 1983 Tacoma, Washington
Kingdome 1978–1985 59, 166 1976 Սիեթլ, Վաշինգտոն
Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս
Memorial Coliseum 1970–1995 12, 888 1960 Պորտլենդ (Օրեգոն)
Յութա Ջազ

New Orleans Jazz

Սոլթ Փելես 1979–1991 12, 686 1969 Սոլթ Լեյք Սիթի, Յուտա
Louisiana Superdome

Mercedes-Benz Superdome (2011–ից)

1975–1979 55, 675 1975 Նոր Օռլեան, Լուիզիանա
Loyola Field House 1974–1975 6, 500 1950
Municipal Auditorium 1974–1975 7, 853 1934
Խաղաղօվկիանոսյան Դիվիզիոն
Թիմ Արենա Գործունեության տարիները Նստելատեղերը Բացվել է Քաղաք Ծան.
Գոլդեն սթեյթ Ուորիորս

San Francisco Warriors
Philadelphia Warriors

San Jose Arena

SAP Center at San Jose (2013–ից)
HP Pavilion at San Jose (2002–2013)
Compaq Center at San Jose (2001–2002)

1996–1997 18, 500 1993 Սան Խոսե (Կալիֆորնիա) [49][50]
USF War Memorial Gymnasium 1964–1966 5, 300 1958 Սան Ֆրանցիսկո, Կալիֆորնիա
San Francisco Civic Auditorium

Bill Graham Civic Auditorium

1964–1967 7, 000 1915
Cow Palace 1966–1971

1962–1964

12, 953 1941 Daly City, California [51]
Municipal Auditorium 1952–1963

(partial schedule 1952–1957)

12, 000 1930 Ֆիլադելֆիա, Փենսիլվանիա
Philadelphia Arena 1946–1962

(partial schedule 1952–1957)

7, 000 1920
Լոս Անջելես Կլիպերս

Սան Դիեգո Կլիպերս
Buffalo Braves

Los Angeles Memorial Sports Arena 1984–1999 16, 161 1959 Լոս Անջելես [52]
San Diego Sports Arena

Valley View Casino Center (2010–ից)
iPayOne Center (2005–2007)

1978–1984 14, 500 1966 Սան Դիեգո, Կալիֆորնիա
Maple Leaf Gardens 1971–1975

(16 home games)

15, 000 1931 Տորոնտո, Օնտարիո
Buffalo Memorial Auditorium 1970–1978 15, 280 1940 Բուֆֆալո, Նյու Յորք
Լոս Անջելես Լեյքերս

Minneapolis Lakers
Detroit Gems

The Forum

Great Western Forum (1988–2003)

1967–1999 17, 505 1967 Inglewood, California [53]
Long Beach Arena 1967

(when locked out of Sports Arena)

13, 609 1962 Լոնգ Բիչ, Կալիֆորնիա [54]
Los Angeles Memorial Sports Arena 1960–1967 16, 161 1959 Լոս Անջելես, Կալիֆորնիա
Minneapolis Armory 1959–1960 10, 000 1936 Մինեապոլիս, Մինեսոտա
Minneapolis Auditorium 1947–1959 10, 000 1927
Անհայտ 1946 Անհայտ Անհայտ Դետրոյթ
Ֆինիքս Սանս
Arizona Veterans Memorial Coliseum 1968–1992 14, 870 1965 Ֆինիքս
Սակրամենտո Քինգս

Կանզաս Սիթի Քինգս
Կանզաս Սիթի-Օմահա Քինգս
Cincinnati Royals
Rochester Royals

ARCO Արենա (I)

Սակրամենտո Սպորտս Արենա (1985)

1985–1988 10, 333 1985 Սակրամենտո
Kemper Arena 1974–1985 16, 700 1974 Կանզաս Սիթի
Omaha Civic Auditorium 1972–1978 9, 300 1954 Օմահա
Municipal Auditorium 1972–1974 9, 287 1936 Կանզաս Սիթի
Cincinnati Gardens 1957–1972 11, 000 1949 Cincinnati, Ohio
Rochester Community War Memorial

