Ազատազրկված պետության գլուխների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Սա լիազորությունների ավարտից հետո ազատազրկված գործադիր իշխանության ղեկավարների ցանկն է։ Համաշխարհային պատմության ընթացքում եղել են մի շարք անձինք, որոնք դարձել են պետության գլուխ (տարբեր կառավարման ձևերի դեպքում դա կարող է լինել նախագահ, վարչապետ, միապետ), իսկ դրանից հետո ազատազրկվել են։ Այս ցանկում են ներառված նաև տնային կալանքի ենթարկվածները և ռազմագերիները։

Ցանկ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Անուն Երկիր Ծննդյան ամսաթիվ Պաշտոններ Ազատազրկման ժամանակ Մահվան ամսաթիվ
Aisin-Gioro Puyi Կաղապար:Դրոշավորում/Մանջոու-Գո 1906-02-07 Կայսր (1934–1945), Chief Executive (1932–1934) 1945-1959 (ռազմագերի) 1967-10-17
Alemán, Arnoldo Նիկարագուա Նիկարագուա 1946-01-23 Նախագահ (1997–2002) 2002-ից Ապրում է
Angel Rodriguez, Miguel Կոստա Ռիկա Կոստա Ռիկա 1940-01-09 Նախագահ (1998-2002), Վարչապետ (1966-1970) 2004-2012 Ապրում է
Յոն Անտոնեսկու Ռումինիա Ռումինիա 1882-06-15 Վարչապետ (1940–1944) 1944-1946 1946-06-01 (ենթարկվել է մահապատժի գնդակահարության միջոցով)
Antonio Saca Սալվադոր Սալվադոր 1965-03-09 Նախագահ (2004-2009) 2016-ից Ապրում է
Arroyo, Gloria Macapagal Ֆիլիպիններ Ֆիլիպիններ 1947-04-05 Նախագահ (2001–2010) 2011-2016 (հոսպիտալային կալանք) Ապրում է
Ասլան Աբաշիձե Աջարիա Աջարիա (Վրաստան Վրաստան) 1938-07-20 Ղեկավար (1991-2004) 2016-ից Ապրում է
Ba Maw Մյանմա Մյանմա 1893-02-08 Վարչապետ (1937–1939) 1940-1942, 1945-1946, 1947 1977-05-29
Baghdadi Mahmudi Լիբիա Լիբիա 1945 Վարչապետ (2006-2011) 2011-ից Ապրում է
Banana, Canaan Զիմբաբվե Զիմբաբվե 1936-03-05 Նախագահ (1980–1987) 1997-2001 2003-11-10
Bárdossy, László Կաղապար:Դրոշավորում/Հունգարիայի թագավորություն (1920–1946) 1890-12-10 Վարչապետ (1941–1942) 1945-1946 1946-01-10 (ենթարկվել է մահապատժի գնդակահարության միջոցով)
Basdeo Panday Տրինիդադ և Տոբագո Տրինիդադ և Տոբագո 1933-05-25 Վարչապետ (1995-2001) 2005 Ապրում է
Batthyány, Lajos Կաղապար:Դրոշավորում/Հունգարիայի թագավորություն (Habsburg) 1807-02-10 Վարչապետ (1848) 1848-1849 1849-10-06 (ենթարկվել է մահապատժի գնդակահարության միջոցով)
Bayar, Celal Թուրքիա Թուրքիա 1883-05-16 Նախագահ (1950–1960), Վարչապետ (1937–1939) 1960-1964 (ենթարկվել է մահապատժի դատավճիռը մեղմացվել է) 1986-08-22
Bernard Coard Գրենադա Գրենադա 1945-08-10 Վարչապետ (1983) 1983-2009 Ապրում է
Ben Bella, Ahmed Ալժիր Ալժիր 1916-12-25 Նախագահ (1963–1965) 1965-1980 (տնային կալանք) 2012-04-11
Arthur Seyss-Inquart Երրորդ Ռայխ Երրորդ Ռայխ 1892-07-22 Chancellor of Austria (1938)
Reich Commissioner of Netherlands (1940-1945)
Head of State of Austria (1940-1945)
1945 to 1946 1946-10-16
Benigno Aquino III Ֆիլիպիններ Ֆիլիպիններ 1960-02-06 Նախագահ (2010-2016) 2017-ից (մեղադրական դատավճիռ) Ապրում է
Bhutto, Benazir Պակիստան Պակիստան 1953-06-21 Վարչապետ (1988–1990, 1993–1996) 2007-12-27 (assassinated)
Berlusconi, Silvio Իտալիա Իտալիա 1936-09-29 Վարչապետ (1994-1995, 2001-2006, 2008-2011) 2012-2013 (տնային կալանք) Ապրում է
Bethlen, István Կաղապար:Դրոշավորում/Հունգարիայի թագավորություն (1920–1946) 1874-10-08 Վարչապետ (1921–1931) 1945-1946 1946-10-05 (died in prison)
Biljana Plavšić Սերբական Հանրապետություն Սերբական Հանրապետություն
Բոսնիա և Հերցեգովինա Բոսնիա և Հերցեգովինա
1930-07-07 Նախագահ (1996-1998, 1990-1992) 2001-2009 Ապրում է
Bill Vander Zalm Բրիտանական Կոլումբիա Բրիտանական Կոլումբիա 1934-05-29 Premier (1986-1991) 1991-1992 (մեղադրական դատավճիռ) Ապրում է
Bishop, Maurice Գրենադա Գրենադա 1944-05-29 Վարչապետ (1979-1983) 1983 1983-10-19
Bhutto, Zulfikar Ali Պակիստան Պակիստան 1928-01-05 Նախագահ (1971–1973), Վարչապետ (1973–1977) 1977-1979 1979-04-04 (ենթարկվել է մահապատժի կախաղան հանելու միջոցով)
Bignone, Reynaldo Արգենտինա Արգենտինա 1928-01-21 Նախագահ (դե ֆակտո, 1982–1983) 2007 to 2018 2018-03-07
