Բասկետբոլի ազգային ասոցիացիայի մրցաշրջանների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Բասկետբոլի ազգային ասոցիացիան հիմնադրվել է 1946 թվականին՝ որպես Ամերիկայի բասկետբոլի ասոցիացիա (ԱԲԱ)[1]։ Լիգան այժմյան անվանումը ընդունել է 1948-49 թվականների մրցաշրջանի սկզբին, երբ միավորվել է Բասկետբոլի ազգային լիգայի (ԲԱԼ) հետ[2]։ Այժմ լիգայում խաղում է 30 ակումբ, որոնցից 29-ը գտնվում են ԱՄՆ-ում և 1-ը Կանադայում։ Դրանցից յուրաքանչյուր պարբերական առաջնության ընթացքում անցկացնում է 82 խաղ։ Պարբերական մրցաշրջանի ավարտից հետո յուրաքանչյուր դիվիզիոնի 8 լավագույն ակումբ դուրս է գալիս փլեյ-օֆ։ Կոնֆերենցիաների հաղթողները դուրս են գալիս NBA եզրափակիչ, որպեսզի որոշեն չեմպիոնին։

Արևելյան կոնֆերենցիայի հաղթողները NBA չեմպիոն են դարձել 38 անգամ, իսկ Արևմտյան կոնֆերենցիայի հողթոնղերը՝ 31 անգամ։ Այժմ գոյություն չունեցող կենտրոնական դիվիզիոնի հաղթողը 1 անգամ դարձել է NBA չեմպիոն։ Եվս 9 դեպքում այդպիսի ակումբները պարտվել են NBA եզրափակչում։ 6 ակումբ, որոնք դառնում էին պարբերական առաջնության առաջնորդ և այդ նույն մրցաշրջանին հաղթում էին NBA առաջնությունը, ընդգրկվում էին NBA-ի պատմության 10 լավագույն ակումբների ցանկի կազմում[3]։

Ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Թվական Լավագույն ակումբ Վիճա-
կագրություն
Թվական Արևելքի չեմպիոն Արևմուտքի չեմպիոն Թվական Չեմպիոն Ակումբների քանակ Խաղերի քանակ Մեկնաբանություններ Հղում
Ամենամյա մրցաշրջան Փլեյ օֆ Եզրափակիչ
1946-47 Վաշինգտոն Կեպիտոլս 49–11 (.817) 1947 1947 Ֆիլադելֆիա Ուորիորս 11 60–61 Առաջին մրցաշրջանի ընթացքում հանդես է եկել 11 ակումբ։ [4]
1947-48 Սենթ Լուիս Բոմբերս 29–19 (.604) 1948 1948 Բալտիմոր Բուլիթս 8 48 Չորս ակումբ լիկվիդացվել է։
Բասկետբոլի ամերիկյան լիգայի ակումբներից մեկը միացել է լիգային։
[5]
1948-49 Ռոչեստեր Ռոյալս 45–15 (.750) 1949 Վաշինգտոն Կեպիտոլս Մինեապոլիս Լեյքերս 1949 Մինեապոլիս Լեյքերս 12 60 Բասկետբոլի ազգային լիգայի չորս ակումբ միացել է լիգային։ [6]
1949-50 Սիրաքյուս Նեշիոնալս 51–13 (.797) 1950 Սիրաքյուս Նեշիոնալս Անդերսոն Պեկերս 1950 Մինեապոլիս Լեյքերս 17 62–68 Բասկետբոլի ազգային լիգան միձուլվել է Բասկետբոլի ամերկյան լիգային և սկսել է կոչվել Բասկետբոլի ազգային ասոցիացիա
Բասկետբոլի ազգային ասոցիացիայի երկու ակումբ լիկվիդացվել է։
Բասկետբոլի ազգային լիգայի հինգ ակումբը միացել է ասոցիացիային։
Լիգայի ընդլայման հետևանքով առաջացել է Ինդիանապոլիս Օլիմպիանս ակումբը։
[7]
1950-51 Մինեապոլիս Լեյքերս 44–24 (.647) 1951 Նյու Յորք Նիքս Ռոչեստեր Ռոյալս 1951 Ռոչեստեր Ռոյալս 11 66–69 6 ակումբ լիկվիդացվել է։
1 ակումբ լիկվիդացվել է մրցաշրջանի ընթացքում։[8]
Անցկացվել է NBA-ի պատմության առաջին բոլոր աստղերի խաղը։
[9]
1951-52 Ռոչեստեր Ռոյալս 41–25 (.621) 1952 Նյու Յորք Նիքս Մինեապոլիս Լեյքերս 1952 Մինեապոլիս Լեյքերս 10 66 [10]
1952-53 Մինեապոլիս Լեյքերս 48–22 (.686) 1953 Նյու Յորք Նիքս Մինեապոլիս Լեյքերս 1953 Մինեապոլիս Լեյքերս 10 69–71 [11]
1953-54 Մինեապոլիս Լեյքերս 46–26 (.639) 1954 Սիրաքյուս Նեշիոնալս Մինեապոլիս Լեյքերս 1954 Մինեապոլիս Լեյքերս 9 72 1 ակումբ լիկվիդացվել է։ [12]
1954-55 Սիրաքյուս Նեշիոնալս
Ֆորթ Ուեյն Փիստոնս[k]
43–29 (.597) 1955 Սիրաքյուս Նեշիոնալս Ֆորթ Ուեյն Փիստոնս 1955 Սիրաքյուս Նեշիոնալս 9 72 1 ակումբ լիկվիդացվել է մրցաշրջանի ընթացքում[13]։ [14]
1955-56 Ֆիլադելֆիա Ուորիորս 45–27 (.625) 1956 Ֆիլադելֆիա Ուորիորս Ֆորթ Ուեյն Փիստոնս 1956 Ֆիլադելֆիա Ուորիորս 8 72 [15]
