Աստերոիդների ցանկ (4201-4300)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (4101-4200)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (4301-4400)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(4201) Օրոշչ 1984 JA1 3 մայիս 1984 Անդերսոն Մեսա Բ. Սկիֆ
(4202) Մինիտի 1985 CB2 12 փետրվար 1985 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4203) Բրուկատո 1985 FD3 26 մարտ 1985 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4204) Բարսիգ 1985 JG1 11 մայիս 1985 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4205) Դավիդ Հյուջես 1985 YP 18 դեկտեմբեր 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4206) Վերուլամիում 1986 QL 25 օգոստոս 1986 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4207) Չերնովա 1986 RO2 5 սեպտեմբեր 1986 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4208) Կիսիլյով 1986 RQ2 6 սեպտեմբեր 1986 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4209) Բրիգգս 1986 TG4 4 հոկտեմբեր 1986 Պալոմար Է. Հելին
(4210) Իզոբելթոմփսոն 1987 DY5 21 փետրվար 1987 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4211) Ռոսնիբլետ 1987 RT 12 սեպտեմբեր 1987 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4212) Սանսյու-Ասուկե 1987 SB2 28 սեպտեմբեր 1987 Տոյոտա Կ. Սուզուկի, Տ. Ուրատա
(4213) Նյորդ 1987 ST4 25 սեպտեմբեր 1987 Բրորֆելդե Պ. Յենսեն
(4214) Վերալին 1987 UX4 22 հոկտեմբեր 1987 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(4215) Կամո 1987 VE1 14 նոյեմբեր 1987 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(4216) Նեունկիրչեն 1988 AF5 14 հունվար 1988 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4217) Էնգելհարդտ 1988 BO2 24 հունվար 1988 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4218) Դեմոտոնի 1988 BK3 16 հունվար 1988 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4219) Նակամուրա 1988 DB 19 փետրվար 1988 Կոբուչիզավա Մ. Ինոուե, Օ. Մուրամացու
(4220) Ֆլուդ 1988 DN 22 փետրվար 1988 Սայդինգ Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(4221) Պիկասո 1988 EJ 13 մարտ 1988 Պալոմար Ջ. Ալու
(4222) Նանցիտա 1988 EK1 13 մարտ 1988 Պալոմար Է. Հելին
(4223) Շիկոկու 1988 JM 7 մայիս 1988 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(4224) Սուսա 1988 KG 19 մայիս 1988 Պալոմար Է. Հելին
(4225) Հոբարտ 1989 BN 31 հունվար 1989 Օկուտամա Ց. Հիոկի, Ն. Կավասատո
(4226) Դեմիաան 1989 RE 1 սեպտեմբեր 1989 Վերին Պրովանս Է. Էլստ
(4227) Կաալի 1942 DC 17 փետրվար 1942 Տուրկու Լ. Օտերմա
(4228) Նեմիրո 1968 OC1 25 հուլիս 1968 Սեռո Էլ Ռոբլե Գ. Ա. Պլյուգին, Յ. Բելյաև
(4229) Պլեվիցկայա 1971 BK 22 հունվար 1971 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(4230) վան դեն Բերգ 1973 ST1 19 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(4231) Ֆայրման 1976 WD 20 նոյեմբեր 1976 Հարվարդ Հարվարդի աստղադիտարան
(4232) Ապարիցիո 1977 CD 13 փետրվար 1977 Էլ Լիոնսիտո Ֆելիքս Ագիլարի աստղադիտարան
(4233) Պալչիկով 1977 RO7 11 սեպտեմբեր 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4234) Եվտուշենկո 1978 JT1 6 մայիս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4235) Տատիշչև 1978 SL5 27 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(4236) Լիդով 1979 FV1 23 մարտ 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4237) Ռաուշենբախ 1979 SD4 24 սեպտեմբեր 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4238) Աուդրեյ 1980 GF 13 ապրիլ 1980 Կլետ Ա. Մրկոս
(4239) Գուդման 1980 OE 17 հուլիս 1980 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4240) Գրուն 1981 EY20 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(4241) Պապալարդո 1981 EX46 2 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(4242) Բերչեր 1981 FQ 28 մարտ 1981 Հարվարդ Հարվարդի աստղադիտարան
(4243) Նանկիվելի 1981 GF1 4 ապրիլ 1981 Լեյք Տեկապո Ա. Գիլմոր, Պ. Կիլմարտին
(4244) Զախարչենկո 1981 TO3 7 հոկտեմբեր 1981 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(4245) Նաիրց 1981 UC10 29 հոկտեմբեր 1981 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(4246) Տելեման 1982 SY2 24 սեպտեմբեր 1982 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(4247) Գրահամսմիթ 1983 WC 28 նոյեմբեր 1983 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4248) Ռանալդ 1984 HX 23 ապրիլ 1984 Լեյք Տեկապո Ա. Գիլմոր, Պ. Կիլմարտին
