Անգլիայի ֆուտբոլի հավաքականի հեթ-թրիկների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search
Ջեֆրի Հերստ հեղինակեց հեթ-թրիկ Մունդիալ 1966-ի եզրափակիչ խաղում, որում Անգլիայի հավաքականը հաղթեց 4:2

Անգլիայի ֆուտբոլի ազգային հավաքականը (անգլ.՝ England national football team) ներկայացնում է Անգլիան միջազգային ֆուտբոլային մրցաշարերում։ 1872 թվականին կայացած Անգլիայի հավաքականի առաջին միջազգային խաղից սկսած 57 խաղացողներ հավաքականում խփել են երեք և ավելի գոլեր։ Առաջին խաղացողները, ովքեր խփել են երեք գոլ, Հովարդ Վոթոնն ու Արթուր Ալֆրեդ Բրաունն են, որոնք «Աստոն Վիլլայի» ֆուտբոլիստներն էին։ Չորս ֆուտբոլիստներ՝ Վոթոնը, Սթիվ Բլումերը, Վիլլի Հոլը և Մալկոլմ Մակդոնալդը մեկ խաղում խփել են հինգ գոլ։ Ամենաշատ հեթ-թրիկները հեղինակել է Ջիմի Գրիվզը` վեց անգամ: Հինգ խաղացողներ` Ալբերտ Ալենը, Ֆրենկ Բրեդշոուն, Ուոլթեր Գիլիանտը, Ջոն Վիտչը և Ջոն Յեյստը հեթ-թրիկի հեղինակ են դարձել Անգլիայի հավաքականում իրենց անցկացրած միակ խաղում։

Մունդիալ 1966-ին Ջեֆրի Հերստը Անգլիայի պատմության մեջ հեղինակեց ամենահայտնի հեթ-թրիկներից մեկը՝ հեթ-թրիկ եզրափակչում, որում իր հավաքականը հաղթեց Գերմանիային 4։2 հաշվով։ Վերջին հեթ-թրիկը գրանցել է Ջերմեյն Դեֆոն Բուլղարիայի դեմ խաղում (4։0)` Եվրո 2012-ի ընտրական խաղում:

1872 թվականից ի վեր Անգլիայի հավաքականի դարպասը խփել են 11 հեթ-թրիկ: Վերջին հեթ-թրիկը գրանցված է Զլատան Իբրահիմովիչի օգտին, որը խփվել է 2012 թվականի նոյեմբերին կայացած ընկերական խաղում: Այդ ժամանակ Շվեդիան հաղթեց 4:2 հաշվով:

Հեթ-թրիկների ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Թարմացված է 19 Սեպտեմբերի 2019

Բրայան Ռոբսոնը Թուրքիայի դեմ խաղում հեղինակել է հեթ-թրիկ (8-0, 1984)
Գարի Լինեկերը Անգլիայի կազմում հեղինակել է հինգ հեթ-թրիկ
Մայքլ Օուենը 2001 թվականին Գերմանիայի դարպասին հեղինակել է հեթ-թրիկ
Պիտեր Կրաուչը 2006 թվականին Ճամայկայի դեմ ընկերական խաղում հեղինակել է հեթ-թրիկ
Թեո Ուոլկոտը Աշխարհի առաջնության որակավորման փուլի Խորվաթիայի դեմ խաղում հեղինակել է հեթ-թրիկ (2008)
Տարեթիվ Գոլեր Խաղացող Հակառակորդ Ստադիոն Մրցույթ Հաշիվ Ծնթ.