Blaise Compaore Բուրկինա Ֆասո Բուրկինա Ֆասո 1951-02-03 Նախագահ (1987-2014) 2016-ից (International Order of Arrest Issued) Ապրում է
Bokassa, Jean-Bédel Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն 1921-02-22 Կայսր (1976–1979), Նախագահ (1966–1976) 1986-1993 (ենթարկվել է մահապատժի դատավճիռը մեղմացվել է)) 1996-11-03
Bozhilov, Dobri Բուլղարիա Բուլղարիա 1884-06-13 Վարչապետ (1943–1944) 1944-1945 1945-02-01 (ենթարկվել է մահապատժի)
Çarçani, Adil Ալբանիա Ալբանիա 1922-05-15 Վարչապետ (1981-1991) 1994-1997 (տնային կալանք) 1997-10-13
Ceauşescu, Nicolae Ռումինիա Ռումինիա 1918-01-26 Նախագահ (1967–1989) 1989 1989-12-25 (ենթարկվել է մահապատժի գնդակահարության միջոցով)
Charles I of England Անգլիա Անգլիա, Շոտլանդիա Շոտլանդիա 1600-11-19 Թագավոր (1625-1649) 1649 1649-01-30
Chaudhry, Mahendra Ֆիջի Ֆիջի 1942-02-09 Վարչապետ (1999–2000) 2000 (taken hostage in a coup) Ապրում է
Christian, Steve Փիթքերն կղզիներ Փիթքերն կղզիներ 1951-06-26 Քաղաքապետ (1999-2004) 2004-2007 Ապրում է
Chen Gongbo China, Republic of (Wang Jingwei Government) 1892 Նախագահ (1944–1945) 1945-1946 1946 (ենթարկվել է մահապատժի գնդակահարության միջոցով)
Chen Shui-bian Չինաստանի Հանրապետություն Չինաստանի Հանրապետություն 1950-10-12 Նախագահ (2000–2008) 2008-11-12[1] մինչև 2008-12-13[2], 2008-12-30[3] to 2015-01-05[4] Ապրում է
Frederick Chiluba Զամբիա Զամբիա 1943-04-30 Նախագահ (1991-2002) 2003-2009 2011-06-18
Chirac, Jacques Ֆրանսիա Ֆրանսիա, Անդորա Անդորա և Կորսիկա Կորսիկա 1932-11-29 Նախագահ և Իշխան (1995-2007) 2011-ից Ապրում է
Chimediin Saikhanbileg Մոնղոլիա Մոնղոլիա 1969-02-19 Վարչապետ (2014-2016) 2018-ից Ապրում է
Chun Doo-hwan Հարավային Կորեա Հարավային Կորեա 1931-01-18 Նախագահ (1980–1988) 1996-1997 (ենթարկվել է մահապատժի դատավճիռը մեղմացվել է)) Ապրում է
Clark, Glen Բրիտանական Կոլումբիա Բրիտանական Կոլումբիա 1957-11-22 Premier (1996-1999) 1999-2002 (մեղադրական դատավճիռ) Ապրում է
Colom, Alvaro Գվատեմալա Գվատեմալա 1951-06-15 Նախագահ (2008-2012) 2018-ից Ապրում է
Cristina Fernandez de Kirchner Արգենտինա Արգենտինա 1953-02-19 Նախագահ (2007-2015) 2018-ից (մեղադրական դատավճիռ) Ապրում է
David Brandt Կաղապար:Դրոշավորում/Montserrat Unknown Chief Minister (1997-2001) 2015 սեպտեմբերի 22-2018 նոյեմբերի 23 Ապրում է
Deuba, Sher Bahadur Նեպալ Նեպալ 1946-06-13 Վարչապետ (1995–1997, 2001–2002, 2004–2005) 2005-2006 Ապրում է
Demchugdongrub Կաղապար:Դրոշավորում/Մենցզյան 1902-02-08 Chairman (1938-1945) 1949-1962 1966-05-23
Dragan Čović Բոսնիա և Հերցեգովինա Բոսնիա և Հերցեգովինա 1956-08-20 Նախագահ (2017-2018, 2015-2016, 2003-2004), Վարչապետ (2001) 2006-2012 Ապրում է
Dorda, Abuzed Լիբիա Լիբիա 1944-04-04 Վարչապետ (1990-1994) 2011-ից Ապրում է
Dönitz, Karl Երրորդ Ռայխ Երրորդ Ռայխ 1891-09-16 Նախագահ (1945) 1945-1956 1980-12-24
Duvalier, Jean-Claude Հայիթի Հայիթի 1951-03-07 Նախագահ (1971-1986) 2011-2014 2014-10-4
Ebeid, Atef Եգիպտոս Եգիպտոս 1932-04-14 Վարչապետ (1999-2004) 2012-2013 2014-09-12
Eigruber, August Երրորդ Ռայխ Երրորդ Ռայխ 1907-04-07 Gauleiter of Reichsgau Oberdonau 1945-1947 1947-05-28
Émile Derlin Zinsou Բենին Բենին 1918-03-23 Նախագահ (1968-1969) 1975-2016 (Order of Arrest Issued) 2016-07-28
Ephraïm Inoni Կամերուն Կամերուն 1947-08-16 Վարչապետ (2004-2009) 2012-ից Ապրում է
Erich Koch Երրորդ Ռայխ Երրորդ Ռայխ 1896-06-19 Gauleiter of East Prussia (1928-1945), Oberpräsident of East Prussia (1933-1945), Reichskommissar of Ukraine (1941-1944), Reichskommissar of Ostland 1949-1986 1986-11-12
Ershad, Hossain Mohammad Բանգլադեշ Բանգլադեշ 1930-01-01 Նախագահ (1982–1990) 1990-1997 Ապրում է
Ernesto Perez Balladares Պանամա Պանամա 1946-06-29 Նախագահ (1994-1999) 2009-ից Ապրում է
Esterházy, Móric Կաղապար:Դրոշավորում/Հունգարիայի թագավորություն (1867–1918) 1881-04-27 Վարչապետ (1917) 1944-1945 (prison), 1951 to 1956 (internment) 1960-06-28
