Աշխարհի փոստային և ֆիլատելիստական թանգարանների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Աշխարհի փոստային և ֆիլատելիստական թանգարանների ցանկը ներառում է այն թանգարանային հաստատությունները, որոնք կապ ունեն փոստային կապի և նամականիշերի պատմության հետ: Նրանց հերթականությունը կազմված է ըստ մայրցամաքների և երկրների (այբբենական հերթականությամբ), անվանումը նշված է հայերեն, անգլերեն կամ տվյալ երկրի լեզվով:

Բովանդակություն

Ամերիկա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

ԱՄՆ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արգենտինա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Բուենոս Այրեսի դոկտոր Ռամոն Կարկանոյի անվան փոստահեռագրային թանգարան (ֆիլատելիստական բաժնով), Արգենտինա — Museo Postal y Telegráfico Dr. Ramón J. Cárcano (y Seccion Filatelica), Calle Sarmiento 151, Planta Baja, Buenos Aires, Argentina.[1][12][13]:

Բրազիլիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Բրազիլիայի փոստային ազգային թանգարան — Museu Nacional dos Correios, SCS — Setor Comercial Sul, Qd. 4, Bl. A, nº 256, Ed. Apolo — Asa Sul — Brasília — DF, Brazil.[1][14]:

Կանադա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Կանադայի փոստային թանգարան — Canadian Postal Museum, Canadian Museum of Civilization Corporation, 100 Laurier Street, Gatineau, Quebec, K1A 0M8, Canada.[1][15]:
  • Կանադայի փոստային արխիվներ և ֆիլատելիստական գրադարան — The Canadian Postal Archives[16] & Philatelic Library[17], Library and Archives Canada, 395 Wellington Street, Ottawa, Ontario K1A 0N4, Canada[1][18]:
  • Օկվիլայի թանգարան — Old Post Office, Oakville Museum, 8 Navy Street, Oakville, Ontario, L6J 2Y5, Canada.[1][19]:

Կոլումբիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Կոլումբիայի փոստային թանգարան — Museo Postal, Carrera 7 y 8 entre calles 12A y 13, Edificio Murillo Toro piso 2, Bogotá D.C., Colombia.[1][20]:

Կոստա Ռիկա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Կուբա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Մեքսիկա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Չիլի[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Չիլիի փոստահեռագրային թանգարան — Museo Postal y Telegráfico, Plaza de Armas s/n, Santiago, Chile.[1][24]:

Պերու[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ասիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Արաբական Միացյալ Էմիրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Բահրեյն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Բահրեյնի և աշխարհի այլ երկրների փոստային նամականիշերի անընդհատ գործող ցուցադրություն — Postage Stamp Permanent Exhibition, Philatelic Bureau, Ministry of Transportation building 189, Road 1703, Diplomatic Area 317, Manama, Kingdom of Bahrain.[27]:

Բանգլադեշ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Բանգլադեշի փոստային թանգարան — Bangladesh Postal Museum, General Post Office, Dacca, Bangladesh.[1]:

Թայլանդ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Թայվան[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Թայվանի փոստային թանգարան (զբաղեցնում է երկու շինություն) — (անգլերեն); Jinshan Building, No. 55, Sec. 2, Jinshan S. Rd., Da-an District, Taipei City 10603, Taiwan (R. O. C.); Aiguo Building, No. 216, Aiguo E. Rd., Da-an District, Taipei City 10603, Taiwan (R. O. C.).[1][31]:

Թուրքիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Փոստի, հեռախոսի և հեռագրության թանգարան Անկարայում, Թուրքիա — Posts, Telephone and Telegraph Museum, Şehit Teğmen Kalmaz Cad. No:2 06101 Ulus, Ankara, Turkey.[1][32][33]:

Ինդոնեզիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Իսրայել[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հարավային Կորեա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Կորեայի փոստային թանգարան — Postal Museum, Cheonan, Chungcheongnam-do, Republic of Korea.[38]:
  • Կորեայի կապի թանգարան — Korea Telecom Museum, 100 Sejongno, Jongno-gu, Seoul, 110777, Republic of Korea.[1][39]:
  • Կորեայի ֆիլատելիստական թանգարան— Korea Stamp World, B2, Post Tower 1, Banporo (21, Chungmuro 1- ga), Jung-gu, Seoul, Republic of Korea.[40][41]:

Հնդկաստան[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ճապոնիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Շրի Լանկա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Շրի Լանկայի ազգային փոստային թանգարան — National Postal Museum, Postal Headquaters, No. 310, D. R. Wijewardena Mawatha, Colombo 00010, Sri Lanka[52]:

Չինաստան[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Չինաստանի փոստային և ֆիլատելիստական ազգային թանգարան — China National Postal and Stamp Museum, No. 6 Gongyuanxi Street, Dongcheng District, Beijing 100005, China.[53][54]:
  • Շանհայի փոստային թանգարան — Shanghai Postal Museum, 250 North Suzhou Road, Houkou District, Shanghai, China.[55]:

Պակիստան[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Պակիստանի փոստային թանգարան — Pakistan Postal Museum, General Post Office, Karachi, Pakistan.[1][56]:
  • Ֆեյսալաբադի ֆիլատելիստական թանգարան — Siddiqui Philatelic Museum, Faisalabad Philatelic Association, 22-J-Z Madina Town, Faisalabad, Pakistan.[57]:

Սաուդյան Արաբիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Սինգապուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ավստրալիա և Օվկիանա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ավստրալիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Ավստրալիայի փոստի արխիվային բաժանմունքի ֆիլատելիստական խումբ — Australia Post, Archives Section — Philatelic Group, P.O. Box 302, Carlton South, Victoria 3053, Australia[1]:
  • Ավստրալիայի փոստային գերատեսչության թանգարան, Հոբարթ — Australian Post Office Museum, 47 Liverpool St., Hobart, Australia[1][60]:
  • Ավստրալիայի փոստային գերատեսչության թանգարան, Մելբուրն — Australian Post Office Museum, 90 Swan St., Richmond South, Melbourne, Australia[1]:
  • Բրիսբենի գլխավոր փոստատան թանգարան — General Post Office Museum, 261/285 Queen St., Brisbane, Australia[1]:
  • Կապի թանգարան — Telecommunications Museum, 233 Castlereagh St., Sydney, Australia[1]:

Նոր Զելանդիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Աֆրիկա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Գաբոն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Գաբոնի փոստի և հեռահաղորդակցության թանգարան — Musée des Poste et Télécommunications de la République Gabonaise, Direction des Postes, Libreville, Gabon.[1]:

Եգիպտոս[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Կամերուն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Կամերունի փոստի և հեռահաղորդակցության թանգարան — Musée des Poste et Télécommunications de la République du Cameroun, Direction des Postes, Yaoundé, Cameroon.[1]

Մավրիկիոս[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Մարոկկո[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Թունիս[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Թունիսի փոստի, հեռախոսի և հեռագրության ազգային թանգարան — Musée National des Poste, Téléphone et Télégraphe (PTT), 29 rue Essadikia, Tunis, Tunisia.[1]:

Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Եվրոպա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ալբանիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Ալբանիայի փոստային ընկերության փոստային թանգարան — The Albanian Mail Enterprises Postal Museum, Reshit Çollaku Street, Tirana, Albania.[1]:
  • Ալբանիայի փոստային նամականիշերի թանգարան (2003թվականից) — Muzeu i Pullës Shqiptare, Rruga «Reshit Çollaku», Tirana, Albania.[66]:

Անդորրա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ավստրիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Փոստային թանգարան(Բելգիա)

Բելգիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Բուլղարիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Բուլղարիայի կապի թանգարան — Музей на съобщенията, София, ул. «Гурко» № 6, България.[1][70]:
Ռեյնհեսենի փոստային թանգարան (Գերմանիա)

Գերմանիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Դանիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Դանիայի փոստի և հեռահաղորդակցության թանգարան, Կոպենհագեն

Իռլանդիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Իսպանիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Փոստահեռագրային թանգարան Մադրիդում (Իսպանիա) — Museo Postal y Telegráfico, Calle Tapia de Casariego, 6, 28023 Aravaca, Madrid, Spain[1][83]:
  • Փոստային ֆիլատելիստական թանգարան Բարսելոնայում — Museo Postal y Filatelico, Palau de la Virreina, La Rambla, 99, 08002 Barcelona, Spain[1][84].

Իտալիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Լեհաստան[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Լիխտենշտեյն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Լյուքսեմբուրգ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Խորվաթիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Կիպրոս[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Կիպրոսի ֆիլատելիստական կենտրոն և փոստի թանգարան — Philatelic Center and Postal Museum, Agiou Savva 3b Street, Nicosia, CY-1015, Cyprus.[1][94][95]:

Հունաստան[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հունգարիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Մեծ Բրիտանիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Բրիտանական թանգարանի ֆիլատելիստական հավաքածուները Լոնդոնում

Մոնակո[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Նիդերլանդների կապի թանգարան

Նիդերլանդներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Նորվեգիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Նորվեգիայի փոստային թանգարան — Postmuseet, Maihaugen Museum, Maihaugvegen 1, 2609 Lillehammer, Norway.[108] (ранее располагался в Осло: Postmuseet Norge, Dronningensgt 15, Oslo, Norway[1]):

Շվեդիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Շվեյցարիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Palais des Nations, avenue de la Paix (porte 39), CH-1211 Genève, Switzerland.[112][113]:

Չեխիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Չեխիայի փոստի և փոստային նամականիշերի թանգարան — Poštovní muzeum, Česká pošta, s.p., Nové mlýny 2, CZ — 110 00 Praha 1, Česká republika.[1][115]:
Ստոկհոլմի փոստային թանգարանի հատուկ թողարկում, ներկայացվել է Վ. Ի. Լենինի ծննդյան 100-ամյակի առթիվ կազմակերպված ֆիլատելիստական ցուցադրության ժամանակ, 1970 թվական

Պորտուգալիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ռումինիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  • Ռումինիայի ազգային ֆիլատելիստական թանգարան — Muzeul National Filatelic, Calea Victoriei, nr. 12, sector 3, Bucuresti, Romania[1][117]:

Ռուսաստան[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Սան Մարինո[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Սերբիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Վատիկան[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ուկրաինա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ֆինլանդիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ֆրանսիայի փոստի և հեռահաղորդակցության թանգարան Կաննում

Ֆրանսիա[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Հետաքրքիր փաստեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Բրիտանական արխիվի և փոստային թանգարանի բազմաթիվ թանկարժեք ցուցադրությունների մեջ կա թանգարանի կողմից ձեռք բերված նամականիշերի ալբոմ, որը պատկանում է Ֆրեդի Մերկուրիին[132]. նա ֆիլատելիայի հանդեպ մեծ հետաքրքրություն ուներ[133]:

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 1,30 1,31 1,32 1,33 1,34 1,35 1,36 1,37 1,38 1,39 1,40 1,41 1,42 1,43 1,44 1,45 1,46 1,47 1,48 1,49 1,50 1,51 1,52 1,53 1,54 1,55 1,56 1,57 1,58 1,59 1,60 1,61 1,62 1,63 1,64 1,65 1,66 1,67 1,68 1,69 1,70 1,71 1,72 1,73 1,74 1,75 «Philatelic Museums of the World» (անգլերեն)։ AskPhil; Collectors Club of Chicago[en]։ Արխիվացված է օրիգինալից 2013-06-17-ին։ Վերցված է 2010-05-06 
  2. «Home» (անգլերեն)։ Florida Postal Museum։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-10-07 
  3. «Post Office and US Postal Museum»։ A History of Marshall (անգլերեն)։ Marshallmich.com, Maggie LaNoue։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-10-07 
  4. «Home» (անգլերեն)։ Delphos P. O. Museum։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-10-07 
  5. «1403 National Philatelic Museum Publications»։ Philatelic Literature Catalog (անգլերեն)։ Philately on the Web; James E. Lee։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-10-07 
  6. «History and Timeline»։ History (անգլերեն)։ Spellman Museum of Stamps and Postal History։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-10-07 
  7. «Home Page» (անգլերեն)։ Spellman Museum of Stamps and Postal History։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-06 
  8. «Leon Myers Stamp Center»։ Dealers (անգլերեն)։ Omaha Philatelic Society։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-10-07 
  9. «Newport Postcard Museum»։ Newport, RI Things To Do. Travel Guides. Newport, RI (անգլերեն)։ Yahoo! Travel; Yahoo! Inc։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-10-07 
  10. «The Newport Postcard Museum»։ Antiques at The Drawing Room of Newport (անգլերեն)։ Drawing Room Antiques։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-10-07 
  11. «Philatelic and History Museums»։ Links. Research Resources (անգլերեն)։ National Postal Museum; Smithsonian Institution։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-10 
  12. «Museo Postal y Telegráfico Dr. Ramón J. Cárcano»։ Museos. Entretenimiento (իսպաներեն)։ 365 Buenos Aires։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-10-07 
  13. «Museo Postal y Telegráfico»։ Actualidad cultural (իսպաներեն)։ Buenos Aires Antiguo։ Վերցված է 2010-10-07 
  14. «Museu Nacional dos Correios»։ Institucional (պորտուգալերեն)։ Correios։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-10-07 
  15. «Canadian Postal Museum. General Contacts»։ Contact Us (անգլերեն)։ Canadian Museum of Civilization Corporation։ Վերցված է 2010-05-06 
  16. «The Canadian Postal Archives»։ Library and Archives Canada (անգլերեն)։ Government of Canada։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-06 
  17. «Philatelic Library»։ Library and Archives Canada (անգլերեն)։ Government of Canada։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-06 
  18. «Contact Us»։ Library and Archives Canada (անգլերեն)։ Government of Canada։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-06 
  19. «About Us»։ Oakville Museum (անգլերեն)։ Corporation of the Town of Oakville։ Վերցված է 2010-10-06 
  20. «Adpostal» (իսպաներեն)։ Correos de Colombia։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-10-07 
  21. «Museo Filatélico de Costa Rica»։ Conózcalos (իսպաներեն)։ Museo Nacional de Costa Rica։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-10-07 
  22. «Cuban Postal Museum: unique in Latin America»։ Havana Guide. Havana Museums. Science & Technology (անգլերեն)։ Cuba — Accommodation in Cuba; WebHavana.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-07 
  23. «MUFI. Museo de Filatelia de Oaxaca» (իսպաներեն)։ Fundación Alfredo Harp Helú Oaxaca։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-10 
  24. «El Museo Postal»։ Recorriendo Chile (իսպաներեն)։ Chile.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-10-07 
  25. «Перу»։ В помощь путешественнику. Америка։ Некоммерческая организация Фонд «Земля далёкая и близкая»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-05 
  26. «Emirates Postal Museum» (անգլերեն)։ Abu Dhabi Chamber of Commerce & Industry։ Արխիվացված է օրիգինալից 2013-05-21-ին։ Վերցված է 2010-05-06 