01882-02-18 18 փետրվարի 1882
5
Հովարդ Վոթոն
Saint Patrick's Saltire.svg
Իռլանդիա
Բլումֆիլդ (Բելֆաստ) ԸԽ
13:0
[1]
01882-02-18 18 փետրվարի 1882
4
Արտուր Ալֆրեդ Բրաուն
Saint Patrick's Saltire.svg
Իռլանդիա
Բլումֆիլդ (Բելֆաստ) ԸԽ
13:0
[1]
01883-02-03 3 փետրվարի 1883
3
Կլեմենտ Միտչելլ ՈւելսՈւելս Օուվալ (Լոնդոն) ԸԽ
5:0
[1]
01884-02-23 23 փետրվարի 1884
3
Հենրի Կերշեմ
Saint Patrick's Saltire.svg
Իռլանդիա
Ուլստեր (Բելֆաստ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1883/1884
8:1
[1]
01886-03-13 13 մարտի 1886
4
Բենջամին Սպիլսբերի
Saint Patrick's Saltire.svg
Իռլանդիա
Ուլստեր (Բելֆաստ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1885/1886
6:1
[1]
01887-02-05 5 փետրվարի 1887
3
Տինսլի Լանդլի
Saint Patrick's Saltire.svg
Իռլանդիա
Բրեմոլ Լեյն (Շեֆիլդ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1886/1887
7:0
[1]
01888-02-04 4 փետրվարի 1888
3
Ֆրեդ Դյուխերստ ՈւելսՈւելս Նանտվիչ Ռոուդ (Կրու) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1887/1888
5:1
[1]
01888-04-07 7 ապրիլի 1888
3
Ալբերտ Ալեն
Saint Patrick's Saltire.svg
Իռլանդիա
Ուլստեր (Բելֆաստ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1887/1888
5:1
[1]
01889-03-02 2 մարտի 1889
3
Ջոն Յեյստ
Saint Patrick's Saltire.svg
Իռլանդիա
Էնֆիլդ (Լիվերպուլ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1888/1889
6:1
[1]
01890-03-15 15 մարտի 1890
3
Ֆրեդ Գիրի
Saint Patrick's Saltire.svg
Իռլանդիա
Ուլստեր (Բելֆաստ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1889/1890
9:1
[1]
01893-02-25 25 փետրվարի 1893
3
Ուոլթեր Գիլիատ
Saint Patrick's Saltire.svg
Իռլանդիա
Վելինգտոն Ռոուդ (Բիրմինգհեմ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1892/1893
6:1
[1]
01894-03-12 12 մարտի 1894
3
Ջոն Վիտչ ՈւելսՈւելս Ռեյսկորս (Ռեկսեմ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1893/1894
5:1
[1]
01896-03-16 16 մարտի 1896
5
Ստիվ Բլումեր ՈւելսՈւելս Արմս Պարկ (Կարդիֆ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1895/1896
9:1
[1]
01897-02-20 20 փետրվարի 1897
3
Ֆրեդ Ուոլդեն
Saint Patrick's Saltire.svg
Իռլանդիա
Տրենտ Բրիջ (Նոթինգհեմ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1896/1897
6:0
[1]
01899-02-18 18 փետրվարի 1899
4
Հիլբերտ Սմիթ
Saint Patrick's Saltire.svg
Իռլանդիա
Ռոկեր Պարկ (Սանդերլենդ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1898/1899
13:2
[1]
01899-02-18 18 փետրվարի 1899
4
Ջիմի Սետլ
Saint Patrick's Saltire.svg
Իռլանդիա
Ռոկեր Պարկ (Սանդերլենդ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1898/1899
13:2
[1]
01901-03-18 18 մարտի 1901
4
Ստիվ Բլումեր ՈւելսՈւելս Սենտ-Ջեյմս Պարկ (Նյուքասլ-ափոն-Թայն) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1900/1901
6:0
[2]
01908-03-16 16 մարտի 1908
3
Վիվիեն Վուդվորդ ՈւելսՈւելս Ռեյսկորս (Ռեկսեմ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1907/1908
