Ապագա պետական պարտքի երկրների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ապագա կանխատեսվող պետական պարտքի գծով երկրների այս ցանկը ՀՆԱ-ի տոկոսներով հիմնված է ԱՄՀ-ի տվյալների վրա, որոնք հրապարակվել են 2018 թվականի ապրիլին:

Կանխատեսվող պետական պարտք[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Պետական պարտքը (տեսակավորվող; ՀՆԱ-ի տոկոսներով)
Страна 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023
Աֆղանստան Աֆղանստան 7,346 6,760 6,316 6,607 6,947 7,169 7,089
Ալբանիա Ալբանիա 71,244 71,336 68,501 65,494 62,753 60,895 59,115
Ալժիր Ալժիր 25,802 33,339 38,425 39,408 38,405 35,093 31,521
Անգոլա Անգոլա 65,266 72,968 71,591 68,638 66,352 63,205 60,452
Անտիգուա և Բարբուդա Անտիգուա և Բարբուդա 86,823 88,213 90,227 91,876 93,808 96,086 98,347
Արգենտինա Արգենտինա 52,615 54,102 52,747 52,195 52,049 52,490 53,514
Հայաստան Հայաստան 53,467 54,801 55,585 54,677 53,622 52,534 44,883
Ավստրալիա Ավստրալիա 41,592 41,695 41,048 38,740 36,116 34,180 32,240
Ավստրիա Ավստրիա 78,833 75,352 71,966 69,322 66,807 64,902 63,228
Ադրբեջան Ադրբեջան 54,702 54,907 56,366 56,449 55,711 55,400 56,008
Բահամյան Կղզիներ Բահամյան Կղզիներ 57,205 57,497 56,952 56,487 56,005 55,728 55,564
Բահրեյն Բահրեյն 90,335 94,862 102,010 110,635 119,102 128,083 137,074
Բանգլադեշ Բանգլադեշ 32,414 32,704 33,357 33,631 33,881 34,246 34,478
Բարբադոս Բարբադոս 132,876 128,659 127,313 127,023 124,600 120,667 119,602
Բելառուս Բելառուս 50,962 49,463 49,929 49,631 47,487 46,121 43,225
Բելգիա Բելգիա 103,184 100,996 99,075 97,353 95,620 93,994 92,981
Բելիզ Բելիզ 99,023 97,509 95,526 93,971 92,752 91,545 90,470
Բենին Բենին 54,597 55,148 52,643 48,222 44,101 40,385 36,443
Բութան Բութան 102,398 100,386 96,051 92,283 81,956 70,044 57,031
Բոլիվիա Բոլիվիա 50,860 51,436 52,315 52,638 52,529 52,312 52,121
Բոսնիա և Հերցեգովինա Բոսնիա և Հերցեգովինա 40,972 39,301 38,377 37,830 37,165 35,831 34,307
Բոտսվանա Բոտսվանա 15,646 14,893 12,837 11,994 11,156 10,294 9,566
Բրազիլիա Բրազիլիա 83,980 87,331 90,240 92,698 94,578 95,731 96,302
Բրունեյ Բրունեյ 2,689 2,493 2,457 2,406 2,257 2,181 2,003
Բուլղարիա Բուլղարիա 23,927 23,586 22,855 21,836 20,809 19,811 18,854
Բուրկինա Ֆասո Բուրկինա Ֆասո 38,327 40,987 41,341 41,778 41,615 41,465 41,557
Բուրունդի Բուրունդի 56,690 65,114 69,449 75,933 85,008 94,453 108,434
Կանաչ Հրվանդան Կանաչ Հրվանդան 126,029 124,720 126,663 126,122 124,649 122,737 120,949
Կամբոջա Կամբոջա 35,134 35,778 36,186 36,714 37,854 38,554 39,152
Կամերուն Կամերուն 33,832 34,263 34,057 33,431 32,406 31,398 30,444
Կանադա Կանադա 89,688 86,557 83,810 81,162 78,684 76,414 74,257
Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն 53,441 48,623 44,374 40,998 37,861 34,614 33,391
Չադ Չադ 52,533 48,067 45,389 41,717 38,648 35,294 32,639
Չիլի Չիլի 23,593 23,799 24,617 25,230 25,488 25,611 25,704
Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետություն Չինաստան 47,790 51,213 54,404 57,564 60,453 63,065 65,452
Կոլումբիա Կոլումբիա 49,414 49,275 48,170 45,999 43,904 41,817 40,212
Կոմորյան Կղզիներ Կոմորյան Կղզիներ 28,381 28,361 28,475 28,576 28,743 29,256 31,096
Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն 15,664 14,468 13,315 12,351 11,558 10,756 9,211
Կոնգոյի Հանրապետություն Կոնգոյի Հանրապետություն 119,073 110,381 105,014 109,438 114,367 111,503 108,293
Կոստա Ռիկա Կոստա Ռիկա 49,098 52,765 55,918 58,919 62,286 65,796 68,533
Խորվաթիա Խորվաթիա 78,414 75,465 72,576 69,591 66,523 63,234 60,717
Կիպրոսի Հանրապետություն Կիպրոս 99,258 96,970 89,518 82,956 78,778 73,145 67,647
Չեխիա Չեխիա 34,663 32,915 31,293 29,376 27,598 25,955 24,509
Կոտ դ'Իվուար Կոտ դ'Իվուար 46,391 48,002 46,873 46,023 45,323 44,498 43,772
Դանիա Դանիա 36,413 35,876 35,060 34,053 32,763 31,368 29,789
Ջիբութի Ջիբութի 30,649 30,440 29,328 28,623 28,147 27,998 28,294
Դոմինիկա Դոմինիկա 87,570 93,580 87,255 89,675 90,251 90,543 89,582
Դոմինիկյան Հանրապետություն Դոմինիկյան Հանրապետություն 37,743 36,872 37,870 38,813 39,871 41,182 42,568
Էկվադոր Էկվադոր 44,979 47,961 50,053 51,375 52,381 52,439 52,141
Եգիպտոս Եգիպտոս 103,261 91,186 87,077 81,197 77,853 72,846 68,074
Սալվադոր Սալվադոր 59,319 58,872 58,829 58,874 59,045 59,314 59,777
Հասարակածային Գվինեա Հասարակածային Գվինեա 42,676 45,561 48,406 49,847 48,275 46,477 45,874
Էրիթրեա Էրիթրեա 131,244 129,426 127,338 136,222 132,564 128,773 124,950
Էստոնիա Էստոնիա 8,772 8,467 8,115 7,642 7,177 6,755 6,400
Էսվատինի Էսվատինի 29,173 36,229 40,967 42,222 44,670 47,299 50,014
Եթովպիա Եթովպիա 56,223 58,322 56,700 53,997 51,340 48,796 47,492
Ֆիջի Ֆիջի 46,623 47,284 46,861 46,353 45,965 45,769 45,497
Ֆինլանդիա Ֆինլանդիա 61,369 60,530 59,556 57,794 56,326 54,647 53,034
Ֆրանսիա Ֆրանսիա 96,956 96,346 96,205 95,124 93,588 91,577 88,989
Գաբոն Գաբոն 61,065 59,282 59,342 56,622 54,469 51,651 46,943
Զամբիա Զամբիա 123,239 111,449 105,168 99,574 92,742 87,696 82,000
Վրաստան Վրաստան 44,918 44,221 44,091 43,706 42,996 41,953 40,781
Գերմանիա Գերմանիա 64,137 59,813 55,746 52,161 48,742 45,471 42,372
Գանա Գանա 71,448 64,025 56,721 50,169 45,505 42,430 43,182
Հունաստան Հունաստան 181,906 191,271 181,782 177,036 172,185 168,704 165,097
Գրենադա Գրենադա 71,448 64,025 56,721 50,169 45,505 42,430 43,182
Գվատեմալա Գվատեմալա 24,375 24,447 24,644 25,030 25,429 25,822 26,222
Գվինեա Գվինեա 39,669 43,662 44,686 44,254 42,373 41,235 39,988
Գվինեա Բիսաու Գվինեա Բիսաու 41,971 40,070 37,590 35,882 35,340 34,784 33,993
Գայանա Գայանա 50,676 53,911 56,118 48,343 42,411 37,803 30,478
Հայիթի Հայիթի 31,087 33,171 34,270 34,159 33,520 32,537 31,792
Հոնդուրաս Հոնդուրաս 43,949 43,838 44,081 43,100 40,882 38,712 35,434