  27. «Postal Stamps Exhibition»։ Philatelic Bureau (անգլերեն)։ Bahrain Post; Ministry of Transportation։ 2002-2008։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2011-04-06 
  28. «Филателистический музей»։ Музеи и выставки։ Бронирование отелей в Таиланде. Всё о Таиланде։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-05 
  29. «Philatelic Museum Bangkok — the history of Thai postage stamps»։ Museums (անգլերեն)։ Tour Bangkok Legacies։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-10-07 
  30. «Postal Museum»։ Sightseeing. Museums (անգլերեն)։ Citylife Chiang Mai; Trisila Company Limited։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-10-07 
  31. «Postal Museum» (անգլերեն)։ Chunghwa Post Co., Ltd։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-06 
  32. «PTT Genel Müdürlüğü» (թուրքերեն)։ PTT։ Վերցված է 2010-10-07 
  33. The PTT Museum // SkyLife. — 2005. — November.(անգլ.) (Ստուգված է 7 Հոկտեմբերի 2010)
  34. «Museum Prangko Indonesia»։ Yellowpages Indonesia (անգլերեն)։ Infomedia Nusantara։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-09 
  35. «Museum Pos Indonesia»։ Museum & Education (անգլերեն)։ Bandung Tourism Office։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-09 
  36. «The Alexander Museum of Postal History & Philately»։ Permanent Exhibits (անգլերեն)։ Eretz Israel Museum, Tel Aviv։ Արխիվացված է օրիգինալից 2004-07-22-ին։ Վերցված է 2010-05-06 
  37. «Музей «Эрец-Исраэль» (Тель-Авив)»։ Израиль. Что посмотреть? Музей «Эрец-Исраэль»։ Турагентство Обновление; ООО Интернет-Обновление։ Վերցված է 2010-05-05 
  38. «Welcome to postmuseum.go.kr» (կորեերեն)։ KEOTI։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-10 
  39. «Korea Telecom Museum» (անգլերեն)։ Korea Telecom։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-10 
  40. «Korea Stamp World» (անգլերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-11 
  41. «Корейский филателистический музей»։ Сеул. Чун-гу։ Южная Корея: Добро пожаловать в Южную Корею!; Национальная организация туризма Кореи։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-05 
  42. «National Philatelic Museum»։ Museum in Delhi։ India Tours; Indfy.com - INDia For You։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-06 
  43. «2. Национальный филателистический музей. Дак Бхаван»։ Основные музеи и картинные галереи Дели։ India.ru; Владимир Павлов, Павел Чирков։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-05 
  44. Sengupta S. A walk in Calcutta // The New York Times. — 2009. — 29 April.(անգլ.)(Ստուգված է 2 Ապրիլի 2017)
  45. Turton R. (2008-02-08)։ «Calcutta General Post Office»։ The Philatelic Database — Archive of Stamp Collecting Articles; Richard Turton and William Cochrane (անգլերեն)։ UK։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-06 
  46. «What’s «Tei-Park»?» (անգլերեն)։ Communications Museum Tei-Park։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-10 
  47. «Philatelic Museum»։ Philately in Japan (անգլերեն)։ Japan Philatelic Society, Foundation։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-10 
  48. «Филателистический музей Токио отметит День Св. Валентина штемпелями в виде сердечек»։ Культура։ Новости из Японии։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-05 
  49. «Banknote & Postage Stamp Museum» (անգլերեն)։ National Printing Bureau։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-10 
  50. «The Philatelic Culture Museum, Arima, Kobe» (ճապոներեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-10 
  51. «Postal Information Center Okinawa» (ճապոներեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-10-09 
  52. «Our Museum»։ Postal Museum (անգլերեն)։ Department of Posts — Sri Lanka։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-10-07 
  53. «China National Postal and Stamp Museum» (անգլերեն)։ www.cyzypm.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-06 
  54. «China National Post and Postage Stamp Museum»։ Asia. China. Beijing. Things to Do (անգլերեն)։ TripAdvisor LLC։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-10-07 
  55. «A Guided Tour of Shanghai Postal Museum» (անգլերեն)։ English.Eastday.Com։ 2006-11-20։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-05-06 
  56. «Karachi to get postal museum»։ Metro Karachi Page News (անգլերեն)։ Daily Regional Times of Sindh։ 2009-09-26։ Վերցված է 2010-05-06 
