Ամենաշահութաբեր ֆիլմերի ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ցանկը կազմվել է Box Office Mojo կայքի տվյալների հիման վրա, որոնք վաստակել են ֆիլմերը կինոթատրոններում տոմսերի վաճառքից։ Վիդեովարձույթից, հեռուստատեսությամբ ցուցադրությունից շահույթը ներառված չէ։ Գումարները նշված են ԱՄՆ դոլարով և հաշվի չեն առնում գնաճը: Գնաճի պատճառով ժամանակի ընթացքում տոմսերի գները կինոթատրոններում պարբերաբար ավելանում է, ինչը թույլ է տալիս նոր ֆիլմերին գրավել բարձր դիրքեր։ Ուստի ցանկը, որը հաշվի չի առնի գնաճը, չի կարող լինել օբյեկտիվ միջոց տարբեր տարիներին նկարահանված ֆիլմերի շահույթները համեմատելու համար։ Ստուդիաները նախընտրում են հաշվի չառնել գնաճը, որպեսզի չնվազեցնեն ժամանակակից դրամահավաքների։

«Խաղալիքների պատմությունը: Մեծ փախուստ» (2010), «Սառը սիրտը» (2013) և «Մինիոններ» (2015) մուլտֆիլմերը միակն են, որոնք հաղթահարել են 1 միլիարդ դոլարի շեմը։ «Վրիժառուները» (2012), «Ֆորսաժ-7» (2015), «Աշխարհը յուրայի դարաշրջանում» (2015) ֆիլմերը հաղթահարել են մեկուկես միլիարդ դոլարի շեմը։ 2 միլիարդ դոլարի շեմը հաղթահարել են երեք ֆիլմ՝ «Ավատար» (2009), «Տիտանիկ» (1997) և «Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ VII։ Ուժի արթնացում» (2015)։ Քրիստոֆեր Նոլանը, Փիթեր Ջեքսոնը, Մայքլ Բեյը և Ջոս Ուիդոնը այն ռեժիսորներն են, որոնց երկու ֆիլմերը հաղթահարել 1 միլիարդ դոլարի շեմը։ Ջեյմս Քեմերոնը («Ավատար» և «Տիտանիկ») և Ջեֆրի Ջեյկոբ Աբրամս («Աստղային պատերազմներ: Ուժի արթնացում») միակ ռեժիսորներն են, որոնց ֆիլմերը հաղթահարել 2 միլիարդ դոլարի շեմը։

Կինեմատոգրաֆի համաշխարհային ողջ պատմության ընթացքում ամենաեկամտաբեր ֆիլմերի ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ֆոնի գույնը       նշանակում է, որ ֆիլմերը գտնվում են վարձույթում
Ֆիլմի անվանում Ստուդիա Համաշխարհային շահույթ, $ Թվական
1 Ավատար 20th Century Fox/Lightstorm Entertainment/Dune Entertainment 2 787 965 087[1] 2009
2 Տիտանիկ 20th Century Fox/Paramount Pictures/Lightstorm Entertainment 2 187 463 944[2] 1997
3 Աստղային պատերազմներ։ Ուժի արթնացում Walt Disney Studios Motion Pictures/Lucasfilm/Bad Robot Productions 2 068 223 624[3] 2015
4 Վրիժառուները: Անվերջության պատերազմ Walt Disney Studios Motion Pictures/Marvel Studios 2 045 896 189[4] 2018
5 Յուրայի դարաշրջանի աշխարհը Universal Studios/Amblin Entertainment/Legendary Pictures 1 671 713 208[5] 2015
6 Վրիժառուները Paramount Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Marvel Studios 1 518 812 988[6] 2012
7 Ֆորսաժ 7 Universal Studios/Original Film/One Race Films/China Film 1 516 045 911[7] 2015
8 Վրիժառուները։ Ալտրոնի դարաշրջանը Walt Disney Studios Motion Pictures/Marvel Studios 1 405 403 694[8] 2015
9 Սև Հովազ Walt Disney Studios Motion Pictures/Marvel Studios 1 346 834 960[9] 2018
10 Հարի Փոթերը և Մահվան պարգևները. մաս 2 Warner Bros./Heyday Films 1 341 511 219[10] 2011
11 Աստղային պատերազմներ. Վերջին ջեդայները Walt Disney Studios Motion Pictures/Lucasfilm 1 332 539 889[11] 2017
12 Յուրայի ժամանակաշրջանի աշխարհը 2 Universal Pictures/Amblin Entertainment 1 290 354 745[12] 2018
13 Սառցե սիրտը Walt Disney Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures 1 276 480 335[13] 2013
14 Գեղեցկուհին և Հրեշը Walt Disney Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Mandeville Films 1 263 521 126[14] 2017
15 Ֆորսաժ 8 Universal Studios/Original Film/One Race Films/China Film 1 236 005 118[15] 2017
16 Երկաթե մարդը 3 Paramount Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Marvel Studios 1 214 811 252[16] 2013
17 Մինիոններ Universal Studios/Illumination Entertainment 1 159 398 397[17] 2015
18 Կապիտան Ամերիկա։ Քաղաքացիական պատերազմ Walt Disney Studios Motion Pictures/Marvel Studios 1 153 304 495[18] 2016
19 Տրանսֆորմերներ․ Լուսնի մութ կողմը Paramount Pictures/Hasbro/Di Bonaventura Pictures 1 123 794 079[19] 2011
20 Սուպեր ընտանիքը 2 Walt Disney Pictures/Pixar 1 121 290 260[20] 2018
21 Մատանիների տիրակալը։ Թագավորի վերադարձը New Line Cinema/WingNut Films 1 119 929 521[21] 2003
22 007: Կոորդինատները «Սքայֆոլ» Columbia Pictures/Metro-Goldwyn-Mayer/EON Productions 1 108 561 013[22] 2012
23 Տրանսֆորմերներ։ Բնաջնջման դարաշրջանը Paramount Pictures/Hasbro/Di Bonaventura Pictures 1 104 054 072[23] 2014