Blue Cross Arena at War Memorial (1998–ից)

1955–1957 12, 428 1955 Rochester, New York
Edgerton Park Arena 1945–1955 4, 200 Անհայտ

Ապագայում առաջարկված արենաները[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Future, Proposed Arenas
Արենա Թիմ Վայր Տարողությունը Բացումը Ծանոթագրություն
Միլուոքի Բաքս Արենա Միլուոքի Բաքս Միլուոքի, Վիսկոնսին 17, 000 2017
Նյու Սան Ֆրանցիսկո Արենա Գոլդեն սթեյթ Ուորիորս Սան Ֆրանցիսկո, Կալիֆորնիա 17, 500 2018
Golden 1 Center Սակրամենտո Քինգս Սակրամենտո, Կալիֆորնիա 17, 500 2016

Չգործող Թմեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Թիմ Արենա Գործունեության տարիները Նստելատեղերը Բացվել է Քաղաք Ծան.
Անդերսոն Փելսերս(1946–1950; 1949–1950 in NBA) The Wigwam 1949–1950 8, 996 1925 Անդերսոն (Ինդիանա) [55][56][57]
Բալթիմոր Բուլեթս (1944–1954) Baltimore Coliseum 1944–1954 4, 500 1930 Բալթիմոր, Մերիլենդ
Chicago Stags
(1946–1950)
Chicago Stadium 1946–1950 18, 676 1929 Չիկագո, Իլինոյս
Cleveland Rebels(1946–1947) Cleveland Arena 1946–1947 10, 000 1937 Քլիվլենդ (Օհայո)
Դենվեր Նագեթս
(1948–1950)
Auditorium Arena 1948–1950 12, 000 1908 Դենվեր, Կոլորադո
Դետրոյթ Falcons
(1946–1947)
Detroit Olympia 1946–1947 Անհայտ 1927 Դետրոյթ, Միչիգան [58][59]
Ինդիանապոլիս Յեթս
Indianapolis Kautskys
(1948–1949)
Hinkle Fieldhouse 1948–1949 15, 000 1928 Ինդիանապոլիս, Ինդիանա
Ինդիանապոլիս Օլիմպիանս
(1949–1953)
Hinkle Fieldhouse 1949–1953 15, 000 1928 Ինդիանապոլիս, Ինդիանա
Pittsburgh Ironmen(1946–1947) Duquesne Gardens 1946–1947 6, 500 1890 Pittsburgh, Pennsylvania
Providence Steamrollers
(1946–1949)
Rhode Island Auditorium 1946–1949 5, 300 1926 Providence, Rhode Island
Sheboygan Redskins
Enzo Jels
(1938–1951)
Sheboygan Municipal Auditorium and Armory 1942–1951 3, 500 1942 Sheboygan, Wisconsin
Eagle Auditorium 1938–1942 1, 200 Անհայտ
Սենթ Լուիզ Բոմբերս(1946–1950) St. Louis Arena
The Checkerdome (1977–1983)
1946–1950 15, 000 1929 Սենթ Լուիզ
Toronto Huskies
(1946–1947)
Մափլ Լիֆ Գարդենս 1946–1947 15, 000 1931 Տորոնտո, Օնտարիո
Washington Capitols
(1946–1951)
Uline Arena
Washington Coliseum (1959–present)
1946–1951 7, 000 1941 Վաշինգտոն ԿՇ
Waterloo Hawks(1948–1951) McElroy Auditorium 1948–1951 5, 155 1936 Waterloo, Iowa

