Jump to content

Անգլիայի ֆուտբոլի հավաքականի հեթ-թրիկների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Ջեֆրի Հերստ հեղինակեց հեթ-թրիկ Մունդիալ 1966-ի եզրափակիչ խաղում, որում Անգլիայի հավաքականը հաղթեց 4:2

Անգլիայի ֆուտբոլի ազգային հավաքականը (անգլ.՝ England national football team) ներկայացնում է Անգլիան միջազգային ֆուտբոլային մրցաշարերում։ 1872 թվականին կայացած Անգլիայի հավաքականի առաջին միջազգային խաղից սկսած 57 խաղացողներ հավաքականում խփել են երեք և ավելի գոլեր։ Առաջին խաղացողները, ովքեր խփել են երեք գոլ, Հովարդ Վոթոնն ու Արթուր Ալֆրեդ Բրաունն են, որոնք «Աստոն Վիլլայի» ֆուտբոլիստներն էին։ Չորս ֆուտբոլիստներ՝ Վոթոնը, Սթիվ Բլումերը, Վիլլի Հոլը և Մալկոլմ Մակդոնալդը մեկ խաղում խփել են հինգ գոլ։ Ամենաշատ հեթ-թրիկները հեղինակել է Ջիմի Գրիվզը` վեց անգամ։ Հինգ խաղացողներ` Ալբերտ Ալենը, Ֆրենկ Բրեդշոուն, Ուոլթեր Գիլիանտը, Ջոն Վիտչը և Ջոն Յեյստը հեթ-թրիկի հեղինակ են դարձել Անգլիայի հավաքականում իրենց անցկացրած միակ խաղում։

Մունդիալ 1966-ին Ջեֆրի Հերստը Անգլիայի պատմության մեջ հեղինակեց ամենահայտնի հեթ-թրիկներից մեկը՝ հեթ-թրիկ եզրափակչում, որում իր հավաքականը հաղթեց Գերմանիային 4։2 հաշվով։ Վերջին հեթ-թրիկը գրանցել է Ջերմեյն Դեֆոն Բուլղարիայի դեմ խաղում (4։0)` Եվրո 2012-ի ընտրական խաղում։

1872 թվականից ի վեր Անգլիայի հավաքականի դարպասը խփել են 11 հեթ-թրիկ։ Վերջին հեթ-թրիկը գրանցված է Զլատան Իբրահիմովիչի օգտին, որը խփվել է 2012 թվականի նոյեմբերին կայացած ընկերական խաղում։ Այդ ժամանակ Շվեդիան հաղթեց 4:2 հաշվով։

Հեթ-թրիկների ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Թարմացված է 13 Հունիսի 2024

Բրայան Ռոբսոնը Թուրքիայի դեմ խաղում հեղինակել է հեթ-թրիկ (8-0, 1984)
Գարի Լինեկերը Անգլիայի կազմում հեղինակել է հինգ հեթ-թրիկ
Մայքլ Օուենը 2001 թվականին Գերմանիայի դարպասին հեղինակել է հեթ-թրիկ
Պիտեր Կրաուչը 2006 թվականին Ճամայկայի դեմ ընկերական խաղում հեղինակել է հեթ-թրիկ
Թեո Ուոլկոտը Աշխարհի առաջնության որակավորման փուլի Խորվաթիայի դեմ խաղում հեղինակել է հեթ-թրիկ (2008)
Տարեթիվ Գոլեր Խաղացող Հակառակորդ Ստադիոն Մրցույթ Հաշիվ Ծնթ.