7:1
[2]
01908-06-08 8 հունիսի 1908
3
Ֆրենկ Բրեդշոու
Flag of the Habsburg Monarchy.svg
Ավստրիա
Խոե Վարտե (Վիեննա) ԸԽ
11:1
[2]
01908-06-08 8 հունիսի 1908
4
Վիվիեն Վուդվորդ
Flag of the Habsburg Monarchy.svg
Ավստրիա
Խոե Վարտե (Վիեննա) ԸԽ
11:1
[2]
01908-06-10 10 հունիսի 1908
4
Ջորջ Հիլսդոն
Flag of Hungary (1915-1918; angels; 3-2 aspect ratio).svg
Հունգարիա
Միլենարիշ Շպորտելեպ (Բուդապեշտ) ԸԽ
7:0
[2]
01909-05-31 31 մայիսի 1909
4
Վիվիեն Վուդվորդ
Flag of Hungary (1915-1918; angels; 3-2 aspect ratio).svg
Հունգարիա
Միլենարիշ Շպորտելեպ (Բուդապեշտ) ԸԽ
8:2
[2]
01909-06-01 1 հունիսի 1909
3
Վիվիեն Վուդվորդ
Flag of the Habsburg Monarchy.svg
Ավստրիա
Խոե Վարտե (Վիեննա) ԸԽ
8:1
[2]
01912-02-10 10 փետրվարի 1912
3
Հարոլդ Ֆլեմինգ
Saint Patrick's Saltire.svg
Իռլանդիա
Դելիմոնտ Պարկ (Դուբլին) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1911/1912
6:1
[2]
01926-05-24 24 մայիսի 1926
3
Ֆրենկ Օսբորն ԲելգիաԲելգիա Օլիմպիական (Անտվերպեն) ԸԽ
5:3
[3]
01927-05-11 11 մայիսի 1927
3
Դիկսի Դին ԲելգիաԲելգիա Մոլենբեկ, Մոլենբեկ Սեն Ժան (Բրյուսել) ԸԽ
9:1
[3]
01927-05-21 21 մայիսի 1927
3
Դիկսի Դին ԼյուքսեմբուրգԼյուքսեմբուրգ Ստադ դե լա Ֆրոնտիեր (Էշ Սյուր Ալզետ) ԸԽ
5:2
[3]
01929-05-11 11 մայիսի 1929
4
Ջորջ Կեմսել ԲելգիաԲելգիա Դուդենպարկ (Բրյուսել) ԸԽ
5:1
[3]
01929-11-20 20 նոյեմբերի 1929
3
Ջորջ Կեմսել ՈւելսՈւելս Սթեմֆորդ Բրիջ (Լոնդոն) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1929/1930
6:0
[3]
01936-12-02 2 դեկտեմբերի 1936
3
Թեդ Դրեյկ
Flag of Hungary (1915-1918, 1919-1946).svg
Հունգարիա
Խայբերի (Լոնդոն) ԸԽ
6:2
[4]
01937-05-17 17 մայիսի 1937
3
Ֆրեդի Ստիլ Շվեդիա Շվեդիա Ռոսունդա (Ստոկհոլմ) ԸԽ
4:0
[4]
01937-10-23 23 հոկտեմբերի 1937
3
Ջորջ Միլս Իռլանդիա Իռլանդիա Ուինձոր Պարկ (Բելֆաստ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1937/1938
5:1
[4]
01937-12-01 1 դեկտեմբերի 1937
3
Ստենլի Մետյուզ Չեխոսլովակիա Չեխոսլովակիա Ուայթ Հարթ Լեյն (Լոնդոն) ԸԽ
5:4
[4]
01938-11-16 16 նոյեմբերի 1938
5
Վիլի Հոլ Իռլանդիա Իռլանդիա Օլդ Թրաֆորդ (Մանչեսթեր) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1938/1939
7:0
[4]
01946-09-28 28 սեպտեմբերի 1946
3
Ուիլֆ Մենիոն Իռլանդիա Իռլանդիա Ուինձոր Պարկ (Բելֆաստ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1946/1947
7:2
[5]
01946-11-27 27 նոյեմբերի 1946
4
Թոմի Լոուտոն Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ Լիդս Ռոուդ (Հադերսֆիլդ) ԸԽ
8:2
[5]
01947-05-25 25 մայիսի 1947
4
Ստեն Մորտենսեն Պորտուգալիա Պորտուգալիա Հանրապետական (Օեյրաշ) ԸԽ
10:0
[5]
01947-05-25 25 մայիսի 1947
4
Թոմի Լոուտոն Պորտուգալիա Պորտուգալիա Հանրապետական (Օեյրաշ) ԸԽ
10:0
[5]
01947-11-19 19 նոյեմբերի 1947
3
Ստեն Մորտենսեն Շվեդիա Շվեդիա Խայբերի (Լոնդոն) ԸԽ
4:2
[5]
01948-10-09 9 հոկտեմբերի 1948
3