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Փաստեր, Էյր Կանադա սենթր
  2. Ինֆորմացիա Արենայի մասին
  3. Սենթր Venues
  4. Amway Center: Enter Legend
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 5,4 2013-14 Season Media Guide, Chicago Bulls.
  6. Building Info, Bankers Life Fieldhouse
  7. About Us, Barclayscenter.com
  8. Arena Highlights
  9. Fast Facts
  10. Sandomir Richard (նոյեմբերի 29, 2006)։ «In Utah, the Half-Life of Arena Naming Rights»։ Նյու Յորք Թայմս։ Վերցված է նոյեմբերի 20, 2008 
  11. DeLessio Joe (հոկտեմբերի 24, 2013)։ «Here’s What the Renovated Madison Square Garden Looks Like»։ New York Magazine։ Վերցված է հունվարի 13, 2015 
  12. «Just the Facts»։ USA Basketball։ Վերցված է նոյեմբերի 20, 2008 
  13. «07–08 Golden State Warriors Media Guide»։ Golden State Warriors։ Վերցված է դեկտեմբերի 8, 2008 
  14. «Arena Facts»։ Pepsi Center։ Վերցված է դեկտեմբերի 11, 2008 
  15. «2014–15 Atlanta Hawks Media Guide»։ Atlanta Hawks։ էջ 288։ Վերցված է հունվարի 28, 2015 
  16. Quicken Loans Arena Fun Facts
  17. «Sleep Train Arena info»։ Sleep Train Arena։ Վերցված է փետրվարի 26, 2013 
  18. «2014-2015 New Orleans Pelicans Media Guide»։ National Basketball Association։ հոկտեմբերի 13, 2014։ էջ 7։ Վերցված է հունվարի 13, 2015 
  19. «Stables Center»։ Los Angeles Sports Council։ Վերցված է նոյեմբերի 21, 2008 
  20. «2014–15 Phoenix Suns Media Guide»։ Phoenix Suns։ էջ 344։ Վերցված է հունվարի 30, 2015 
  21. Fast Facts Public Version
  22. «General Information»։ TD Garden։ Վերցված է նոյեմբերի 20, 2008 
  23. Walsh Tom (սեպտեմբերի 7, 2014)։ «Palace Adds Huge New Scoreboard, Now Can Pistons Light It Up?»։ Detroit Free Press։ Վերցված է հունվարի 23, 2015 
  24. About Us
  25. About Verizon Center
  26. «History»։ Comcast Spectacor, L.P։ Վերցված է դեկտեմբերի 7, 2008 
  27. «Team Index»։ basketball-reference.com։ Sports Reference LLC։ Վերցված է դեկտեմբերի 7, 2008 
  28. «Celtics at Hartford May Be History»։ Նյու Յորք Թայմս։ մարտի 28, 1994։ Վերցված է նոյեմբերի 20, 2008 
  29. Cavanaugh Jack (մարտի 8, 1998)։ «Huskies, as Teams And Crowd Pleasers»։ The New York Times։ Վերցված է նոյեմբերի 20, 2008 
  30. Butterfield Fox (մայիսի 8, 1992)։ «After Long Wait, New Boston Garden Planned»։ The New York Times։ Վերցված է նոյեմբերի 20, 2008 
  31. Wallace William N. (փետրվարի 13, 1990)։ «Boston University Wins the Beanpot»։ Նյու Յորք Թայմս։ Վերցված է նոյեմբերի 20, 2008 
  32. «Matthews Arena»։ Northeastern University։ Վերցված է դեկտեմբերի 6, 2008 
  33. «NJ Nets will move to Prudential Center in Newark»։ The Star-Ledger։ փետրվարի 18, 2010։ Վերցված է փետրվարի 25, 2008 
  34. «Continental Airlines Arena Info»։ New Jersey Sports & Exposition Authority։ Արխիվացված օրիգինալից-ից հունվարի 30, 2008-ին։ Վերցված է դեկտեմբերի 6, 2008 