24 Սև ասպետը վերադառնում է Warner Bros./DC Comics/Legendary Pictures/Syncopy Films 1 084 939 099[24] 2012
25 Խաղալիքների պատմություն: Մեծ փախուստ Walt Disney Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Pixar 1 066 969 703[25] 2010
26 Կարիբյանի ծովահենները. Մեռելի սնդուկը Walt Disney Pictures/Buena Vista/Jerry Bruckheimer Films 1 066 179 725[26] 2006
27 Ռոգ մեկ։ Աստղային պատերազմներ. Պատմություններ Walt Disney Studios Motion Pictures/Lucasfilm 1 056 057 273[27] 2016
28 Կարիբյանի ծովահենները. Օտար ափերին Walt Disney Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Jerry Bruckheimer Films 1 045 713 802[28] 2011
29 Գարշելի Ես 3 Universal Studios/Illumination Entertainment 1 034 799 409[29] 2017
30 Յուրայի դարաշրջանի այգին Universal Studios/Amblin Entertainment 1 029 153 882[30] 1993
31 Փնտրելով Դորիին Walt Disney Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Pixar 1 028 570 889[31] 2016
32 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ I։ Թաքնված սպառնալիք 20th Century Fox/Lucasfilm 1 027 044 677[32] 1999
33 Ալիսան հրաշքների աշխարհում Walt Disney Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures 1 025 467 110[33] 2010
34 Կենդանապոլիս Walt Disney Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures 1 023 784 195[34] 2016
35 Հոբիթ։ Անսպասելի ճանապարհորդություն Warner Bros./New Line Cinema/Metro-Goldwyn-Mayer/WingNut Films 1 021 103 568[35] 2012
36 Խավարի ասպետը Warner Bros./DC Comics/Legendary Pictures/Syncopy Films 1 004 558 444[36] 2008
37 Հարի Փոթերը և Փիլիսոփայական քարը Warner Bros./Heyday Films/1492 Pictures 974 755 371[37] 2001
38 Գարշելի Ես 2 Universal Studios/Illumination Entertainment 970 761 885[38] 2013
39 Առյուծ արքան Walt Disney Pictures/Buena Vista 968 483 777[39] 1994
40 Ջունգլիների գիրքը Walt Disney Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Fairview Entertainment 966 550 600[40] 2016
41 Կարիբյանի ծովահենները. Աշխարհի եզրին Walt Disney Pictures/Buena Vista/Jerry Bruckheimer Films 963 420 425[41] 2007
42 Ջումանջի։ Ջունգլիների կանչը Columbia Pictures/Matt Tolmach Productions/Radar Pictures/7 Bucks Productions 961 869 583[42] 2017
43 Հարի Փոթերը և Մահվան պարգևները. մաս 1 Warner Bros./Heyday Films 960 283 305[43] 2010
44 Հոբիթ։ Սմոգի պարապուտը Warner Bros./New Line Cinema/Metro-Goldwyn-Mayer/WingNut Films 958 366 855[44] 2013
45 Հոբիթ։ Հինգ զորքերի ճակատամարտը Warner Bros./New Line Cinema/Metro-Goldwyn-Mayer/WingNut Films 956 019 788[45] 2014
46 Նեմոյին որոնելով Walt Disney Pictures/Buena Vista/Pixar 940 335 536[46] 2003
47 Հարի Փոթերը և Փյունիկի միաբանությունը Warner Bros./Heyday Films 939 885 929[47] 2007
48 Հարի Փոթերը և կիսարյուն արքայազնը Warner Bros./Heyday Films 934 416 487[48] 2009
49 Մատանիների տիրակալը։ Երկու ամրոց New Line Cinema/WingNut Films 926 047 111[49] 2002
50 Շրեկ 2 DreamWorks/Pacific Data Images 919 838 758[50] 2004
51 Հարի Փոթերը և հրե գավաթը Warner Bros./Heyday Films 896 911 078[51] 2005
52 Սարդ-մարդը 3 Columbia Pictures/Marvel Entertainment 890 871 626[52] 2007
53 Սառցե դարաշրջան 3։ Դինոզավրերի դարաշրջան 20th Century Fox/Blue Sky Studios 886 686 817[53] 2009
54 007: Սպեկտր Columbia Pictures/Metro-Goldwyn-Mayer/EON Productions 880 674 609[54] 2015
55 Սարդ-մարդ: Տունդարձ Columbia Pictures/Marvel Studios 880 166 924[55] 2017
56 Հարի Փոթերը և գաղտնի սենյակը Warner Bros./Heyday Films/1492 Pictures 878 979 634[56] 2002
57 Սառցե դարաշրջան 4։ Մայրցամաքային տեղաշարժ 20th Century Fox/Blue Sky Studios 877 244 782[57] 2012
58 Ընտանի կենդանիների գաղտնի կյանքը Universal Studios/Illumination Entertainment 875 457 937[58] 2016
59 Բեթմենն ընդդեմ Սուպերմենի: Արդարության վերելքը Warner Bros./DC Comics/RatPac Entertainment/Atlas Entertainment 873 634 919[59] 2016
60 Մատանիների տիրակալը։ Մատանու եղբայրություն New Line Cinema/WingNut Films 871 530 324[60] 2001
61 Գայլերի պատերազմը 2[en] Deng Feng International Media/China Film/Bona Films/Beijing Culture 870 325 439[61] 2017
62 Քաղցած խաղեր։ Եվ բռնկվում է կրակը Lionsgate/Color Force 865 011 746[62] 2013
63 Գալակտիկայի պահապանները. մաս 2 Walt Disney Studios Motion Pictures/Marvel Studios 863 756 051[63] 2017