Ստեն Մորտենսեն Իռլանդիա Իռլանդիա Ուինձոր պարկ (Բելֆաստ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1948/1949
6:2
[5]
01949-10-15 15 հոկտեմբերի 1949
3
Ջեկի Միլբերն ՈւելսՈւելս Նինիան Պարկ (Կարդիֆ) Մունդիալ 1950 (նախընտրական փուլ)
4:1
[5]
01949-11-16 16 նոյեմբերի 1949
4
Ջեք Ռոուլի Իռլանդիա Իռլանդիա Մեյն Ռոուդ (Մանչեսթեր) Մունդիալ 1950 (նախընտրական փուլ)
9:2
[5]
01950-05-14 14 մայիսի 1950
4
Տոմ Ֆինի Պորտուգալիա Պորտուգալիա Հանրապետական, Օեյրաշ ԸԽ
5:3
[6]
01954-11-10 10 նոյեմբերի 1954
3
Ռոյ Բենտլի
Flag of Wales (1953–1959).svg
Ուելս
Ուեմբլի (Լոնդոն) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1953/1954
3:2
[7][8]
01955-04-02 2 ապրիլի 1955
4
Դենիս Ուիլշոու Շոտլանդիա Շոտլանդիա Ուեմբլի (Լոնդոն) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1954/1955
7:2
[9]
01956-12-05 5 դեկտեմբերի 1956
3
Թոմի Թեյլոր Դանիա Դանիա Մոլինյու (Վուլվերհեմպտոն) Մունդիալ 1958 (նախընտրական փուլ)
5:2
[10]
01957-05-08 8 մայիսի 1957
3
Թոմի Թեյլոր Իռլանդիա Իռլանդիա Ուեմբլի (Լոնդոն) Մունդիալ 1958 (նախընտրական փուլ)
5:1
[11]
01958-10-22 22 հոկտեմբերի 1958
3
Ջոնի Հեյնս Իռլանդիա Իռլանդիա Ուեմբլի (Լոնդոն) ԸԽ
5:0
[12]
01959-05-28 28 մայիսի 1959
3
Բոբի Չարլթոն Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Ռիգլի Ֆիլդ (Լոս Անջելես) ԸԽ
8:1
[6]
01960-10-19 19 հոկտեմբերի 1960
3
Բոբի Չարլթոն ԼյուքսեմբուրգԼյուքսեմբուրգ Ժոզի Բարտել (Լյուքսեմբուրգ) Մունդիալ 1962 (նախընտրական փուլ)
9:0
[13]
01960-10-19 19 հոկտեմբերի 1960
3
Ջիմի Գրիվզ ԼյուքսեմբուրգԼյուքսեմբուրգ Ժոզի Բարտել (Լյուքսեմբուրգ) Մունդիալ 1962 (նախընտրական փուլ)
9:0
[13]
01961-04-15 15 ապրիլի 1961
3
Ջիմի Գրիվզ Շոտլանդիա Շոտլանդիա Ուեմբլի (Լոնդոն) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1960/1961
9:3
[14]
01961-05-10 10 մայիսի 1961
3
Բոբի Չարլթոն Մեքսիկա Մեքսիկա Ուեմբլի (Լոնդոն) ԸԽ
8:0
[13]
01962-05-20 20 մայիսի 1962
3
Ջիմի Գրիվզ Պերու Պերու Հանրապետական (Լիմա) ԸԽ
4:0
[13]
01963-06-05 5 հունիսի 1963
3
Բոբի Չարլթոն Շվեյցարիա Շվեյցարիա Սանկտ Յակոբ Պարկ (Բազել) ԸԽ
8:1
[13]
01963-11-20 20 նոյեմբերի 1963
4
Ջիմի Գրիվզ Հյուսիսային Իռլանդիա Հյուսիսային Իռլանդիա Ուեմբլի (Լոնդոն) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1962/1963
8:3
[13]
01963-11-20 20 նոյեմբերի 1963
3
Թերի Փեյն Հյուսիսային Իռլանդիա Հյուսիսային Իռլանդիա Ուեմբլի (Լոնդոն) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1962/1963
8:3
[13]
01964-05-17 17 մայիսի 1964
3
Ջոնի Բերն Պորտուգալիա Պորտուգալիա Հանրապետական (Լիսաբոն) (Օեյրաշ) ԸԽ
4:3
[13]
01964-05-27 27 մայիսի 1964
4
Ռոջեր Հանտ Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Դաունինգ (Նյու Յորք) ԸԽ
10:0
[13]
01964-05-27 27 մայիսի 1964
3
Ֆրեդ Պիկերինգ Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Դաունինգ (Նյու Յորք) ԸԽ
10:0
[13]
01964-10-03 3 հոկտեմբերի 1964
3