Փետրվարի 18, 1882 (1882-02-18)
5
Հովարդ Վոթոն
Իռլանդիա
Բլումֆիլդ (Բելֆաստ) ԸԽ
13:0
[1]
Փետրվարի 18, 1882 (1882-02-18)
4
Արտուր Ալֆրեդ Բրաուն
Իռլանդիա
Բլումֆիլդ (Բելֆաստ) ԸԽ
13:0
[1]
Փետրվարի 3, 1883 (1883-02-03)
3
Կլեմենտ Միտչելլ ՈւելսՈւելս Օուվալ (Լոնդոն) ԸԽ
5:0
[1]
Փետրվարի 23, 1884 (1884-02-23)
3
Հենրի Կերշեմ
Իռլանդիա
Ուլստեր (Բելֆաստ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1883/1884
8:1
[1]
Մարտի 13, 1886 (1886-03-13)
4
Բենջամին Սպիլսբերի
Իռլանդիա
Ուլստեր (Բելֆաստ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1885/1886
6:1
[1]
Փետրվարի 5, 1887 (1887-02-05)
3
Տինսլի Լանդլի
Իռլանդիա
Բրեմոլ Լեյն (Շեֆիլդ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1886/1887
7:0
[1]
Փետրվարի 4, 1888 (1888-02-04)
3
Ֆրեդ Դյուխերստ ՈւելսՈւելս Նանտվիչ Ռոուդ (Կրու) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1887/1888
5:1
[1]
Ապրիլի 7, 1888 (1888-04-07)
3
Ալբերտ Ալեն
Իռլանդիա
Ուլստեր (Բելֆաստ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1887/1888
5:1
[1]
Մարտի 2, 1889 (1889-03-02)
3
Ջոն Յեյստ
Իռլանդիա
Էնֆիլդ (Լիվերպուլ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1888/1889
6:1
[1]
Մարտի 15, 1890 (1890-03-15)
3
Ֆրեդ Գիրի
Իռլանդիա
Ուլստեր (Բելֆաստ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1889/1890
9:1
[1]
Փետրվարի 25, 1893 (1893-02-25)
3
Ուոլթեր Գիլիատ
Իռլանդիա
Վելինգտոն Ռոուդ (Բիրմինգհեմ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1892/1893
6:1
[1]
Մարտի 12, 1894 (1894-03-12)
3
Ջոն Վիտչ ՈւելսՈւելս Ռեյսկորս (Ռեկսեմ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1893/1894
5:1
[1]
Մարտի 16, 1896 (1896-03-16)
5
Ստիվ Բլումեր ՈւելսՈւելս Արմս Պարկ (Կարդիֆ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1895/1896
9:1
[1]
Փետրվարի 20, 1897 (1897-02-20)
3
Ֆրեդ Ուոլդեն
Իռլանդիա
Տրենտ Բրիջ (Նոթինգհեմ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1896/1897
6:0
[1]
Փետրվարի 18, 1899 (1899-02-18)
4
Հիլբերտ Սմիթ
Իռլանդիա
Ռոկեր Պարկ (Սանդերլենդ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1898/1899
13:2
[1]
Փետրվարի 18, 1899 (1899-02-18)
4
Ջիմի Սետլ
Իռլանդիա
Ռոկեր Պարկ (Սանդերլենդ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1898/1899
13:2
[1]
Մարտի 18, 1901 (1901-03-18)
4
Ստիվ Բլումեր ՈւելսՈւելս Սենտ-Ջեյմս Պարկ (Նյուքասլ-ափոն-Թայն) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1900/1901
6:0
[2]
Մարտի 16, 1908 (1908-03-16)
3
Վիվիեն Վուդվորդ ՈւելսՈւելս Ռեյսկորս (Ռեկսեմ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1907/1908
7:1
[2]
Հունիսի 8, 1908 (1908-06-08)
3
Ֆրենկ Բրեդշոու
Ավստրիա
Խոե Վարտե (Վիեննա) ԸԽ
11:1
[2]
Հունիսի 8, 1908 (1908-06-08)
4
Վիվիեն Վուդվորդ
Ավստրիա
Խոե Վարտե (Վիեննա) ԸԽ