64 Գլուխկոտրուկ Walt Disney Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Pixar 857 611 174[64] 2015
65 Տոր: Ռագնարյոկ Walt Disney Studios Motion Pictures/Marvel Studios 853 977 126[65] 2017
66 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ III։ Սիթհերի վրեժը 20th Century Fox/Lucasfilm 848 754 768[66] 2005
67 Տրանսֆորմերներ. Ընկածների վրեժը Paramount Pictures/DreamWorks/Hasbro/Di Bonaventura Pictures 836 303 693[67] 2009
68 Մթնշաղ. Սագա. Լուսաբաց - Մաս 2 Summit Entertainment/Temple Hill Entertainment 829 746 820[68] 2012
69 Սկիզբ Warner Bros./Legendary Pictures/Syncopy Films 828 322 032[69] 2010
70 Հրաշք կինը Warner Bros./DC Comics/RatPac Entertainment/Atlas Entertainment 821 847 012[70] 2017
71 Սարդ-մարդը Columbia Pictures/Marvel Entertainment 821 708 551[71] 2002
72 Անկախության օրը 20th Century Fox/Centropolis Entertainment 817 400 891[72] 1996
73 Գերբնական գազանները և որտեղ են բնակվում նրանք Warner Bros./Heyday Films 814 037 575[73] 2016
74 Կոկո Walt Disney Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Pixar 807 014 313[74] 2017
75 Շրեկ երրորդ Paramount Pictures/DreamWorks/Pacific Data Images 798 958 162[75] 2007
76 Հարի Փոթերը և Ազկաբանի բանտարկյալը Warner Bros./Heyday Films/1492 Pictures 796 688 549[76] 2004
77 Կարիբյան ծովի ծովահենները։ Մեռյալները հեքիաթներ չեն պատմում Walt Disney Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Jerry Bruckheimer Films 794 861 794[77] 2017
78 Այլմոլորակայինը Universal Studios/Amblin Entertainment 792 910 554[78] 1982
79 Ֆորսաժ 6 Universal Studios/Original Film/One Race Films/Relativity Media 788 679 850[79] 2013
80 Ինդիանա Ջոնսը և բյուրեղապակյա գանգերի թագավորությունը Paramount Pictures/Lucasfilm 786 636 033[80] 2008
81 Սարդ-մարդը 2 Columbia Pictures/Marvel Entertainment 783 766 341[81] 2004
82 Դեդփուլ 20th Century Fox/Marvel Entertainment 783 112 979[82] 2016
83 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ IV։ Նոր հույս 20th Century Fox/Lucasfilm 775 398 007[83] 1977
84 Գալակտիկայի պահապանները Walt Disney Studios Motion Pictures/Marvel Studios 773 328 629[84] 2014
85 2012 Columbia Pictures/Centropolis Entertainment 769 679 473[85] 2009
86 Մալեֆիսենթ Walt Disney Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures 758 539 785[86] 2014
87 Դա Վինչիի ծածկագիրը Columbia Pictures/Imagine Entertainment/Skylark Productions 758 239 851[87] 2006
88 Զարմանալի Սարդ-մարդը Columbia Pictures/Marvel Entertainment 757 930 663[88] 2012
89 Քաղցած խաղեր։ Ճայ-Ծաղրասարյակ - Մաս 1 Lionsgate/Color Force 755 356 711[89] 2014
90 Ընդմիշտ Շրեք Paramount Pictures/DreamWorks/Pacific Data Images 752 600 867[90] 2010
91 Իքս մարդիկ։ Անցած ապագայի օրերը 20th Century Fox/Marvel Entertainment 747 862 775[91] 2014
92 Մադագասկար 3. Փնտրվում են ողջ Եվրոպայում Paramount Pictures/DreamWorks/Pacific Data Images 746 921 274[92] 2012
93 Ինքնասպանների ջոկատը Warner Bros./DC Comics/RatPac Entertainment/Atlas Entertainment 746 846 894[93] 2016
94 Նարնիայի ժամանակագրություններ։ Առյուծը, կախարդը և զգեստապահարանը Walt Disney Pictures/Buena Vista/Walden Media 745 013 115[94] 2005
95 Հրեշների համալսարանը Walt Disney Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Pixar 744 229 437[95] 2013
96 Մատրիցա։ Վերալիցքավորում Warner Bros./Village Roadshow Entertainment/Silver Pictures 742 128 461[96] 2003
97 Վեր Walt Disney Pictures/Walt Disney Studios Motion Pictures/Pixar 735 099 082[97] 2009
98 Դեդփուլ 2 20th Century Fox/Marvel Entertainment 733 680 740[98] 2018
99 Գրավիտացիա Warner Bros./Heyday Films 723 192 705[99] 2013
100 Կապիտան Ամերիկա։ Ձմռան զինվորը Walt Disney Studios Motion Pictures/Marvel Studios 714 264 267[100] 2014

Ամենաեկամտաբեր ֆիլմերի ցանկը գնաճի հաշվարկով[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անվանումը Դրամարկղային հավաք
(2016 $)
Տարի
1 Քամուց քշվածները 3 640 000 000 1939
2 Ավատար 3 196 000 000 2009
3 Տիտանիկ 3 026 000 000 1997
4 Աստղային պատերազմներ: Էպիզոդ IV: Նոր հույս 2 989 000 000 1977
5 Հնչում է երաժշտություն 2 503 000 000 1965
6 Այլմոլորակայինը 2 444 000 000 1982
7 Տասը պատվիրանները 2 314 000 000 1956
8 Դոկտոր Ժիվագո 2 193 000 000 1965