Ջիմի Գրիվզ Հյուսիսային Իռլանդիա Հյուսիսային Իռլանդիա Ուինջոր Պարկ (Բելֆաստ) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1963/1964
4:3
[13]
01966-06-29 29 հունիսի 1966
4
Ջիմի Գրիվզ Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ Ուլեվոլ (Օսլո) ԸԽ
6:1
[13]
01966-07-30 30 հուլիսի 1966
3
Ջեֆրի Հերստ Գերմանիա Գերմանիա Ուեմբլի (Լոնդոն) ՖԱԱ 1966 (եզրափակիչ)
4:2
[15]
01969-03-12 12 մարտի 1969
3
Ջեֆրի Հերստ Ֆրանսիա Ֆրանսիա Ուեմբլի (Լոնդոն) ԸԽ
5:0
[13]
01975-04-16 16 ապրիլի 1975
5
Մալկոլմ Մակդոնալդ Կիպրոսի Հանրապետություն Կիպրոս Ուեմբլի (Լոնդոն) Եվրո 1976 (նախընտրական փուլ)
5:0
[16]
01982-12-15 15 դեկտեմբերի 1982
3
Լուտեր Բլիսետ ԼյուքսեմբուրգԼյուքսեմբուրգ Ուեմբլի (Լոնդոն) Եվրո 1984 (նախընտրական փուլ)
9:0
[17]
01984-11-14 14 նոյեմբերի 1984
3
Բրայան Ռոբսոն Թուրքիա Թուրքիա Իմենյու (Ստամբուլ) ՖԱԱ 1986 (նախընտրական փուլ)
8:0
[15]
01985-10-16 16 հոկտեմբերի 1985
3
Հարի Լինեկեր Թուրքիա Թուրքիա Ուեմբլի (Լոնդոն) ՖԱԱ 1986 (նախընտրական փուլ)
5:0
[18]
01986-06-11 11 հունիսի 1986
3
Հարի Լինեկեր Լեհաստան Լեհաստան Ունիվերսիտարիո (Մոնտերեյ) ՖԱԱ 1986 (նախընտրական փուլ)
3:0
[18]
01987-02-18 18 փետրվարի 1987
4
Հարի Լինեկեր Իսպանիա Իսպանիա Սանտիագո Բերնաբեու (Մադրիդ) ԸԽ
4:2
[18]
01987-10-14 14 հոկտեմբերի 1987
3
Հարի Լինեկեր Թուրքիա Թուրքիա Ուեմբլի (Լոնդոն) Եվրո 1988 (նախընտրական փուլ)
8:0
[18]
01991-06-12 12 հունիսի 1991
4
Հարի Լինեկեր Մալայզիա Մալազիա Մերդեկա (Կուալա Լումպուր) ԸԽ
4:2
[18]
01993-02-17 17 փետրվարի 1993
4
Դեվիդ Պլատ Սան Մարինո Սան Մարինո Ուեմբլի (Լոնդոն) ՖԱԱ 1994(նախընտրական փուլ)
6:0
[16]
01993-11-17 17 նոյեմբերի 1993
4
Յան Ռայտ Սան Մարինո Սան Մարինո Ռենատո Դալ’Արա (Բոլոնիա) ՖԱԱ 1994 (նախընտրական փուլ)
7:1
[16]
01999-03-27 27 մարտի 1999
3
Պոլ Սկոուլզ Լեհաստան Լեհաստան Ուեմբլի (Լոնդոն) Եվրո 2000 (նախընտրական փուլ)
3:1
[16]
01999-09-04 4 սեպտեմբերի 1999
3
Ալան Շիրեր ԼյուքսեմբուրգԼյուքսեմբուրգ Ուեմբլի (Լոնդոն) Եվրո 2000 (նախընտրական փուլ)
6:0
[19]
02001-09-01 1 սեպտեմբերի 2001
3
Մայքլ Օուեն Գերմանիա Գերմանիա Օլիմպիական մարզադաշտ (Բեռլին) ՖԱԱ 2002 (նախընտրական փուլ)
5:1
[20]
02005-05-31 31 մայիսի 2005
3
Մայքլ Օուեն Կոլումբիա Կոլումբիա Ջայենտս Ստեդիում (Նյու Յորք) ԸԽ
3:2
[21]
02006-06-03 3 հունիսի 2006
3
Պիտեր Կրաուչ Ճամայկա Ճամայկա Օլդ Թրաֆորդ (Մանչեսթեր) ԸԽ
6:0
[22]
02008-09-10 10 սեպտեմբերի 2008
3
Թեո Ուոլկոտ Խորվաթիա Խորվաթիա Մակսիմիր (Զագրեբ) ՖԱԱ 2010 (նախընտրական փուլ)
4:1
[23]
02010-09-03 3 սեպտեմբերի 2010
3
Ջերմեյն Դեֆո Բուլղարիա Բուլղարիա Ուեմբլի (Լոնդոն) Եվրո 2012 (նախընտրական փուլ)
4:0
[24]

Հեթ-թրիկների ցանկը, որոնք խփվել են Անգլիայի դարպասին[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Զլատան Իբրահիմովիչը Անգլիայի դարպասին խփել է չորս գնդակ: Նա դրան հասել է Friends Arena մարզադաշտի բացման խաղի ժամանակ (Շվեդիա, 2012)

Անգլիայի հավաքականի դարպասը խփել են 11 հեթ-թրիկ, որոնցից առաջին հինգը խփել են Շոտլանդիայի ֆուտբոլիստները։