1956-57 Բոստոն Սելտիքս 44–28 (.611) 1957 Բոստոն Սելտիքս Սենթ Լուիս Հոքս 1957 Բոստոն Սելտիքս 8 72 [16]
1957-58 Բոստոն Սելտիքս 49–23 (.681) 1958 Բոստոն Սելտիքս Սենթ Լուիս Հոքս 1958 Սենթ Լուիս Հոքս 8 72 [17]
1958-59 Բոստոն Սելտիքս 52–20 (.722) 1959 Բոստոն Սելտիքս Մինեապոլիս Լեյքերս 1959 Բոստոն Սելտիքս 8 72 [18]
1959-60 Բոստոն Սելտիքս 59–16 (.787) 1960 Բոստոն Սելտիքս Սենթ Լուիս Հոքս 1960 Բոստոն Սելտիքս 8 75 [19]
1960-61 Բոստոն Սելտիքս 57–22 (.722) 1961 Բոստոն Սելտիքս Սենթ Լուիս Հոքս 1961 Բոստոն Սելտիքս 8 79 [20]
1961-62 Բոստոն Սելտիքս 60–20 (.750) 1962 Բոստոն Սելտիքս Լոս Անջելես Լեյքերս 1962 Բոստոն Սելտիքս 9 80 Լիգայի ընդլայման արդյունքում առաջացել է Չիկագո Պեկերս ակումբը։ [21]
1962-63 Բոստոն Սելտիքս 58–22 (.725) 1963 Բոստոն Սելտիքս Լոս Անջելես Լեյքերս 1963 Բոստոն Սելտիքս 9 80 [22]
1963-64 Բոստոն Սելտիքս 59–21 (.738) 1964 Բոստոն Սելտիքս Սան Ֆրանցիսկո Ուորիորս 1964 Բոստոն Սելտիքս 9 80 [23]
1964-65 Բոստոն Սելտիքս 62–18 (.775) 1965 Բոստոն Սելտիքս Լոս Անջելես Լեյքերս 1965 Բոստոն Սելտիքս 9 80 [24]
1965-66 Ֆիլադելֆիա 76 55–25 (.688) 1966 Բոստոն Սելտիքս Լոս Անջելես Լեյքերս 1966 Բոստոն Սելտիքս 9 80 [25]
1966-67 Ֆիլադելֆիա 76 68–13 (.840) 1967 Ֆիլադելֆիա 76 Սան Ֆրանցիսկո Ուորիորս 1967 Ֆիլադելֆիա 76 10 81 Լիգայի ընդլայման արդյունքում առաջացել է Չիկագո Բուլս ակումբը։ [26]
1967-68 Ֆիլադելֆիա 76 62–20 (.756) 1968 Բոստոն Սելտիքս Լոս Անջելես Լեյքերս 1968 Բոստոն Սելտիքս 12 82 Լիգայի ընդլայման արդյունքում առաջացել են Սան Դիեգո Ռոքեթս և Սիեթլ Սուպերսոնիքս ակումբները։ [27]
1968-69 Բալտիմոր Բուլեթս 57–25 (.695) 1969 Բոստոն Սելտիքս Լոս Անջելես Լեյքերս 1969 Բոստոն Սելտիքս 14 82 Լիգայի ընդլայման արդյունքում առաջացել են Միլոուքի Բաքս և Ֆինիքս Սանս ակումբները։ [28]
1969-70 Նյու Յորք Նիքս 60–22 (.732) 1970 Նյու Յորք Նիքս Լոս Անջելես Լեյքերս 1970 Նյու Յորք Նիքս 14 82 [29]
1970-71 Միլոուքի Բաքս 66–16 (.805) 1971 Բալտիմոր Բուլեթս Միլոուքի Բաքս 1971 Միլոուքի Բաքս 17 82 Լիգայի ընդլայման արդյունքում առաջացել են Բուֆֆալո Բրեյվզ, Կլիվլենդ Կավալիերս և Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս ակումբները։ [30]
1971-72 Լոս Անջելես Լեյքերս 69–13 (.841) 1972 Նյու Յորք Նիքս Լոս Անջելես Լեյքերս 1972 Լոս Անջելես Լեյքերս 17 82 [31]
1972-73 Բոստոն Սելտիքս 68–14 (.829) 1973 Նյու Յորք Նիքս Լոս Անջելես Լեյքերս 1973 Նյու Յորք Նիքս 17 82 [32]
1973-74 Միլոուքի Բաքս 59–23 (.720) 1974 Բոստոն Սելտիքս Միլոուքի Բաքս 1974 Բոստոն Սելտիքս 17 82 [33]
1974-75 Բոստոն Սելտիքս 60–22 (.732) 1975 Վաշինգտոն Բուլեթս Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս 1975 Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս 18 82 Լիգայի ընդլայման արդյունքում առաջացել է Յութա Ջազ ակումբը։ [34]
1975-76 Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս 59–23 (.720) 1976 Բոստոն Սելտիքս Ֆինիքս Սանս 1976 Բոստոն Սելտիքս 18 82 [35]
1976-77 Լոս Անջելես Լեյքերս 53–29 (.646) 1977 Ֆիլադելֆիա 76 Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս 1977 Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս 22 82 Բասկետբոլի ամերիկյան ասոցիացիան միաձուլվել է Բասկետբոլի ազգային ասոցիացիայի հետ։
Բասկետբոլի ամերկյան ասոցիացիայի Դենվեր Նագեթս, Ինդիանա Փեյսերս, Նյու Յորք Նիքս և Սան Անտոնիո Սփըրս ակումբները միացել են լիգային։