11:1
[2]
Հունիսի 10, 1908 (1908-06-10)
4
Ջորջ Հիլսդոն
Հունգարիա
Միլենարիշ Շպորտելեպ (Բուդապեշտ) ԸԽ
7:0
[2]
Մայիսի 31, 1909 (1909-05-31)
4
Վիվիեն Վուդվորդ
Հունգարիա
Միլենարիշ Շպորտելեպ (Բուդապեշտ) ԸԽ
8:2
[2]
Հունիսի 1, 1909 (1909-06-01)
3
Վիվիեն Վուդվորդ
Ավստրիա
Խոե Վարտե (Վիեննա) ԸԽ
8:1
[2]
Փետրվարի 10, 1912 (1912-02-10)
3
Հարոլդ Ֆլեմինգ
Իռլանդիա
Դելիմոնտ Պարկ (Դուբլին) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1911/1912
6:1
[2]
Մայիսի 24, 1926 (1926-05-24)
3
Ֆրենկ Օսբորն ԲելգիաԲելգիա Օլիմպիական (Անտվերպեն) ԸԽ
5:3
[3]
Մայիսի 11, 1927 (1927-05-11)
3
Դիկսի Դին ԲելգիաԲելգիա Մոլենբեկ, Մոլենբեկ Սեն Ժան (Բրյուսել) ԸԽ
9:1
[3]
Մայիսի 21, 1927 (1927-05-21)
3
Դիկսի Դին ԼյուքսեմբուրգԼյուքսեմբուրգ Ստադ դե լա Ֆրոնտիեր (Էշ Սյուր Ալզետ) ԸԽ
5:2
[3]
Մայիսի 11, 1929 (1929-05-11)
4
Ջորջ Կեմսել ԲելգիաԲելգիա Դուդենպարկ (Բրյուսել) ԸԽ
5:1
[3]
Նոյեմբերի 20, 1929 (1929-11-20)
3
Ջորջ Կեմսել ՈւելսՈւելս Սթեմֆորդ Բրիջ (Լոնդոն) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1929/1930
6:0
[3]
Դեկտեմբերի 2, 1936 (1936-12-02)
3
Թեդ Դրեյկ
Հունգարիա
Խայբերի (Լոնդոն) ԸԽ
6:2
[4]
Մայիսի 17, 1937 (1937-05-17)
3
Ֆրեդի Ստիլ Շվեդիա Շվեդիա Ռոսունդա (Ստոկհոլմ) ԸԽ
4:0
[4]
Հոկտեմբերի 23, 1937 (1937-10-23)
3
Ջորջ Միլս Իռլանդիա Իռլանդիա Ուինձոր Պարկ (Բելֆաստ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1937/1938
5:1
[4]
Դեկտեմբերի 1, 1937 (1937-12-01)
3
Ստենլի Մետյուզ Չեխոսլովակիա Չեխոսլովակիա Ուայթ Հարթ Լեյն (Լոնդոն) ԸԽ
5:4
[4]
Նոյեմբերի 16, 1938 (1938-11-16)
5
Վիլի Հոլ Իռլանդիա Իռլանդիա Օլդ Թրաֆորդ (Մանչեսթեր) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1938/1939
7:0
[4]
Սեպտեմբերի 28, 1946 (1946-09-28)
3
Ուիլֆ Մենիոն Իռլանդիա Իռլանդիա Ուինձոր Պարկ (Բելֆաստ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1946/1947
7:2
[5]
Նոյեմբերի 27, 1946 (1946-11-27)
4
Թոմի Լոուտոն Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ Լիդս Ռոուդ (Հադերսֆիլդ) ԸԽ
8:2
[5]
Մայիսի 25, 1947 (1947-05-25)
4
Ստեն Մորտենսեն Պորտուգալիա Պորտուգալիա Հանրապետական (Օեյրաշ) ԸԽ
10:0
[5]
Մայիսի 25, 1947 (1947-05-25)
4
Թոմի Լոուտոն Պորտուգալիա Պորտուգալիա Հանրապետական (Օեյրաշ) ԸԽ
10:0
[5]
Նոյեմբերի 19, 1947 (1947-11-19)
3
Ստեն Մորտենսեն Շվեդիա Շվեդիա Խայբերի (Լոնդոն) ԸԽ
4:2
[5]
Հոկտեմբերի 9, 1948 (1948-10-09)
3
Ստեն Մորտենսեն Իռլանդիա Իռլանդիա Ուինձոր պարկ (Բելֆաստ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1948/1949
6:2
[5]
Հոկտեմբերի 15, 1949 (1949-10-15)
3
Ջեկի Միլբերն ՈւելսՈւելս Նինիան Պարկ (Կարդիֆ) Մունդիալ 1950 (նախընտրական փուլ)
4:1
[5]
Նոյեմբերի 16, 1949 (1949-11-16)
4
Ջեք Ռոուլի Իռլանդիա Իռլանդիա Մեյն Ռոուդ (Մանչեսթեր) Մունդիալ 1950 (նախընտրական փուլ)
9:2
[5]
Մայիսի 14, 1950 (1950-05-14)