Հոնկոնգ Հոնկոնգ 0,055 0,052 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000
Հունգարիա Հունգարիա 69,906 67,430 65,869 64,703 64,035 63,639 61,838
Իսլանդիա Իսլանդիա 40,906 38,410 34,881 32,100 29,246 25,637 23,496
Հնդկաստան Հնդկաստան 70,200 68,913 67,293 65,809 64,327 62,867 61,445
Ինդոնեզիա Ինդոնեզիա 28,913 29,633 30,251 30,697 31,097 31,491 31,650
Իրան Իրան 40,866 53,858 49,206 45,603 42,561 39,985 38,082
Իրաք Իրաք 57,980 54,692 54,435 54,208 53,526 52,121 50,616
Իռլանդիա Իռլանդիա 68,520 67,119 64,858 61,034 58,814 55,579 52,350
Իսրայել Իսրայել 60,971 61,555 61,383 61,313 61,160 61,013 60,879
Իտալիա Իտալիա 131,454 129,745 127,514 124,885 122,090 119,292 116,574
Ճամայկա Ճամայկա 104,074 98,280 93,993 88,164 83,484 78,056 73,192
Ճապոնիա Ճապոնիա 236,388 235,958 234,182 232,296 231,429 230,712 229,646
Հորդանան Հորդանան 95,557 93,517 90,830 86,351 82,006 77,478 77,130
Ղազախստան Ղազախստան 21,184 21,649 23,142 24,513 25,778 26,793 27,771
Քենիա Քենիա 55,646 58,146 56,948 54,612 52,824 51,984 51,037
Կիրիբատի Կիրիբատի 26,315 29,970 32,881 35,509 37,918 39,768 41,400
Կոսովո Կոսովո 20,940 22,355 24,871 26,314 27,729 28,920 30,000
Քուվեյթ Քուվեյթ 20,641 26,722 32,417 37,351 41,367 44,658 46,843
Ղրղզստան Ղրղզստան 59,092 55,092 55,079 52,748 51,708 50,020 48,885
Լաոս Լաոս 62,769 65,512 66,707 67,198 67,736 68,336 68,839
Լատվիա Լատվիա 34,835 32,901 31,916 30,628 29,309 28,080 26,938
Լիբանան Լիբանան 152,846 157,257 160,567 164,685 168,622 173,049 177,826
Լեսոթո Լեսոթո 34,703 39,527 41,739 42,489 42,014 41,213 40,499
Լիբերիա Լիբերիա 34,434 38,674 39,118 40,096 41,710 42,083 42,263
Լիբիա Լիբիա н/д н/д н/д н/д н/д н/д н/д
Լիտվա Լիտվա 36,520 34,161 31,409 28,869 26,644 24,610 22,740
Լյուքսեմբուրգ Լյուքսեմբուրգ 23,032 22,942 22,797 22,401 22,126 21,834 21,709
Մակաո Մակաո 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000 0,000
Հյուսիսային Մակեդոնիա Հյուսիսային Մակեդոնիա 39,254 41,198 42,217 43,482 44,920 44,899 45,626
Մադագասկար Մադագասկար 37,276 37,218 38,022 37,775 37,227 36,522 34,865
Մալավի Մալավի 59,318 57,752 57,586 55,653 53,316 50,902 48,338
Մալայզիա Մալայզիա 54,157 53,617 52,624 51,389 49,987 48,235 46,166
Մալդիվներ Մալդիվներ 68,051 71,050 72,824 73,556 72,524 71,387 70,811
Մալի Մալի 35,557 35,902 36,584 37,672 38,728 38,728 40,572
Մալթա Մալթա 52,622 48,607 45,940 43,074 41,189 40,031 38,016
Մարշալյան կղզիներ Մարշալյան կղզիներ 27,969 25,292 23,250 22,281 22,392 23,472 25,661
Մավրիտանիա Մավրիտանիա 91,086 72,407 73,169 70,624 63,621 59,258 56,616
Մավրիկիոս Մավրիկիոս 60,150 59,898 59,110 58,579 58,345 58,256 58,133
Մեքսիկա Մեքսիկա 54,181 53,517 53,428 53,398 53,340 53,289 53,285
Միկրոնեզիայի Ֆեդերատիվ Նահանգներ Միկրոնեզիա 24,489 22,432 20,548 18,736 17,039 15,439 13,866