9 Ծնոտներ 2 145 000 000 1975
10 Աստղային պատերազմներ: Ուժի արթնացում 2 103 000 000 2015
  • Դրամարկղային հավաքների գումարը ներկայացված է 2016 թվականին դոլարի փոխարժեքի հաշվարկով:

Վարձույթում ամենաարագը 1 միլիարդ դոլար հավաքած 10 ֆիլմ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անվանում Մինչ միլիարդ օրերը Տարի
1 Վրիժառուները: Անվերջության պատերազմ 11 2018
2 Աստղային պատերազմներ: Ուժի արթնացում 12 2015
3 Յուրայի ժամանակաշրջանի աշխարհը 13 2015
4 Ավատար 19 2009
5 Հարի Փոթերը և Մահվան պարգևները: Մաս 2 19 2011
6 Վրիժառուները 19 2012
7 Ֆորսաժ 7 19 2015
8 Ֆորսաժ 8 19 2017
9 Աստղային պատերազմներ: Վերջին ջեդայը: 19 2017
10 Երկաթե մարդ 3 23 2013

Վարձույթում ավելի քան 2 միլիարդ դոլար հավաքած ֆիլմեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անվանում Մինչ 2 միլիարդ օրերը Տարի
1 Ավատար 47 2009
2 Վրիժառուներ: Անվերջության պատերազմ 48 2018
3 Աստղային պատերազմներ: Ուժի արթնացում 54 2015
4 Տիտանիկ 5233 1997

Ամենաեկամտաբեր ֆիլմաշարեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ցանկը կազմված է կինոմատոգրաֆիայի պատմության ամենաեկամտաբեր 25 ֆիլմերից։

# Ֆիլմաշար Համաշխարհային շահույթ Ֆիլմերի քանակ Ֆիլմաշարի ամենաեկամտաբեր ֆիլմը
1 Marvel-ի կինեմատոգրաֆիական տիեզերք[101] 10 138 740 741 14 Վրիժառուները
(1 519 557 910[6])
2 Հարի Փոթեր[102] 7 723 431 572 8 Հարի Փոթերը և Մահվան պարգևները. մաս 2
(1 341 511 219[10])
3 Ջեյմս Բոնդ[103] 7 040 275 915 25 007: Կոորդինատները «Սքայֆոլ»
(1 108 561 013[22])
4 Աստղային պատերազմներ[104] 6 448 844 284 7 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ VII։ Ուժի արթնացում
(2 066 484 416[3])
5 Միջերկիր[105] 5 883 468 587 6 Մատանիների տիրակալը։ Թագավորի վերադարձը
(1 119 929 521[106])
6 Բեթմեն[107] 5 100 571 412 9 Մռայլ ասպետը։ Լեգենդի վերածնունդը
(1 084 939 099[24])
7 Սարդ-մարդ[108] 3 963 259 504 5 Սարդ մարդ 3. Թշնամու արտացոլանք
(890 871 626[52])
8 Իքս մարդիկ[109] 3 916 728 063 10 Դեդփուլ
(763 094 596[82])
9 Ֆորսաժ[110] 3 896 130 579 7 Ֆորսաժ 7
(1 516 045 911[7])
10 Տրանսֆորմերները[111] 3 779 711 271 5 Տրանսֆորմերները 3: Լուսնի մութ կողմը
(1 123 794 079[19])
11 Կարիբյան ծովի ծովահենները[112] 3 729 577 967 4 Կարիբյան ծովի ծովահենները։ Մեռյալի սնդուկը
(1 066 179 725[26])
12 Յուրայի ժամանակաշրջանի այգին[113] 3 686 974 327 4 Աշխարհը յուրայի դարաշրջանում
(1 670 400 637[5])
13 Շրեկ[114] 3 510 794 482 5 Շրեկ 2
(919 838 758[50])
14 Մթնշաղ[115] 3 346 095 613 5 Մթնշաղ. Լուսաբաց` Մաս 2
(829 685 377[68])
15 Քաղցած խաղեր[116] 2 968 191 442 4 Քաղցած խաղեր։ Եվ բռնկվում է կրակը
(865 011 746[62])
16 Վրիժառուները[117] 2 924 971 778 2 Վրիժառուները
(1 519 557 910[6])
17 Սառցե դարաշրջան[118] 2 808 129 515 4 Սառցե դարաշրջան 3։ Դինոզավրերի դարաշրջան
(886 686 817[53])
18 Առաքելությունն անիրագործելի է[119] 2 778 977 995 5 Առաքելությունն անիրագործելի է։ Ֆանտոմ պրոտակոլը
(694 713 380[120])
19 Անճոռնի ես (ֆիլմաշար)[121] 2 673 274 267 3 Մինիոններ
(1 159 398 397[17])
20 Սուպերմեն[122] 2 518 869 048 7 Բեթմենն ընդդեմ Սուպերմենի: Արդարադատության արևածագին
(870 927 882[59])
21 Երկաթե մարդը[123] 2 424 547 547 3 Երկաթե մարդը 3
(1 215 439 994[16])
22 Մադագասկար[124] 2 256 517 920 4 Մադագասկար 3
(746 921 274[92])
23 Կապիտան Ամերիկա[125] 2 139 452 238 3 Կապիտան Ամերիկա. քաղաքացիական պատերազմ
(1 054 115 892[18])
24 Ինդիանա Ջոնս[126] 1 983 841 081 4 Ինդիանա Ջոնսը և բյուրեղապակյա գանգերի թագավորությունը
(786 636 033[80])
25 Խաղալիքների պատմություն[127] 1 948 143 626 3 Խաղալիքների պատմություն: Մեծ փախուստ
(1 063 171 911[25])

Ամենաշահութաբեր ֆիլմերը ըստ տարիների[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ամեն տարվա ամենաշահութաբեր ֆիլմը[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Կաղապար:Нет источников в разделе

Տարի Ֆիլմի անվանումը Համաշխարհային շահույթ, $
1960 Սպարտակ 60 000 000
1961 101 դալմաթացիներ 215 880 014[128]
1962 Լոուրենս Արաբացի 75 500 852
1963 Ռուսաստանից սիրով 78 900 000
1964 Գոլդֆինգեր 125 000 000
1965 Երաժշտության ձայները 286 214 076[129]
1966 Հավայան[Hawaii (1966 film)] 34 562 222[130]
1967 Ջունգլիների գիրքը 205 843 612[131]
1968 2001։ Տիեզերական Ոդիզևս 190 000 000
1969 Բուչ Քեսիդի և Սանդենս Քիդ 96 000 000
1970 Սիրո պատմություն 80 000 000