4
Տոմ Ֆինի Պորտուգալիա Պորտուգալիա Հանրապետական, Օեյրաշ ԸԽ
5:3
[6]
Նոյեմբերի 10, 1954 (1954-11-10)
3
Ռոյ Բենտլի
Ուելս
Ուեմբլի (Լոնդոն) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1953/1954
3:2
[7][8]
Ապրիլի 2, 1955 (1955-04-02)
4
Դենիս Ուիլշոու Շոտլանդիա Շոտլանդիա Ուեմբլի (Լոնդոն) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1954/1955
7:2
[9]
Դեկտեմբերի 5, 1956 (1956-12-05)
3
Թոմի Թեյլոր Դանիա Դանիա Մոլինյու (Վուլվերհեմպտոն) Մունդիալ 1958 (նախընտրական փուլ)
5:2
[10]
Մայիսի 8, 1957 (1957-05-08)
3
Թոմի Թեյլոր Իռլանդիա Իռլանդիա Ուեմբլի (Լոնդոն) Մունդիալ 1958 (նախընտրական փուլ)
5:1
[11]
Հոկտեմբերի 22, 1958 (1958-10-22)
3
Ջոնի Հեյնս Իռլանդիա Իռլանդիա Ուեմբլի (Լոնդոն) ԸԽ
5:0
[12]
Մայիսի 28, 1959 (1959-05-28)
3
Բոբի Չարլթոն Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Ռիգլի Ֆիլդ (Լոս Անջելես) ԸԽ
8:1
[6]
Հոկտեմբերի 19, 1960 (1960-10-19)
3
Բոբի Չարլթոն ԼյուքսեմբուրգԼյուքսեմբուրգ Ժոզի Բարտել (Լյուքսեմբուրգ) Մունդիալ 1962 (նախընտրական փուլ)
9:0
[13]
Հոկտեմբերի 19, 1960 (1960-10-19)
3
Ջիմի Գրիվզ ԼյուքսեմբուրգԼյուքսեմբուրգ Ժոզի Բարտել (Լյուքսեմբուրգ) Մունդիալ 1962 (նախընտրական փուլ)
9:0
[13]
Ապրիլի 15, 1961 (1961-04-15)
3
Ջիմի Գրիվզ Շոտլանդիա Շոտլանդիա Ուեմբլի (Լոնդոն) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1960/1961
9:3
[14]
Մայիսի 10, 1961 (1961-05-10)
3
Բոբի Չարլթոն Մեքսիկա Մեքսիկա Ուեմբլի (Լոնդոն) ԸԽ
8:0
[13]
Մայիսի 20, 1962 (1962-05-20)
3
Ջիմի Գրիվզ Պերու Պերու Հանրապետական (Լիմա) ԸԽ
4:0
[13]
Հունիսի 5, 1963 (1963-06-05)
3
Բոբի Չարլթոն Շվեյցարիա Շվեյցարիա Սանկտ Յակոբ Պարկ (Բազել) ԸԽ
8:1
[13]
Նոյեմբերի 20, 1963 (1963-11-20)
4
Ջիմի Գրիվզ Հյուսիսային Իռլանդիա Հյուսիսային Իռլանդիա Ուեմբլի (Լոնդոն) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1962/1963
8:3
[13]
Նոյեմբերի 20, 1963 (1963-11-20)
3
Թերի Փեյն Հյուսիսային Իռլանդիա Հյուսիսային Իռլանդիա Ուեմբլի (Լոնդոն) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1962/1963
8:3
[13]
Մայիսի 17, 1964 (1964-05-17)
3
Ջոնի Բերն Պորտուգալիա Պորտուգալիա Հանրապետական (Լիսաբոն) (Օեյրաշ) ԸԽ
4:3
[13]
Մայիսի 27, 1964 (1964-05-27)
4
Ռոջեր Հանտ Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Դաունինգ (Նյու Յորք) ԸԽ
10:0
[13]
Մայիսի 27, 1964 (1964-05-27)
3
Ֆրեդ Պիկերինգ Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Դաունինգ (Նյու Յորք) ԸԽ
10:0
[13]
Հոկտեմբերի 3, 1964 (1964-10-03)
3
Ջիմի Գրիվզ Հյուսիսային Իռլանդիա Հյուսիսային Իռլանդիա Ուինջոր Պարկ (Բելֆաստ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1963/1964
4:3
[13]
Հունիսի 29, 1966 (1966-06-29)
4
Ջիմի Գրիվզ Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Ուլեվոլ (Օսլո) ԸԽ
6:1
[13]
Հուլիսի 30, 1966 (1966-07-30)
