Աստերոիդների ցանկ (2701-2800)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (2601-2700)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (2801-2900)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(2701) Խերսոն 1978 RT 1 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2702) Բատրակով 1978 SZ2 26 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(2703) Ռոդարի 1979 FT2 29 մարտ 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2704) Ջուլիան Լովե 1979 MR4 25 հունիս 1979 Սայդինգ Սփրինգ Է. Հելին, Շ. Բաս
(2705) Վու 1980 TD4 9 հոկտեմբեր 1980 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(2706) Բորովսկի 1980 VW 11 նոյեմբեր 1980 Կլետ Զ. Վավրովա
(2707) Ուֆերջի 1981 QS3 28 օգոստոս 1981 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն
(2708) Բարնս 1981 WT 24 նոյեմբեր 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2709) Սագան 1982 FH 21 մարտ 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2710) Վեվերկա 1982 FQ 23 մարտ 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2711) Ալեքսանդրով 1978 QB2 31 օգոստոս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2712) Կիտոն 1937 YD 29 դեկտեմբեր 1937 Կոնկոլի Գ. Կուլին
(2713) Լյուքսեմբուրգ 1938 EA 19 փետրվար 1938 Ուքլ Է. Դելպորտ
(2714) Մատի 1938 GC 5 ապրիլ 1938 Տուրկու Հ. Ալիկոսկի
(2715) Միլիկի 1938 US 22 հոկտեմբեր 1938 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(2716) Տուլիկի 1939 TM 7 հոկտեմբեր 1939 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(2717) Տելերվո 1940 WJ 29 նոյեմբեր 1940 Տուրկու Լ. Օտերմա
(2718) Հենդլի 1951 OM 30 հուլիս 1951 Յոհանեսբուրգ Է. Ջոնսոն
(2719) Սուչժոու 1965 SU 22 սեպտեմբեր 1965 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2720) Պյոտր Պերվիյ 1972 RV3 6 սեպտեմբեր 1972 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(2721) Վսեխսվյատսկիյ 1973 SP2 22 սեպտեմբեր 1973 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2722) Աբալակին 1976 GM2 1 ապրիլ 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2723) Գորշկով 1978 QL2 31 օգոստոս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2724) Օրլով 1978 RZ5 13 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2725) Դևիդ Բենդեր 1978 VG3 7 նոյեմբեր 1978 Պալոմար Է. Հելին, Շ. Բաս
(2726) Կոտելնիկով 1979 SE9 22 սեպտեմբեր 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2727) Պատոն 1979 SO9 22 սեպտեմբեր 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2728) Յացկիվ 1979 ST9 22 սեպտեմբեր 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2729) Ուրումչի 1979 UA2 18 հոկտեմբեր 1979 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2730) Բարկս 1981 QH 30 օգոստոս 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2731) Կուկուլա 1982 KJ 21 մայիս 1982 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(2732) Վիտտ 1926 FG 19 մարտ 1926 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(2733) Համինա 1938 DQ 22 փետրվար 1938 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(2734) Հաշեկ 1976 GJ3 1 ապրիլ 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2735) Էլեն 1977 RB 13 սեպտեմբեր 1977 Պալոմար Շ. Բաս, Թ. Լաուեր
(2736) Օպս 1979 OC 23 հուլիս 1979 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2737) Կոտկա 1938 DU 22 փետրվար 1938 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(2738) Վիրակոչա 1940 EC 12 մարտ 1940 Կոնկոլի Գ. Կուլին
(2739) Տագուասիպա 1952 UZ1 17 հոկտեմբեր 1952 Մաունթ Վիլսոն Ջոզեֆ Բրեդի
(2740) Ցոյ 1974 SY4 26 սեպտեմբեր 1974 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(2741) Վալդիվիա 1975 XG 1 դեկտեմբեր 1975 Սեռո Էլ Ռոբլե Կ. Տոռես, Ս. Բարոս
(2742) Գիբսոն 1981 JG3 6 մայիս 1981 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(2743) Չենգժու 1965 WR 21 նոյեմբեր 1965 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2744) Բիրգիտա 1975 RB 4 սեպտեմբեր 1975 Կվիստաբերգ Կ.-Ի. Լագերկվիստ
(2745) Սան Մարտին 1976 SR10 25 սեպտեմբեր 1976 Էլ Լիոնսիտո Ֆելիքս Ագիլարի աստղադիտարան
(2746) Հիսաո 1979 SJ9 22 սեպտեմբեր 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2747) Չեսկի Կրիմլով 1980 DW 19 փետրվար 1980 Կլետ Ա. Մրկոս