  57. Ashraf Muhammad.։ «Introduction of Faisalabad Philatelic Association» (PDF) (անգլերեն)։ Pakistan Philately։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-10-10 
  58. «Postal Museum»։ AsiaRooms։ TUI Travel PLC։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2008-09-25։ «The Postal Museum is one the most famous museums that one can find in the city of Riyadh. <…> The museum and its exhibits are maintained by the Ministry of Post, Telegraph and Telephones.» 
  59. «Museum Information»։ The Museum (անգլերեն)։ Singapore Philatelic Museum։ Արխիվացված է օրիգինալից 2002-06-07-ին։ Վերցված է 2010-05-10 
  60. «Telecommunications and Post Office Museum»։ Asia and the Pacific region. Australia. Tasmania. Hobart. Battery Point (անգլերեն)։ PlanetWare.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-10-08 
  61. «The Post Museum»։ Culture & Arts. Museums. General Museums (անգլերեն)։ Egypt State Information Service։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-08 
  62. «The Blue Penny Museum»։ Culture & History (անգլերեն)։ Le Caudan Waterfron։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-10-07 
  63. «The Postal Museum»։ Museums: Rabat (անգլերեն)։ Maroc.net: La Maison du Maroc / The House of Morocco։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-10 
  64. «Postal Museum, Rabat»։ Rabat-Salé-Zemmour-Zaer. Rabat (անգլերեն)։ Morocco Channel։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-10 
  65. «The Postal Museum / Почтовый музей»։ Марокко. Что посмотреть? Музеи։ Турагентство Обновление; ООО Интернет-Обновление։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-05 
  66. «Vënde për tu vizituar në Tiranë»։ Shqiperi. Tirana (ալբաներեն)։ Albtourist.net։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-06 
  67. «Почтовый музей Андорры»։ Что делать. Андорра и окрестности. Культура и музеи։ Vallnord, S. A.։ Վերցված է 2010-05-05 
  68. «Достопримечательности Андорры»։ Андорра. Информация о стране։ Skiing.ru։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-05 
  69. «Museum «Postes restantes»»։ Our museums (անգլերեն)։ Gastronomica.be; Asbl Syndicat d'Initiative d'Hermalle-sous-Huy (La Rawète)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-06 
  70. «Валидиране на нови пощенски марки»։ Съобщения. Маркоиздаване (բուլղարերեն)։ Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-06 
  71. «Kontakt»։ MSPT: Museen (գերմաներեն)։ Museumsstiftung Post und Telekommunikation[de]։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-08 
  72. «Kontakt»։ MfK Berlin (գերմաներեն)։ Museumsstiftung Post und Telekommunikation։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-08 
  73. ««От Имперского почтового музея к Берлинскому музею почты и коммуникаций»»։ Государственное учреждение Центральный музей связи имени А. С. Попова։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-05 
  74. Черкасова А. Угол Лейпцигер и Мауерштрассе // Почта России. — 2005. — № 3. (Ստուգված է 5 Մայիսի 2010)
  75. «Kontakt»։ MfK Frankfurt (գերմաներեն)։ Museumsstiftung Post und Telekommunikation։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-08 
  76. «Kontakt»։ Museum für Kommunikation Nürnberg (գերմաներեն)։ Museumsstiftung Post und Telekommunikation։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-08 
  77. «Über uns»։ Das Archiv für Philatelie (գերմաներեն)։ Museumsstiftung Post und Telekommunikation։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-08 
  78. «Fürst Thurn und Taxis Hofbibliothek und Zentralarchiv»։ Index A bis Z. Universitätsbibliothek Regensburg (գերմաներեն)։ Universität Regensburg։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-08 
  79. «Start»։ Postmuseum Rheinhessen in Erbes-Büdesheim bei Alzey (գերմաներեն)։ Verein für Postgeschichte in Rheinhessen e.V.։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-10-09 
  80. «Post & Tele Museum» (անգլերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-07։ «The Post & Tele Museum is Denmark's national museum of post and telecommunications. The museum is a foundation set up in 1996 by TDC A/S and PostDanmark A/S.» 
  81. «The Postal Museum in Århus, Denmark»։ Toke Nørby's Home Page (անգլերեն)։ Toke Nørby։ 1998-10-25։ Վերցված է 2010-05-08 