3
Ջեֆրի Հերստ Գերմանիա Գերմանիա Ուեմբլի (Լոնդոն) ՖԱԱ 1966 (եզրափակիչ)
4:2
[15]
Մարտի 12, 1969 (1969-03-12)
3
Ջեֆրի Հերստ Ֆրանսիա Ֆրանսիա Ուեմբլի (Լոնդոն) ԸԽ
5:0
[13]
Ապրիլի 16, 1975 (1975-04-16)
5
Մալկոլմ Մակդոնալդ Կիպրոսի Հանրապետություն Կիպրոս Ուեմբլի (Լոնդոն) Եվրո 1976 (նախընտրական փուլ)
5:0
[16]
Դեկտեմբերի 15, 1982 (1982-12-15)
3
Լուտեր Բլիսետ ԼյուքսեմբուրգԼյուքսեմբուրգ Ուեմբլի (Լոնդոն) Եվրո 1984 (նախընտրական փուլ)
9:0
[17]
Նոյեմբերի 14, 1984 (1984-11-14)
3
Բրայան Ռոբսոն Թուրքիա Թուրքիա Իմենյու (Ստամբուլ) ՖԱԱ 1986 (նախընտրական փուլ)
8:0
[15]
Հոկտեմբերի 16, 1985 (1985-10-16)
3
Հարի Լինեկեր Թուրքիա Թուրքիա Ուեմբլի (Լոնդոն) ՖԱԱ 1986 (նախընտրական փուլ)
5:0
[18]
Հունիսի 11, 1986 (1986-06-11)
3
Հարի Լինեկեր Լեհաստան Լեհաստան Ունիվերսիտարիո (Մոնտերեյ) ՖԱԱ 1986 (նախընտրական փուլ)
3:0
[18]
Փետրվարի 18, 1987 (1987-02-18)
4
Հարի Լինեկեր Իսպանիա Իսպանիա Սանտիագո Բերնաբեու (Մադրիդ) ԸԽ
4:2
[18]
Հոկտեմբերի 14, 1987 (1987-10-14)
3
Հարի Լինեկեր Թուրքիա Թուրքիա Ուեմբլի (Լոնդոն) Եվրո 1988 (նախընտրական փուլ)
8:0
[18]
Հունիսի 12, 1991 (1991-06-12)
4
Հարի Լինեկեր Մալայզիա Մալազիա Մերդեկա (Կուալա Լումպուր) ԸԽ
4:2
[18]
Փետրվարի 17, 1993 (1993-02-17)
4
Դեվիդ Պլատ Սան Մարինո Սան Մարինո Ուեմբլի (Լոնդոն) ՖԱԱ 1994(նախընտրական փուլ)
6:0
[16]
Նոյեմբերի 17, 1993 (1993-11-17)
4
Յան Ռայտ Սան Մարինո Սան Մարինո Ռենատո Դալ’Արա (Բոլոնիա) ՖԱԱ 1994 (նախընտրական փուլ)
7:1
[16]
Մարտի 27, 1999 (1999-03-27)
3
Պոլ Սկոուլզ Լեհաստան Լեհաստան Ուեմբլի (Լոնդոն) Եվրո 2000 (նախընտրական փուլ)
3:1
[16]
Սեպտեմբերի 4, 1999 (1999-09-04)
3
Ալան Շիրեր ԼյուքսեմբուրգԼյուքսեմբուրգ Ուեմբլի (Լոնդոն) Եվրո 2000 (նախընտրական փուլ)
6:0
[19]
Սեպտեմբերի 1, 2001 (2001-09-01)
3
Մայքլ Օուեն Գերմանիա Գերմանիա Օլիմպիական մարզադաշտ (Բեռլին) ՖԱԱ 2002 (նախընտրական փուլ)
5:1
[20]
Մայիսի 31, 2005 (2005-05-31)
3
Մայքլ Օուեն Կոլումբիա Կոլումբիա Ջայենտս Ստեդիում (Նյու Յորք) ԸԽ
3:2
[21]
Հունիսի 3, 2006 (2006-06-03)
3
Պիտեր Կրաուչ Ճամայկա Ճամայկա Օլդ Թրաֆորդ (Մանչեսթեր) ԸԽ
6:0
[22]
Սեպտեմբերի 10, 2008 (2008-09-10)
3
Թեո Ուոլկոտ Խորվաթիա Խորվաթիա Մակսիմիր (Զագրեբ) ՖԱԱ 2010 (նախընտրական փուլ)
4:1
[23]
Սեպտեմբերի 3, 2010 (2010-09-03)
3
Ջերմեյն Դեֆո Բուլղարիա Բուլղարիա Ուեմբլի (Լոնդոն) Եվրո 2012 (նախընտրական փուլ)
4:0
[24]

Հեթ-թրիկների ցանկը, որոնք խփվել են Անգլիայի դարպասին[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Զլատան Իբրահիմովիչը Անգլիայի դարպասին խփել է չորս գնդակ: Նա դրան հասել է Friends Arena մարզադաշտի բացման խաղի ժամանակ (Շվեդիա, 2012)

Անգլիայի հավաքականի դարպասը խփել են 11 հեթ-թրիկ, որոնցից առաջին հինգը խփել են Շոտլանդիայի ֆուտբոլիստները։

Տարեթիվ Գոլեր Խաղացողը Հակառակորդ Ստադիոն Մրցույթ Հաշիվ [a] Ծնթ.