Մոլդովա Մոլդովա 37,720 39,764 41,994 41,890 41,774 41,879 41,693
Չեռնոգորիա Չեռնոգորիա 67,493 69,724 66,504 61,232 56,961 52,619 49,290
Մարոկկո Մարոկկո 64,407 64,061 62,444 61,461 60,004 58,396 57,279
Մոզամբիկ Մոզամբիկ 102,243 110,143 116,597 122,125 126,737 130,303 112,468
Մյանմա Մյանմա 34,725 35,592 34,872 35,005 35,143 35,266 35,546
Նամիբիա Նամիբիա 46,103 52,432 58,517 63,137 67,050 71,112 74,741
Նաուրու Նաուրու 60,122 61,706 60,839 59,148 58,350 58,298 58,708
Նեպալ Նեպալ 27,150 27,405 28,829 30,071 31,146 32,219 33,710
Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ 56,658 53,507 50,905 49,036 47,446 44,931 42,451
Նոր Զելանդիա Նոր Զելանդիա 26,428 24,006 22,689 21,530 19,513 20,902 17,385
Նիկարագուա Նիկարագուա 33,562 34,076 34,577 35,038 35,689 36,305 36,852
Նիգեր Նիգեր 46,528 46,169 47,533 47,618 46,675 45,858 45,335
Նիգերիա Նիգերիա 23,401 26,752 27,373 27,330 27,758 28,065 28,345
Նորվեգիա Նորվեգիա 36,655 36,655 36,655 36,655 36,655 36,655 36,655
Օման Օման 44,220 46,770 48,340 50,627 53,510 55,948 58,600
Պակիստան Պակիստան 67,173 67,184 67,444 67,305 66,913 66,158 65,538
Պանամա Պանամա 38,158 37,676 36,965 35,581 34,147 32,716 31,191
Պապուա Նոր Գվինեա Պապուա Նոր Գվինեա 32,609 30,541 30,670 30,718 31,323 31,786 32,232
Պարագվայ Պարագվայ 25,566 26,455 26,056 25,988 25,775 25,665 25,618
Պերու Պերու 25,507 26,954 28,012 28,078 27,507 26,916 26,330
Ֆիլիպիններ Ֆիլիպիններ 37,825 37,323 36,285 35,670 35,113 34,606 34,187
Լեհաստան Լեհաստան 51,382 50,814 49,799 48,601 47,369 46,221 45,036
Պորտուգալիա Պորտուգալիա 125,619 121,244 117,544 114,092 110,794 107,717 104,699
Պուերտո Ռիկո Պուերտո Ռիկո 54,573 60,977 66,024 70,423 73,296 74,380 74,586
Կատար Կատար 53,962 55,355 51,957 48,178 44,864 41,753 38,573
Ռումինիա Ռումինիա 36,878 37,850 38,963 39,966 41,003 41,889 42,675
Ռուսաստան Ռուսաստան* 17,437 18,666 19,482 19,947 20,015 20,138 20,350
Ռուանդա Ռուանդա 40,599 41,335 43,117 42,546 41,891 40,835 39,540
Սենթ Քիթս և Նևիս Սենթ Քիթս և Նևիս 62,378 60,318 57,547 55,674 52,722 51,745 51,005
Սենտ Լյուսիա Սենտ Լյուսիա 71,262 73,097 74,905 77,346 80,151 83,358 86,861
Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ Սենտ Վինսենթ և Գրենադիններ 80,813 81,391 81,226 80,922 80,375 79,927 79,414
Սամոա Սամոա 49,121 45,829 46,249 45,486 46,331 47,049 48,772
Սան Մարինո Սան Մարինո 56,569 55,540 54,606 52,798 52,250 51,709 51,178
Սան Տոմե և Պրինսիպի Սան Տոմե և Պրինսիպի 83,300 76,928 72,158 67,385 61,512 57,984 55,111
Սաուդյան Արաբիա Սաուդյան Արաբիա 17,289 19,977 23,826 25,971 27,111 27,602 29,398
Սենեգալ Սենեգալ 61,152 60,634 58,750 57,138 55,841 54,607 53,356
Սերբիա Սերբիա 61,476 58,525 55,088 52,060 50,954 49,944 49,133
Սեյշելյան կղզիներ Սեյշելյան կղզիներ 63,315 58,502 53,679 49,258 45,064 41,086 38,318
Սիերա Լեոնե Սիերա Լեոնե 58,428 63,699 63,992 74,953 73,664 65,573 59,479
