Աստերոիդների ցանկ (7901-8000)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (7801-7900)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (8001-8100)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(7901) Կոննայ 1996 DP 19 փետրվար 1996 Օիզումի Տ. Կոբայաշի
(7902) Հանֆ 1996 HT17 18 ապրիլ 1996 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7903) Ալբիոնի 1996 HV24 20 ապրիլ 1996 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7904) Մորրոու 1997 JL4 1 մայիս 1997 Սոկոռո ԼԻՆԵԱՐ ծրագիր
(7905) Ջազոիտամի 1997 OX 24 հուլիս 1997 Կումա Կոգեն Ա. Նակամուրա
(7906) Մելանչտոն 3081 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(7907) Էրազմուս 4047 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(7908) Զվինգլի 4192 T-1 26 մարտ 1971 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(7909) Զիֆեր 1975 SK 30 սեպտեմբեր 1975 Պալոմար Շ. Բաս
(7910) Ալեկսոլա 1976 GD2 1 ապրիլ 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(7911) Կառլպիլչեր 1977 RZ8 8 սեպտեմբեր 1977 Պալոմար Է. Բոուել
(7912) Լապովոկ 1978 PO3 8 օգոստոս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(7913) Պարֆյոնով 1978 TU8 9 հոկտեմբեր 1978 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(7914) 1978 UW7 27 հոկտեմբեր 1978 Պալոմար Մ. Օլմստեդ
(7915) 1979 MA6 25 հունիս 1979 Սայդինգ Սփրինգ Է. Հելին, Շ. Բաս
(7916) 1981 EN 1 մարտ 1981 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն, Ջ. Դե Սանկտիս
(7917) Համերգրեն 1981 EG5 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(7918) Բերիլի 1981 EJ22 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(7919) Պրայմ 1981 EZ27 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(7920) 1981 XM2 3 դեկտեմբեր 1981 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(7921) Հյուբներ 1982 RF 15 սեպտեմբեր 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(7922) 1983 CO3 12 փետրվար 1983 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն, Ջ. Դե Սանկտիս
(7923) Չիբա 1983 WJ 28 նոյեմբեր 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(7924) Սիմբիրսկ 1986 PW4 6 օգոստոս 1986 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ, Լ. Չեռնիխ
(7925) Շելուս 1986 RX2 6 սեպտեմբեր 1986 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(7926) 1986 RD5 3 սեպտեմբեր 1986 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(7927) 1986 WV1 29 նոյեմբեր 1986 Կլետ Ա. Մրկոս
(7928) Բիջաուի 1986 WM5 27 նոյեմբեր 1986 Կոսոլ CERGA հետազոտական կենտրոն
(7929) 1987 SK12 16 սեպտեմբեր 1987 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(7930) 1987 VD 15 նոյեմբեր 1987 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(7931) Կրիստիանպեդերսեն 1988 EB1 13 մարտ 1988 Բրորֆելդե Պ. Յենսեն
(7932) Պլիմպտոն 1989 GP 7 ապրիլ 1989 Պալոմար Է. Հելին
(7933) Մագրիտ 1989 GP4 3 ապրիլ 1989 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7934) Սինատրա 1989 SG1 26 սեպտեմբեր 1989 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7935) Բեպֆենոլիո 1990 EZ5 1 մարտ 1990 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(7936) Մայքմագի 1990 OW2 30 հուլիս 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(7937) 1990 QA2 22 օգոստոս 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(7938) 1990 SL2 17 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(7939) Ասֆաուգ 1991 AP1 14 հունվար 1991 Պալոմար Է. Հելին
(7940) Էրիկմեյեր 1991 EO1 13 մարտ 1991 Հարվարդ Օաք Ռիջ աստղադիտարան
(7941) 1991 NE1 12 հուլիս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(7942) 1991 OK1 18 հուլիս 1991 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(7943) 1991 PQ12 5 օգոստոս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(7944) 1991 PR12 5 օգոստոս 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(7945) Կրեյսաու 1991 RK7 13 սեպտեմբեր 1991 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն, Լ. Շմադել
(7946) 1991 RV13 13 սեպտեմբեր 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(7947) Տոլանդ 1992 BE2 30 հունվար 1992 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7948) Ուայթակեր 1992 HY 24 ապրիլ 1992 Կիթ Պիկ Սփեյսուոչ ծրագիր
