Արտաշավանի պատմության և մշակույթի անշարժ հուշարձանների ցանկ (Արագածոտնի մարզ)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Այս հոդվածը ներկայացնում է Արագածոտնի մարզի Արտաշավան գյուղի պատմության և մշակույթի հուշարձանների ցանկը, որը 2002 թ․ հաստատվել է ՀՀ կառավարության կողմից[1]։ Ցանկում ներառված է ընդամենը 20 հուշարձան (12 միավոր)։


հուշարձան կառուցված վայր, հասցե կոորդ համարանիշ նշան. հավելյալ նշումներ պատկեր


Ամրոց մ.թ.ա. 3-2 հզ, 16- 18 դդ. 8կմ հս 2.20/1 Հ Ամբերդ տանող ճանապարհից ձախ բեռնել պատկեր

Գյուղատեղի 16-18 դդ. 2.20/1.1 Տ բեռնել պատկեր

Ամրոց մ.թ.ա.1 հզ աե մասում 2.20/2 Հ Չալղան գետակից ձախ, բլրի վրա բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. 2-1 հզ 2.20/2.1 Հ բեռնել պատկեր

Ամրոց «Գազանոց» մ.թ.ա. 3-1 հզ 2 կմ հս-աե 2.20/3 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. 2-1 հզ 2 կմ հս-աե 2.20/3.1 Հ բեռնել պատկեր

Ամրոց «Գնդաքար» («Թոփքար») մ.թ.ա. 2-1 հզ 3 կմ հվ-աե 2.20/4 Հ համանուն բլրի վրա բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ 2.20/4.1 Հ բեռնել պատկեր

Ամրոց «Փոշտի դար» մ.թ.ա. 1 հզ - մ.թ. 4-5 դդ. 1 կմ հս 2.20/5 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. 2-1 հզ 2.20/5.1 Հ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. 2-1 հզ 1 կմ ամ 2.20/6 Հ Սաղմոսավանքից 1 կմ հս-ամ բեռնել պատկեր

Դամբարանադաշտ մ.թ.ա. 2-1 հզմ 1 կմ աե 2.20/7 Հ Սաղմոսավանքից 2 կմ հս, «Թեզ խարաբա» վայր տանող ճանապարհին բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Ամենափրկիչ 7 դ. 0,5 կմ աե 2.20/8 Հ Church Surb Amenaprkich, Artashavan 04.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 7-20 դդ. 2.20/8.1 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 1242 թ. 2.20/8.1.1 Հ ընկած գետնին, բեկոր բեռնել պատկեր

Խաչքար 15-16 դդ. 2.20/8.1.2 Հ բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 2.20/8.1.3 Հ ընկած գետնին, ձախ մասը` կոտրված բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 2.20/8.1.4 Հ հենած եկեղեցու աե պատին բեռնել պատկեր

Խաչքար 16-17 դդ. 2.20/8.1.5 Հ հենած եկեղեցու հս պատին բեռնել պատկեր

Կոթող 7 դ. 2.20/8.1.6 Հ եկեղեցուց 15 մ հվ, վերնամասը` կոտրված բեռնել պատկեր

Եկեղեցի Սբ. Թադևոս Առաքյալ 13 դ. գ.մ. 2.20/9 Հ Saint Tadevos, Artashavan 16.jpg բեռնել պատկեր

Գերեզմանոց 13-19 դդ. 2.20/9.1 Տ բեռնել պատկեր

Մատուռ Թուխ Մանուկ 17-18 դդ. գ.մ. 2.20/10 Տ բեռնել պատկեր

Խաչքար 9-10 դդ. 2.20/10.1 Հ մատուռի ներսում բեռնել պատկեր

Խաչքար 13 դ. 2.20/10.2 Հ մատուռի ներսում բեռնել պատկեր

Ջրաղացների համալիր 19 դ. գ.մ. 2.20/11 Տ Սբ. Ամենափրկիչ եկեղեցուց աե բեռնել պատկեր

Ջրաղաց 19 դ. 2.20/11.1 Տ բեռնել պատկեր

Ջրաղաց ուշ մջնդ 2.20/11.2 Տ բեռնել պատկեր

Ջրաղաց «Պետոյենց» ուշ մջնդ 2.20/11.3 Տ բեռնել պատկեր

Քարայր - կացարան «Ճգնավորի» մջնդ աե մասում 2.20/12 Տ Սբ. Ամենափրկիչ եկեղեցուց 100 մ հս բեռնել պատկեր

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]