[36]
1977-78 Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս 58–24 (.707) 1978 Վաշինգտոն Բուլեթս Սիեթլ Սուպերսոնիքս 1978 Վաշինգտոն Բուլեթս 22 82 [37]
1978-79 Վաշինգտոն Բուլեթս 54–28 (.659) 1979 Վաշինգտոն Բուլեթս Սիեթլ Սուպերսոնիքս 1979 Սիեթլ Սուպերսոնիքս 22 82 [38]
1979-80 Բոստոն Սելտիքս 61–21 (.744) 1980 Ֆիլադելֆիա 76 Լոս Անջելես Լեյքերս 1980 Լոս Անջելես Լեյքերս 22 82 [39]
1980-81 Բոստոն Սելտիքս[m] 62–20 (.756) 1981 Բոստոն Սելտիքս Հյուստոն Ռոքեթս 1981 Բոստոն Սելտիքս 23 82 Լիգայի ընդլայման արդյունքում առաջացել 1 Դալաս Մավերիքս ակումբը։ [40]
1981-82 Բոստոն Սելտիքս 63–19 (.768) 1982 Ֆիլադելֆիա 76 Լոս Անջելես Լեյքերս 1982 Լոս Անջելես Լեյքերս 23 82 [41]
1982-83 Ֆիլադելֆիա 76 65–17 (.793) 1983 Ֆիլադելֆիա 76 Լոս Անջելես Լեյքերս 1983 Ֆիլադելֆիա 76 23 82 [42]
1983-84 Բոստոն Սելտիքս 62–20 (.756) 1984 Բոստոն Սելտիքս Լոս Անջելես Լեյքերս 1984 Բոստոն Սելտիքս 23 82 [43]
1984-85 Բոստոն Սելտիքս 63–19 (.768) 1985 Բոստոն Սելտիքս Լոս Անջելես Լեյքերս 1985 Լոս Անջելես Լեյքերս 23 82 [44]
1985-86 Բոստոն Սելտիքս 67–15 (.817) 1986 Բոստոն Սելտիքս Հյուստոն Ռոքեթս 1986 Բոստոն Սելտիքս 23 82 [45]
1986-87 Լոս Անջելես Լեյքերս 65–17 (.793) 1987 Բոստոն Սելտիքս Լոս Անջելես Լեյքերս 1987 Լոս Անջելես Լեյքերս 23 82 [46]
1987-88 Լոս Անջելես Լեյքերս 62–20 (.756) 1988 Դետրոյթ Փիստոնս Լոս Անջելես Լեյքերս 1988 Լոս Անջելես Լեյքերս 23 82 [47]
1988-89 Դետրոյթ Փիստոնս 63–19 (.768) 1989 Դետրոյթ Փիստոնս Լոս Անջելես Լեյքերս 1989 Դետրոյթ Փիստոնս 25 82 Լիգայի ընդլայման արդյունքում առաջացել են Շառլոթ Հորնեթս և Մայամի Հիթ ակումբները։ [48]
1989-90 Լոս Անջելես Լեյքերս 63–19 (.768) 1990 Դետրոյթ Փիստոնս Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս 1990 Դետրոյթ Փիստոնս 27 82 Լիգայի ընդլայման արդյունքում առաջացել են Մինեսոտա Թիմբերվուլվզ և Օռլանդո Մեջիք ակումբները։ [49]
1990-91 Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս 63–19 (.768) 1991 Չիկագո Բուլս Լոս Անջելես Լեյքերս 1991 Չիկագո Բուլս 27 82 [50]
1991-92 Չիկագո Բուլս 67–15 (.817) 1992 Չիկագո Բուլս Պորտլենդ Թրեյլ Բլեյզերս 1992 Չիկագո Բուլս 27 82 [51]
1992-93 Ֆինիքս Սանս 62–20 (.756) 1993 Չիկագո Բուլս Ֆինիքս Սանս 1993 Չիկագո Բուլս 27 82 [52]
1993-94 Սիեթլ Սուպերսոնիքս 63–19 (.768) 1994 Նյու Յորք Նիքս Հյուստոն Ռոքեթս 1994 Հյուստոն Ռոքեթս 27 82 [53]
1994-95 Սան Անտոնիո Սփըրս 62–20 (.756) 1995 Օռլանդո Մեջիք Հյուստոն Ռոքեթս 1995 Հյուստոն Ռոքեթս 27 82 [54]
1995-96 Չիկագո Բուլս 72–10 (.878) 1996 Չիկագո Բուլս Սիեթլ Սուպերսոնիքս 1996 Չիկագո Բուլս 29 82 Լիգայի ընդլայման արդյունքում առաջացել են Վանկուվեր Գրիզլիս և Տորոնտո Ռեպտորս ակումբները։ [55]
1996-97 Չիկագո Բուլս 69–13 (.841) 1997 Չիկագո Բուլս Յութա Ջազ 1997 Չիկագո Բուլս 29 82 [56]
1997-98 Յութա Ջազ[n] 62–20 (.756) 1998 Չիկագո Բուլս Յութա Ջազ 1998 Չիկագո Բուլս 29 82 [57]
1998-99 Սան Անտոնիո Սփըրս 37–13 (.740) 1999 Նյու Յորք Նիքս Սան Անտոնիո Սփըրս 1999 Սան Անտոնիո Սփըրս 29 50 Լոկաուտի պատճառով մրցաշրջանի ավելի ուշ է մեկնարկել և կրճատվել է[58]։ [59]
1999-00 Լոս Անջելես Լեյքերս 67–15 (.817) 2000 Ինդիանա Փեյսերս Լոս Անջելես Լեյքերս 2000 Լոս Անջելես Լեյքերս 29 82 [60]
2000-01 Սան Անտոնիո Սփըրս 58–24 (.707) 2001 Ֆիլադելֆիա 76 Լոս Անջելես Լեյքերս 2001 Լոս Անջելես Լեյքերս 29 82 [61]