1971 Ադամանդները հավերժ են 116 000 000
1972 Կնքահայրը 245 066 411[132]
1973 Սատանա քշողը 441 306 145[133]
1974 Դժոխքը դրախտի հարևանությամբ 139 700 000[134] / 88 650 000[135]
1975 Ծնոտներ 470 653 000[136]
1976 Ռոկկի 225 000 000[137]
1977 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ IV։ Նոր հույս 775 398 007[83]
1978 Բրիոլին 394 955 690[138]
1979 Լուսնային մրցարշավորդը 210 308 099[139]
1980 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ V։ Կայսրությունը հասցնում է պատասխան հարված 538 375 067[140]
1981 Ինդիանա Ջոնս։ Կորուսյալ տապանը որոնելիս 389 925 971[141]
1982 Այլմոլորակայինը 792 910 554[78]
1983 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ VI։ Ջեդայի վերադարձը 475 106 177[142]
1984 Ինդիանա Ջոնսը և ճակատագրի տաճարը 333 107 271[143]
1985 Հետ դեպի ապագա 381 109 762[144]
1986 Թոփ Գան 356 830 601[145]
1987 Ճակատագրական ներգրավում 320 145 693[146]
1988 Անձրևի մարդը 354 825 435[147]
1989 Ինդիանա Ջոնսը և խաչակրաց վերջին արշավանքը 474 171 806[148]
1990 Ուրվական 505 702 588[149]
1991 Տերմինատոր 2. Դատաստանի օր 519 843 345[150]
1992 Ալադին 504 050 219[151]
1993 Յուրայի դարաշրջանի այգին 1 029 153 882[30]
1994 Առյուծ արքան 968 483 777[39]
1995 Խաղալիքների պատմություն 373 554 033[152]
1996 Անկախության օրը 817 400 891[72]
1997 Տիտանիկ 2 187 463 944[2]
1998 Արմագեդոն 553 709 788[153]
1999 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ I։ Թաքնված սպառնալիք 1 027 044 677[32]
2000 Առաքելությունն անիրագործելի է 2 546 388 105[154]
2001 Հարի Փոթերը և փիլիսոփայական քարը 974 755 371[37]
2002 Մատանիների տիրակալը։ Երկու ամրոց 926 047 111[49]
2003 Մատանիների տիրակալը։ Թագավորի վերադարձը 1 119 929 521[21]
2004 Շրեկ 2 919 838 758[50]
2005 Հարի Փոթերը և հրե գավաթը 896 911 078[51]
2006 Կարիբյանի ծովահենները. Մեռելի սնդուկը 1 066 179 725[26]
2007 Կարիբյանի ծովահենները. Աշխարհի եզրին 963 420 425[41]
2008 Խավարի ասպետը 1 004 558 444[36]
2009 Ավատար 2 787 965 087[1]
2010 Խաղալիքների պատմություն: Մեծ փախուստ 1 066 969 703[25]
2011 Հարի Փոթերը և մահվան պարգևները. մաս 2 1 341 511 219[10]
2012 Վրիժառուները 1 518 812 988[6]
2013 Սառցե սիրտը 1 276 480 335[13]
2014 Տրանսֆորմերներ։ Բնաջնջման դարաշրջանը 1 104 054 072[23]
2015 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ VII։ Ուժի արթնացում 2 068 223 624[3]
2016 Կապիտան Ամերիկա։ Քաղաքացիական պատերազմ 1 153 304 495[18]
2017 Աստղային պատերազմներ: Վերջին ջեդայները 1 332 539 889[11]
2018 Վրիժառուները: Անվերջության պատերազմ 2 043 702 469[4]


Ամենաշահութաբեր ֆիլմերը տարբեր ժամանակներում[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Տարիներ Անվանում Շահույթ, $
1939—1975 Քամուց քշվածները 400 176 459
1975—1977 Ծնոտներ 470 653 000
1977—1982 Աստղային պատերազմներ։ Էպիզոդ IV։ Նոր հույս 775 398 007
1982—1993 Այլմոլորակայինը 792 910 554
1993—1997 Յուրայի դարաշրջանի պարկը 1 029 153 882
1997—2009 Տիտանիկ 2 187 463 944
2009—մ. օ. Ավատար 2 787 965 087

Տե՛ս նաև[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. 1,0 1,1 «Avatar»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-03-02-ին։ Վերցված է 2012-12-22 
  2. 2,0 2,1 «Titanic (1997)»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-03-02-ին 
  3. 3,0 3,1 3,2 «Star Wars: The Force Awakens»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2015-12-27 
  4. 4,0 4,1 «Avengers: Infinity War»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2018-7-22 
  5. 5,0 5,1 «Jurassic World»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2015-06-26 
  6. 6,0 6,1 6,2 6,3 «The Avengers (2012)»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2013-05-30-ին։ Վերցված է 2012-12-22 
  7. 7,0 7,1 «Furious 7 (2015)»։ Box Office Mojo։ Վերցված է April 29, 2015 
  8. «Avengers: Age of Ultron (2015)»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2015-07-26 
  9. «Black Panther»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2018-7-22 
  10. 10,0 10,1 10,2 «Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-03-02-ին։ Վերցված է 2012-12-22 
  11. 11,0 11,1 «Star Wars: The Last Jedi»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2018-5-22 
  12. «Jurassic World: Fallen Kingdom»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2018-7-22 