Estrada, Joseph Ֆիլիպիններ Ֆիլիպիններ 1937-04-19 Նախագահ (1998–2001) 2001-2007 Ապրում է
Eugene Koffi Adoboli Տոգո Տոգո 1934-10-03 Վարչապետ (1999-2000) 2011-2016 Ապրում է
Felix Kulov Ղրղզստան Ղրղզստան 1948-10-29 Վարչապետ (2005-2007) 2007-ից, 2000-2005 Ապրում է
Fernando Collor de Mello Բրազիլիա Բրազիլիա 1949-08-12 Նախագահ (1990-1992) 1992-1994 Ապրում է
Fernando de la Rúa Արգենտինա Արգենտինա 1937-09-15 Նախագահ (1999-2001) 2003-2014 (մեղադրական դատավճիռ) Ապրում է
Filov, Bogdan Բուլղարիա Բուլղարիա 1883-04-09 Վարչապետ (1940–1943) 1944-1945 1945-02-02 (ենթարկվել է մահապատժի)
François Fillon Ֆրանսիա Ֆրանսիա 1954-03-04 Վարչապետ (2007-2012) 2017-ից Ապրում է
François Bozizé Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն Կենտրոնաաֆրիկյան Հանրապետություն 1946-10-14 Նախագահ (2003-2013) 2013-ից (International Order of Arrest Issued) Ապրում է
Friedrich, István Կաղապար:Դրոշավորում/Hungarian Republic (1919–20) 1883-07-01 Վարչապետ (1919) 1951 1951-11-25 (died in prison)
Funes, Mauricio Սալվադոր Սալվադոր 1959-10-18 Նախագահ (2009-2014) 2017-ից Ապրում է
Fujimori, Alberto Պերու Պերու 1938-07-28 Նախագահ (1990–2000) 2005-2006 (bailed out in Chile), 2007-2017 (ներված), 2018-ից Ապրում է
Humala, Ollanta Պերու Պերու 1966-07-27 Նախագահ (2011–2016) 2017-ից (serving preventive prison) Ապրում է
Kuczynski, Pedro Pablo Պերու Պերու 1938-10-03 Նախագահ (2016-2018) 2019-ից Ապրում է
Toledo, Alejandro Պերու Պերու 1946-03-28 Նախագահ (2001–2006) 2017-ից (International Order of Capture for Preventive Prison) Ապրում է
Garcia, Alan Պերու Պերու 1949-05-23 Նախագահ (2006-2011, 1985-1990) Committed Suicide Before Capture 2019-04-17
Morales-Bermúdez, Francisco Պերու Պերու 1921-10-04 Նախագահ (1975–1980) 2017-ից (sentenced to life, not serving) Ապրում է
Galtieri, Leopoldo Fortunato Արգենտինա Արգենտինա 1926-07-15 Նախագահ (դե ֆակտո, 1981–1982) 1983 to 1991 (pardoned) 2003-01-12
Ինդիրա Գանդի Հնդկաստան Հնդկաստան 1917-11-19 Վարչապետ (1966–1977, 1980–1984) 1977 1984-10-31
Garbai, Sándor Կաղապար:Դրոշավորում/Hungarian Soviet Republic 1879-03-27 Chairman of the Revolutionary Governing Council (1919) 1919 1947-11-07
Gaston Flosse Ֆրանսիական Պոլինեզիա Ֆրանսիական Պոլինեզիա 1931-06-24 Նախագահ (2013-2014, 2008, 2004-2005, 1991-2004, 1984-1987) 2006-ից Ապրում է
Giancarlo Galan Կաղապար:Դրոշավորում/Veneto 1956-09-10 Նախագահ (1995-2010) 2014-ից Ապրում է
Gilbert Aké Կոտ դ'Իվուար Կոտ դ'Իվուար 1956 Վարչապետ (2010-2011) 2011-2012 Ապրում է
Giulio Andreotti Իտալիա Իտալիա 1919-01-14 Վարչապետ (1976-1979, 1989-1992) 1980-1999 2013-05-06
González Macchi, Luis Ángel Պարագվայ Պարագվայ 1947-12-13 Նախագահ (1999–2003) 2006-ից Ապրում է
George Matanzima Կաղապար:Դրոշավորում/Տրանսքեյ 1918-12-26 Վարչապետ (1979-1987) 1987-1990 2000-11-10
Գեորգի Ատանասով Բուլղարիա Բուլղարիա 1933-07-25 Վարչապետ (1986-1990) 1992-1994 Ապրում է
Գեորգիոս Պապադոպուլոս Հունաստան Հունաստան 1919-05-05 Նախագահ (1973), Վարչապետ (1967-1973) 1974-1999 1999-06-27
Գեորգիոս Ցոլակօղլու Հունաստան Հունաստան 1886 Վարչապետ (1941-1942) 1945-1948 1948-05-22
Gonzalo Sanchez de Lozada Բոլիվիա Բոլիվիա 1930-07-01 Նախագահ (1993-1997, 2002-2003) 2004-ից Ապրում է
Goran Hadžić Կաղապար:Դրոշավորում/Սերբական Կրաինայի Հանրապետություն 1958-09-07 Նախագահ (1992-1994) 2011-2016 2016-07-12
Görgei, Artúr Կաղապար:Դրոշավորում/Hungarian State (1849) 1818-01-30 Դիկտատոր (1849) 1849 1916-05-21
Gregorio Conrado Alvarez Ուրուգվայ Ուրուգվայ 1925-11-26 Նախագահ (1981-1985) 2009-2016 2016-12-28
Գրիշա Ֆիլիպով Բուլղարիա Բուլղարիա 1919-07-19 Վարչապետ (1981-1986) 1992-1994 1994-11-02
Gruevski, Nikola Հյուսիսային Մակեդոնիա Հյուսիսային Մակեդոնիա 1970-08-31 Վարչապետ (2006-2016) 2017-ից (International Order of Arrest Issued) Ապրում է
Պավել Գուբարև ԴԺՀ ԴԺՀ 1983-02-10 Ժողովրդական մարզպետ (2014) 2014 մարտ-մայիս Ապրում է
