Արգենտինայի քաղաքների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Argentina map.png
Բուենոս Այրես
Ռոսարիո
Մենդոսա
Լա Պլատա
Տուկուման
Մար դել Պլատա
Սալտա
Սան Սալվադոր դե Խուխույ
Սանտա Ֆե
Բահիա Բլանկա

Արգենտինայի քաղաքների ցանկ՝ ներկայացվում է Արգենտինայի խոշոր և միջին մեծության քաղաքների ցանկը և դրանց բնակչության թվաքանակը 2010 թվականին անցկացված մարդահամարի տվյալներով:

Խոշորագույն քաղաքներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Բուենոս Այրես- 13.588.171 բնակիչ
  2. Կորդովա - 1.454.645
  3. Ռոսարիո - 1.236.089
  4. Մենդոսա - 937.154
  5. Լա Պլատա - 794.327
  6. Տուկուման - 787.294
  7. Մար դել Պլատա - 593.337
  8. Սալտա - 539.187
  9. Սանտա Ֆե - 490.171
  10. Սան Խուան - 461.213
  11. Ռեսիստենցիա - 385.726
  12. Սանտյագո դել Էստերո - 358.633
  13. Կոռիենտես - 346.334
  14. Նեկուեն - 341.301
  15. Պոսադաս 319.469
  16. Սան Սալվադոր դե Խուխույ - 310.106
  17. Բահիա Բլանկա - 291.327
  18. Պարանա - 264.076
  19. Ֆորմոսա - 222.226
  20. Սան Ֆերնանդո դել Վալլե դե Կատամարկա - 197.413
  21. Սան Լուիս - 182.414
  22. Լա Ռիոխա - 178.872
  23. Կոմոդորո Ռիվադավիա - 175.196
  24. Ռիո Կուարտո - 163.048

45.000-150.000 բնակիչ ունեցող քաղաքների ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արգենտինայի 45.000-150.000 բնակիչ ունեցող քաղաքների ցանկը՝ աստիճանական նվազման կարգով, ըստ 2001 թվականի մարդահամարի տվյալների.

