Աստերոիդների ցանկ (1001-1100)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Աստերոիդների ցանկ (901-1000)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (1101-1200)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերող(ներ)ը
(1001) Գաուսիա 1923 OA 8 օգոստոս 1923 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(1002) Օլբերսիա 1923 OB 15 օգոստոս 1923 Սիմեիզ Վ. Ալբիցկի
(1003) Լիլոֆի 1923 OK 13 սեպտեմբեր 1923 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1004) Բելոպոլսկա 1923 OS 5 սեպտեմբեր 1923 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(1005) Արագո 1923 OT 5 սեպտեմբեր 1923 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(1006) Լագրանժեա 1923 OU 12 սեպտեմբեր 1923 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(1007) Պավլովիա 1923 OX 5 հոկտեմբեր 1923 Սիմեիզ Վ. Ալբիցկի
(1008) Լա Պաս 1923 PD 31 հոկտեմբեր 1923 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(1009) Սիրենե 1923 PE 31 հոկտեմբեր 1923 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1010) Մարլենե 1923 PF 12 նոյեմբեր 1923 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1011) Լաոդամիա 1924 PK 5 հունվար 1924 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1012) Սարեմա 1924 PM 12 հունվար 1924 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1013) Տոմբեքա 1924 PQ 17 հունվար 1924 Ալժիր Վ. Ժեխովսկի
(1014) Զեմֆիրա 1924 PW 29 հունվար 1924 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1015) Քրիստա 1924 QF 31 հունվար 1924 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1016) Անիտրա 1924 QG 31 հունվար 1924 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1017) Ժակլին 1924 QL 4 փետրվար 1924 Ալժիր Վ. Ժեխովսկի
(1018) Արնոլդա 1924 QM 3 մարտ 1924 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1019) Ստրակեա 1924 QN 3 մարտ 1924 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1020) Արկադիա 1924 QV 7 մարտ 1924 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1021) Ֆլամարիո 1924 RG 11 մարտ 1924 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(1022) Օլիմպիադա 1924 RT 23 հունիս 1924 Սիմեիզ Վ. Ալբիցկի
(1023) Թոմանա 1924 RU 25 հունիս 1924 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1024) Հեյլ 1923 YO13 2 դեկտեմբեր 1923 Ուիլիամս Բեյ Ջ. վան Բիսբրուկ
(1025) Ռիեմա 1923 NX 12 օգոստոս 1923 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1026) Ինգրիդ 1923 NY 13 օգոստոս 1923 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1027) Էսկուլապիա 1923 YO11 11 նոյեմբեր 1923 Ուիլիամս Բեյ Ջ. վան Բիսբրուկ
(1028) Լիդինա 1923 PG 6 նոյեմբեր 1923 Սիմեիզ Վ. Ալբիցկի
(1029) Լա Պլատա 1924 RK 28 ապրիլ 1924 Լա Պլատա Յ. Ֆ. Հարտման
(1030) Վիտյա 1924 RQ 25 մայիս 1924 Սիմեիզ Վ. Ալբիցկի
(1031) Արկտիկա 1924 RR 6 հունիս 1924 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(1032) Պաֆուրի 1924 SA 30 մայիս 1924 Յոհանեսբուրգ Հ. Վուդ
(1033) Սիմոնա 1924 SM 4 սեպտեմբեր 1924 Ուիլիամս Բեյ Ջ. վան Բիսբրուկ
(1034) Մոցարտիա 1924 SS 7 սեպտեմբեր 1924 Սիմեիզ Վ. Ալբիցկի
(1035) Ամատա 1924 SW 29 սեպտեմբեր 1924 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1036) Գանիմեդ 1924 TD 23 հոկտեմբեր 1924 Բերգդորֆ Վ. Բաադե
(1037) Դևիդվեյլա 1924 TF 29 հոկտեմբեր 1924 Ալժիր Վ. Ժեխովսկի
(1038) Տուկիա 1924 TK 24 նոյեմբեր 1924 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(1039) Զոնեբերգա 1924 TL 24 նոյեմբեր 1924 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(1040) Կլամպկեա 1925 BD 20 հունվար 1925 Ալժիր Վ. Ժեխովսկի
(1041) Աստա 1925 FA 22 մարտ 1925 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1042) Ամազոնե 1925 HA 22 ապրիլ 1925 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1043) Բիտե 1925 HB 22 ապրիլ 1925 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1044) Տևտոնիա 1924 RO 10 մայիս 1924 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1045) Միշելա 1924 TR 19 նոյեմբեր 1924 Ուիլիամս Բեյ Ջ. վան Բիսբրուկ
(1046) էդվին 1924 UA 1 դեկտեմբեր 1924 Ուիլիամս Բեյ Ջ. վան Բիսբրուկ
(1047) Գեյշա 1924 TE 17 նոյեմբեր 1924 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1048) Թեոդոսիա 1924 TP 29 նոյեմբեր 1924 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1049) Գոթո 1925 RB 14 սեպտեմբեր 1925 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1050) Մետա 1925 RC 14 սեպտեմբեր 1925 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1051) Մերոպե 1925 SA 16 սեպտեմբեր 1925 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1052) Բելգիկա 1925 VD 15 նոյեմբեր 1925 Ուքլ Է. Դելպորտ