Gusenbauer, Alfred Ավստրիա Ավստրիա 1960-02-08 Վարչապետ (2007-2008) 2018-ից Ապրում է
Gyude Bryant Լիբերիա Լիբերիա 1949-01-17 Նախագահ (2003-2006) 2007-2009 2014-04-16
Habib Bourguiba Թունիս Թունիս 1903-08-03 Նախագահ (1957-1987), Վարչապետ (1956-1957) 1987-2000 (տնային կալանք) 2000-04-06
Hadik, János Կաղապար:Դրոշավորում/Հունգարիայի թագավորություն (1867–1918) 1863-11-23 Վարչապետ (1918) 1919 1933-12-10
Ահմեդ Հարու Կաղապար:Դրոշավորում/Հյուսիսային Կորդոֆան 1964 Նահանգապետ (2013-2019) 2019-ից Ապրում է
Hastings Banda Մալավի Մալավի 1898-02-15 Նախագահ (1966-1994) 1995 1997-11-25
Հայլե Սելասսիե Եթովպիա Եթովպիա 1892-07-23 Կայսր (1930–1974) 1974 (տնային կալանք) 1975-08-27
Համա Ամադու Նիգեր Նիգեր 1949 Վարչապետ (2000-2007, 1995-1996) 2008-ից Ապրում է
Han Myeong-sook Հարավային Կորեա Հարավային Կորեա 1944-03-24 Վարչապետ (2006-2007) 2015-2017 Ապրում է
Hatfield, Richard Կաղապար:Դրոշավորում/Նյու Բրանսուիկ 1931-04-09 Premier (1970-1987) 1984-1985 1991-04-26
Habré, Hissène Չադ Չադ 1942-09-13 Prime Minister (1978–1979), Նախագահ (1982–1990) 2005-2013 (տնային կալանք), 2013-ից Ապրում է
Haarde, Geir Իսլանդիա Իսլանդիա 1951-04-08 Prime Minister (2006-2009) 2010-ից Ապրում է
Hamani Diori Նիգեր Նիգեր 1916-06-06 Նախագահ (1960-1974) 1980-1987 (տնային կալանք) 1989-04-23
Hans Frank Երրորդ Ռայխ Երրորդ Ռայխ 1900-05-23 Head of General Government (1939-1945) 1945-1946 1946-10-16
Hasina, Sheikh Բանգլադեշ Բանգլադեշ 1947-09-28 Վարչապետ (2009-ից, 1996-2001) 2007 ապրիլ-մայիս Ապրում է
Horst Sindermann Արևելյան Գերմանիա Արևելյան Գերմանիա 1915-09-05 Chairman of Council of Ministers (1973-1976) 1990, 1935-1945, 1933 1990-04-20
Hosni Mubarak Եգիպտոս Եգիպտոս 1928-05-04 Նախագահ (1981-2011) 2011-2017 Ապրում է
Hiranuma Kiichirō Ճապոնիա Ճապոնիա 1867-09-28 Վարչապետ (1939) 1952 1952-08-22
Honecker, Erich Արևելյան Գերմանիա Արևելյան Գերմանիա 1912-08-25 Chairman of the Council of State (1976–1989) 1992-1993 1994-05-29
Horthy, Miklós Կաղապար:Դրոշավորում/Հունգարիայի թագավորություն (1920–1946) 1868-06-18 Regent (1920–1944) 1944-1945 1957-02-09
Hoveida, Amir-Abbas Իրան Իրան 1919-02-18 Վարչապետ (1965–1977) 1978-1979 1979-04-07 (ենթարկվել է մահապատժի գնդակահարության միջոցով)
Hudson Austin Գրենադա Գրենադա 1938-04-26 Military leader (1983) 1983-2008 Ապրում է
Ibrahim Halidi Կոմորյան Կղզիներ Կոմորյան Կղզիներ 1954 Վարչապետ (1993) 2008-ից Ապրում է
Idrissa Seck Սենեգալ Սենեգալ 1960-08-09 Վարչապետ (2002-2004) 2005-2006 Ապրում է
Ielemia, Apisai Տուվալու Տուվալու 1955-08-19 Վարչապետ (2006-2010) 2016 (մեղադրական դատավճիռ) 2018-11-09
Ikililou Dhoinine Կոմորյան Կղզիներ Կոմորյան Կղզիներ 1962-08-14 Նախագահ (2011-2016) 2018-ից (մեղադրական դատավճիռ) Ապրում է
Imrédy, Béla Կաղապար:Դրոշավորում/Հունգարիայի թագավորություն (1920–1946) 1891-12-29 Վարչապետ (1938–1939) 1945-1946 1946-02-28 (ենթարկվել է մահապատժի գնդակահարության միջոցով)
Ion Iliescu Ռումինիա Ռումինիա 1930-03-03 Նախագահ (2000-2004, 1989-1996) 2019-ից (մեղադրական դատավճիռ) Ապրում է
Isabel Martinez de Peron Արգենտինա Արգենտինա 1931-02-04 Նախագահ (1974-1976) 2007-ից Ապրում է
Իվան Բագրյանով Բուլղարիա Բուլղարիա 1891-10-17 Վարչապետ (1944) 1944-1945 1945-02-01
Jay Warren Կաղապար:Դրոշավորում/Փոթքերն կղզիներ 1956-07-29 Քաղաքապետ (2005-2007), Chief Magistrate (1991-1999) 2004 Ապրում է
Jeffrey Nape Պապուա Նոր Գվինեա Պապուա Նոր Գվինեա 1964 Գլխավոր նահանգապետ (2010, 2004) 2012 մայիս-հուլիս 2016-07-08
Joachim Yhombi-Opango Կոնգոյի Հանրապետություն Կոնգոյի Հանրապետություն 1939-01-12 Նախագահ (1977-1979), Վարչապետ (1993-1996) 1987-1990, 2001-2007 Ապրում է
Johan Wilhelm Rangell Ֆինլանդիա Ֆինլանդիա 1894-10-25 Վարչապետ (1941-1943) 1946-1949 1982-03-12
Josef Grohé Երրորդ Ռայխ Երրորդ Ռայխ 1902-11-06 Gauleiter of Gau Cologne-Aachen (1931-1945), Reichskommissar for Belgium and Northern France (1944) 1950 1987-12-27
