Ալբրեխտ Դյուրերի նկարների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ստորև ներկայացված են գերմանացի նկարիչ Ալբրեխտ Դյուրերի նկարները.

Նկար Անվանում Ստեղծման տարեթիվ Տեխնիկա Չափ (սմ) Պատկերասրահ ծան.
Albrecht Dürer 072.jpg
Բարբարա Դյուրեր, աղջկական ազգանունով՝ Հոլպեր 1490-ականներ յուղաներկ, կաղնու փայտ 47 × 36 Գերմանիա Գերմանիա Գերմանիայի ազգային թանգարան, Նյուրնբերգ
Albrecht Dürer - Ritratto del padre - Google Art Project.jpg
Ալբրեխտ Դյուրեր ավագ 1490- ականներ յուղաներկ, կաղնու փայտ 47.5 × 39.5 Իտալիա Իտալիա Ուֆֆիցի, Ֆլորենցիա
Durer, ritratto del padre, uffizi, stemmi durer e holper.jpg
Ալբրեխտ Դյուրեր ավագի դիմանկարի

հակառակ կողմը: Դյուրերների և

Հոլպերների գերդաստանների հարսանեկան զինանշանը  

1490-ականեր յուղաներկ, փայտ 47 × 39 Իտալիա Իտալիա Ուֆֆիցի, Ֆլորենցիա
Albrecht Dürer - Wunderbare Errettung eines ertrunkenen Knaben aus Bregenz.jpg
Բրեգենցայից խեղդված տղայի հրաշալի փրկությունը 14901493 յուղաներկ, փայտ 42 × 50 Շվեցարիա Կրոյցլինգեն
Albrecht-self.jpg
Դյուրերի ինքնադիմանկար

( Ինքնադիմանկար տատասկափշով)