Մարտի 2, 1878 (1878-03-02)
3
Ջոն Մակդուգալ ՇոտլանդիաՇոտլանդիա Հեմպդեն Պարկ (Գլազգո) ԸԽ
2:7
[1]
Մարտի 13, 1880 (1880-03-13)
3
Ջորջ Քեր ՇոտլանդիաՇոտլանդիա Հեմպդեն Պարկ (Գլազգո) ԸԽ
4:5
[1]
Մարտի 12, 1881 (1881-03-12)
3
Ջոն Սմիթ ՇոտլանդիաՇոտլանդիա Օվալ (Լոնդոն) ԸԽ
1:6
[1]
Ապրիլի 7, 1900 (1900-04-07)
3
Ռոբերտ Սմիթ Մաքոլ ՇոտլանդիաՇոտլանդիա Սելթիկ Պարկ (Գլազգո) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1899/1900
1:4
[2]
Մարտի 31, 1928 (1928-03-31)
3
Ալեքս Ջեկսոն ՇոտլանդիաՇոտլանդիա Ուեմբլի (Լոնդոն) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1927/1928
1:5
[3]
Մայիսի 10, 1930 (1930-05-10)
3
Ռիխարդ Հոֆման ԳերմանիաԳերմանիա Դոյչես (Բեռլին) ԸԽ
3:3
[25]
Նոյեմբերի 25, 1953 (1953-11-25)
3
Նանդոր Խիդեգկուտի ՀունգարիաՀունգարիա Ուեմբլի (Լոնդոն) ԸԽ
3:6
[26][27]
Մայիսի 11, 1958 (1958-05-11)
3
Ալեքսանդր Պետակովիչ ՀարավսլավիաՀարավսլավիա Պարտիզան (Բելգրադ) ԸԽ
0:5
[6]
Մայիսի 17, 1959 (1959-05-17)
3
Խուան Սեմինարիո ՊերուՊերու Հանրապետական (Լիմա) ԸԽ
1:4
[6]
Հունիսի 15, 1988 (1988-06-15)
3
Մարկո Վան Բաստեն ՆիդերլանդներՆիդերլանդներ Ռեյնշտեյդոն (Դյուսելդորֆ) Եվրո 1988
1:3
[28]
Նոյեմբերի 14, 2012 (2012-11-14)
4
Զլատան Իբրահիմովիչ ՇվեդիաՇվեդիա Friends Arena (Սոլնա) ԸԽ
2:4
[29]

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 «England – International Results 1872–1899 – Details». Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Վերցված է 2011 թ․ մարտի 21-ին.
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 2,6 2,7 2,8 «England – International Results 1900–1919 – Details». Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Վերցված է 2011 թ․ մարտի 21-ին.
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 «England – International Results 1920–1929 – Details». Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Վերցված է 2011 թ․ մարտի 21-ին.(չաշխատող հղում)
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 «England – International Results 1930–1939 – Details». Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Վերցված է 2011 թ․ մարտի 21-ին.
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 5,4 5,5 5,6 5,7 «England – International Results 1940–1949 – Details». Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Վերցված է 2011 թ․ մարտի 21-ին.
  6. 6,0 6,1 6,2 6,3 «England – International Results 1950–1959 – Details». Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Վերցված է 2011 թ․ մարտի 21-ին.
  7. Townsend, Nick (10 марта 2002). «Pensioner who dines out on tales of old Chelsea... at the restaurant in his name». The Independent. Արխիվացված է օրիգինալից N/A-ին. Վերցված է 2013 թ․ նոյեմբերի 16-ին.