Տարեթիվ Գոլեր Խաղացողը Հակառակորդ Ստադիոն Մրցույթ Հաշիվ [a] Ծնթ.
01878-03-02 2 մարտի 1878
3
Ջոն Մակդուգալ ՇոտլանդիաՇոտլանդիա Հեմպդեն Պարկ (Գլազգո) ԸԽ
2:7
[1]
01880-03-13 13 մարտի 1880
3
Ջորջ Քեր ՇոտլանդիաՇոտլանդիա Հեմպդեն Պարկ (Գլազգո) ԸԽ
4:5
[1]
01881-03-12 12 մարտի 1881
3
Ջոն Սմիթ ՇոտլանդիաՇոտլանդիա Օվալ (Լոնդոն) ԸԽ
1:6
[1]
01900-04-07 7 ապրիլի 1900
3
Ռոբերտ Սմիթ Մաքոլ ՇոտլանդիաՇոտլանդիա Սելթիկ Պարկ (Գլազգո) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1899/1900
1:4
[2]
01928-03-31 31 մարտի 1928
3
Ալեքս Ջեկսոն ՇոտլանդիաՇոտլանդիա Ուեմբլի (Լոնդոն) Մեծ Բրիտանիայի տնային առաջնություն 1927/1928
1:5
[3]
01930-05-10 10 մայիսի 1930
3
Ռիխարդ Հոֆման ԳերմանիաԳերմանիա Դոյչես (Բեռլին) ԸԽ
3:3
[25]
01953-11-25 25 նոյեմբերի 1953
3
Նանդոր Խիդեգկուտի ՀունգարիաՀունգարիա Ուեմբլի (Լոնդոն) ԸԽ
3:6
[26][27]
01958-05-11 11 մայիսի 1958
3
Ալեքսանդր Պետակովիչ ՀարավսլավիաՀարավսլավիա Պարտիզան (Բելգրադ) ԸԽ
0:5
[6]
01959-05-17 17 մայիսի 1959
3
Խուան Սեմինարիո ՊերուՊերու Հանրապետական (Լիմա) ԸԽ
1:4
[6]
01988-06-15 15 հունիսի 1988
3
Մարկո Վան Բաստեն ՆիդերլանդներՆիդերլանդներ Ռեյնշտեյդոն (Դյուսելդորֆ) Եվրո 1988
1:3
[28]
02012-11-14 14 նոյեմբերի 2012
4
Զլատան Իբրահիմովիչ ՇվեդիաՇվեդիա Friends Arena (Սոլնա) ԸԽ
2:4
[29]

Տես նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 «England – International Results 1872–1899 – Details»։ Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation։ Վերցված է մարտի 21, 2011 
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 2,6 2,7 2,8 «England – International Results 1900–1919 – Details»։ Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation։ Վերցված է մարտի 21, 2011 
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 «England – International Results 1920–1929 – Details»։ Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation։ Վերցված է մարտի 21, 2011 
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 «England – International Results 1930–1939 – Details»։ Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation։ Վերցված է մարտի 21, 2011 
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 5,4 5,5 5,6 5,7 «England – International Results 1940–1949 – Details»։ Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation։ Վերցված է մարտի 21, 2011 
  6. 6,0 6,1 6,2 6,3 «England – International Results 1950–1959 – Details»։ Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation։ Վերցված է մարտի 21, 2011 
  7. Townsend Nick (10 марта 2002)։ «Pensioner who dines out on tales of old Chelsea... at the restaurant in his name»։ The Independent։ Արխիվացված է օրիգինալից N/A-ին։ Վերցված է նոյեմբերի 16, 2013 
  8. «England's Goalscorers - Hattricks and more»։ England Football Online։ Վերցված է նոյեմբերի 16, 2013 
