Ամենաշահութաբեր ֆիլմերի ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ցանկը կազմվել է Box Office Mojo կայքի տվյալների հիման վրա, որոնք վաստակել են ֆիլմերը կինոթատրոններում տոմսերի վաճառքից։ Վիդեովարձույթից, հեռուստատեսությամբ ցուցադրությունից շահույթը ներառված չէ։ Գումարները նշված են ԱՄՆ դոլարով և հաշվի չեն առնում գնաճը: Գնաճի պատճառով ժամանակի ընթացքում տոմսերի գները կինոթատրոններում պարբերաբար ավելանում է, ինչը թույլ է տալիս նոր ֆիլմերին գրավել բարձր դիրքեր։ Ուստի ցանկը, որը հաշվի չի առնի գնաճը, չի կարող լինել օբյեկտիվ միջոց տարբեր տարիներին նկարահանված ֆիլմերի շահույթները համեմատելու համար։ Ստուդիաները նախընտրում են հաշվի չառնել գնաճը, որպեսզի չնվազեցնեն ժամանակակից դրամահավաքների։

«Խաղալիքների պատմությունը: Մեծ փախուստ» (2010), «Սառը սիրտը» (2013) և «Մինիոններ» (2015) մուլտֆիլմերը միակն են, որոնք հաղթահարել են 1 միլիարդ դոլարի շեմը։ «Վրիժառուները» (2012), «Ֆորսաժ-7» (2015), «Աշխարհը յուրայի դարաշրջանում» (2015) ֆիլմերը հաղթահարել են մեկուկես միլիարդ դոլարի շեմը։ 2 միլիարդ դոլարի շեմը հաղթահարել են երեք ֆիլմ՝ «Ավատար» (2009), «Տիտանիկ» (1997) և «Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ VII։ Ուժի արթնացում» (2015)։ Քրիստոֆեր Նոլանը, Փիթեր Ջեքսոնը, Մայքլ Բեյը և Ջոս Ուիդոնը այն ռեժիսորներն են, որոնց երկու ֆիլմերը հաղթահարել 1 միլիարդ դոլարի շեմը։ Ջեյմս Քեմերոնը («Ավատար» և «Տիտանիկ») և Ջեֆրի Ջեյկոբ Աբրամս («Աստղային պատերազմներ: Ուժի արթնացում») միակ ռեժիսորներն են, որոնց ֆիլմերը հաղթահարել 2 միլիարդ դոլարի շեմը։

Կինեմատոգրաֆի համաշխարհային ողջ պատմության ընթացքում ամենաեկամտաբեր ֆիլմերի ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ֆոնի գույնը       նշանակում է, որ ֆիլմերը գտնվում են վարձույթում
Ամենաշահութաբեր ֆիլմերը[1]
Առ. Ֆիլմի անվանոմը Համ. շահույթ, $ Թվական Օրին.
1 1 Վրիժառուները. Վերջնախաղ 2 796 274 401 2019 [# 1][# 2]
2 1 Ավատար 2 789 679 794 2009 [# 3][# 4]
3 1 Տիտանիկ 2 187 463 944 1997 [# 5][# 6]
4 3 Աստղային պատերազմներ։ Ուժի զարթոնքը 2 068 223 624 2015 [# 7][# 8]
5 4 Վրիժառուները: Անվերջության պատերազմ 2 048 359 754 2018 [# 9][# 10]
6 3 Յուրայի դարաշրջանի աշխարհը 1 671 713 208 2015 [# 11][# 12]
7 3 Վրիժառուները 1 518 812 988 2012 [# 13][# 14]
8 4 Ֆորսաժ 7 1 516 045 911 2015 [# 15][# 16]
9 5 Վրիժառուները։ Ալտրոնի դարաշրջանը 1 405 403 694 2015 [# 17][# 16]
10 10 Առյուծ արքան 1 348 047 241 2019 [# 18]
11 9 Սև Հովազ 1 346 913 161 2018 [# 19][# 20]
12 3 Հարի Փոթերը և Մահվան պարգևները. մաս 2 1 341 693 157 2011 [# 21][# 22]
13 9 Աստղային պատերազմներ. Վերջին ջեդայը 1 332 539 889 2017 [# 23][# 24]
14 12 Յուրայի դարաշրջանի աշխարհը 2 1 309 484 461 2018 [# 25][# 10]
15ՍՍ 5 Սառցե սիրտը 1 290 000 000 2013 [# 26][# 27]
16 10 Գեղեցկուհին և Հրեշը 1 263 521 126 2017 [# 28][# 29]
17 15 Անհավատալիները 2 1 242 805 359 2018 [# 30][# 10]
18 11 Ֆորսաժ 8 Ֆ81 238 764 765 2017 [# 31][# 29]
19 5 Երկաթե մարդը 3 1 214 811 252 2013 [# 32][# 33]
20 10 Մինիոններ 1 159 398 397 2015 [# 34][# 12]
21 12 Կապիտան Ամերիկա։ Քաղաքացիական պատերազմ 1 153 304 495 2016 [# 35][# 36]
22 20 Ակվամեն 1 148 061 807 2018 [# 37][# 38]