2001-02 Սակրամենտո Քինգս 61–21 (.744) 2002 Նյու Ջերսի Նեթս Լոս Անջելես Լեյքերս 2002 Լոս Անջելես Լեյքերս 29 82 [62]
2002-03 Սան Անտոնիո Սփըրս[p] 60–22 (.732) 2003 Նյու Ջերսի Նեթս Սան Անտոնիո Սփըրս 2003 Սան Անտոնիո Սփըրս 29 82 [63]
2003-04 Ինդիանա Փեյսերս 61–21 (.744) 2004 Դետրոյթ Փիստոնս Լոս Անջելես Լեյքերս 2004 Դետրոյթ Փիստոնս 29 82 [64]
2004-05 Ֆինիքս Սանս 62–20 (.756) 2005 Դետրոյթ Փիստոնս Սան Անտոնիո Սփըրս 2005 Սան Անտոնիո Սփըրս 30 82 Լիգայի ընդլայման արդյունքում առաջացել է Շառլոթ Բոբքեթս ակումբը։ [65]
2005-06 Դետրոյթ Փիստոնս 64–18 (.780) 2006 Մայամի Հիթ Դալաս Մավերիքս 2006 Մայամի Հիթ 30 82 [66]
2006-07 Դալաս Մավերիքս 67–15 (.817) 2007 Կլիվլենդ Կավալիերս Սան Անտոնիո Սփըրս 2007 Սան Անտոնիո Սփըրս 30 82 [67]
2007-08 Բոստոն Սելտիքս 66–16 (.805) 2008 Բոստոն Սելտիքս Լոս Անջելես Լեյքերս 2008 Բոստոն Սելտիքս 30 82 [68]
2008-09 Կլիվլենդ Կավալիերս 66–16 (.805) 2009 Օռլանդո Մեջիք Լոս Անջելես Լեյքերս 2009 Լոս Անջելես Լեյքերս 30 82 [69]
2009-10 Կլիվլենդ Կավալիերս 61–21 (.744) 2010 Բոստոն Սելտիքս Լոս Անջելես Լեյքերս 2010 Լոս Անջելես Լեյքերս 30 82 [70]
2010-11 Չիկագո Բուլս 62–20 (.756) 2011 Մայամի Հիթ Դալաս Մավերիքս 2011 Դալաս Մավերիքս 30 82 [71]
2011-12 Չիկագո Բուլս[q] 50–16 (.758) 2012 Մայամի Հիթ Օկլահոմա Սիթի Թանդեր 2012 Մայամի Հիթ 30 66 Լոկաուտի պատճառով մրցաշրջանի ավելի ուշ է մեկնարկել և կրճատվել է[72]։ [73]
2012-13 Մայամի Հիթ 66–16 (.802) 2013 Մայամի Հիթ Սան Անտոնիո Սփըրս 2013 Մայամի Հիթ 30 81–82 [74]
2013-14 Սան Անտոնիո Սփըրս 62–20 (.756) 2014 Մայամի Հիթ Սան Անտոնիո Սփըրս 2014 Սան Անտոնիո Սփըրս 30 82 [75]
2014-15 Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս 67–15 (.817) 2015 Կլիվլենդ Կավալիերս Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս 2015 Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս 30 82 [76]
2015-16 Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս 73–9 (.890) 2016 Կլիվլենդ Կավալիերս Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս 2016 Կլիվլենդ Կավալիերս 30 82 [77]
2016-17 Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս 67–15 (.817) 2017 Կլիվլենդ Կավալիերս Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս 2017 Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս 30 82 [78]
2017-18 Հյուստոն Ռոքեթս 65–17 (.793) 2018 Կլիվլենդ Կավալիերս Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս 2018 Գոլդեն Սթեյթ Ուորիորս 30 82 [79]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Goldaper Sam։ «The First Game»։ NBA.com։ Turner Sports Interactive, Inc։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-18-ին։ Վերցված է 24 августа 2012 
  2. «1949–50 Season Overview: Powerful Lakers Repeat»։ NBA.com։ Turner Sports Interactive, Inc։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-18-ին։ Վերցված է 24 августа 2012 
  3. «Top 10 Teams in NBA History»։ NBA.com։ Turner Sports Interactive, Inc։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-18-ին։ Վերցված է 24 августа 2012 