1493 յուղաներկ, կտավ 57 × 45 Ֆրանսիա Ֆրանսիա Լուվր, Փարիզ
Albrecht Dürer - Christ as the Man of Sorrows - WGA06911.jpg
Սե, մարդ մոտ 1493 յուղաներկ, փայտ 30 × 19 Գերմանիա Գերմանիա Կունստխալե, Կարլսրուե
Albrecht Dürer 062.jpg
Տիրամայրը մանկան հետ կամարի առջև մինչ 1505 յուղաներկ, կաղնու փայտ 48 × 36 Իտալիա Իտալիա , Տրավերսետոլո
Albrecht Dürer - Portrait of Elector Frederick the Wise of Saxony - WGA6914.jpg
Ֆրիդրիխ III Իմաստունի դիմանկարը 1496 կտավ 76 × 57 Գերմանիա Գերմանիա, Բեռլինի պատկերասրահ, Բեռլին
The Dresden Altarpiece.jpg
Դրեզդենի զոհասեղան 1496–1497 յուղաներկ, կտավ 117 × 96,5 (կենտրոնական վահանակ) и 114 × 45 (յուրաքանչյուր կողային վահանակ) Գերմանիա Գերմանիա, Դրեզդենի պատկերասրահ, Դրեզդեն
Albrecht Dürer 012.jpg
Սուրբ Հիերոնիմոսը անապատում մոտ 1495-1496 յուղաներկ, փայտ 23 × 17 Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա, Լոնդոնի ազգային պատկերասրահ, Լոնդոն
Durer, polittico dei sette dolori, ricostruzione.jpg
Յոթ վիշտ մոտ 1500 յուղաներկ, փայտ 189 × 138 Գերմանիա Գերմանիա, Հին պինակոտեկ, Մյունխեն,
Albrecht Dürer - Portrait of Dürer's Father at 70.jpg
Ալբրեխտ Դյուրերի հոր դիմանկարը՝ 70 տարեկան հասակում մոտ 1497 յուղաներկ, կաղնու փայտ 51 × 40,3 Մեծ Բրիտանիա, Լոնդոնի ազգային պատկերասրահ, Լոնդոն
Albrecht Dürer 016.jpg
Հերարձակ աղջիկը 1497 յուղաներկ, կտավ 56 × 43 Գերմանիա Գերմանիա, Մայնի Ֆրանկֆուրտ
Albrecht Dürer 015.jpg
Բարձր սանրվածքով աղջիկը около 1497 յուղաներկ, կտավ 56,5 × 42,5 Գերմանիա Գերմանիա Բեռլինի պատկերասրահ, Բեռլին
Albrecht Dürer 057.jpg
Տղամարդու դիմանակար կանաչ ֆոնին 1497-1498 մագաղաթ փայտի վրա, յուղաներկ 24,2 × 20 Շվեյցարիա, Կրոյցլինգեն
Albrecht Dürer 103.jpg
Դյուրերի ինքնադիմանկար 1498 յուղաներկ, կաղնու փայտ 52 × 41 Իսպանիա Իսպանիա, Պրադո, Մադրիդ
Albrecht Dürer 011.jpg
Քրիստոսի Ողբը 1498 յուղաներկ, կաղնու փայտ 147 × 118 Գերմանիա Գերմանիա Գերմանիայի ազգային պատկերասրահ, Նյուրնբերգ
Albrecht Dürer - Madonna and Child (obverse) - Google Art Project.jpg
Տիրամայր Հայյեր 1496–1499 յուղաներկ, կաղնու փայտ 52,4 × 42,2 Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ, Վաշինգտոն
Albrecht Dürer - Lot and His Daughters (reverse) - Google Art Project.jpg
Լոտի փախուստը 1496–1499 յուղաներկ, կաղնու փայտ 52,4 × 42,2 Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ, Արվեստի ազգային թանգարան, Վաշինգտոն
Durer, stemmi tuchner.jpg
Tuher եւ Reuters ընտանիքների համակցված զինանշանը 1499 յուղաներկ, կաղնու փայտ 28 × 24 Գերմանիա Գերմանիա, Ամրոց-թանգարան, Վայմար
Albrecht Dürer 077.jpg
Հանս Տուխերի դիմանակար 1499 յուղաներկ, կաղնու փայտ 28 × 24 Գերմանիա Գերմանիա, Ամրոց-թանգարան, Վայմար
Albrecht Dürer 074.jpg
Ֆելիսիտաս Տուխերի դիմանկար 1499 յուղաներկ, փայտ 28 × 24 Գերմանիա Գերմանիա, Ամրոց-թանգարան, Վայմար
Albrecht Dürer 073.jpg
Էլսբեթ Տուխերի դիմանկար 1499 յուղաներկ, փայտ 29 × 23 Գերմանիա Գերմանիա, Կասելի պատկերասրահ,Կասել
Albrecht Dürer - Portrait of Oswolt Krel - WGA6933.jpg
Օսվալդ Կրելի Դիմանկար 1499 յուղաներկ, փայտ 50 × 39 (կենտրոնական վահանակ) и 50 × 16 (յուրաք. կողային վահանակ) Գերմանիա Գերմանիա, Հին պինակոտեկ, Մյունխեն
Albrecht Dürer 098.jpg
Կարմիրում անծանոթուհու դիմանկարը մոտ 1499 յուղաներկ, փայտ 52 × 40 Իտալիա Իտալիա, Բերգամո
20171017194217!Dürer - Selbstbildnis im Pelzrock - Alte Pinakothek.jpg
Դյուրերի ինքնադիմանկար 1500 յուղաներկ, փայտ 67 × 49 Գերմանիա Գերմանիա, Հին պինակոտեկ, Մյունխեն
Albrecht Dürer 042.jpg