23 22 Կապիտան Մարվել 1 128 274 794 2019 [# 39][# 2]
24 4 Տրանսֆորմերներ․ Լուսնի մութ կողմը 1 123 794 079 2011 [# 40][# 22]
25 2 Մատանիների տիրակալը։ Թագավորի վերադարձը 1 120 237 002 2003 [# 41][# 42]
26 7 007: Կոորդինատները «Սքայֆոլ» 1 108 561 013 2012 [# 43][# 44]
27 10 Տրանսֆորմերներ։ Բնաջնջման դարաշրջանը 1 104 054 072 2014 [# 45][# 46]
28 28 Սարդ-մարդը. Տնից հեռու 1 098 920 975 2019 [# 47]
29 7 Սև ասպետը վերադառնում է 1 084 939 099 2012 [# 48][# 49]
30 4ԽՊ3 Խաղալիքների պատմություն: Մեծ փախուստ 1 066 969 703 2010 [# 50][# 51]
31 3 Կարիբյանի ծովահենները. Մեռելի սնդուկը 1 066 179 725 2006 [# 52][# 53]
32 20 Ռոգ մեկ։ Աստղային պատերազմներ. Պատմություններ 1 056 057 273 2016 [# 54][# 55]
33 6 Կարիբյանի ծովահենները. Օտար ափերին 1 045 713 802 2011 [# 56][# 57]
34 34 Ալադին 1 035 246 824 2019 [# 58]
35 24 Գարշելի Ես 3 1 034 799 409 2017 [# 59][# 29]
36 1 Յուրայի դարաշրջանի այգին 1 029 528 120 1993 [# 60][# 61]
37 22 Փնտրելով Դորիին 1 028 570 889 2016 [# 62][# 36]
38 2 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ I։ Թաքնված սպառնալիք 1 027 044 677 1999 [# 63][# 6]
39 5 Ալիսան հրաշքների աշխարհում 1 025 467 110 2010 [# 64][# 65]
40 24 Կենդանապոլիս 1 023 784 195 2016 [# 66][# 67]
41 14 Հոբիթ։ Անսպասելի ճանապարհորդություն 1 021 103 568 2012 [# 68][# 69]
42 4 Խավարի ասպետը 1 004 934 033 2008 [# 70][# 71]
43 43 Խաղալիքների պատմություն 4 991 782 247 2019 [# 72]
44 2 Հարի Փոթերը և Փիլիսոփայական քարը 975 051 288 2001 [# 73][# 74]
45 19ԳԵ2 Գարշելի Ես 2 970 761 885 2013 [# 75][# 76]
46 2 Առյուծ արքան 968 483 777 1994 [# 77][# 61]
47 30 Ջունգլիների գիրքը 966 550 600 2016 [# 78][# 67]
48 5 Կարիբյանի ծովահենները. Աշխարհի եզրին 963 420 425 2007 [# 79][# 80]
49 40 Ջումանջի։ Ջունգլիների կանչը 962 126 927 2017 [# 81][# 20]
50 10 Հարի Փոթերը և Մահվան պարգևները. մաս 1 960 431 568 2010 [# 82][# 83]
51 24 Հոբիթ։ Սմոգի պարապուտը 958 366 855 2013 [# 84][# 27]
52 26 Հոբիթ։ Հինգ զորքերի ճակատամարտը 956 019 788 2014 [# 85][# 86]
53 8ՓՆ Փնտրելով Նեմոյին 940 335 536 2003 [# 87][# 42]
54 6 Հարի Փոթերը և Փյունիկի միաբանությունը 940 018 451 2007 [# 88][# 80]
55 8 Հարի Փոթերը և կիսարյուն արքայազնը 934 546 568 2009 [# 89][# 90]
56 4 Մատանիների տիրակալը։ Երկու ամրոց 926 047 111 2002 [# 91][# 92]
57 6 Շրեք 2 919 838 758 2004 [# 93][# 94]
58 53 Բոհեմական ռապսոդիա 903 655 259 2018 [# 95][# 38]
59 8 Հարի Փոթերը և հրե գավաթը 897 099 794 2005 [# 96][# 97]
60 10 Սարդ-մարդը 3 890 871 626 2007 [# 98][# 99]
61 15 Սառցե դարաշրջան 3։ Դինոզավրերի դարաշրջան 888 805 671 2009 [# 100][# 90]
62 40 007: Սպեկտր 880 674 609 2015 [# 101][# 8]
63 49 Սարդ-մարդը. Տունդարձ 880 166 924 2017 [# 102][# 29]
64 6 Հարի Փոթերը և գաղտնի սենյակը 879 225 135 2002 [# 103][# 104]
65 29 Սառցե դարաշրջան 4։ Մայրցամաքային տեղաշարժ 877 244 782 2012 [# 105][# 49]
66 47 Ընտանի կենդանիների գաղտնի կյանքը 875 457 937 2016 [# 106][# 36]
67 45 Բեթմենն ընդդեմ Սուպերմենի: Արդարության վերելքը 873 634 919 2016 [# 107][# 108]
68 5 Մատանիների տիրակալը։ Մատանու եղբայրություն 871 530 324 2001 [# 109][# 110]