  13. 13,0 13,1 «Frozen»։ Վերցված է 2014-01-10 
  14. «Beauty and the Beast (2017)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է March 30, 2017 
  15. «The Fate of the Furious»։ Վերցված է 2017-04-20 
  16. 16,0 16,1 «Iron Man 3»։ Վերցված է 2014-05-25 
  17. 17,0 17,1 «Minions»։ Վերցված է 2015-12-19 
  18. 18,0 18,1 18,2 «Captain America: Civil War»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2016-05-09 
  19. 19,0 19,1 «Transformers: Dark of the Moon (2011)»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-03-02-ին։ Վերցված է 2012-12-22 
  20. «Incredibles 2 (2018) - Box Office Mojo»։ Box Office Mojo (անգլերեն)։ Amazon.com։ Վերցված է 2018-07-22 
  21. 21,0 21,1 «The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-03-02-ին։ Վերցված է 2012-12-22 
  22. 22,0 22,1 «Skyfall (2012) — Box Office Mojo»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-12-23-ին։ Վերցված է 2012-12-22 
  23. 23,0 23,1 «Transformers: Age of Extinction»։ Վերցված է 2014-07-08 
  24. 24,0 24,1 «The Dark Knight Rises (2012)»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2013-05-27-ին։ Վերցված է 2013-05-26 
  25. 25,0 25,1 25,2 «Toy Story 3 (2010)»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-03-02-ին։ Վերցված է 2012-12-22 
  26. 26,0 26,1 26,2 «Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest (2006)»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-03-02-ին 
  27. «Rogue One: A Star Wars Story»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2016-12-29 
  28. «Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2014-06-01-ին։ Վերցված է 2012-12-22 
  29. «Despicable Me 3»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2017-07-29 
  30. 30,0 30,1 «Jurassic Park»։ Amazon.com։ Վերցված է 2012-07-30 
  31. «Finding Dory»։ Վերցված է 2016-07-10 
  32. 32,0 32,1 «Star Wars: Episode I - The Phantom Menace»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-06-26-ին 
  33. «Alice in Wonderland (2010)»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-03-02-ին 
  34. «Zootopia»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2016-08-07 
  35. «The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2013-06-24-ին։ Վերցված է 2013-06-23 
  36. 36,0 36,1 «The Dark Knight (2008)»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-03-02-ին 
  37. 37,0 37,1 «Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-02-12-ին։ Վերցված է 2014-09-01 
  38. «Despicable Me 2»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2013-08-27 
  39. 39,0 39,1 «The Lion King (1994)»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2014-07-20 
  40. «Junglebook»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2015-09-15 
  41. 41,0 41,1 «Pirates of the Caribbean: At World’s End (2007)»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2013-06-24-ին։ Վերցված է 2013-06-23 
  42. «Jumanji: Welcome to the Jungle»։ Վերցված է 2018-7-4 
  43. «Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-07-ին։ Վերցված է February 5, 2009 
  44. «The Hobbit: The Desolation of Smaug»։ Վերցված է 2013-12-30 
  45. «The Hobbit: The Battle of the Five Armies»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2015-01-02 
  46. «Finding Nemo (2003)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2014-01-12 
  47. «Harry Potter and the Order of the Phoenix»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-07-ին։ Վերցված է 2012-07-30 
  48. «Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2013-06-24-ին։ Վերցված է 2013-06-23 
  49. 49,0 49,1 «The Lord of the Rings: The Two Towers»։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-07-ին։ Վերցված է 2012-07-30 
  50. 50,0 50,1 50,2 «Shrek 2 (2004)»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2013-06-24-ին։ Վերցված է 2013-06-23 
  51. 51,0 51,1 «Harry Potter and the Goblet of Fire»։ Amazon.com։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-07-ին։ Վերցված է 2012-07-30 
  52. 52,0 52,1 «Spider-Man 3 (2007)»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-07-ին։ Վերցված է March 13, 2010 