(2748) Պատրիկ գենե 1981 JF2 5 մայիս 1981 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(2749) Վալտերհորն 1937 TD 11 հոկտեմբեր 1937 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(2750) Լովիսա 1940 YK 30 դեկտեմբեր 1940 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(2751) Քեմպբել 1962 RP 7 սեպտեմբեր 1962 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2752) Վու Ցզյան-Սյուն 1965 SP 20 սեպտեմբեր 1965 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2753) Դունկան 1966 DH 18 փետրվար 1966 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2754) Եֆիմով 1966 PD 13 օգոստոս 1966 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2755) Ավիսցենա 1973 SJ4 26 սեպտեմբեր 1973 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2756) Ջանգար 1974 SG1 19 սեպտեմբեր 1974 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2757) Կրիսսեր 1977 VN 11 նոյեմբեր 1977 Սեռո Էլ Ռոբլե Ս. Բարոս
(2758) Կորդելիա 1978 RF 1 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2759) Իդոմենես 1980 GC 14 ապրիլ 1980 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2760) Կաչա 1980 TU6 8 հոկտեմբեր 1980 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(2761) Էդինգտոն 1981 AE 1 հունվար 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2762) Ֆովլեր 1981 AT 14 հունվար 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2763) Ջինս 1982 OG 24 հուլիս 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2764) Մելլեր 1981 CN 8 փետրվար 1981 Անդերսոն Մեսա Ն. Թոմաս
(2765) Դինանտ 1981 EY 4 մարտ 1981 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն, Ջ. Դե Սանկտիս
(2766) Լեուվենհոեկ 1982 FE1 23 մարտ 1982 Կլետ Զ. Վավրովա
(2767) Տակենուչի 1967 UM 30 հոկտեմբեր 1967 Բերգդորֆ Լ. Կոհոուտեկ
(2768) Գորկի 1972 RX3 6 սեպտեմբեր 1972 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(2769) Մենդելեև 1976 GZ2 1 ապրիլ 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2770) Ցվետ 1977 SM1 19 սեպտեմբեր 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2771) Պոլզունով 1978 SP7 26 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(2772) Դուգան 1979 XE 14 դեկտեմբեր 1979 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2773) Բրուկս 1981 JZ2 6 մայիս 1981 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(2774) Տենոյոկի 1942 TJ 3 հոկտեմբեր 1942 Տուրկու Լ. Օտերմա
(2775) Օդիշոու 1953 TX2 14 հոկտեմբեր 1953 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2776) Բայկալ 1976 SZ7 25 սեպտեմբեր 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2777) Շուկշին 1979 SY11 24 սեպտեմբեր 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2778) Տյանշան 1979 XP 14 դեկտեմբեր 1979 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2779) Մերի 1981 CX 6 փետրվար 1981 Անդերսոն Մեսա Ն. Թոմաս
(2780) Մոնիգ 1981 DO2 28 փետրվար 1981 Սայդինգ Սփրինգ Շ. Բաս
(2781) Կլեցզեկ 1982 QH 19 օգոստոս 1982 Կլետ Զ. Վավրովա
(2782) Լեոնիդաս 2605 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2783) Չերնիշևսկի 1974 RA2 14 սեպտեմբեր 1974 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2784) Դոմեյկո 1975 GA 15 ապրիլ 1975 Սեռո Էլ Ռոբլե Կ. Տոռես
(2785) Սեդով 1978 QN2 31 օգոստոս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2786) Գրինեվիա 1978 RR5 6 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2787) Տովարիշչ 1978 RC6 13 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2788) Անդենե 1981 EL 1 մարտ 1981 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն, Ջ. Դե Սանկտիս
(2789) Ֆոշան 1956 XA 6 դեկտեմբեր 1956 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2790) Նիդհամ 1965 UU1 19 հոկտեմբեր 1965 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2791) Պարադիզ 1977 CA 13 փետրվար 1977 Պալոմար Շ. Բաս
(2792) Պոնոմարյով 1977 EY1 13 մարտ 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2793) Վալդայ 1977 QV 19 օգոստոս 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2794) Կուլիկ 1978 PS3 8 օգոստոս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2795) Լեպաժ 1979 YM 16 դեկտեմբեր 1979 Լա Սիլյա Ա. Դեբեոն, Է. Նետո
(2796) Կրոն 1980 EC 13 մարտ 1980 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2797) Տեվկր 1981 LK 4 հունիս 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(2798) Վերգիլիուս 2009 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2799) Յուստաս 3071 P-L 25 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2800) Օվիդիուս 4585 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
Աստերոիդների ցանկ (2601-2700)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (2801-2900)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]