Սինգապուր Սինգապուր 110,864 110,237 108,788 108,075 106,762 105,841 107,248
Սլովակիա Սլովակիա 50,427 48,997 46,556 43,889 42,295 41,070 40,267
Սլովենիա Սլովենիա 75,367 72,100 69,800 67,975 66,509 65,337 64,403
Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն 52,673 54,885 55,698 56,364 57,038 57,616 58,118
Հարավային Կորեա Հարավային Կորեա 39,782 38,867 38,265 37,938 37,552 37,261 37,005
Հարավային Սուդան Հարավային Սուդան 66,341 51,038 48,576 51,595 51,678 59,642 64,948
Իսպանիա Իսպանիա 98,364 96,708 95,118 93,871 92,769 91,752 90,923
Շրի Լանկա Շրի Լանկա 79,424 77,343 75,186 73,108 71,023 68,994 66,873
Սուդան Սուդան 126,022 176,493 176,023 176,849 176,931 173,741 173,167
Սուրինամ Սուրինամ 72,053 68,463 67,729 67,384 67,512 66,895 66,654
Շվեդիա Շվեդիա 40,943 38,030 34,446 31,979 30,624 29,308 27,862
Շվեյցարիա Շվեյցարիա 42,779 41,908 41,098 39,587 38,245 36,937 35,666
Սիրիա Սիրիա н/д н/д н/д н/д н/д н/д н/д
Չինաստանի Հանրապետություն Չինաստանի Հանրապետություն 35,172 33,561 31,826 29,699 27,499 25,296 22,941
Տաջիկստան Տաջիկստան 47,784 50,151 49,878 46,839 44,445 42,842 41,417
Տանզանիա Տանզանիա 38,243 39,338 40,717 41,306 40,800 39,611 38,209
Թաիլանդ Թաիլանդ 41,882 41,620 41,575 41,592 41,719 41,888 41,892
Տոգո Տոգո 78,633 75,630 70,573 65,289 60,214 55,193 50,273
Տրինիդադ և Տոբագո Տրինիդադ և Տոբագո 41,340 41,748 44,673 47,474 52,137 56,523 61,111
Թունիս Թունիս 71,275 73,104 73,314 72,931 71,359 70,053 68,757
Թուրքիա Թուրքիա 28,482 27,792 27,855 27,943 28,010 28,102 28,149
Թուրքմենստան Թուրքմենստան 28,820 31,164 33,616 35,238 35,761 35,955 36,635
Թուվալու Թուվալու 49,186 43,197 31,486 25,563 20,254 10,359 6,279
Ուգանդա Ուգանդա 38,955 41,454 44,505 46,627 46,407 44,721 42,252
Ուկրաինա Ուկրաինա 75,602 78,351 76,855 71,678 66,923 63,051 59,366
ԱՄԷ ԱՄԷ 19,471 19,044 19,347 19,345 19,148 18,955 18,743
Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա 87,029 86,335 85,924 85,180 84,516 83,619 82,505
Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ 107,785 108,021 109,447 111,264 113,118 115,230 116,870
Ուրուգվայ Ուրուգվայ 66,190 66,245 65,167 64,885 65,022 64,801 64,698
Ուզբեկստան Ուզբեկստան 24,539 20,093 20,649 21,315 22,018 22,725 23,400
Վանուատու Վանուատու 48,412 51,300 51,699 51,752 51,397 51,285 51,197
Վենեսուելա Վենեսուելա 34,866 161,986 172,077 168,141 165,485 160,409 157,681
Վիետնամ Վիետնամ 58,231 58,413 58,130 58,156 58,319 58,523 58,782
Եմեն Եմեն 141,014 128,226 95,828 75,801 70,011 64,434 58,905
Զամբիա Զամբիա 62,209 65,520 68,041 69,111 70,915 72,100 72,415
Զիմբաբվե Զիմբաբվե 78,360 75,172 72,638 70,775 68,708 66,357 63,903

*Ռուսաստանի պետական պարտքը շատ ավելի քիչ է, քան կանխատեսում էր ԱՄՀ-ն։ 13% -ից պակաս


Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]