Jozef Tiso Սլովակիա Սլովակիա 1887-10-13 Նախագահ (1938-1945) 19451947 1947-04-18
Juan Maria Bordaberry Ուրուգվայ Ուրուգվայ 1928-06-17 Նախագահ (1973-1976) 2006-2010 (տնային կալանք) 2010-07-17
Kállay, Miklós Կաղապար:Դրոշավորում/Հունգարիայի թագավորություն (1920–1946) 1887-01-23 Վարչապետ (1942–1944) 19441945 1967-01-14
Karadžić, Radovan Կաղապար:Դրոշավորում/Republika Srpska 1945-06-19 Նախագահ (1992–1996) 2016-ից Ապրում է
Մոշե Կացավ Իսրայել Իսրայել 1945-12-05 Նախագահ (2000-2007) 2007 to 2016 Ապրում է
Kenan Evren Թուրքիա Թուրքիա 1917-07-17 Նախագահ (1980-1989) 2012-2015 2015-05-09
Kaunda, Kenneth Զամբիա Զամբիա 1924-04-28 Նախագահ (1964–1991) 1997-1998 Ապրում է
Keita, Modibo Մալի Մալի 1915-06-04 Նախագահ (1960–1968) 1968-1977 1977-05-16
Kenyatta, Uhuru Քենիա Քենիա 1961-10-26 Նախագահ (2013-ից) 2010-2015 (մեղադրական դատավճիռ) Ապրում է
Ալեքսանդր Խարիտոնով ԼԺՀ ԼԺՀ 1971-07-06 Ժողովրդական մարզպետ (2014) 2014-ից Ապրում է
Khondaker Mostaq Ahmad Բանգլադեշ Բանգլադեշ 1918 Նախագահ (1975) 1975-1978 1996-03-05
Khudayir as-Samarrai, Ahmad Husayn Իրաք Իրաք 1941-07-02 Վարչապետ (1993-1994) 2003-2010 Ապրում է
Kodjo, Agbéyomé Տոգո Տոգո 1954-10-12 Վարչապետ (2000-2002) 2002-ից (International Order of Arrest Issued) Ապրում է
Komproe, Ben Նիդերլանդական Անտիլներ Նիդերլանդական Անտիլներ 1942-10-02 Վարչապետ (2003) 2004 սեպտեմբեր-հոկտեմբեր 2004-10-11
Կոնստանտին Մուրավիև Կաղապար:Դրոշավորում/Բուլղարիայի թագավորություն 1893-03-05 Վարչապետ (1944) 1945-1961 1965-01-31
Krenz, Egon Արևելյան Գերմանիա Արևելյան Գերմանիա 1937-03-19 Chairman of the Council of State (1989) 1997-2003 Ապրում է
Kōki Hirota Ճապոնիա Ճապոնիա 1878-02-14 Վարչապետ (1936-1937) 1945-1948 1948-12-23
Kun, Béla Կաղապար:Դրոշավորում/Հունգարիայի Խորհրդային Հանրապետություն 1886-02-20 Leader (1919) 1937-1938 1938-08-29 (ենթարկվել է մահապատժի գնդակահարության միջոցով)
Koiso, Kuniaki Ճապոնիա Ճապոնիա 1880-03-22 Վարչապետ (1944–1945) 1945-1950 1950-11-03
Lady Jane Grey Անգլիա Անգլիա, Իռլանդիա Իռլանդիա և Շոտլանդիա Շոտլանդիա 1537 Թագուհի (1553) 1553-1554 1554-02-12
Lakatos, Géza Կաղապար:Դրոշավորում/Հունգարիայի թագավորություն (1920–1946) 1890-04-30 Վարչապետ (1944) 1944-1945 1967-05-21
Laurent Gbagbo Կոտ դ'Իվուար Կոտ դ'Իվուար 1945-05-31 Նախագահ (2000-2011) 2011-2019 Ապրում է
Laurel, José P. Կաղապար:Դրոշավորում/Second Philippine Republic 1891-03-09 Նախագահ (1943–1945) 1945-1948 1959-11-06
Lee Teng-Hui Չինաստանի Հանրապետություն Չինաստանի Հանրապետություն 1923-01-15 Նախագահ (1988-2000) 2011-2014 (մեղադրական դատավճիռ) Ապրում է
Lennox Sebe Կաղապար:Դրոշավորում/Սիսքեյ 1926-07-26 Նախագահ (1981-1990) 1990-1994 (մեղադրական դատավճիռ) 1994-07-23
Լեոնիդ Մարկելով Կաղապար:Դրոշավորում/Մարի Ւլ 1963-06-23 Նախագահ (2001-2017) 2017-ից Ապրում է
Liang Hongzhi China, Reformed Government of the Republic of 1882 Chairman (1938–1940) 1945-1946 1946-11 (ենթարկվել է մահապատժի գնդակահարության միջոցով)
Liu Shaoqi Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետություն Չինաստան 1898-11-24 Նախագահ (1959–1968) 1967-1968 (տնային կալանք) 1969-11-12
Lise Thibault Կաղապար:Դրոշավորում/Quebec 1939-04-02 Լեյտենանդ-նահանգապետ (1997-2007) 2007-2017 Ապրում է
Louis XVI of France Ֆրանսիա Ֆրանսիա 1754-08-23 Թագավոր (1774–1792) 1792-1793 1793-01-21 (ենթարկվել է մահապտժի գլխատման միջոցով (գիլիոտին))
Ludwig Ruckdeschel Երրորդ Ռայխ Երրորդ Ռայխ 1907-03-15 Gauleiter of Bayreuth 1947-1952 1986-11-08
Luis Echeverria Մեքսիկա Մեքսիկա 1922-01-17 Նախագահ (1970-1976) 2006-2009 (տնային կալանք) Ապրում է
Lula da Silva, Luiz Inacio Բրազիլիա Բրազիլիա 1945-10-27 Նախագահ (2003-2011) 2018-ից (serving) Ապրում է
Lumumba, Patrice Կաղապար:Դրոշավորում/Democratic Republic of the Congo 1925-07-02 Վարչապետ (1960) 1960-1961 1961-01-17