Հերակլը և թռչունները 1500 յուղաներկ, փայտ 87 × 110 Գերմանիա Գերմանիա,Գերմանիայի ազգալին թանգարան, Նյուրնբերգ
Albrecht Dürer - Paumgartner-Altar - Alte Pinakothek München.jpg
Պաումգարտների զոհասեղանը մոտ 1500 յուղաներկ, փայտ 155 × 126,1 (կենտրոնական վահանակ) и 151 × 61 (յուր.կողային վահանակ) Գերմանիա Գերմանիա, Հին պինակոտեկ, Մյունխեն
Albrecht Duerer- Lamentation for Christ.JPG
Քրիստոսի Ողբալը մոտ 1500 յուղաներկ, փայտ 151 × 121 Գերմանիա Գերմանիա, Հին պինակոտեկ, Մյունխեն
Albrecht Dürer 059.jpg
Տիրամայրը մանկան հետ 1503 յուղաներկ, փայտ 24,1 × 18,3 Ավստրիա Ավստրիա , Վիեննա
Jarbach Altarpiece 01.jpg
Հաբախի զոհասեղանը մոտ 1503-1504 յուղաներկ, փայտ 94 × 51 (ձախ վահանակ) и 94 × 57 (աջ վահանակ) Գերմանիա Գերմանիա , Մայնի Ֆրանկֆուրտ և Գերմանիա Գերմանիա, Քյոլն
Albrecht Dürer - L'Adoration des mages.jpg
Մոգերի երկրպագությունը 1504 յուղաներկ, փայտ 99 × 113,5 Իտալիա Իտալիա, Ուֆֆիցի, Ֆլորենցիա
Albrecht Dürer - Portrait of a Man - WGA6957.jpg
Տղամարդու դիմանկար մոտ 1504 յուղաներկ, փայտ 43 × 29 Հունգարիա Հունգարիա, Կերպավեստի թանգարան Բուդապեշտ
Albrecht Dürer - Portrait of a Young Venetian Woman - Google Art Project.jpg
Վենետիկուհու դիմանակարը 1505 յուղաներկ, փայտ 32,5 × 24,5 Ավստրիա Ավստրիա, Արվեստի պատմության թանգարան Վիեննա
Salvator Mundi, by Albrecht Dürer, MET.jpg
Փրկիչը 1505 յուղաներկ, փայտ 58,1 × 47 Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ, Մետրոպոլիտեն թանգարան, Նյու Յորք
Albrecht Dürer - Burkhard von Speyer - Google Art Project.jpg
Բուրկհարդ Շպեերի դիմանկարը 1506 յուղաներկ, փայտ 31,7 × 26 Մեծ Բրիտանիա Մեծ Բրիտանիա Թագավորական հավաքածու
Albrecht Dürer 099.jpg
Տոն վարդե պսակներով 1506 յուղաներկ, կաղնու փայտ 162 × 194,5 Չեխիա Չեխիա, Պրահա
Dürer, Albrecht - Portrait of a Young Man - Palazzo Rosso, Genoa.jpg
Երիտասարդ տղամարդու դիմանկարը 1506 յուղաներկ, կաղնու փայտ 50 × 40 Իտալիա Իտալիա, Ջենովա
Madonna with the Siskin by Albrecht Dürer - Gemäldegalerie - Berlin - Germany 2017.jpg
Տիրամայրը ազնվասարեկի հետ 1506 ուղաներկ, կաղնու փայտ 91 × 76 Գերմանիա Գերմանիա, Բեռլինի պատկերասրահ
Albrecht Dürer - Jesus among the Doctors - Google Art Project.jpg
Քրիստոսը ուսուցիչների միջև 1506 յուղաներկ, փայտ 64,3 × 80,3 Ավստրիա Ավստրիա, Մադրիդ
Albrecht Dürer - Bildnis einer jungen Venezianerin - Google Art Project.jpg
Վենետիկցու դիմանկարը 1506–1507 յուղաներկ, փայտ 28,5 × 21,5 Գերմանիա Գերմանիա, Բեռլինի պատկերասրահ
Albrecht Dürer - Adam and Eve (Prado) 2.jpg
Ադամն ու Եվան 1507 յուղաներկ, փայտ 209 × 81 (յուրաք. վահանակ) Իսպանիա Իսպանիա, Պրադո, Մադրիդ
Albrecht Dürer 094.jpg
Երիտասարդ տղամարդու դիմանկարը 1507 յուղաներկ, փայտ 35 × 29 Ավստրիա Ավստրիա, Վիեննա
Albrecht Dürer 004b.jpg
Ագահության այլաբանություն 1507 յուղաներկ, փայտ 35 × 29 Ավստրիա Ավստրիա, Վիեննա
Albrecht Dürer 092.jpg
Աղջկա դիմանկար 1507 յուղաներկ, փայտ 30 × 20 Գերմանիա Գերմանիա, Բեռլինի պատկերասրահ
Albrecht Dürer - Marter der zehntausend Christen.jpg
Տասը հազարի նահատակությունը 1508 Յուղաներկ, կտավ 101 × 89 Ավստրիա Ավստրիա, Վիեննա
Albrecht Dürer 041.jpg
Հելերի զոհասեղանը 1508–1509 փայտ, յուղաներկ 189 × 138 (կենտրոնական մաս) Գերմանիա Գերմանիա, Մայնի Ֆրանկֆուրտ
Dürer - Die heilige Familie2.jpg
Սուրբ ընտանիք 1509 յուղաներկ, փայտ 31 × 39 Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ, Բոյմանս վան Բյոնինգենի թանգարան, Ռոտերդամ
Albrecht Dürer 003.jpg
Սուրբ Երրորդության երկրպագությունը

