Աստերոիդների ցանկ (8801-8900)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (8701-8800)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (8901-9000)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(8801) Նուջենտ 1981 EQ29 1 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(8802) 1981 EW31 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(8803) Կոլյեր 1981 EL34 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(8804) Էլիասոն 1981 JB2 5 մայիս 1981 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(8805) Պյոտրպետրով 1981 UM11 22 հոկտեմբեր 1981 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(8806) Ֆետիսով 1981 UU11 22 հոկտեմբեր 1981 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(8807) Շենկ 1981 UD23 24 հոկտեմբեր 1981 Պալոմար Շ. Բաս
(8808) Լյուման 1981 UH28 24 հոկտեմբեր 1981 Պալոմար Շ. Բաս
(8809) Ռովերսիմոնակո 1981 WE1 24 նոյեմբեր 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(8810) Ջոնմաքֆարլանդ 1982 JM1 15 մայիս 1982 Պալոմար Է. Հելին, Յու. Շումեյկեր
(8811) Ուոլտերշմադել 1982 UX5 20 հոկտեմբեր 1982 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(8812) Կրավցով 1982 UY6 20 հոկտեմբեր 1982 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(8813) Լեվիաֆան 1983 WF1 29 նոյեմբեր 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(8814) Ռոսեվեն 1983 XG 1 դեկտեմբեր 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(8815) Դինռեգաս 1984 DR 23 փետրվար 1984 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(8816) Գամով 1984 YN1 17 դեկտեմբեր 1984 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(8817) Ռոյտրեվեր 1985 JU1 13 մայիս 1985 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(8818) Հերմանբոնդի 1985 RW2 5 սեպտեմբեր 1985 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(8819) Քրիսբոնդի 1985 RR4 14 սեպտեմբեր 1985 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(8820) Անժանդերսոն 1985 VG 14 նոյեմբեր 1985 Բրորֆելդե Պ. Յենսեն
(8821) 1987 DP6 23 փետրվար 1987 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(8822) Շուրյանկա 1987 RQ2 1 սեպտեմբեր 1987 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(8823) 1987 WS3 24 նոյեմբեր 1987 Անդերսոն Մեսա Ս. ՄակԴոնալդ
(8824) Գենտա 1988 BH 18 հունվար 1988 Կուշիրո Մ. Մացույամա, Կ. Վատանաբե
(8825) 1988 MF 16 հունիս 1988 Պալոմար Է. Հելին
(8826) Կորնեվիլ 1988 PZ1 13 օգոստոս 1988 Վերին Պրովանս Է. Էլստ
(8827) Կոլլվից 1988 PO2 13 օգոստոս 1988 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(8828) 1988 RC7 10 սեպտեմբեր 1988 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(8829) Բուզկովսկի 1988 RV10 14 սեպտեմբեր 1988 Սերո Տոլոլո Շ. Բաս
(8830) 1988 VZ 7 նոյեմբեր 1988 Յացուգատակե Յ. Կուշիդա, Մ. Ինոուե
(8831) Բրանդստրյոմ 1989 CO5 2 փետրվար 1989 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(8832) Ալտենրաթ 1989 EC3 2 մարտ 1989 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(8833) Ասեր 1989 RW 3 սեպտեմբեր 1989 Վերին Պրովանս Է. Էլստ
(8834) Անակարդիում 1989 SX2 26 սեպտեմբեր 1989 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(8835) Աննոնա 1989 SA3 26 սեպտեմբեր 1989 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(8836) Աքուիֆոլիում 1989 SU3 26 սեպտեմբեր 1989 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(8837) Լոնդոն 1989 TF4 7 հոկտեմբեր 1989 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(8838) 1989 UW2 29 հոկտեմբեր 1989 Օկուտամա Ց. Հիոկի, Ն. Կավասատո
(8839) Նովիչկովա 1989 UB8 24 հոկտեմբեր 1989 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(8840) 1989 WT 20 նոյեմբեր 1989 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(8841) 1990 EA7 2 մարտ 1990 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(8842) 1990 KF 20 մայիս 1990 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(8843) 1990 OH 22 հուլիս 1990 Պալոմար Է. Հելին
(8844) 1990 QR2 24 օգոստոս 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(8845) 1990 RD 14 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(8846) 1990 RK7 13 սեպտեմբեր 1990 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(8847) Հաչ 1990 TO3 12 հոկտեմբեր 1990 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն, Լ. Շմադել