Pasteur Bizimungu Ռուանդա Ռուանդա 1950 Նախագահ (1994-2000) 2001-2007 (տնային կալանք) Ապրում է
Անդրեաս Պապանդրեու Հունաստան Հունաստան 1919-02-05 Վարչապետ (1993-1996, 1981-1989) 1989-1992 (մեղադրական դատավճիռ) 1996-06-24
Pasloski, Darrell Կաղապար:Դրոշավորում/Yukon 1960-12-02 Premier (2011-2016) 2004-2005 (մեղադրական դատավճիռ) Ապրում է
P. W. Botha Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն Հարավաֆրիկյան Հանրապետություն 1916-01-12 Նախագահ (1984-1989), Վարչապետ (1978-1984) 1998-1999 (suspended sentence and won appeal in June of 1999) 2006-10-31
Marc Ravalomanana Կաղապար:Դրոշավորում/Madagascar 1949-12-12 Նախագահ (2004-2009) 2012-2014 Ապրում է
Ricardo Martinelli Պանամա Պանամա 1951-03-11 Նախագահ (2009-2014) 2017 Ապրում է
Macías Nguema, Francisco Հասարակածային Գվինեա Հասարակածային Գվինեա 1924-01-01 Նախագահ (1968–1979) 1979 1979-09-29 (ենթարկվել է մահապատժի)
Marcos, Ferdinand Ֆիլիպիններ Ֆիլիպիններ 1917-09-11 Նախագահ (1965–1986), Վարչապետ (1978–1981) 1988 (indicted) 1989-09-28
Mary, Queen of Scots Շոտլանդիա Շոտլանդիա 1542-12-08 Թագուհի (1542-1567) 1586-1587 1587-02-08
Massemba-Débat, Alphonse Կաղապար:Դրոշավորում/Republic of the Congo 1921 Նախագահ (1963–1968), Վարչապետ (1963) 1977 1977-03-25 (ենթարկվել է մահապատժի)
Maumoon Abdul Gayoom Մալդիվներ Մալդիվներ 1937-12-29 Նախագահ (1978-2008) 2018 Ապրում է
Menderes, Adnan Թուրքիա Թուրքիա 1899 Վարչապետ (1950–1960) 1960-1961 1961-09-17 (ենթարկվել է մահապատժի կախաղան հանելու միջոցով)
Menem, Carlos Արգենտինա Արգենտինա 1930-07-02 Նախագահ (1989–1999) 2001 հունիս-նոյեմբեր (տնային կալանք) Ապրում է
Mengistu Haile Mariam Եթովպիա Եթովպիա 1937-05-21 Նախագահ (1987-1991), Chairman (1977-1987, 1974) 1994-ից (Order of Arrest Issued) Ապրում է
Michel Temer Բրազիլիա Բրազիլիա 1940-09-30 Նախագահ (2016-2018) 2019-ից Ապրում է
Michael Warren Կաղապար:Դրոշավորում/Pitcairn Islands 1964 Նախագահ (2008-2013) 2016-ից Ապրում է
Milan Babić Կաղապար:Դրոշավորում/Սերբական Կրաինայի Հանրապետություն 1956-02-26 Վարչապետ (1995), Նախագահ (1991-1992) 2002-2006 2006-03-05
Milan Martić Կաղապար:Դրոշավորում/Սերբական Կրաինայի Հանրապետություն 1954-11-18 Նախագահ (1994-1995) 1995-ից Ապրում է
Միլան Միլուտինովիչ Սերբիա Սերբիա 1942-12-19 Նախագահ (1997-2002) 2003-2009 Ապրում է
Սլոբոդան Միլոշևիչ Սերբիա Սերբիա and Հարավսլավիա Հարավսլավիա 1941-08-20 Նախագահ (1989-2000) 2001-2006 2006-03-11
Michael Misick Թըրքս և Կայկոս կղզիներ Թըրքս և Կայկոս կղզիներ 1966-02-02 Premier (2003-2009) 2012-ից Ապրում է
Michael Bates Կաղապար:Դրոշավորում/Sealand 1952-08-02 Prince (2012-ից) 1968 Ապրում է
Mir-Hossein Mousavi Իրան Իրան 1942-03-02 Վարչապետ (1981-1989) 2011-ից (տնային կալանք) Ապրում է
McKeeva Bush Կաղապար:Դրոշավորում/Cayman Islands 1955-01-20 Premier (2009-2012) 2012-2014 Ապրում է
Moana Carcasses Kalosil Վանուատու Վանուատու 1963-01-27 Վարչապետ (2013-2014) 2014-ից Ապրում է
Mohamed Abu al-Qasim al-Zwai Լիբիա Լիբիա 1942-05-14 Նախագահ (2010-2011) 2011-ից Ապրում է
Mohamed Abdou Madi Կոմորյան Կղզիներ Կոմորյան Կղզիներ Unknown Վարչապետ (1994) 2008-ից Ապրում է
Mohammed Hamza Zubeidi Իրաք Իրաք 1938 Վարչապետ (1991-1993) 2003-2005 2005-12-02
Mohamed Morsi Եգիպտոս Եգիպտոս 1951-08-08 Նախագահ (2012-2013) 2013-ից Ապրում է
Mohamed Nasheed Մալդիվներ Մալդիվներ 1967-05-17 Նախագահ (2008-2012) 2012-2018 Ապրում է
Mohamoud Omar, Abdi Կաղապար:Դրոշավորում/Somali Region Unknown Նախագահ (2005-2018) 2018-ից Ապրում է
Mohammed Omar Աֆղանստան Աֆղանստան 1960 Supreme Leader (1996-2001) 2001-2015 (Order of Capture Issued) 2013-04-23
Moktar Ould Daddah Մավրիտանիա Մավրիտանիա 1924-12-25 Նախագահ (1960-1978), Վարչապետ (1960-1961) 1978-1979 2003-10-14
Momčilo Krajišnik Բոսնիա և Հերցեգովինա Բոսնիա և Հերցեգովինա 1945-01-20 Նախագահ (1996-1998) 1992-2013 Ապրում է
Մուամմար ալ-Կադդաֆի Լիբիա Լիբիա 1942 Առաջնորդ (1969-2011) 2011 2011-10-20
