Աստերոիդների ցանկ (10001-10100)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Աստերոիդների ցանկ (9901-10000)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (10101-10200)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերողը(ները)
(10001) Պալերմո 1969 TM1 8 հոկտեմբեր 1969 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(10002) Բաղդասարյան 1969 TQ1 8 հոկտեմբեր 1969 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(10003) 1971 UD1 26 հոկտեմբեր 1971 Բերգդորֆ Լ. Կոհուտեկ
(10004) Իգորմակարով 1975 VV2 2 նոյեմբեր 1975 Նաուչնի Տ. Սմիրնովա
(10005) Չերնիգա 1976 SS2 24 սեպտեմբեր 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(10006) Սիսաի 1976 UR15 22 հոկտեմբեր 1976 Կիսո Հ. Կոսայ, Կ. Ֆուրուկավա
(10007) Մալիյտեատր 1976 YF3 16 դեկտեմբեր 1976 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(10008) Ռայսանյո 1977 DT2 18 փետրվար 1977 Կիսո Հ. Կոսայ, Կ. Ֆուրուկավա
(10009) Հիրոսետանսո 1977 EA6 12 մարտ 1977 Կիսո Հ. Կոսայ, Կ. Ֆուրուկավա
(10010) Ռադրունա 1978 PW3 9 օգոստոս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(10011) Ավիդզբա 1978 QY1 31 օգոստոս 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(10012) Տմուտարականիա 1978 RE3 3 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ, Լ. Կրաչկինա
(10013) Ստենհոլմ 1978 RR8 2 սեպտեմբեր 1978 Լա Սիլա Կ.-Ի. Լեգերկվիստ
(10014) Շայմ 1978 SE3 26 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(10015) Վալենլեբեդև 1978 SA5 27 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(10016) Յուգան 1978 SW7 26 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Լ. Ժուրավլյովա
(10017) Ջաոցունգի 1978 UP2 30 հոկտեմբեր 1978 Նանկինգ Մանուշակագույն Լեռների աստղադիտարան
(10018) 1979 MG4 25 հունիս 1979 Սայդինգ-Սփրինգ Է. Հելին, Շ. Բաս
(10019) 1979 MK7 25 հունիս 1979 Սայդինգ-Սփրինգ Է. Հելին, Շ. Բաս
(10020) 1979 OQ5 24 հուլիս 1979 Պալոմար Շ. Բաս
(10021) Հենջա 1979 QC1 22 օգոստոս 1979 Լա Սիլա Կ.-Ի. Լեգերկվիստ
(10022) Զուբով 1979 SU2 22 սեպտեմբեր 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(10023) Վլադիֆյոդորով 1979 WX3 17 նոյեմբեր 1979 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(10024) Մարթահազեն 1980 EB 10 մարտ 1980 Հարվարդ Հարվարդի աստղադիտարան
(10025) Ռաուեր 1980 FO1 16 մարտ 1980 Լա Սիլա Կ.-Ի. Լեգերկվիստ
(10026) 1980 RE1 3 սեպտեմբեր 1980 Կլետ Ա. Մրկոս
(10027) Պերոզի 1981 FL 30 մարտ 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(10028) Բոնուս 1981 JM2 5 մայիս 1981 Պալոմար Կ. Շումեյկեր
(10029) Հայրամպերկինս 1981 QF 30 օգոստոս 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(10030) Ֆիլկինան 1981 QG 30 օգոստոս 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(10031) Վլադառնոլդա 1981 RB2 7 սեպտեմբեր 1981 Նաուչնի Լ. Կրաչկինա
(10032) 1981 RF7 3 սեպտեմբեր 1981 Պալոմար Շ. Բաս
(10033) 1981 UJ23 24 հոկտեմբեր 1981 Պալոմար Շ. Բաս
(10034) Բիրլան 1981 YG 30 դեկտեմբեր 1981 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(10035) 1982 DC2 16 փետրվար 1982 Կլետ Լ. Բրոժեկ
(10036) ՄակԳահա 1982 OF 24 հուլիս 1982 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(10037) 1984 BQ 26 հունվար 1984 Կլետ Ա. Մրկոս
(10038) Տանարո 1984 HO1 28 ապրիլ 1984 Լա Սիլա Վ. Ֆերերի, Վ. Զապալա
(10039) Կիտ Սիլ 1984 LK 2 հունիս 1984 Անդերսոն Մեսա Բ. Սկիֆ
(10040) 1984 QM 24 օգոստոս 1984 Կլետ Զ. Վավրովա
(10041) Պարկինսոն 1985 HS1 24 ապրիլ 1985 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յ. Շումեյկեր
(10042) Բադստյուարտ 1985 PL 14 օգոստոս 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(10043) Ջեյնգան 1985 PN 14 օգոստոս 1985 Անդերսոն Մեսա Է. Բոուել
(10044) Սքյուիրես 1985 RU 15 սեպտեմբեր 1985 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յ. Շումեյկեր
(10045) 1985 RJ3 6 սեպտեմբեր 1985 Լա Սիլա Ա. Դեբեոն