(8848) 1990 VK1 12 նոյեմբեր 1990 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(8849) Բրայթոն 1990 VZ4 15 նոյեմբեր 1990 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(8850) Բիգնոնիա 1990 VQ6 15 նոյեմբեր 1990 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(8851) 1990 XB 8 դեկտեմբեր 1990 Կանի Յ. Միզունո, Թ. Ֆուրութա
(8852) Բաքսուս 1991 GG6 8 ապրիլ 1991 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(8853) Գերդլեման 1991 GC10 9 ապրիլ 1991 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(8854) 1991 HC 16 ապրիլ 1991 Ուենոհարա Ն. Կավասատո
(8855) Միվա 1991 JL 3 մայիս 1991 Կիյոսատո Ս. Օտոմո, Օ. Մուրամացու
(8856) Սելաստրուս 1991 LH1 6 հունիս 1991 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(8857) Ցերկիդիֆիլում 1991 PA7 6 օգոստոս 1991 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(8858) Կորնուս 1991 PT7 6 օգոստոս 1991 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(8859) 1991 PQ11 9 օգոստոս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(8860) Ռոլոֆ 1991 TE5 5 հոկտեմբեր 1991 Տաուտենբուրգ Լ. Շմադել, Ֆ. Բորնգեն
(8861) Ջենսկանդլեր 1991 TF7 3 հոկտեմբեր 1991 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն, Լ. Շմադել
(8862) Տակայուկիոտա 1991 UZ 18 հոկտեմբեր 1991 Կիյոսատո Ս. Օտոմո
(8863) 1991 UV2 31 հոկտեմբեր 1991 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(8864) 1991 VU 4 նոյեմբեր 1991 Կանի Յ. Միզունո, Թ. Ֆուրութա
(8865) Յակիմո 1992 AF 1 հունվար 1992 Յակիիմո Ա. Նատորի, Տ. Ուրատա
(8866) Տանեգաշիմա 1992 BR 26 հունվար 1992 Կոգոշիմա Մ. Մուկաի, Մ. Տակեիշի
(8867) Տուբիոլո 1992 BF4 29 հունվար 1992 Կիթ Պիկ Սփեյսուոչ ծրագիր
(8868) Հյորտեր 1992 EE7 1 մարտ 1992 Լա Սիլյա UESAC ծրագիր
(8869) Օլաուսգուտո 1992 EE11 6 մարտ 1992 Լա Սիլյա UESAC ծրագիր
(8870) ֆոն Զիպել 1992 EQ11 6 մարտ 1992 Լա Սիլյա UESAC ծրագիր
(8871) Սվանբերգ 1992 EA22 1 մարտ 1992 Լա Սիլյա UESAC ծրագիր
(8872) Էբենում 1992 GA4 4 ապրիլ 1992 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(8873) 1992 UM2 21 հոկտեմբեր 1992 Կանի Յ. Միզունո, Թ. Ֆուրութա
(8874) Շովաշինզան 1992 UY3 26 հոկտեմբեր 1992 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(8875) Ֆերնի 1992 UP10 22 հոկտեմբեր 1992 Պալոմար Է. Բոուել
(8876) 1992 WU3 23 նոյեմբեր 1992 Յացուգատակե Յ. Կուշիդա, Օ. Մուրամացու
(8877) Ռենտարո 1993 BK2 19 հունվար 1993 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(8878) 1993 FN16 17 մարտ 1993 Լա Սիլյա UESAC ծրագիր
(8879) 1993 FN20 19 մարտ 1993 Լա Սիլյա UESAC ծրագիր
(8880) 1993 FT33 19 մարտ 1993 Լա Սիլյա UESAC ծրագիր
(8881) Պրիալնիկ 1993 FW36 19 մարտ 1993 Լա Սիլյա UESAC ծրագիր
(8882) Սակաետամուրա 1994 AP2 10 հունվար 1994 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(8883) Միյազակիհայաո 1994 BS4 16 հունվար 1994 Օիզումի Տ. Կոբայաշի
(8884) 1994 CM2 12 փետրվար 1994 Լեյք Տեկապո Ա. Գիլմոր, Պ. Կիլմարտին
(8885) Սիտտե 1994 EL3 13 մարտ 1994 Սիմա Էկար Մ. Տոմբելի, Վ. Գորետի
(8886) Էլեագնուս 1994 EG6 9 մարտ 1994 Կոսոլ Է. Էլստ
(8887) Շիրես 1994 LK1 9 հունիս 1994 Պալոմար Է. Հելին
(8888) Տարտալիա 1994 NT1 8 հուլիս 1994 Կոսոլ Է. Էլստ
(8889) Մոկտարտլ 1994 OC 31 հուլիս 1994 Նաչի-Կացուուրա Յ. Սիմիձու, Տ. Ուրատա
(8890) Մոնտեյն 1994 PS37 10 օգոստոս 1994 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(8891) Իրոկավա 1994 RC1 1 սեպտեմբեր 1994 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(8892) Կակոգավա 1994 RC11 11 սեպտեմբեր 1994 Մինամի-Օդա Մ. Սուգանո, Տ. Նոմուրա
(8893) 1995 KZ 23 մայիս 1995 Կատալինա կայան Թ. Սպար
(8894) 1995 PV 2 օգոստոս 1995 Նաչի-Կացուուրա Յ. Սիմիձու, Տ. Ուրատա
(8895) Նհա 1995 QN 21 օգոստոս 1995 Սապորո Կ. Վատանաբե
(8896) 1995 QG2 24 օգոստոս 1995 Նաչի-Կացուուրա Յ. Սիմիձու, Տ. Ուրատա
(8897) Դեֆելիս 1995 SX 22 սեպտեմբեր 1995 Ստրոնկոնե Ստրոնկոնե աստղադիտարան
(8898) Լիննեա 1995 SL5 29 սեպտեմբեր 1995 Գոլդեն Գ. Էմերսոն
(8899) 1995 SX29 22 սեպտեմբեր 1995 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(8900) AAVSO 1995 UD2 24 հոկտեմբեր 1995 Սադբուրի Դ. դի Սիկո
Աստերոիդների ցանկ (8701-8800)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (8901-9000)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]