  82. «Dublin's General Post Office»։ About An Post. History and Heritage (անգլերեն)։ An Post։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-10-08 
  83. «Museo»։ Particulares (իսպաներեն)։ Sociedad Estatal Correos y Telégrafos, S.A.։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-10 
  84. «Historia del Palacio de la Virreina»։ La Virreina Centre de la Imatge (իսպաներեն)։ Ajuntament de Barcelona։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-10-08 
  85. «Museo»։ Museo storico delle Poste e delle Telecomunicazioni (իտալերեն)։ La Biblioteca — Centro di Documentazione del Ministero dello Sviluppo Economico — Comunicazioni։ Վերցված է 2010-10-08 
  86. «Museo Postale e Telegrafico della Mitteleuropa»։ Musei (իտալերեն)։ Comune di Trieste։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-10-03-ին։ Վերցված է 2010-05-09 
  87. «Museo internazionale dell'immagine postale»։ Musei (իտալերեն)։ Associazione Sistema Museale della Provincia di Ancona։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-09 
  88. Филография (իտալ.՝ Filografia) — неологизм, введённый в 2007 году итальянским издательством Болаффи для обозначения коллекционирования письменных артефактов, предметов почтовой истории и филателии
  89. «Bolaffi opens the «Philography and Communication Museum»»։ Press Room (անգլերեն)։ Bolaffi։ 2006--01-23։ Վերցված է 2010-10-08 
  90. «Muzeum Poczty i Telekomunikacji» (լեհերեն)։ Վերցված է 2010-10-08 
  91. «Музеи и коллекции»։ Княжество Лихтенштейн։ Швейцария, Виза Швейцария; Exclusive Alternatives S.A.։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-05 
  92. «The museum»։ The 'PostMusée'. Philately (անգլերեն)։ P&TLuxembourg; Entreprise des P&T։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-10 
  93. «Hrvatski poštansko-telekomunikacijski muzej»։ HT & MDC։ Արխիվացված է օրիգինալից 2007-06-07-ին։ Վերցված է 2010-05-06 
  94. «Philatelic Center and Postal Museum»։ Stamp and Philatelic Services (անգլերեն)։ Republic of Cyprus, Ministry of Communication and Works, Cyprus Postal Services։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-07 
  95. Папаконстантину Л. Знакомьтесь — визитная карточка Кипра // Вестник Кипра. — 2005. — № 500. — 29 апреля. (Ստուգված է 5 Մայիսի 2010)
  96. «The Museum's History»։ Postal & Philatelic Museum։ Hellenic Post։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-08։ «The museum started its operation on the 30th of October 1978 as a branch of the Hellenic Post.» 
  97. «Postamúzem weboldal» (հունգարերեն)։ Postamúzeum։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-08 
  98. «Bélyegmúzeum» (հունգարերեն)։ Postamúzeum։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-08 
  99. «Kiállítóhelyek» (հունգարերեն)։ Postamúzeum։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-08 
  100. «Welcome to, Bath Postal Museum» (անգլերեն)։ Bath Postal Museum։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-10 
  101. «Our history through the post»։ The British Postal Museum and Archive (անգլերեն)։ The Postal Heritage Trust։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-08 
  102. «Philatelic Collections: Home»։ Help for researchers (անգլերեն)։ The British Library Board։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-08 
  103. «History»։ Post Office։ Marriage and Family Encyclopedia; Net Industries and its Licensors։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-08 
  104. «Profile» (անգլերեն)։ Colne Valley Postal History Museum։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-08։ «A privately owned Postal History Museum in the heart of East Anglia. <…> The museum houses the second-largest private collection of Post Boxes in the UK. <…> There is no general public access other than by prior arrangement.» 
  105. «The villages of Stoke St. Mary, Thurlbear and Orchard Portman» (անգլերեն)։ www.stokestmary.net; The Parish of Stoke St. Mary։ Արխիվացված է օրիգինալից 2013-09-23-ին։ Վերցված է 2010-10-08։ «The collection is housed in the Inkpen Post Box Museum, a converted barn bearing the sign bought by David [James] from the closed-down post office at the Berkshire village of Inkpen.» 