(4249) Կրեմզե 1984 SC2 29 սեպտեմբեր 1984 Կլետ Ա. Մրկոս
(4250) Պերուն 1984 UG 20 հոկտեմբեր 1984 Կլետ Զ. Վավրովա
(4251) Կավաշ 1985 JK1 11 մայիս 1985 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4252) Գոդվին 1985 RG4 11 սեպտեմբեր 1985 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(4253) Մարկեր 1985 TN3 11 հոկտեմբեր 1985 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4254) Կեմել 1985 UT3 24 հոկտեմբեր 1985 Կվիստաբերգ Կ.-Ի. Լագերկվիստ
(4255) Սփեյսուոչ 1986 GW 4 ապրիլ 1986 Կիթ Պիկ Սփեյսուոչ ծրագիր
(4256) Կագամիգավա 1986 TX 3 հոկտեմբեր 1986 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(4257) Ուբաստի 1987 QA 23 օգոստոս 1987 Պալոմար Ժ. Մյուլլեր
(4258) Ռյազանով 1987 RZ2 1 սեպտեմբեր 1987 Նաուչնի Լ. Կարաչկինա
(4259) ՄաքԿոյ 1988 SB3 16 սեպտեմբեր 1988 Սերո Տոլոլո Շ. Բաս
(4260) Յանայ 1989 AX 4 հունվար 1989 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(4261) Գեկկո 1989 BJ 28 հունվար 1989 Գեկկո Յ. Օշիմա
(4262) ԴեՎորկին 1989 CO 5 փետրվար 1989 Յորի Մ. Արաի, Հ. Մորի
(4263) Աբաշիրի 1989 RL2 7 սեպտեմբեր 1989 Կիտամի Մ. Յանայ, Կ. Վատանաբե
(4264) Կառլջոզեֆին 1989 TB 2 հոկտեմբեր 1989 Սայդինգ Սփրինգ Կ. Քվաչ
(4265) Կանի 1989 TX 8 հոկտեմբեր 1989 Կանի Յ. Միզունո, Թ. Ֆուրութա
(4266) Վալտարի 1940 YE 28 դեկտեմբեր 1940 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(4267) Բասներ 1971 QP 18 օգոստոս 1971 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(4268) Գրեբենկով 1972 TW3 5 հոկտեմբեր 1972 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(4269) Բոգադո 1974 FN 22 մարտ 1974 Սեռո Էլ Ռոբլե Կ. Տոռես
(4270) Խուանվիկտորիա 1975 TJ6 1 հոկտեմբեր 1975 Էլ Լիոնսիտո Ֆելիքս Ագիլարի աստղադիտարան
(4271) Նովոսիբիրսկ 1976 GQ6 3 ապրիլ 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4272) Էնտսուջի 1977 EG5 12 մարտ 1977 Կիսո Հ. Կոսայ, Կ. Ֆուրուկավա
(4273) Դանհանգ 1978 UU1 29 հոկտեմբեր 1978 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(4274) Կարամանով 1980 RZ3 6 սեպտեմբեր 1980 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4275) Բոգուստաֆսոն 1981 EW14 1 մարտ 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(4276) Կլիֆֆորդ 1981 XA 2 դեկտեմբեր 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4277) Հոլուբով 1982 AF 15 հունվար 1982 Կլետ Ա. Մրկոս
(4278) Հարվեյ 1982 SF 22 սեպտեմբեր 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4279) Դե Գասպարիս 1982 WB 19 նոյեմբեր 1982 Բոլոնիա Սան Վիտորե աստղադիտարան
(4280) Սիմոնենկո 1985 PF2 13 օգոստոս 1985 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(4281) Փաունդս 1985 TE1 15 հոկտեմբեր 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(4282) Էնդատե 1987 UQ1 28 հոկտեմբեր 1987 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(4283) Ստոֆֆլեր 1988 BZ 23 հունվար 1988 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(4284) Կահո 1988 FL3 16 մարտ 1988 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(4285) Հալկոուեր 1988 NH 11 հուլիս 1988 Պալոմար Է. Հելին
(4286) Ռուբցով 1988 PU4 8 օգոստոս 1988 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(4287) Տրիսով 1989 RU2 7 սեպտեմբեր 1989 Կլետ Ա. Մրկոս
(4288) Տոկյոտեք 1989 TQ1 8 հոկտեմբեր 1989 Չիյոդա Տ. Կոջիմա
(4289) Բիվակո 1989 UA2 29 հոկտեմբեր 1989 Դայնիկ Ա. Սուգիե
(4290) Հեյսեյ 1989 UK3 30 հոկտեմբեր 1989 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(4291) Կոդայհասու 1989 VH 2 նոյեմբեր 1989 Յորի Մ. Արաի, Հ. Մորի
(4292) Աոբա 1989 VO 4 նոյեմբեր 1989 Այաշի կայան Մ. Կոիշիկավա
(4293) Մասումի 1989 VT 1 նոյեմբեր 1989 Գեկկո Յ. Օշիմա
(4294) Հորացիուս 4016 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(4295) Վիսսե 6032 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(4296) վան Վոերկոմ 1935 SA2 28 սեպտեմբեր 1935 Յոհանեսբուրգ Հ. վան Գենտ
(4297) Էյխհորն 1938 HE 19 ապրիլ 1938 Բերգդորֆ Վ. Դիկվոս
(4298) Յորգենունեզ 1941 WA 17 նոյեմբեր 1941 Բարսելոնա Ի. Պոլիտ
(4299) WIYN 1952 QX 28 օգոստոս 1952 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(4300) Մարգ Էդմոնդսոն 1955 SG1 18 սեպտեմբեր 1955 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
Աստերոիդների ցանկ (4101-4200)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (4301-4400)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]