  53. 53,0 53,1 «Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2013-06-24-ին։ Վերցված է 2013-06-23 
  54. «Spectre»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2015-12-27 
  55. «Spider-Man: Homecoming»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2017-08-13 
  56. «Harry Potter and Chamber of Secrets (2002)»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-07-ին։ Վերցված է February 5, 2009 
  57. «Ice Age: Continental Drift»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2013-03-10-ին։ Վերցված է March 3, 2013 
  58. «The Secret Life of Pets (2016)»։ Box Office Mojo։ Amazon.com։ Վերցված է 2016-08-21 
  59. 59,0 59,1 «Batman v Superman: Dawn of Justice»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2015-04-03 
  60. «The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-12-22-ին։ Վերցված է February 5, 2009 
  61. «Wolf Warrior 2»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2017-08-18 
  62. 62,0 62,1 «The Hunger Games: Catching Fire»։ Վերցված է 2013-12-02 
  63. «Guardians of the Galaxy Vol. 2»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2017-05-25 
  64. «Inside Out»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2015-08-10 
  65. «Thor: Ragnarok»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2018-3-6 
  66. «Star Wars Episode III: Revenge of the Sith (2005)»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-07-ին։ Վերցված է February 5, 2009 
  67. «Transformers: Revenge of the Fallen (2009)»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-07-ին։ Վերցված է October 15, 2009 
  68. 68,0 68,1 «The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2 (2012)»։ Վերցված է 2014-06-13 
  69. «Inception (2010)»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2013-06-24-ին։ Վերցված է 2013-06-23 
  70. «Wonder Woman»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2017-07-06 
  71. «Spider-Man (2002)»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-06-ին։ Վերցված է February 5, 2009 
  72. 72,0 72,1 «Independence Day (1996)»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2014-07-20-ին։ Վերցված է 2014-07-20 
  73. «Fantastic Beasts and Where To Find Them»։ Վերցված է 2016-12-11 
  74. «Coco»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2018-4-9 
  75. «Shrek the Third (2007)»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-07-ին։ Վերցված է February 5, 2009 
  76. «Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-07-ին։ Վերցված է February 5, 2009 
  77. «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (2017)»։ Վերցված է 2017-06-29 
  78. 78,0 78,1 «E.T.: The Extra-Terrestrial»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-07-ին։ Վերցված է 2014-07-20 
  79. «Fast & Furious 6»։ Վերցված է 2014-06-13 
  80. 80,0 80,1 «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-07-ին։ Վերցված է February 5, 2009 
  81. «Spider-Man 2 (2004)»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-07-ին։ Վերցված է February 5, 2009 
  82. 82,0 82,1 «Deadpool»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2016-03-06 
  83. 83,0 83,1 «Star Wars»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-07-ին։ Վերցված է 2014-07-20 
  84. «Guardians of the Galaxy»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2014-09-07 
  85. «2012 (2009)»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2013-06-24-ին։ Վերցված է 2013-06-23 
  86. «Maleficent»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2014-07-02 
  87. «The Da Vinci Code (2006)»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-07-ին։ Վերցված է February 5, 2009 
  88. «The Amazing Spider-Man (2012)»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-06-ին։ Վերցված է July 1, 2012 
  89. «The Hunger Games: Mockingjay - Part 1»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2014-11-22 
  90. «Shrek Forever After (2010)»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-07-ին։ Վերցված է September 14, 2010 
  91. «X-Men: Days of Future Past»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2014-06-09 