69 55 Գայլերի պատերազմը 2[en] 870 325 439 2017 [# 111][# 29]
70 34 Քաղցած խաղեր։ Եվ բռնկվում է կրակը 865 011 746 2013 [# 112][# 113]
71 54 Գալակտիկայի պահապանները. մաս 2 863 756 051 2017 [# 114][# 115]
72 43 Գլուխկոտրուկ 857 611 174 2015 [# 116][# 12]
73 65 Վենոմ 856 085 151 2018 [# 117][# 10]
74 60 Տոր: Ռագնարյոկ 853 977 126 2017 [# 118][# 29]
75 11 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ III։ Սիթհերի վրեժը 848 754 768 2005 [# 119][# 120]
76 19 Տրանսֆորմերներ. Ընկածների վրեժը 836 303 693 2009 [# 121][# 122]
77 33 Մթնշաղ. Սագա. Լուսաբաց - Մաս 2 829 746 820 2012 [# 123][# 124]
78 24 Սկիզբ 828 322 032 2010 [# 125][# 51]
79 63 Հրաշք կինը 821 847 012 2017 [# 126][# 127]
80 7 Սարդ-մարդը 821 708 551 2002 [# 128][# 110]
81 2 Անկախության օրը 817 400 891 1996 [# 129][# 130]
82 59 Գերբնական գազանները և որտեղ են բնակվում նրանք 814 037 575 2016 [# 131][# 132]
83 71 Կոկո 807 082 196 2017 [# 133][# 134]
84 19 Շրեք երրորդը 798 958 162 2007 [# 135][# 136]
85 14 Հարի Փոթերը և Ազկաբանի բանտարկյալը 796 907 323 2004 [# 137][# 94]
86 68 Կարիբյան ծովի ծովահենները։ Մեռյալները հեքիաթներ չեն պատմում 794 861 794 2017 [# 138][# 139]
87 1 Այլմոլորակայինը 792 910 554 1982 [# 140][# 141]
88 79 Առաքելությունն. Անիրագործելի: Հետևանքներ 791 115 104 2018 [# 142][# 143]
89 43 Ֆորսաժ 6 788 679 850 2013 [# 144][# 33]
90 23 Ինդիանա Ջոնսը և բյուրեղապակյա գանգերի թագավորությունը 786 636 033 2008 [# 145][# 71]
91 85 Դեդփուլ 2 785 046 920 2018 [# 146][# 147]
92 15 Սարդ-մարդը 2 783 766 341 2004 [# 148][# 94]
93 62 Դեդփուլ 783 112 979 2016 [# 149][# 150]
94 1 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ IV։ Նոր հույս 775 398 007 1977 [# 151][# 141]
95 51 Գալակտիկայի պահապանները 773 328 629 2014 [# 152][# 46]
96 31 2012 769 679 473 2009 [# 153][# 4]
97 54 Մալեֆիսենթ 758 539 785 2014 [# 154][# 155]
98 20ԴՎԾ Դա Վինչիի ծածկագիրը 758 239 851 2006 [# 156][# 157]
99 43ՍՄ Զարմանալի Սարդ-մարդը 757 930 663 2012 [# 158][# 14]
100 57 Քաղցած խաղեր։ Ճայ-Ծաղրասարյակ - Մաս 1 755 356 711 2014 [# 159]

Ամենաեկամտաբեր ֆիլմերի ցանկը գնաճի հաշվարկով[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ֆոնի գույնը       նշանակում է, որ ֆիլմերը գտնվում են վարձույթում
Ամենաշահութաբեր ֆիլմերի ցանկը գնաճի հաշվարկով[2]Ինֆ
Անվանումը Դրամարկղային հավաք Տարի
1 Քամուց քշվածները $3 728 000 000 1939
2 Ավատար $3 273 000 000 2009
3 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ IV։ Նոր հույս $3 061 000 000 1977
4 Վրիժառուները. Վերջնախաղ $2 796 000 000 2019
5 Տիտանիկ $2 727 000 000 1997
6 Հնչում է երաժշտություն $2 564 000 000 1965
7 Այլմոլորակայինը $2 503 000 000 1982
8 Տասը պատվիրանները $2 370 000 000 1956
9 Դոկտոր Ժիվագո $2 246 000 000 1965
10 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ VII։ Ուժի արթնացում $2 215 000 000 2015
  • Դրամարկղային հավաքների գումարը ներկայացված է 2016 թվականին դոլարի փոխարժեքի հաշվարկով:

Վարձույթում ամենաարագը 1 միլիարդ դոլար հավաքած 10 ֆիլմ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անվանում Մինչ միլիարդ օրերը Տարի
1 Վրիժառուները. Վերջնախաղ 4 2019