  9. Ponting Ivan (13 мая 2004)։ «Dennis Wilshaw»։ The Independent։ Վերցված է նոյեմբերի 16, 2013 
  10. Ley John (14 июня 2002)։ «The history of England v Denmark»։ Daily Telegraph։ Վերցված է հունիսի 2, 2014 
  11. «Alan Kelly Snr.»։ Football Association of Ireland։ 5 июня 2009։ Վերցված է հունիսի 2, 2014 
  12. «Johnny Haynes 1934–2005»։ Fulham F.C։ Վերցված է հունիսի 2, 2014 
  13. 13,00 13,01 13,02 13,03 13,04 13,05 13,06 13,07 13,08 13,09 13,10 13,11 13,12 «England – International Results 1960–1969 – Details»։ Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation։ Վերցված է հունիսի 2, 2014 
  14. Armfield Jimmy (9 ноября 1999)։ «1961 England 9 Scotland 3»։ The Guardian։ Վերցված է նոյեմբերի 16, 2013 
  15. 15,0 15,1 «Hat-trick heroes»։ BBC Sport։ 1 сентября 2001։ Վերցված է հունիսի 2, 2014։ «Possibly the most famous hat-trick in footballing history.» 
  16. 16,0 16,1 16,2 16,3 Moore Glenn (29 марта 1999)։ «Football: England make use of United effect»։ The Independent։ Վերցված է հունիսի 2, 2014 
  17. Collomosse Andrew (17 августа 2006)։ «Watford adventure tugs at Blissett's heart»։ The Independent։ Վերցված է հունիսի 2, 2014 
  18. 18,0 18,1 18,2 18,3 18,4 Shaw Phil (22 сентября 1994)։ «Football: Lineker, the predator with mass appeal: By retiring now, the striker with the wholesome image has again shown perfect timing.»։ The Independent։ Վերցված է հունիսի 2, 2014 
  19. Townsend Nick (5 сентября 1999)։ «Football: Road to Euro 2000 – Shearer does the trick again»։ The Independent։ Վերցված է հունիսի 2, 2014 
  20. «Awesome England thrash Germany»։ BBC Sport։ 1 сентября 2001։ Վերցված է հունիսի 2, 2014 
  21. Baker Andrew (8 октября 2005)։ «Redknapp happy to talk a good game as his new career blossoms»։ Daily Telegraph։ Վերցված է հունիսի 2, 2014 
  22. «England 6–0 Jamaica»։ BBC Sport։ 3 июня 2006։ Վերցված է հունիսի 2, 2014 
  23. Stevenson Jonathan (10 сентября 2008)։ «Croatia 1–4 England»։ BBC Sport։ Վերցված է հունիսի 2, 2014 
  24. «Defoe hat-trick helps England defeat Bulgaria»։ UEFA։ 3 сентября 2010։ Վերցված է նոյեմբերի 16, 2013 
  25. «England v Germany»։ The Observer։ 11 мая 1930։ Վերցված է նոյեմբերի 16, 2013 
  26. Glanville Brian (17 мая 2009)։ «Seven deadly sins of football – England v Hungary 1953-4»։ The Guardian։ Վերցված է նոյեմբերի 16, 2013 
  27. Barber David (25 ноября 2003)։ «Match of the Century»։ The Football Association։ Վերցված է նոյեմբերի 16, 2013 
  28. «Five of the best»։ BBC Sport։ 11 августа 2001։ Վերցված է հունիսի 2, 2014 
  29. «Sweden 4–2 England»։ BBC Sport։ 14 ноября 2012։ Վերցված է նոյեմբերի 14, 2012 

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անգլիայի հավաքականի բոլոր հեթ-թրիկների ցանկը