  92. 92,0 92,1 «Madagascar 3: Europe's Most Wanted»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2013-12-06-ին։ Վերցված է 2013-03-03 
  93. «Suicide Squad»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2016-09-05 
  94. «The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-07-ին։ Վերցված է February 5, 2009 
  95. «Monsters University»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2014-06-01 
  96. «The Matrix Reloaded (2003)»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2012-08-07-ին։ Վերցված է February 5, 2009 
  97. «Up»։ Box Office Mojo։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2013-06-24-ին։ Վերցված է 2013-06-22 
  98. «Deadpool 2»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2018-7-23 
  99. «Gravity»։ Վերցված է 2013-11-24 
  100. «Captain America: The Winter Soldier»։ Box Office Mojo։ Վերցված է 2014-06-01 
  101. «Marvel Cinematic Universe»։ Վերցված է 2014-06-09 
  102. «Harry Potter»։ Վերցված է 2014-06-09 Արխիվացված է Մայիս 31, 2014 Wayback Machine-ի միջոցով: 
  103. «James Bond»։ Վերցված է 2014-06-09 
  104. «Star Wars»։ Վերցված է 2014-06-09 
  105. «The Lord of the Rings Moviesat the Box Office - Box Office Mojo»։ www.boxofficemojo.com։ Վերցված է 2016-01-03 
  106. «The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) - Box Office Mojo»։ www.boxofficemojo.com։ Վերցված է 2016-01-03 
  107. «Batman»։ Վերցված է 2014-06-13 
  108. «Spider-Man»։ Վերցված է 2014-06-09 
  109. «X-Men»։ Վերցված է 2014-06-13 
  110. «The Fast and the Furious»։ Վերցված է 2014-06-13 
  111. «Transformers»։ Վերցված է 2014-06-13 
  112. «Pirates of the Caribbean»։ Վերցված է 2014-06-09 
  113. «Jurassic Park»։ Վերցված է 2014-06-13 
  114. «Shrek»։ Վերցված է 2014-06-13 
  115. «Twilight»։ Վերցված է 2014-06-13 
  116. «The Hunger Games» 
  117. «Avengers»։ Վերցված է 2015-05-15 
  118. «Ice Age»։ Վերցված է 2014-06-13 
  119. «Mission: Impossible»։ Վերցված է 2014-06-13 
  120. Քաղվածելու սխալ՝ Սխալ <ref> պիտակ՝ MIGH անվանումով ref-երը տեքստ չեն պարունակում:
  121. «Despicable Me»։ Վերցված է 2015-07-14 
  122. «Superman»։ Վերցված է 2016-03-28 
  123. «Iron Man»։ Վերցված է 2014-06-13 
  124. «Madagascar»։ Վերցված է 2014-06-13 
  125. «Captain America»։ Վերցված է 2016-05-15 
  126. «Indiana Jones»։ Վերցված է 2014-06-13 
  127. «Toy Story»։ Վերցված է 2014-06-13 
  128. «101 Dalmatians»։ Վերցված է 2014-07-20 
  129. «BoxOffice Pro |» (en-US)։ pro.boxoffice.com։ Վերցված է 2017-10-02 
  130. «Hawaii (1966) - Financial Information»։ The Numbers։ Վերցված է 2017-10-02 
  131. «The Jungle Book»։ Վերցված է 2014-07-20 
  132. «The Godfather»։ Վերցված է 2014-07-20 
  133. «The Exorcist»։ Վերցված է 2014-07-20 
  134. «Towering Inferno (1974) - Financial Information»։ The Numbers։ Վերցված է 2017-10-02 
  135. Sheldon Hall Epics, Spectacles, and Blockbusters: A Hollywood History. — Wayne State University Press, 2010-04-15. — 376 с. — ISBN 0814336973
  136. «Jaws»։ Վերցված է 2014-07-20 
  137. Sheldon Hall, Stephen Neale Epics, Spectacles, and Blockbusters: A Hollywood History. — Wayne State University Press, 2010. — 376 с. — ISBN 0814330088
  138. «Grease»։ Վերցված է 2014-07-20 
  139. «Moonraker»։ Վերցված է 2014-07-20 
  140. «The Empire Strikes Back»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2013-06-04-ին։ Վերցված է 2014-07-20 
  141. «Raiders of the Lost Ark»։ Վերցված է 2014-07-20 
  142. «Return of the Jedi»։ Վերցված է 2014-07-20 
  143. «Indiana Jones and the Temple of Doom»։ Վերցված է 2014-07-20 
  144. «Back to the Future»։ Վերցված է 2014-07-20 
  145. «Top Gun»։ Վերցված է 2014-07-20 
  146. «Fatal Attraction»։ Վերցված է 2014-07-20 
  147. «Rain Man»։ Վերցված է 2014-07-20 
  148. «Indiana Jones and the Last Crusade»։ Վերցված է 2014-07-20 
  149. «Ghost»։ Վերցված է 2014-07-20 
  150. «Terminator 2: Judgment Day»։ Վերցված է 2014-07-20 
  151. «Aladdin»։ Վերցված է 2014-07-20 
  152. «Toy Story»։ Վերցված է 2016-11-05 
  153. «Armageddon»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2013-06-04-ին։ Վերցված է 2014-07-20 
  154. «Mission: Impossible II»։ Արխիվացված օրիգինալից-ից 2013-06-04-ին։ Վերցված է 2014-07-20