(7949) 1992 SU 23 սեպտեմբեր 1992 Պալոմար Է. Հելին
(7950) Բերեզով 1992 SS26 28 սեպտեմբեր 1992 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(7951) 1992 WC2 18 նոյեմբեր 1992 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(7952) 1992 XB 3 դեկտեմբեր 1992 Յակիիմո Ա. Նատորի, Տ. Ուրատա
(7953) Կավագուչի 1993 KP 20 մայիս 1993 Կիյոսատո Ս. Օտոմո
(7954) Կիտաո 1993 SQ2 19 սեպտեմբեր 1993 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(7955) Օգիվարա 1993 WE 18 նոյեմբեր 1993 Օոհիրա Տ. Ուրատա
(7956) Յաջի 1993 YH 17 դեկտեմբեր 1993 Օիզումի Տ. Կոբայաշի
(7957) Անտոնելլա 1994 BT 17 հունվար 1994 Սիմա Էկար Ա. Բոատինի, Մ. Տոմբելի
(7958) Լիկեյ 1994 LE3 5 հունիս 1994 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յու. Շումեյկեր
(7959) Ալիսչերի 1994 PK 2 օգոստոս 1994 Կատալինա կայան Կ. Հերջենրոտեր
(7960) Կոնդորսետ 1994 PW16 10 օգոստոս 1994 Լա Սիլյա Է. Էլստ
(7961) Էրկոլեպոլի 1994 TD2 10 հոկտեմբեր 1994 Կոլևերդե Վ. Կազուլի
(7962) 1994 WG3 28 նոյեմբեր 1994 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(7963) Ֆալսինելի 1995 CA 1 փետրվար 1995 Ստրոնկոնե Ստրոնկոնե աստղադիտարան
(7964) 1995 DD2 23 փետրվար 1995 Նաչի-Կացուուրա Յ. Սիմիձու, Տ. Ուրատա
(7965) Կացուհիկո 1996 BD1 17 հունվար 1996 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(7966) Ռիչարդբաում 1996 DA 18 փետրվար 1996 Օիզումի Տ. Կոբայաշի
(7967) Բենի 1996 DV2 28 փետրվար 1996 Կլետ Զ. Մորավեց
(7968) Էլստ-Պիսառո 1996 N2 14 հուլիս 1996 Լա Սիլյա Է. Էլստ, Գ. Պիսառո
(7969) 1997 RP3 5 սեպտեմբեր 1997 Նաչի-Կացուուրա Յ. Սիմիձու, Տ. Ուրատա
(7970) Լիխտենբերգ 6065 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(7971) Մեկբախ 9002 P-L 17 հոկտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(7972) Մարիոտի 1174 T-1 25 մարտ 1971 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(7973) Կոպեշար 1344 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(7974) Վերմիշ 2218 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(7975) 1974 FD 22 մարտ 1974 Սեռո Էլ Ռոբլե Կ. Տոռես
(7976) Պինիգին 1977 QT2 21 օգոստոս 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(7977) 1977 QQ5 21 օգոստոս 1977 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(7978) Նիկնեստերով 1978 SR4 27 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(7979) Պոժարսկի 1978 SV7 26 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(7980) Սենկևիչ 1978 TD2 3 հոկտեմբեր 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(7981) 1978 VL10 7 նոյեմբեր 1978 Պալոմար Է. Հելին, Շ. Բաս
(7982) 1979 MX5 25 հունիս 1979 Սայդինգ Սփրինգ Է. Հելին, Շ. Բաս
(7983) Ֆեստին 1980 FY 16 մարտ 1980 Լա Սիլյա Կ.-Ի. Լագերկվիստ
(7984) Մարիուս 1980 SM 29 սեպտեմբեր 1980 Կլետ Զ. Վավրովա
(7985) Նեդելկու 1981 EK10 1 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(7986) Ռումինիա 1981 EG15 1 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(7987) Ուոլշքևին 1981 EV22 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(7988) Պուկակո 1981 EX30 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(7989) Պարնադավիդե 1981 EW41 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(7990) 1981 SN1 26 սեպտեմբեր 1981 Անդերսոն Մեսա Ն. Թոմաս
(7991) Կագույահիմե 1981 UT7 30 հոկտեմբեր 1981 Կիսո Հ. Կոսայ, Կ. Ֆուրուկավա
(7992) Յոձան 1981 WC 28 նոյեմբեր 1981 Տոկայի Թ. Ֆուրութա
(7993) 1982 UD2 16 հոկտեմբեր 1982 Կլետ Ա. Մրկոս
(7994) Բեթելոն 1983 CQ2 15 փետրվար 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(7995) Խվորոստովսկի 1983 PX 4 օգոստոս 1983 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(7996) Վեդերնիկով 1983 RX3 1 սեպտեմբեր 1983 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(7997) 1985 CN1 13 փետրվար 1985 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(7998) Գոնսի 1985 JK 15 մայիս 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(7999) Նեսվորնի 1986 RA3 11 սեպտեմբեր 1986 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(8000) Իսահակ Նյուտոն 1986 RL5 5 սեպտեմբեր 1986 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
Աստերոիդների ցանկ (7801-7900)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (8001-8100)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]