(1053) Վիգդիս 1925 WA 16 նոյեմբեր 1925 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(1054) Ֆորսիտիա 1925 WD 20 նոյեմբեր 1925 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1055) Տինկա 1925 WG 17 նոյեմբեր 1925 Ալժիր Է. Բուխար
(1056) Ազալեա 1924 QD 31 հունվար 1924 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1057) Վանդա 1925 QB 16 օգոստոս 1925 Սիմեիզ Գ. Շայն
(1058) Գրուբա 1925 MA 22 հունիս 1925 Սիմեիզ Գ. Շայն
(1059) Մուսորգսկիա 1925 OA 19 հուլիս 1925 Սիմեիզ Վ. Ալբիցկի
(1060) Մագնոլիա 1925 PA 13 օգոստոս 1925 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1061) Պեոնիա 1925 TB 10 հոկտեմբեր 1925 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1062) Լյուբա 1925 TD 11 հոկտեմբեր 1925 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(1063) Աքվիլեգիա 1925 XA 6 դեկտեմբեր 1925 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1064) Աեթուսա 1926 PA 2 օգոստոս 1926 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1065) Ամունդսենիա 1926 PD 4 օգոստոս 1926 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(1066) Լոբելիա 1926 RA 1 սեպտեմբեր 1926 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1067) Լունարիա 1926 RG 9 սեպտեմբեր 1926 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1068) Նոֆրետետե 1926 RK 13 սեպտեմբեր 1926 Ուքլ Է. Դելպորտ
(1069) Պլանկիա 1927 BC 28 հունվար 1927 Հայդելբերգ Մ. Վոլֆ
(1070) Թունիկա 1926 RB 1 սեպտեմբեր 1926 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1071) Բրիտա 1924 RE 3 մարտ 1924 Սիմեիզ Վ. Ալբիցկի
(1072) Մալվա 1926 TA 4 հոկտեմբեր 1926 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1073) Գելիվարա 1923 OW 14 սեպտեմբեր 1923 Վիեննա Յո. Պալիսա
(1074) Բելյավսկիա 1925 BE 26 հունվար 1925 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(1075) Հելինա 1926 SC 29 սեպտեմբեր 1926 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(1076) Վիոլա 1926 TE 5 հոկտեմբեր 1926 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1077) Կամպանուլա 1926 TK 6 հոկտեմբեր 1926 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1078) Մենթա 1926 XB 7 դեկտեմբեր 1926 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1079) Միմոզա 1927 AD 14 հունվար 1927 Ուիլիամս Բեյ Ջ. վան Բիսբրուկ
(1080) Օրքիս 1927 QB 30 օգոստոս 1927 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1081) Ռեսեդա 1927 QF 31 օգոստոս 1927 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1082) Պիրոլա 1927 UC 28 հոկտեմբեր 1927 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1083) Սալվիա 1928 BC 26 հունվար 1928 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1084) Տամարիվա 1926 CC 12 փետրվար 1926 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(1085) Ամարիլիս 1927 QH 31 օգոստոս 1927 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1086) Նատա 1927 QL 25 օգոստոս 1927 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի, Ն. Իվանով
(1087) Արաբիս 1927 RD 2 սեպտեմբեր 1927 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1088) Միտակա 1927 WA 17 նոյեմբեր 1927 Տոկիո Օ. Օիկավա
(1089) Թամա 1927 WB 17 նոյեմբեր 1927 Տոկիո Օ. Օիկավա
(1090) Սումիդա 1928 DG 20 փետրվար 1928 Տոկիո Օ. Օիկավա
(1091) Սպիրեա 1928 DT 26 փետրվար 1928 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1092) Լիլիում 1924 PN 12 հունվար 1924 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1093) Ֆրեդա 1925 LA 15 հունիս 1925 Ալժիր Վ. Ժեխովսկի
(1094) Սիբերիա 1926 CB 12 փետրվար 1926 Սիմեիզ Ս. Բելյավսկի
(1095) Տուլիպա 1926 GS 14 ապրիլ 1926 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1096) Ռոյներտա 1928 OB 21 հուլիս 1928 Յոհանեսբուրգ Հ. Վուդ
(1097) Վիկիա 1928 PC 11 օգոստոս 1928 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
(1098) Հակոնե 1928 RJ 5 սեպտեմբեր 1928 Տոկիո Օ. Օիկավա
(1099) Ֆիգներիա 1928 RQ 13 սեպտեմբեր 1928 Սիմեիզ Գ. Նեույմին
(1100) Արնիկա 1928 SD 22 սեպտեմբեր 1928 Հայդելբերգ Կ. Ռեյնմուտ
Աստերոիդների ցանկ (901-1000)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (1101-1200)

Աղբյուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]