2 Վրիժառուները: Անվերջության պատերազմ 11 2018
3 Աստղային պատերազմներ: Ուժի արթնացում 12 2015
4 Յուրայի ժամանակաշրջանի աշխարհը 13 2015
5 Ավատար 19 2009
6 Հարի Փոթերը և Մահվան պարգևները: Մաս 2 19 2011
7 Վրիժառուները 19 2012
8 Ֆորսաժ 7 19 2015
9 Ֆորսաժ 8 19 2017
10 Աստղային պատերազմներ: Վերջին ջեդայը: 19 2017

Վարձույթում ավելի քան 2 միլիարդ դոլար հավաքած ֆիլմեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անվանում Մինչ 2 միլիարդ օրերը Տարի
1 Վրիժառուները. Վերջնախաղ 12 2019
2 Ավատար 47 2009
3 Վրիժառուներ: Անվերջության պատերազմ 48 2018
4 Աստղային պատերազմներ: Ուժի արթնացում 54 2015
5 Տիտանիկ 5233 1997

Ամենաեկամտաբեր ֆիլմաշարեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ցանկը կազմված է կինոմատոգրաֆիայի պատմության ամենաեկամտաբեր 25 ֆիլմերից։

Ֆոնի գույնը       նշանակում է, որ ֆիլմերը գտնվում են վարձույթում
Ամենաշահութաբեր ֆիլմաշարեր և մասանոց ֆիլմեր[§]
Ֆիլմաշար Համ. շահույթ Ֆիլմերի քանակ 1 ֆիլմին միջինը Ֆիլմաշարի ամենաշահութաբեր ֆիլմը
1 Marvel-ի կինեմատոգրաֆիական տիեզերք 22 553 756 638 23 980 598 115 Վրիժառուները. Վերջնախաղ 2 796 274 401
2 Աստղային պատերազմներ 9 241 699 398 11 840 154 491 Աստղային պատերազմներ. Ուժերի զարթոնքը 2 068 223 624
3 Ջ. Ք. Ռոուլինգի կախարդական աշխարհ 9 194 551 317 10 919 455 132 Гарри Поттер и Дары Смерти. Часть 2 1 341 693 157
4 Վրիժառուները 7 768 174 375 4 1 942 043 594 Վրիժառուները. Վերջնախաղ 2 795 597 939
5 Սարդ-մարդը 7 181 692 619 9 797 965 847 Սարդ-մարդը. Տնից հեռու 1 100 078 167
6 Ջեյմս Բոնդ 7 040 275 645 26 270 779 833 Սքայֆոլ 1 108 561 013
7 Իքս մարդիկ 6 036 347 736 12 503 028 978 Դեդփուլ 2 785 046 920
8 Մատանիների տիրակալը 5 884 488 087 7 840 641 155 Մատանիների տիրակալը։ Թագավորի վերադարձը 1 120 237 002
9 Ֆորսաժ 5 477 896 944 9 608 655 216 Ֆորսաժ 7 1 516 045 911
10 DC-ի ընդարձակ տիեզերք 5 280 832 101 7 754 404 586 Ակվամեն 1 148 061 807
11 Յուրայի դարաշրջանի այգին 4 998 557 380 5 999 711 476 Յուրայի դարաշրջանի աշխարհը 1 671 713 208
12 Բեթմեն 4 996 662 430 15 333 094 548 Սև ասպետը վերադառնում է 1 084 939 099
13 Տրանսֆորմերներ 4 853 126 073 7 693 263 650 Տրանսֆորմերներ։ Լուսնի մութ կողմը 1 123 794 079
14 Կարիբյանի ծովահենները 4 524 439 761 5 904 887 952 Կարիբյանի ծովահենները. Մեռելի սնդուկը 1 066 179 725
15 Գարշելի Ես 3 708 073 676 4 927 018 419 Մինիոններ 1 159 398 397
16 Առաքելությունն անիրագործելի է 3 570 477 227 6 595 079 538 Առաքելությունն անիրագործելի է. Հետևանքներ 791 115 104
17 Շրեք 3 510 794 482 5 702 158 896 Շրեք 2 919 838 758
18 Մթնշաղ[en] 3 346 157 056 5 669 231 411 Մթնշաղ. Սագա: Լուսաբաց — Մաս 2 829 746 820
19 Սառցե դարաշրջան 3 219 370 535 5 643 874 107 Սառցե դարաշրջան 3։ Դինոզավրերի դարաշրջան 888 805 671
20 Խաղալիքների պատմություն 2 972 337 512 4 743 084 378 Խաղալիքների պատմություն: Մեծ փախուստ 1 066 969 703
21 Քաղցած խաղեր[en] 2 968 191 442 4 742 047 861 Քաղցած խաղեր։ Եվ բռնկվում է կրակը 865 011 746
22 Սուպերմեն[en] 2 554 837 548 9 283 870 839 Բեթմենն ընդդեմ Սուպերմենի. Արդարության վերելքը 873 634 919
23 Երկաթե մարդը 2 423 918 805 3 807 972 935 Երկաթե մարդը 3 1 214 811 252