  4. «1946–47 BAA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-18-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  5. «1947–48 BAA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-18-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  6. «1948–49 BAA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-18-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  7. «1949–50 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-18-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  8. «1950–51 Standings»։ NBA.com։ Turner Sports Interactive, Inc։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-18-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  9. «1950–51 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-18-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  10. «1951–52 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-18-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  11. «1952–53 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-18-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  12. «1953–54 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-18-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  13. «1954–55 Standings»։ NBA.com։ Turner Sports Interactive, Inc։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-18-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  14. «1954–55 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-18-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  15. «1955–56 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-18-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  16. «1956–57 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  17. «1957–58 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  18. «1958–59 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  19. «1959–60 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  20. «1960–61 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  21. «1961–62 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  22. «1962–63 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  23. «1963–64 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  24. «1964–65 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  25. «1965–66 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  26. «1966–67 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  27. «1967–68 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  28. «1968–69 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  29. «1969–70 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  30. «1970–71 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  31. «1971–72 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  32. «1972–73 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  33. «1973–74 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  34. «1974–75 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  35. «1975–76 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  36. «1976–77 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  37. «1977–78 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  38. «1978–79 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  39. «1979–80 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  40. «1980–81 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  41. «1981–82 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  42. «1982–83 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  43. «1983–84 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  44. «1984–85 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  45. «1985–86 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  46. «1986–87 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  47. «1987–88 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  48. «1988–89 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  49. «1989–90 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  50. «1990–91 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  51. «1991–92 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  52. «1992–93 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  53. «1993–94 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  54. «1994–95 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  55. «1995–96 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  56. «1996–97 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  57. «1997–98 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  58. Beck Howard (February 14, 2009)։ «N.B.A. and Union Are Discussing New Labor Deal»։ The New York Times։ The New York Times Company։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է February 22, 2009 
  59. «1998–99 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  60. «1999–00 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  61. «2000–01 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  62. «2001–02 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  63. «2002–03 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  64. «2003–04 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  65. «2004–05 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  66. «2005–06 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  67. «2006–07 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  68. «2007–08 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  69. «2008–09 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  70. «2009–10 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  71. «2010–11 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  72. «Players, owners approve agreement»։ ESPN.com։ ESPN Internet Ventures։ December 8, 2011։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  73. «2011–12 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-23-ին։ Վերցված է 22 августа 2012 
  74. «2012–13 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference։ Արխիվացված է օրիգինալից 2013-06-24-ին։ Վերցված է 2013-06-22 
  75. «2013–14 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference LLC։ Վերցված է 2014-06-23 
  76. «2014–15 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference LLC։ Վերցված է 2015-07-30 
  77. «2015–16 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference LLC։ Վերցված է 2016-06-23 
  78. «2016–17 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference LLC։ Վերցված է 2017-10-01 
  79. «2017–18 NBA Season Summary»։ basketball-reference.com։ Sports Reference LLC։ Վերցված է 2018-11-24 


Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]