Muluzi, Bakili Մալավի Մալավի 1942-03-17 Նախագահ (1994-2004) 2009-ից (մեղադրական դատավճիռ), 2008 մայիս Ապրում է
Բենիտո Մուսոլինի Իտալիա Իտալիա 1883-07-29 Վարչապետ (1922–1943) 1945 1945-04-28 (ենթարկվել է մահապատժի գնդակահարության միջոցով)
Միկոլա Ազարով Ուկրաինա Ուկրաինա 1947-12-17 Վարչապետ (2010-2014, 2005, 2004) 2014-ից (International Arrest Warrant Issued) Ապրում է
Nagy, Imre Կաղապար:Դրոշավորում/Հունգարիայի Ժողովրդական Հանրապետություն 1896-06-07 Chairman of the Council of Ministers (1953–1955, 1956) 1956-1958 1958-06-16 (ենթարկվել է մահապատժի կախաղան հանելու միջոցով)
Najibullah, Mohammad Կաղապար:Դրոշավորում/Աքղանստան 1947 Նախագահ (1987–1992) 1992-1996 (virtual detention) 1996-09-27 (ենթարկվել է մահապատժի կախաղան հանելու միջոցով)
Nambaryn Enkhbayar Մոնղոլիա Մոնղոլիա 1958-06-01 Նախագահ (2005-2009), Վարչապետ (2000-2004) 2012-2013 Ապրում է
Ահմեդ Նազիֆ Եգիպտոս Եգիպտոս 1952-07-08 Վարչապետ (2004-2011) 2011-2016 Ապրում է
Ne Win Մյանմա Մյանմա 1910-07-10 or
1911-05-14 or
1911-05-24
Chairman (1958-1988) 2002 (տնային կալանք) 2002-12-05
Նեջմեթթին Էրբաքան Թուրքիա Թուրքիա 1926-10-26 Վարչապետ (1996-1997) 1997-1999 2011-02-27
Անդրեյ Նելիդով Կաղապար:Դրոշավորում/Կարելիա 1955-04-21 Նախագահ (2010-2012) 2018-ից Ապրում է
Նիկոլայ II Ռուսական կայսրություն Ռուսական կայսրություն 1868-05-18[5] Կայսր (1894–1917) 1917-1918 1918-07-17[6] (ենթարկվել է մահապատժի)
Նիկոլա Սաինովիչ Սերբիա Սերբիա 1954-12-07 Վարչապետ (1993-1994) 1999-2015 Ապրում է
Nikolai Tanayev Ղրղզստան Ղրղզստան 1945-11-05 Վարչապետ (2002-2005) 2005-ից (Order of Arrest Issued) Ապրում է
Nobuyuki Abe Ճապոնիա Ճապոնիա 1875-11-24 Վարչապետ (1939-1940) 1945 1953-09-07
Noriega, Manuel Պանամա Պանամա 1935-02-11 Ռազմական առաջնորդ (1983–1989) 1990-2017 2017-05-29
Norman B. Saunders Թըրքս և Կայկոս կղզիներ Թըրքս և Կայկոս կղզիներ 1943 Գլխավոր նախարար (1985) 1985-1993 Ապրում է
Oleksandr Yefremov Կաղապար:Դրոշավորում/Լուգանսկի մարզ 1954-08-22 Մարզպետ (1998-2006) 2015-ից Ապրում է
Omar Al-Bashir Սուդան Սուդան 1944-01-01 Նախագահ (1989-2019) 2019-ից Ապրում է
Էհուդ Օլմերթ Իսրայել Իսրայել 1945-09-30 Վարչապետ (2006–2009) 2016-2017 Ապրում է
Oscar Temaru Ֆրանսիական Պոլինեզիա Ֆրանսիական Պոլինեզիա 1944-11-1 Նախագահ (2011-2013, 2009, 2007-2008, 2005-2006, 2004) 2007-ից (մեղադրական դատավճիռ) Ապրում է
Ould Haidalla, Mohamed Khouna Մավրիտանիա Մավրիտանիա 1940 Chairman (1980-1984), Վարչապետ (1984, 1979-1980) 2003-2004 Ապրում է
Lee Myung-bak Հարավային Կորեա Հարավային Կորեա 1941-12-19 Նախագահ (2008-13) 2018-ից Ապրում է
Paddy Roy Bates Սիլենդ Սիլենդ 1921-08-12 Արքայազն (1967-2012) 1968 2012-10-09
Park Geun-Hye Հարավային Կորեա Հարավային Կորեա 1952-02-02 Նախագահ (2013-2017) 2017-ից Ապրում է
Պավլո Լազարենկո Ուկրաինա Ուկրաինա
Դնեպրոպետրովսկի մարզ Դնեպրոպետրովսկի մարզ
1953-01-23 Վարչապետ (1996-1997), Մարզպետ (1992-1994) 1998-2012 Ապրում է
Ottaviano Del Turco Կաղապար:Դրոշավորում/Աբրուցցո 1944-11-07 Նախագահ (2005-2008) 2008-ից Ապրում է
Pérez Molina, Otto Գվատեմալա Գվատեմալա 1950-12-01 Նախագահ (2012–15) 2015-ից Ապրում է
Oupa Gqozo Կաղապար:Դրոշավորում/Սիսքեյ 1952-03-10 Military Leader (1990-1994) 1998-ից (մեղադրական դատավճիռ) Ապրում է
Ouyahia, Ahmed Ալժիր Ալժիր 1952-07-02 Վարչապետ (2017-2019, 2008-2012, 2003-2006, 1995-1998) 2019-ից Ապրում է
Pervez Musharraf Պակիստան Պակիստան 1943-08-11 Նախագահ (2001-2008) 2014-ից Ապրում է
Pétain, Philippe Կաղապար:Դրոշավորում/Վիշիստական Ֆրանսիա 1856-04-24 Պետության գլուխ (1940–1944) 1945-1951 (ենթարկվել է մահապատժի դատավճիռը փոխարինվել է ցմահ ազատազրկմամբ) 1951-07-23
Päts, Konstantin Էստոնիա Էստոնիա 1874-02-23 Prime Minister in the duties of the State Elder (1934–1937)[7] 1940-1952 (prison), 1952-1956 (psychiatry hospital) [8] 1956-01-18
Pierre Laval Կաղապար:Դրոշավորում/Վիշիստական Ֆրանսիա 1883-06-28 Վարչապետ (1931-1932, 1935-1936) 1944-1945 1945-10-15 (ենթարկվել է մահապատժի գնդակահարության միջոցով)