  8. «England's Goalscorers - Hattricks and more». England Football Online. Վերցված է 2013 թ․ նոյեմբերի 16-ին.
  9. Ponting, Ivan (13 мая 2004). «Dennis Wilshaw». The Independent. Արխիվացված է օրիգինալից 2014 թ․ հունիսի 5-ին. Վերցված է 2013 թ․ նոյեմբերի 16-ին.
  10. Ley, John (14 июня 2002). «The history of England v Denmark». Daily Telegraph. Վերցված է 2014 թ․ հունիսի 2-ին.
  11. «Alan Kelly Snr». Football Association of Ireland. 5 июня 2009. Վերցված է 2014 թ․ հունիսի 2-ին.
  12. «Johnny Haynes 1934–2005». Fulham F.C. Վերցված է 2014 թ․ հունիսի 2-ին.
  13. 13,00 13,01 13,02 13,03 13,04 13,05 13,06 13,07 13,08 13,09 13,10 13,11 13,12 «England – International Results 1960–1969 – Details». Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Վերցված է 2014 թ․ հունիսի 2-ին.
  14. Armfield, Jimmy (9 ноября 1999). «1961 England 9 Scotland 3». The Guardian. Վերցված է 2013 թ․ նոյեմբերի 16-ին.
  15. 15,0 15,1 «Hat-trick heroes». BBC Sport. 1 сентября 2001. Վերցված է 2014 թ․ հունիսի 2-ին. «Possibly the most famous hat-trick in footballing history.»
  16. 16,0 16,1 16,2 16,3 Moore, Glenn (29 марта 1999). «Football: England make use of United effect». The Independent. Արխիվացված է օրիգինալից 2016 թ․ մարտի 3-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունիսի 2-ին.
  17. Collomosse, Andrew (17 августа 2006). «Watford adventure tugs at Blissett's heart». The Independent. Արխիվացված է օրիգինալից 2016 թ․ մարտի 3-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունիսի 2-ին.
  18. 18,0 18,1 18,2 18,3 18,4 Shaw, Phil (22 сентября 1994). «Football: Lineker, the predator with mass appeal: By retiring now, the striker with the wholesome image has again shown perfect timing». The Independent. Արխիվացված է օրիգինալից 2014 թ․ հունիսի 5-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունիսի 2-ին.
  19. Townsend, Nick (5 сентября 1999). «Football: Road to Euro 2000 – Shearer does the trick again». The Independent. Արխիվացված է օրիգինալից 2014 թ․ հունիսի 5-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունիսի 2-ին.
  20. «Awesome England thrash Germany». BBC Sport. 1 сентября 2001. Վերցված է 2014 թ․ հունիսի 2-ին.
  21. Baker, Andrew (8 октября 2005). «Redknapp happy to talk a good game as his new career blossoms». Daily Telegraph. Արխիվացված է օրիգինալից 2012 թ․ նոյեմբերի 12-ին. Վերցված է 2014 թ․ հունիսի 2-ին.
  22. «England 6–0 Jamaica». BBC Sport. 3 июня 2006. Վերցված է 2014 թ․ հունիսի 2-ին.
  23. Stevenson, Jonathan (10 сентября 2008). «Croatia 1–4 England». BBC Sport. Վերցված է 2014 թ․ հունիսի 2-ին.
  24. «Defoe hat-trick helps England defeat Bulgaria». UEFA. 3 сентября 2010. Վերցված է 2013 թ․ նոյեմբերի 16-ին.
  25. «England v Germany». The Observer. 11 мая 1930. Վերցված է 2013 թ․ նոյեմբերի 16-ին.
  26. Glanville, Brian (17 мая 2009). «Seven deadly sins of football – England v Hungary 1953-4». The Guardian. Վերցված է 2013 թ․ նոյեմբերի 16-ին.
  27. Barber, David (25 ноября 2003). «Match of the Century». The Football Association. Վերցված է 2013 թ․ նոյեմբերի 16-ին.
  28. «Five of the best». BBC Sport. 11 августа 2001. Վերցված է 2014 թ․ հունիսի 2-ին.
  29. «Sweden 4–2 England». BBC Sport. 14 ноября 2012. Վերցված է 2012 թ․ նոյեմբերի 14-ին.

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անգլիայի հավաքականի բոլոր հեթ-թրիկների ցանկը