24 Առյուծ Արքան[en] 2 316 531 018 2 1 158 265 509 Առյուծ արքան 1 348 047 241
25 Աստղային ուղի 2 273 546 557 13 174 888 197 Աստղային ուղի. Ճանապարհ դեպի խավար 467 381 469

Ամենաշահութաբեր ֆիլմերը ըստ տարիների[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ամեն տարվա ամենաշահութաբեր ֆիլմը[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Կաղապար:Нет источников в разделе

Տարի Ֆիլմի անվանումը Համաշխարհային շահույթ, $
1960 Սպարտակ 60 000 000
1961 101 դալմաթացիներ 215 880 014[3]
1962 Լոուրենս Արաբացի 75 500 852
1963 Ռուսաստանից սիրով 78 900 000
1964 Գոլդֆինգեր 125 000 000
1965 Երաժշտության ձայները 286 214 076[4]
1966 Հավայան[Hawaii (1966 film)] 34 562 222[5]
1967 Ջունգլիների գիրքը 205 843 612[6]
1968 2001։ Տիեզերական Ոդիզևս 190 000 000
1969 Բուչ Քեսիդի և Սանդենս Քիդ 96 000 000
1970 Սիրո պատմություն 80 000 000
1971 Ադամանդները հավերժ են 116 000 000
1972 Կնքահայրը 245 066 411[7]
1973 Սատանա քշողը 441 306 145[8]
1974 Դժոխքը դրախտի հարևանությամբ 139 700 000[9] / 88 650 000[10]
1975 Ծնոտներ 470 653 000[11]
1976 Ռոկկի 225 000 000[12]
1977 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ IV։ Նոր հույս 775 398 007[13]
1978 Բրիոլին 394 955 690[14]
1979 Լուսնային մրցարշավորդը 210 308 099[15]
1980 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ V։ Կայսրությունը հասցնում է պատասխան հարված 538 375 067[16]
1981 Ինդիանա Ջոնս։ Կորուսյալ տապանը որոնելիս 389 925 971[17]
1982 Այլմոլորակայինը 792 910 554[18]
1983 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ VI։ Ջեդայի վերադարձը 475 106 177[19]
1984 Ինդիանա Ջոնսը և ճակատագրի տաճարը 333 107 271[20]
1985 Հետ դեպի ապագա 381 109 762[21]
1986 Թոփ Գան 356 830 601[22]
1987 Ճակատագրական ներգրավում 320 145 693[23]
1988 Անձրևի մարդը 354 825 435[24]
1989 Ինդիանա Ջոնսը և խաչակրաց վերջին արշավանքը 474 171 806[25]
1990 Ուրվական 505 702 588[26]
1991 Տերմինատոր 2. Դատաստանի օր 519 843 345[27]
1992 Ալադին 504 050 219[28]
1993 Յուրայի դարաշրջանի այգին 1 029 153 882[29]
1994 Առյուծ արքան 968 483 777[30]
1995 Խաղալիքների պատմություն 373 554 033[31]
1996 Անկախության օրը 817 400 891[32]
1997 Տիտանիկ 2 187 463 944[33]
1998 Արմագեդոն 553 709 788[34]
1999 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ I։ Թաքնված սպառնալիք 1 027 044 677[35]
2000 Առաքելությունն անիրագործելի է 2 546 388 105[36]
2001 Հարի Փոթերը և փիլիսոփայական քարը 974 755 371[37]
2002 Մատանիների տիրակալը։ Երկու ամրոց 926 047 111[38]
2003 Մատանիների տիրակալը։ Թագավորի վերադարձը 1 119 929 521[39]
2004 Շրեկ 2 919 838 758[40]
2005 Հարի Փոթերը և հրե գավաթը 896 911 078[41]
2006 Կարիբյանի ծովահենները. Մեռելի սնդուկը 1 066 179 725[42]
2007 Կարիբյանի ծովահենները. Աշխարհի եզրին 963 420 425[43]
2008 Խավարի ասպետը 1 004 558 444[44]
2009 Ավատար 2 789 679 794[45]
2010 Խաղալիքների պատմություն: Մեծ փախուստ 1 066 969 703[46]
2011 Հարի Փոթերը և մահվան պարգևները. մաս 2 1 341 511 219[47]
2012 Վրիժառուները 1 518 812 988[48]
2013 Սառցե սիրտը 1 276 480 335[49]
2014 Տրանսֆորմերներ։ Բնաջնջման դարաշրջանը 1 104 054 072[50]
