Աստերոիդների ցանկ (2101-2200)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (2001-2100)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (2201-2300)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(2101) Ադոնիս 1936 CA 12 փետրվար 1936 Ուքլ Է. Դելպորտ
(2102) Տանտալուս 1975 YA 27 դեկտեմբեր 1975 Պալոմար Չ. Կովալ
(2103) Լավերնա 1960 FL 20 մարտ 1960 Լա Պլատա Լա Պլատա
(2104) Տորոնտո 1963 PD 15 օգոստոս 1963 Տաուտենբուրգ Կ. Կամպեր
(2105) Գուդի 1976 DA 29 փետրվար 1976 Լա Սիլյա Հ.-Է. Շուստեր
(2106) Հյուգո 1936 UF 21 հոկտեմբեր 1936 Նիցա Մ. Լոժյե
(2107) Իլմարի 1941 VA 12 նոյեմբեր 1941 Տուրկու Լ. Օտերմա
(2108) Օտտո Շմիդտ 1948 TR1 4 հոկտեմբեր 1948 Սիմեիզ Պ. Շայն
(2109) Դոտել 1950 TH2 13 հոկտեմբեր 1950 Ուքլ Ս. Արեն
(2110) Մուր-Սիտերլի 1962 RD 7 սեպտեմբեր 1962 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2111) Ցելինա 1969 LG 13 հունիս 1969 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2112) Ուլյանով 1972 NP 13 հուլիս 1972 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2113) Էրդնի 1972 RJ2 11 սեպտեմբեր 1972 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2114) Վալենկվիստ 1976 HA 19 ապրիլ 1976 Մաունթ Ստրոմլո Կ.-Ի. Լագերկվիստ
(2115) Իրակլի 1976 UD 24 հոկտեմբեր 1976 Լա Սիլյա Ռ. Վեստ
(2116) Մցխեթա 1976 UM 24 հոկտեմբեր 1976 Լա Սիլյա Ռ. Վեստ
(2117) Դանիա 1978 AC 9 հունվար 1978 Լա Սիլյա Ռ. Վեստ
(2118) Ֆլագստաֆ 1978 PB 5 օգոստոս 1978 Անդերսոն Մեսա Հ. Ջիկլաս
(2119) Շվալ 1930 QG 30 օգոստոս 1930 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ, Մ. Ֆերերո
(2120) Տյումենիա 1967 RM 9 սեպտեմբեր 1967 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2121) Սևաստոպոլ 1971 ME 27 հունիս 1971 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2122) Պյատիլետկա 1971 XB 14 դեկտեմբեր 1971 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2123) Վիտավա 1973 SL2 22 սեպտեմբեր 1973 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2124) Նիսսեն 1974 MK 20 հունիս 1974 Էլ Լիոնսիտո Ֆելիքս Ագիլարի աստղադիտարան
(2125) Կարլ-Օնտիես 2005 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2126) Գերասիմովիչ 1970 QZ 30 օգոստոս 1970 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2127) Տանյա 1971 KB1 29 մայիս 1971 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2128) Ուեզերիլ 1973 SB 26 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Է. Հելին
(2129) Կոզիկոզի 1973 SJ 27 սեպտեմբեր 1973 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(2130) Եվդոկիյա 1974 QH1 22 օգոստոս 1974 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(2131) Մեյոլ 1975 RA 3 սեպտեմբեր 1975 Մաունթ Համիլտոն Ա. Կլեմոլա
(2132) Ժուկով 1975 TW3 3 հոկտեմբեր 1975 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2133) Ֆրենսեսռայթ 1976 WB 20 նոյեմբեր 1976 Հարվարդ Հարվարդի աստղադիտարան
(2134) Դենիսպալմ 1976 YB 24 դեկտեմբեր 1976 Պալոմար Չ. Կովալ
(2135) Արիստեուս 1977 HA 17 ապրիլ 1977 Պալոմար Շ. Բաս, Է. Հելին
(2136) Ջուգտա 1933 OC 24 հուլիս 1933 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(2137) Պրիսցիլլա 1936 QZ 24 օգոստոս 1936 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(2138) Սվիսէյր 1968 HB 17 ապրիլ 1968 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(2139) Մախարաձե 1970 MC 30 հունիս 1970 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2140) Կեմերովո 1970 PE 3 օգոստոս 1970 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2141) Սիմֆերոպոլ 1970 QC1 30 օգոստոս 1970 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2142) Լանդաու 1972 GA 3 ապրիլ 1972 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2143) Ջիմարնոլդ 1973 SA 26 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Է. Հելին
(2144) Մարիետա 1975 BC1 18 հունվար 1975 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2145) Բլաուվ 1976 UF 24 հոկտեմբեր 1976 Լա Սիլյա Ռ. Վեստ
(2146) Ստենտոր 1976 UQ 24 հոկտեմբեր 1976 Լա Սիլյա Ռ. Վեստ
(2147) Խարաձե 1976 US 25 հոկտեմբեր 1976 Լա Սիլյա Ռ. Վեստ
(2148) Էպեյոս 1976 UW 24 հոկտեմբեր 1976 Լա Սիլյա Ռ. Վեստ
(2149) Շվամբրանիա 1977 FX 22 մարտ 1977 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2150) Նիկտիմենե 1977 TA 13 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Ու. Սեբոկ