  35. Sandomir Richard (հունվարի 5, 1996)։ «Hockey; Brendan Byrne Arena Goes Continental»։ The New York Times։ Վերցված է դեկտեմբերի 6, 2008 
  36. «Fashionable New Name for Arena»։ The New York Times։ հոկտեմբերի 5, 2007։ Վերցված է դեկտեմբերի 6, 2008 Caldwell Dave (դեկտեմբերի 12, 2007)։ «Nets Dangle $10 Ticket Lure, but Fans Don't Bite»։ The New York Times։ Վերցված է դեկտեմբերի 6, 2008 
  37. «Louis Brown Athletic Center»։ Rutgers Athletics Communications։ Վերցված է դեկտեմբերի 6, 2008 
  38. «Contact Rutgers Athletics»։ Rutgers Athletics Communications։ Վերցված է դեկտեմբերի 6, 2008 
  39. «Venue Facts»։ Nassau Veterans Memorial Coliseum։ Վերցված է դեկտեմբերի 6, 2008 
  40. «Contact Info»։ Nassau Veterans Memorial Coliseum։ Վերցված է դեկտեմբերի 6, 2008 
  41. Winzelberg David (նոյեմբերի 8, 1998)։ «At Island Garden, New Life for Old Arena»։ The New York Times։ Վերցված է դեկտեմբերի 6, 2008 
  42. «Sports of The Times; For Coleman's Nets, the Eyes Have It»։ The New York Times։ մայիսի 10, 1993։ Վերցված է դեկտեմբերի 7, 2008 
  43. Wojnarowski Adrian (հունիսի 3, 2003)։ «Twenty-five years later, Boe makes up for mistake»։ ESPN.com։ Վերցված է դեկտեմբերի 7, 2008 
  44. Davis Tom (հունվարի 2, 2002)։ «A Place For Troops, Troupes, Hoops - Teaneck Armory Still Vital»։ The Record։ Վերցված է դեկտեմբերի 7, 2008 
  45. Berman Marc (նոյեմբերի 22, 2008)։ «Knicks Offense Setting the League Pace»։ New York Post։ Վերցված է դեկտեմբերի 7, 2008 
  46. Owens Tom (2002)։ Basketball Arenas։ Millbrook Press։ էջ 14։ ISBN 0-7613-1766-X 
  47. «69th Regiment Armory»։ 69th Regiment։ Վերցված է դեկտեմբերի 7, 2008 
  48. «History of the Site»։ The University of Pennsylvania Health System։ Վերցված է դեկտեմբերի 8, 2008 
  49. «Facts & Figures»։ HP Pavilion at San Jose։ Վերցված է նոյեմբերի 21, 2008 
  50. «HP Pavilion at San Jose - A Win/Win for All»։ HP Pavilion at San Jose։ Վերցված է նոյեմբերի 21, 2008 
  51. «Mission and History»։ Cow Palace։ Արխիվացված օրիգինալից-ից հուլիսի 7, 2008-ին։ Վերցված է նոյեմբերի 21, 2008 
  52. «Los Angeles Memorial Sports Arena»։ Los Angeles Sports Council։ Վերցված է նոյեմբերի 21, 2008 
  53. «About The Forum»։ The Forum։ Արխիվացված օրիգինալից-ից օգոստոսի 22, 2008-ին։ Վերցված է նոյեմբերի 21, 2008 
  54. «Long Beach Arena»։ Los Angeles Sports Council։ Վերցված է նոյեմբերի 21, 2008 
  55. «The other great places to watch high school hoops»։ USA Today։ փետրվարի 25, 2004։ Վերցված է դեկտեմբերի 7, 2008 
  56. «Anderson High School»։ Anderson Public Library։ Վերցված է դեկտեմբերի 7, 2008 
  57. «1949-50 Anderson Packers Statistics»։ basketball-reference.com։ Sports Reference LLC։ Վերցված է դեկտեմբերի 7, 2008 
  58. «1946-47 Detroit Falcons Statistics»։ basketball-reference.com։ Sports Reference LLC։ Վերցված է դեկտեմբերի 7, 2008 
  59. Addy Steve (1997)։ M1 The Detroit Pistons: Four Decades of Motor City Memories։ Sports Publishing LLC։ էջ 3։ ISBN 1-57167-144-7