Լանդաուերի խորանը

1511 յուղաներկ, փայտ 135 × 123 Ավստրիա Ավստրիա, Վիեննա
Albrecht Dürer - Virgin and child with a pear - Google Art Project.jpg
Տիրամայրը տանձի հետ 1512 յուղաներկ, փայտ 49 × 37 Գերմանիա Գերմանիա, Վիեննա
Albrecht Dürer - Emperor Charlemagne and Emperor Sigismund - WGA06997.jpg
Շառլեման և Սիգիզմունդ կայսրերը մոտ 1512 յուղաներկ, կաղնու փայտ 215 × 115 (յուրաք. վահանակ) Գերմանիա Գերմանիա Գերմանիայի ազգային թանգարան, Նյուրնբերգ
Albrecht Dürer - The Madonna of the Carnation - WGA7000.jpg
Տիրամայրը մեխակի հետ 1516 յուղաներկ, փայտ 36 × 25 Գերմանիա Գերմանիա, Մյունխեն
Albrecht Dürer 085.jpg
Միխայիլ Վոլգեմուտի դիմանկարը 1516 յուղաներկ, փայտ 29 × 27 Գերմանիա Գերմանիա Գերմանիայի ազգային թանգարան, Նյուրնբերգ
Albrecht Dürer - Bildnis eines Geistlichen (National Gallery of Art).jpg
Քահանայի դիմանկարը 1516 մագաղաթ, յուղաներկ 41,7 × 32,7 Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ, Արվեստի ազգային պատկերասրահ, Վաշինգտոն
Durer, santi giacomo e filippo.jpg
Փիլիպոս և Հակոբոս առաքյալները 1516 փայտ 45 × 38; 45 × 37 Իտալիա Իտալիա, Ուֆֆիցի, Ֆլորրենցիա
Albrecht Dürer 101.jpg
Լուկրեցիայի ինքնասպանությունը 1518 յուղաներկ, կաղնու փայտ 168 × 74 Գերմանիա Գերմանիա Հին պինակոտեկ, Մյունխեն
Durer, madonna in preghiera.jpg
Աղոթող կույս Մարիամ 1518 յուղաներկ, կաղնու փայտ 53 × 43 Գերմանիա Գերմանիա, Բեռլին
Albrecht Dürer 046.jpg
Տիրամայրը մանկան և Սուրբ Աննայի հետ 1519 յուղաներկ, կաղնու փայտ 60 × 50 Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ, Մետրոպոլիտեն թանգարան, Նյու Յորք
Albrecht Dürer 080.jpg
Յակոբ Ֆուգերի Դիմանկարը մոտ 1520 յուղաներկ, կաղնու փայտ 69 × 53 Գերմանիա Գերմանիա, Հին վարպետների պետական պատկերասրահ, Աուգսբուրգ
Albrecht Dürer 083.jpg
Մաքսիմիլիան I կայսեր դիմանկարը 1519 յուղաներկ, կաղնու փայտ 73 × 61,5 Ավստրիա Ավստրիա , Վիեննա
Albrecht Dürer 083.jpg
Մաքսիմիլիան I կայսեր դիմանկարը 1519 կտավ 83 × 65 Գերմանիա Գերմանիա, Գերմանիայի ազգային պատկերասրահ, Նյուրնբերգ
Albrecht Dürer 090.jpg
Տղամարդու դիմանկար 1520 կտավ փայտի վրա 40 × 30 Ֆրանսիա Ֆրանսիա, Լուվր, Փարիզ
Albrecht Dürer - Head of a Woman - WGA7014.jpg
Կնոջ գլուխ մոտ 1520 Կտավ 25,5 × 21,5 Ֆրանսիա Ֆրանսիա, Ֆրանսիայի ազգային գրադարան, Փարիզ
Albrecht Dürer - Portrait of Bernhard von Reesen - Google Art Project.jpg
Բերնհարդ ֆոն Ռեզենի դիմանկարը 1521 յուղաներկ, կաղնու փայտ 45,4 × 31,5 Գերմանիա Գերմանիա, Դրեզդենի պատկերասրահ
Albrecht Dürer 087.jpg
Տղամարդու դիմանկար (Ռոդրիգո դե Ալմադա) 1521 յուղաներկ, փայտ 50 × 32 Ամերիկայի Միացյալ Նահանգներ ԱՄՆ, Իզաբելլա Ստյուարտ Գարդների թանգարան, Բոստոն
Albrecht Dürer 035.jpg
Սուրբ Հիերոնիմոսն իր աշխատասենյակում 1521 յուղաներկ, փայտ 60 × 48 Պորտուգալիա Պորտուգալիա, Հնամյա արվեստի ազգային թանգարան, Լիսաբոն
Albrecht Dürer - Bildnis eines unbekannten Mannes.jpg
Բերետով և սվիտերով անծանոթի դիմանկարը 1521 յուղաներկ, փայտ 50 × 36 Իսպանիա Իսպանիա, Պրադո, Մադրիդ
Dürer Virgin and Child.jpg
Տիրամայրը մանկան և սուրբ Աննայի հետ 1523 յուղաներկ, փայտ 75 × 64,5 Լեհաստան Լեհաստան, Վարշավա
Albrecht Dürer 061.jpg
Տիրամայրը մանկան և տանձի հետ 1526 յուղաներկ, փայտ 43 × 31 Իտալիա Իտալիա, Ուֆֆիցի, Ֆլորենցիա
Albrecht Dürer - Jakob Muffel - Google Art Project.jpg
Հակոբ Մուֆելի դիմանկարը 1526 յուղաներկ, փայտ 48 × 36 Գերմանիա Գերմանիա Բեռլինի պատկերասրահ, Բեռլին,
Albrecht Dürer 078.jpg
Հիերոնիմ Հոլցշուերի դիմանկարը 1526 յուղաներկ, փայտ 51 × 37 Գերմանիա Գերմանիա , Բեռլինի պատկերասրահ, Բեռլին
Albrecht Dürer - Johannes Kleberger - Google Art Project.jpg
Յոհաննես Քլեբերգերի դիմանկարը 1526 յուղաներկ, փայտ 36,5 × 36,5 Ավստրիա Ավստրիա, Արվեստի պատմության թանգարան (Վիեննա)
Vier Apostel (Albrecht Duerer).jpg
Չորս առաքյալները 1526 յուղաներկ, փայտ 212,8 × 76,2 (յուրաք. ) Գերմանիա Գերմանիա, Հին պինակոտեկ, Մյունխեն
Albrecht Dürer - Way to Calvary - WGA07030.jpg
Ճանապարհ դեպի Գողգոթա 1527 յուղաներկ, փայտ 32 × 47 Իտալիա Իտալիա, Բերգամո