(2151) Հեդվիգեր 1977 VX 3 նոյեմբեր 1977 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(2152) Հաննիբալ 1978 WK 19 նոյեմբեր 1978 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(2153) Ակիյամա 1978 XD 1 դեկտեմբեր 1978 Հարվարդ Հարվարդի աստղադիտարան
(2154) Անդերհիլ 2015 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2155) Օդին 6542 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2156) Կատե A917 SH 23 սեպտեմբեր 1917 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(2157) Էշբրուկ A924 EF 7 մարտ 1924 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(2158) Տիետյեն 1933 OS 24 հուլիս 1933 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(2159) Կուկեմակի 1941 UX 16 հոկտեմբեր 1941 Տուրկու Լ. Օտերմա
(2160) Սպիտցեր 1956 RL 7 սեպտեմբեր 1956 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2161) Գրիսոմ 1963 UD 17 հոկտեմբեր 1963 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2162) Անհոյ 1966 BE 30 հունվար 1966 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2163) Կորչակ 1971 SP1 16 սեպտեմբեր 1971 Նաուչնի Ղրիմյան աստղաֆիզիկական աստղադիտարան
(2164) Լյալյա 1972 RM2 11 սեպտեմբեր 1972 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2165) Յանգ 1956 RJ 7 սեպտեմբեր 1956 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2166) Հենդահլ 1936 QB 13 օգոստոս 1936 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(2167) Էրին 1971 LA 1 հունիս 1971 Բիքլի Պերիթ աստղադիտարան
(2168) Սվոպե 1955 RF1 14 սեպտեմբեր 1955 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2169) Թայվան 1964 VP1 9 նոյեմբեր 1964 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2170) Բելառուսիա 1971 SZ 16 սեպտեմբեր 1971 Նաուչնի Ղրիմյան աստղաֆիզիկական աստղադիտարան
(2171) Կիև 1973 QD1 28 օգոստոս 1973 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2172) Պլավսկ 1973 QA2 31 օգոստոս 1973 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2173) Մարեսև 1974 QG1 22 օգոստոս 1974 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(2174) Ասմոդեուս 1975 TA 8 հոկտեմբեր 1975 Պալոմար Շ. Բաս, Ջ. Հուչրա
(2175) Անդրեա Դորիա 1977 TY 12 հոկտեմբեր 1977 Ցիմերվալդ Պ. Վիլդ
(2176) Դոնար 2529 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2177) Օլիվեր 6551 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
(2178) Կազախստանիա 1972 RA2 11 սեպտեմբեր 1972 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2179) Պլատժեկ 1965 MA 28 հունիս 1965 Էլ Լիոնսիտո Ա. Կլեմոլա
(2180) Մարժալենա 1940 RJ 8 սեպտեմբեր 1940 Տուրկու Հ. Ալիկոսկի
(2181) Ֆոգելին 1942 YA 28 դեկտեմբեր 1942 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(2182) Սեմիրոտ 1953 FH1 21 մարտ 1953 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2183) Նեուֆանգ 1959 OB 26 հուլիս 1959 Բլոմֆոնտեյն Կ. Հոֆմեյստեր
(2184) Ֆուջիան 1964 TV2 9 հոկտեմբեր 1964 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2185) Գուանգդոնգ 1965 WO 20 նոյեմբեր 1965 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2186) Կելդիշ 1973 SQ4 27 սեպտեմբեր 1973 Նաուչնի Լ. Չեռնիխ
(2187) Լա Սիլյա 1976 UH 24 հոկտեմբեր 1976 Լա Սիլյա Ռ. Վեստ
(2188) Օրլյոնոկ 1976 UL4 28 հոկտեմբեր 1976 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(2189) Սարագոսա 1975 QK 30 օգոստոս 1975 Էլ Լիոնսիտո Ֆելիքս Ագիլարի աստղադիտարան
(2190) Կուբերտեն 1976 GV3 2 ապրիլ 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(2191) Ուպսալա 1977 PA1 6 օգոստոս 1977 Մաունթ Ստրոմլո Կ.-Ի. Լագերկվիստ
(2192) Պյատիգորիա 1972 HP 18 ապրիլ 1972 Նաուչնի Տ. Սմիռնովա
(2193) Ջեքսոն 1926 KB 18 մայիս 1926 Յոհանեսբուրգ Հ. Վուդ
(2194) Արպոլա 1940 GE 3 ապրիլ 1940 Տուրկու Ի. Վյայսյալյա
(2195) Տենգստրոմ 1941 SP1 27 սեպտեմբեր 1941 Տուրկու Լ. Օտերմա
(2196) Էլիկոտ 1965 BC 29 հունվար 1965 Բրուկլին Ինդիանայի համալսարան
(2197) Շանհայ 1965 YN 30 դեկտեմբեր 1965 Նանկին Մանուշակագույն լեռան աստղադիտարան
(2198) Ցեպլեխա 1975 VF 7 նոյեմբեր 1975 Հարվարդ Հարվարդի աստղադիտարան
(2199) Կլետ 1978 LA 6 հունիս 1978 Կլետ Ա. Մրկոս
(2200) Պասադենա 6090 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կ. վան Հաուտեն, Ի. վան Հաուտեն-Գրունևելդ, Թ. Գերելս
Աստերոիդների ցանկ (2001-2100)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (2201-2300)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]