2015 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ VII։ Ուժի արթնացում 2 068 223 624[51]
2016 Կապիտան Ամերիկա։ Քաղաքացիական պատերազմ 1 153 304 495[52]
2017 Աստղային պատերազմներ: Վերջին ջեդայները 1 332 539 889[53]
2018 Վրիժառուները: Անվերջության պատերազմ 2 043 702 469[54]
2019 Վրիժառուները. Վերջնախաղ 2 796 274 401[54]

Ամենաշահութաբեր ֆիլմերը տարբեր ժամանակներում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Տարիներ Անվանում Շահույթ, $
1939—1975 Քամուց քշվածները 400 176 459
1975—1977 Ծնոտներ 470 653 000
1977—1982 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ IV։ Նոր հույս 775 398 007
1982—1993 Այլմոլորակայինը 792 910 554
1993—1997 Յուրայի դարաշրջանի պարկը 1 029 153 882
1997—2009 Տիտանիկ 2 187 463 944
2009—2019 Ավատար 2 787 965 087
2019—մ. օ. Վրիժառուները. Վերջնախաղ 2 795 551 402

Տե՛ս նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. «Самые кассовые фильмы» (անգլերեն)։ www.boxofficemojo.com։ Վերցված է 2018-12-10 
  2. Գինեսսի համաշխարհային ռեկորդներ 60 (2015 ed.)։ 2014։ էջեր 160–161։ ISBN 9781908843708 
  3. «101 Dalmatians»։ Վերցված է 2014-07-20 
  4. «BoxOffice Pro |» (en-US)։ pro.boxoffice.com։ Վերցված է 2017-10-02 
  5. «Hawaii (1966) - Financial Information»։ The Numbers։ Վերցված է 2017-10-02 
  6. «The Jungle Book»։ Վերցված է 2014-07-20 
  7. «The Godfather»։ Վերցված է 2014-07-20 
  8. «The Exorcist»։ Վերցված է 2014-07-20 
  9. «Towering Inferno (1974) - Financial Information»։ The Numbers։ Վերցված է 2017-10-02 
  10. Sheldon Hall Epics, Spectacles, and Blockbusters: A Hollywood History. — Wayne State University Press, 2010-04-15. — 376 с. — ISBN 0814336973
  11. «Jaws»։ Վերցված է 2014-07-20 
  12. Sheldon Hall, Stephen Neale Epics, Spectacles, and Blockbusters: A Hollywood History. — Wayne State University Press, 2010. — 376 с. — ISBN 0814330088
  13. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ SW4 անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  14. «Grease»։ Վերցված է 2014-07-20 
  15. «Moonraker»։ Վերցված է 2014-07-20 
  16. «The Empire Strikes Back»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2013-06-04-ին։ Վերցված է 2014-07-20 
  17. «Raiders of the Lost Ark»։ Վերցված է 2014-07-20 
  18. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ et անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  19. «Return of the Jedi»։ Վերցված է 2014-07-20 
  20. «Indiana Jones and the Temple of Doom»։ Վերցված է 2014-07-20 
  21. «Back to the Future»։ Վերցված է 2014-07-20 
  22. «Top Gun»։ Վերցված է 2014-07-20 
  23. «Fatal Attraction»։ Վերցված է 2014-07-20 
  24. «Rain Man»։ Վերցված է 2014-07-20 
  25. «Indiana Jones and the Last Crusade»։ Վերցված է 2014-07-20 
  26. «Ghost»։ Վերցված է 2014-07-20 
  27. «Terminator 2: Judgment Day»։ Վերցված է 2014-07-20 
  28. «Aladdin»։ Վերցված է 2014-07-20 
  29. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ jurassicpark անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  30. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ lionking անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  31. «Toy Story»։ Վերցված է 2016-11-05 
  32. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ indepday անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  33. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ titanik անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  34. «Armageddon»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2013-06-04-ին։ Վերցված է 2014-07-20 
  35. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ SW1 անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  36. «Mission: Impossible II»։ Արխիվացված է օրիգինալից 2013-06-04-ին։ Վերցված է 2014-07-20 
  37. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ hp1 անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  38. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ LOTR2 անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  39. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ LOTR3 անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  40. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ shrek2 անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  41. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ hp4 անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  42. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ piratesdmc անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  43. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ pirates3 անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  44. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ darkknight անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  45. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ avatar անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  46. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ toystory3 անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  47. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ hpdh2 անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  48. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ avengers անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  49. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ frozen անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  50. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ transformers2014 անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  51. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ sw7 անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  52. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ civilwar անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  53. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ sw8 անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  54. 54,0 54,1 Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ avengers3 անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:


Քաղվածելու սխալ՝ <ref> tags exist for a group named "#", but no corresponding <references group="#"/> tag was found, or a closing </ref> is missing