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]


Գրականություն[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Օտար լեզուներով
  • Anzelewsky F. Albrecht Dürer. Das malerische Werk. — 2. — Berlin, 1991.
  • Bartrum G. Albrecht Dürer and his Legacy. — British Museum Press, 2002. — ISBN 0-7141-2633-0
  • Charles V. Dürer. — New York: Parkstone International, 2011. — ISBN 978-1-78042-170-4
  • Giesen J. Durers Proportionsstudien in Rahmen der allgemeinen Proportionsentwicklung. — Bonn, 1930.
  • Неidrich Е. Dürer und die Reformation. — Leipzig, 1909.
  • The Early Dürer. Ausstellungskataloge des Germanisches Nationalmuseums, Nürnberg / Ed. by Daniel Hess and Thomas Eser. — Thames & Hudson, Limited, 2012. — 603 p. — ISBN 9780500970379
  • Keller L. Johann von Staupitz und das Waldensertum. — Leipzig: Historisches Taschenbuch, 1885.
  • Lippmann F. Zeichnungen von A. Dürer. — Berlin, 1887—1905.
  • Panofsky E. Durers Kunsttheorie, vornehmlich in ihrem Verhaltnis zu der Kunsttheorie der Italiener. — Berlin, 1915.
  • Panofsky E. The Life and Art of Albrecht Dürer. — 2. — Princeton, 1945. — ISBN 0-6910-0303-3
  • Thausing M.[de] Dürer, Geschiehte seines Lebens und seiner Kunst. — 2. — Leipzig, 1884.

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]