(10046) Կրեյգտոն 1986 JC 2 մայիս 1986 Պալոմար INAS ծրագիր
(10047) 1986 QK2 28 օգոստոս 1986 Լա Սիլա Ա. Դեբեոն
(10048) Գրոնբեչ 1986 TQ 3 հոկտեմբեր 1986 Բրոֆելդե Պ. Յենսեն
(10049) Վորովիչ 1986 TZ11 3 հոկտեմբեր 1986 Նաուչնի Լ. Կրաչկինա
(10050) Ռայման 1987 MA1 28 հունիս 1987 Պալոմար Է. Հելին
(10051) Ալբի 1987 QG6 23 օգոստոս 1987 Պալոմար Է. Հելին
(10052) 1987 SM12 16 սեպտեմբեր 1987 Լա Սիլա Ա. Դեբեոն
(10053) 1987 SR12 16 սեպտեմբեր 1987 Լա Սիլա Ա. Դեբեոն
(10054) Սոլոմին 1987 SQ17 17 սեպտեմբեր 1987 Նաուչնի Ն. Չեռնիխ
(10055) Սիլչեր 1987 YC1 22 դեկտեմբեր 1987 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(10056) Ջոնշրոեր 1988 BX3 19 հունվար 1988 Լա Սիլա Ա. Դեբեոն
(10057) Լ'Օբել 1988 CO1 11 փետրվար 1988 Լա Սիլա Է. Էլստ
(10058) 1988 DD5 25 փետրվար 1988 Սայդինգ-Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(10059) 1988 FS2 21 մարտ 1988 Սմոլյան Բուլղարիայի ազգային աստղադիտարան
(10060) Էմիմիլն 1988 GL 12 ապրիլ 1988 Պալոմար Կ. Շումեյկեր, Յ. Շումեյկեր
(10061) Նդոլապրատա 1988 PG1 11 օգոստոս 1988 Սայդինգ-Սփրինգ Է. Նոյմեր
(10062) 1988 RV4 1 սեպտեմբեր 1988 Լա Սիլա Ա. Դեբեոն
(10063) 1988 SZ2 16 սեպտեմբեր 1988 Սերո Տոլոլո Շ. Բաս
(10064) Հիրոսետամոցու 1988 UO 31 հոկտեմբեր 1988 Չիյոդա Տ. Կոջիմա
(10065) 1988 XK 3 դեկտեմբեր 1988 Գեկկո Յ. Օշիմա
(10066) 1988 XV2 1 դեկտեմբեր 1988 Բրոֆելդե Պ. Յենսեն
(10067) Բերտուչ 1989 AL6 11 հունվար 1989 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
(10068) Դոդոնս 1989 CT2 4 փետրվար 1989 Լա Սիլա Է. Էլստ
(10069) Ֆոնտոնոլ 1989 CW2 4 փետրվար 1989 Լա Սիլա Է. Էլստ
(10070) Լիուզոնգի 1989 CB8 7 փետրվար 1989 Լա Սիլա Ա. Դեբեոն
(10071) 1989 EZ2 2 մարտ 1989 Լա Սիլա Է. Էլստ
(10072) 1989 GF1 3 ապրիլ 1989 Լա Սիլա Է. Էլստ
(10073) 1989 GJ2 3 ապրիլ 1989 Լա Սիլա Է. Էլստ
(10074) 1989 GH4 3 ապրիլ 1989 Լա Սիլա Է. Էլստ
(10075) 1989 GR4 3 ապրիլ 1989 Լա Սիլա Է. Էլստ
(10076) 1989 PK 9 օգոստոս 1989 Պալոմար Է. Հելին
(10077) 1989 UL1 26 հոկտեմբեր 1989 Կուշիրո Ս. Ուեդա, Հ. Կանեդա
(10078) Ստանթորպ 1989 UJ3 30 հոկտեմբեր 1989 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(10079) Միունիեր 1989 XD2 2 դեկտեմբեր 1989 Լա Սիլա Է. Էլստ
(10080) 1990 OF1 18 հուլիս 1990 Պալոմար Է. Հելին
(10081) 1990 OW1 29 հուլիս 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(10082) 1990 OF2 29 հուլիս 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(10083) 1990 QE2 22 օգոստոս 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(10084) 1990 QC5 25 օգոստոս 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(10085) 1990 QF5 25 օգոստոս 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(10086) 1990 SZ 16 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(10087) 1990 SG3 18 սեպտեմբեր 1990 Պալոմար Հ. Հոլտ
(10088) Դիգնե 1990 SG8 22 սեպտեմբեր 1990 Լա Սիլա Է. Էլստ
(10089) Տարգոտ 1990 SS9 22 սեպտեմբեր 1990 Լա Սիլա Է. Էլստ
(10090) Սիկորսկի 1990 TK15 13 հոկտեմբեր 1990 Նաուչնի Լ. Կրաչկինա, Գ. Կաստել
(10091) Բանդայսան 1990 VD3 11 նոյեմբեր 1990 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(10092) Սասակի 1990 VD4 15 նոյեմբեր 1990 Կիտամի Կ. Էնդատե, Կ. Վատանաբե
(10093) Դիզել 1990 WX1 18 նոյեմբեր 1990 Լա Սիլա Է. Էլստ
(10094) Էյջիկատո 1991 DK 20 փետրվար 1991 Գեյսեյ Ց. Սեկի
(10095) Կարլոուի 1991 RP2 9 սեպտեմբեր 1991 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն, Լ. Շմադել
(10096) 1991 RK5 13 սեպտեմբեր 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(10097) 1991 RV16 15 սեպտեմբեր 1991 Պալոմար Հ. Հոլտ
(10098) 1991 SC1 30 սեպտեմբեր 1991 Սայդինգ-Սփրինգ Ռ. ՄաքՆոտ
(10099) Գլեյզբրուկ 1991 VB9 4 նոյեմբեր 1991 Կիթ Պիկ Spacewatch ծրագիր
(10100) Բարգել 1991 XH1 10 դեկտեմբեր 1991 Տաուտենբուրգ Ֆ. Բորնգեն
Աստերոիդների ցանկ (9901-10000)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (10101-10200)