  • Սան Նիկոլաս դե Լոս Առոյոս (Բուենոս Այրես) 125,408
  • Սան Ռաֆայել (Մենդոսա) 104,782
  • Ռաֆայել Կաստիլիո (Բուենոս Այրես) 103,992
  • Տրելեու (Չուբուտ) 103,305
  • Սանտա Ռոսա (Լա Պամպա) 101,987
  • Տանդիլ (Բուենոս Այրես) 101.010
  • Վիլիա Մերսեդես (Սան Լուիս) 97,000
  • Պուերտո Մադրիլ (Չուբուտ) 93,995
  • Մորոն (Բուենոս Այրես) 92,725
  • Վիռեյ դել Պինո (Բուենոս Այրես) 90,382
  • Կասերոս (Բուենոս Այրես) 90,313
  • Սան Կառլոս դե Բարիլոչ (Ռիո Նեգրո) 90,000
  • Մալպու (Մենդոսա) 89,433
  • Սարատե (Բուենոս Այրես) 86.686
  • Բուրսակո (Բուենոս Այրես) 86,113
  • Պերգամո (Բուենոս Այրես) 85,487
  • Գրանդ բուրգ (Բուենոս Այրես) 85,159
  • Մոնտե Չինգոլո (Բուենոս Այրես) 85,060
  • Օլավարիա (Բուենոս Այրես) 83,738
  • Ռաուսոն (Սան Խուան) 83,605
  • Ռաֆայելա (Սանտա Ֆե) 82.530
  • Խունւոն (Բուենոս Այրես) 82,427
  • Ռեմեդիոս դե Էսկալադա (Բուենոս Այրես) 81.465
  • Լա Տաբլադա (Բուենոս Այրես) 80,389
  • Ռիո Գալիեգոս (Սանտա Կրուս) 79,072
  • Կամպանա (Բուենոս Այրես) 77,838
  • Պրեսիդենսիա Ռոկե Սաենս Պենիա (Չակո) 76,377
  • Ռիվադավիա (Սան Խուան) 75,950
  • Ֆլորիդա (Բուենոս Այրես) 75.891
  • Վիլիա Մադերո (Բուենոս Այրես) 75,582
  • Օլիվոս (Բուենոս Այրես) 75,527
  • Գալեգայչու (Էնտրե Ռիոս) 74,681
  • Վիլիա Գոբերնադոր Գալվես (Սանտա Ֆե) 74,658
  • Վիլիա Լուսուրիագա (Բուենոս Այրես) 73,952
  • Բուլոն սյուր Մեր (Բուենոս Այրես) 73,496
  • Չիմբաս (Սան Խուան) 73,210
  • Սյուդադելա (Բուենոս Այրես) 73,155
  • Լուխան դե Կույո (Մենդոսա) 73,058
  • Էսպելետա (Բուենոս Այրես) 72,557
  • Վիլիա Մարիա (Կորդովա) 72,162
  • Խեներալ Ռոկա (Ռիո Նեգրո) 69.602
  • Սան Ֆերնանդո (Բուենոս Այրես) 69,110
  • Սյուդադ Էվիտա (Բուենոս Այրես) 68,650
  • Վենադո Տուերտո (Սանտա Ֆե) 68,508
  • Բելլա Վիստա (Բուենոս Այրես) 67,936
  • Լուխան (Բուենոս Այրես) 67,266
  • Սան Ռամոն դե լա Նուեվա Օրան (Սալտա) 66.579
  • Սիպոլետի (Ռիո Նեգրա) 66.472
  • Գոյա (Կոռիենտես) 66.462
  • Ռեկոնկիստա (Սանտա Ֆե) 66.177
  • Ուայլդ (Բուենոս Այրես) 65,881
  • Մարտինես (Բուենոս Այրես) 65,859
  • Նեկոկեա (Բուենոս Այրես) 65,459
  • Դոն Տորկվատո (Բուենոս Այրես) 64,867
  • Բանդա դել Ռիո Սալի (Տուկուման) 64,591
  • Կոնսեպսիոն դել Ոիրուգվայ (Էնտրե Ռիոս) 64,538
  • Խեներալ Ռոդրիգես (Բուենոս Այրես) 63.317
  • Վիլիա Տեսեի (Բուենոս Այրես) 63,164
  • Սյուդադ Խարդին էլ Լիբերտադոր (Բուենոս Այրես) 61,780
  • Վիլիա Կառլոս Պաս (Կորդովա) 60,900
  • Սարանդի (Բուենոս Այրես) 60,725
  • Վիլիա Էլվիրա (Բուենոս Այրես) 59,476
  • Վիլիա Դոմինիկո (Բուենոս Այրես) 58,824
  • Բեկար (Բուենոս Այրես) 58.811
  • Սան Ֆրանցիսկո (Կորդոբա) 58.588
  • Գլեու (Բուենոս Այրես) 57,878
  • Պունտա Ալտա (Բուենոս Այրես) 57,296
  • Էլ Պալոմար (Բուենոս Այրես) 57,146
  • Ռաֆայել Կալսադա (Բուենոս Այրես) 56.419
  • Տարտագալ (Սալտա) 55,508
  • Սան Պեդրո դե Խուխույ (Խուխու) 55,084
  • Բելեն դե Էսկոբար (Բուենոս Այրես) 55,054
  • Մարիանո Ակոստա (Բուենոս Այրես) 54,081
  • Սան Ֆրանցիսկո Սոլանո (Բուենոս Այրես) 53,363
  • Լոս Պոլվորինես (Բուենոս Այրես) 53,354
  • Ասուլ (Բուենոս Այրես) 53,054
  • Չիվիլկոյ (Բուենոս Այրես) 52,938
  • Լոմաս դել Միրադոր (Բուենոս Այրես) 52,971
  • Ռիո Գրանդե (Հրո երկիր) 52,786
  • Գեռնիկա (Բուենոս Այրես) 52.529
  • Խեներալ Պիկո (Լա Պամպա) 52,414
  • Մերսեդես (Բուենոս Այրես) 51,967
  • Բոսկես (Բուենոս Այրես) 51,663
  • Օբերա (Միսիոնես) 51,681
  • Բառանկերաս (Chaco) 50,738
  • Իերբա Բուենա 50,057
  • Վիլիա Սենտենարիո (Բուենոս Այրես) 49,737
  • Սան Մարտին (Մենդոսա) 49 491
  • Գոբերնադոր Խուլիո Ա. Կոստա (Բուենոս Այրես) 49,291
  • Ուիլյամ Մորիս (Բուենոս Այրես) 48,916
  • Էլ Խագել (Բուենոս Այրես) 48,781
  • Վիլիա Մարիանո Մորենո (Tucumán) 48,655
  • Էլդորադո (Միսիոնես) 47,794
  • Լոնգչամփս (Բուենոս Այրես) 47,622
  • Կլորինդա (Formosa) 46,884
  • Վիեդմա (Ռիո Նեգրո) 46,767
  • Կոնսեպսիոն (Տուկուման) 46.194
  • Տրես Առոյոս (Բուենոս Այրես) 45,986
  • Ուշուայա (Հրո երկիր) 45,205
  • Սան Իսիդրո (Բուենոս Այրես) 45,190
  • Պալպալա (Ջուջու) 45,077[1]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]