  106. «The Museum Site» (անգլերեն)։ Isle of Wight Postal Museum; A & K Reeder։ Արխիվացված է օրիգինալից 2008-07-08-ին։ Վերցված է 2010-05-08։ «This is probably the largest private collection of post boxes and postal equipment in the United Kingdom (possibly in the world).» 
  107. «Museum voor Communicatie» (հոլանդերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-04 
  108. «Postmuseet» (նորվեգերեն)։ Maihaugen Museum։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-10-08 
  109. «Postmuseum» (անգլերեն)։ Posten AB։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-10 
  110. «Museum für Kommunikation» (գերմաներեն)։ Die Schweizerische Post; Swisscom Ltd։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-10 
  111. «The Museum of Communication»։ Winter Excursions. Museums (անգլերեն)։ Switzerland Tourism։ Արխիվացված է օրիգինալից 2007-09-30-ին։ Վերցված է 2010-05-10 
  112. «Филателистический музей (Musée philathélique des Nations Unies)»։ Музеи. Женева։ Швейцария; Caika Travel and Consulting / CTC Ltd, Switzerland/Russia։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-05 
  113. «United Nations Philatelic Museum»։ Europe. Switzerland. Genève. Geneva (անգլերեն)։ PlanetWare.com։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-10-08 
  114. «Exhibitions»։ The Olympic Museum (անգլերեն)։ Olympic.org; Official website of the Olympic Movement։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-10 
  115. «Postal Museum» (անգլերեն)։ Česká pošta։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-10-11 
  116. «Museu das Comunicações» (պորտուգալերեն)։ Fundação Portuguesa das Comunicações։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-10-08 
  117. «Muzeul National Filatelic» (ռումիներեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-03-26-ին։ Վերցված է 2010-10-08 
  118. «Музей ямщика (Гаврилов-Ям)»։ Музеи России։ Российская сеть культурного наследия Электронное издание «Культурное Наследие»։ 2005-06-24։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-02-09-ին։ Վերցված է 2010-11-11 
  119. «Почтовые музеи ФГУП «Почта России»»։ Почтовые музеи. Компания։ Почта России։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-10-08 
  120. «Средств связи. Музеи России по типам»։ Музеи России։ Электронное издание «Культурное Наследие»; Российская сеть культурного наследия։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-24-ին։ Վերցված է 2010-10-08 
  121. «PTT muzej»։ Muzeji (սերբերեն)։ UPG „Noć muzeja"։ Վերցված է 2010-10-08 
  122. Новый музей // Филателия. — 2008. — № 6. — С. 52.
  123. «The new Philatelic and Numismatic Museum»։ News (անգլերեն)։ Vatican City State; Uffici di Presidenza S.C.V.։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-10-14 
  124. «Vatican. Museum of stamps and coins»։ aljazeerachannel (արաբերեն)։ YouTube, LLC։ 2007-09-27։ Վերցված է 2010-12-21 
  125. «Музей почты»։ Музеи Киева. Экскурсии։ Первое экскурсионное бюро։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2011-03-18 
  126. См. также украинскую статью Музеї Києва.
  127. «Перший в Україні музей пошти відкрили у Львові»։ Культура. Новини (ուկրաիներեն)։ TCH.ua։ 2008-12-16։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2011-03-18 
  128. «Etusivu»։ Postimuseo (ֆիններեն)։ Posti kuluttajille։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-08 
  129. «Accueil»։ L'Adresse Musée de La Poste (ֆրանսերեն)։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-03-10-ին։ Վերցված է 2010-05-08 
  130. «Musée de la Poste et des Techniques de Communications»։ Tourisme et histoire (ֆրանսերեն)։ Ville de Caen։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-08 
  131. «Musée de la Communication en Alsace» (ֆրանսերեն)։ Société d’Histoire de La Poste et de France Télécom en Alsace։ Արխիվացված է օրիգինալից 2012-04-25-ին։ Վերցված է 2010-05-10 
  132. Milne G. In the spotlight // The Chronicle. — 2001. — April Issue.(անգլ.) (Интервью, данное Дж. Маккеем Гордону Милну, президенту Клуба коллекционеров Великобритании — Great Britain Collectors Club. Опубликовано в журнале Клуба.) (Ստուգված է 6 Օգոստոսի 2010)
  133. «Freddie's Childhood Stamp Collection»։ Mr Mercury (անգլերեն)։ crazylittlething_2000; Queen Rocks! WebRing; WebRing®, Inc.։ Վերցված է 2010-08-07