Pierre Buyoya Բուրունդի Բուրունդի 1949-11-24 Նախագահ (1987-1993, 1996-2005) 2018 (Order of Arrest Issued) Ապրում է
Pinochet, Augusto Չիլի Չիլի 1915-11-25 Նախագահ (դե ֆակտո, 1973–1990) 1998-2006 2006-12-10
Pol Pot Կամբոջա Կամբոջա 1925-05-19 Վարչապետ (1976–1979) 1997-1998 1998-04-15
Portillo, Alfonso Գվատեմալա Գվատեմալա 1951-09-24 Նախագահ (2000–2004) 2011-15 Ապրում է
P.V. Narasimha Rao Հնդկաստան Հնդկաստան 1921-06-21 Վարչապետ (1991-1996) 2000-2002 2004-12-23
Qarase, Laisenia Ֆիջի Ֆիջի 1941-02-01 Վարչապետ (2000-2001, 2001-2006) 2010-2013 Ապրում է
Qandil, Hesham Եգիպտոս Եգիպտոս 1962-09-17 Վարչապետ (2012-2013) 2013-2014 Ապրում է
Quisling, Vidkun Նորվեգիա Նորվեգիա 1887-07-18 Վարչապետ-նախագահ (1942–1945) 1945 1945-10-24 (ենթարկվել է մահապատժի գնդակահարության միջոցով)
Raja Pervaiz Ashraf Պակիստան Պակիստան 1950-12-26 Վարչապետ (2012-2013) 2010-ից (Order of Arrest Issued) Ապրում է
Ramiz Alia Ալբանիա Ալբանիա 1924-10-18 Նախագահ (1991-1992), Առաջին քարտուղար (1985-1991) 1992-1997 2011-10-02
Ramush Haradinaj Կոսովո Կոսովո 1968-07-03 Նախագահ (2017-ից, 2004-2005) 2005-2017 Ապրում է
Rafael Correa Էկվադոր Էկվադոր 1963-04-06 Նախագահ (2007-2017) 2018 (Order of Arrest Issued) Ապրում է
Rafael Ángel Calderón Fournier Կոստա Ռիկա Կոստա Ռիկա 1949-03-14 Նախագահ (1990-1994) 2004-ից Ապրում է
Raja Pervaiz Ashraf Պակիստան Պակիստան 1950-12-26 Վարչապետ (2012-2013) 2013-ից Ապրում է
Richard Corkill Մեն կղզի Մեն կղզի 1951 Գլխավոր նախարար (2001-2004) 2004 Ապրում է
Montt, Efrain Rios Գվատեմալա Գվատեմալա 1926-06-16 Նախագահ (1982-1983) 2014-2018 2018-04-01
Roh Tae-woo Հարավային Կորեա Հարավային Կորեա 1932-12-04 Նախագահ (1988–1993) 1995-1998 Ապրում է
Robert Wagner Երրորդ Ռայխ Երրորդ Ռայխ 1895-10-13 Gauleiter of Gau Baden (1926-1945) 1946 1946-08-14
Ռոբերտ Քոչարյան Հայաստան Հայաստան
Արցախ Արցախ
1954-08-31 Նախագահ (1998-2008, 1994-1997)
Վարչապետ (1997-1998, 1992-1994)
2018-ից Ապրում է
Rocco Salini Կաղապար:Դրոշավորում/Abruzzo 1931-02-24 Նախագահ (1990-1992) 1992-1994 2016-12-02
Rousseff, Dilma Բրազիլիա Բրազիլիա 1947-12-14 Նախագահ (2011-2016) 2017-ից (մեղադրական դատավճիռ) Ապրում է
Risto Ryti Ֆինլանդիա Ֆինլանդիա 1889-02-03 Նախագահ (1940–1944) 1945-1949 1956-10-25
Razak, Najib Մալայզիա Մալայզիա 1953-06-23 Վարչապետ (2009-2018) 2018-ից Ապրում է
Sa'dun Hammadi Իրաք Իրաք 1930-06-22 Վարչապետ (1991) 2004 փետրվար-նոյեմբեր 2007-03-14
Սադդամ Հուսեյն Իրաք Իրաք 1937-04-28 Նախագահ (1979–2003) 2003-2006 2006-12-30 (ենթարկվել է մահապատժի կախաղան հանելու միջոցով)
Salmond, Alex Շոտլանդիա Շոտլանդիա 1954-12-31 Առաջին նախարար (2007-2014) 2019-ից Ապրում է
Sambi, Ahmed Abdallah Mohamed Կոմորյան Կղզիներ Կոմորյան Կղզիներ 1958-06-05 Նախագահ (2006-2011) 2018-ից Ապրում է
Samuel Doe Լիբերիա Լիբերիա 1951-05-06 Նախագահ (1986-1990), Chairman (1980-1986) 1990 1990-09-09
Sanjaagiin Bayar Մոնղոլիա Մոնղոլիա 1956-03-04 Վարչապետ (2007-2009) 2018-ից Ապրում է
Sanader, Ivo Խորվաթիա Խորվաթիա 1953-06-08 Վարչապետ (2003–2009) 2012-ից Ապրում է
Schotte, Gerrit Կյուրասաո Կյուրասաո 1974-09-04 Վարչապետ (2010-2012) 2014-ից Ապրում է
Seyni Oumarou Նիգեր Նիգեր 1951-08-01 Վարչապետ (2007-2009) 2010 հուլիսի 29-օգոստոսի 2 Ապրում է
Sharif, Nawaz Պակիստան Պակիստան 1949-12-25 Վարչապետ (1990–1993, 1997–1999) 1999-2000, 2018-ից Ապրում է
Souley Abdoulaye Նիգեր Նիգեր 1965 Վարչապետ (1994-1995) 1999 մայիս-օգոստոս Ապրում է
Soumeylou Boubèye Maïga Մալի Մալի 1954-06-08 Վարչապետ (2017-ից) 2012-2013 Ապրում է
Saakashvili, Mikheil Վրաստան Վրաստան 1967-12-21 Նախագահ (2004-2007, 2008-2013) 2017-2018 Ապրում է
Salvador Jorge Blanco Դոմինիկյան Հանրապետություն Դոմինիկյան Հանրապետություն 1926-07-05 Նախագահ (1982-1986) 1987-2001 2010-12-16
Sarkozy, Nicolas Ֆրանսիա Ֆրանսիա, Անդորա Անդորա, և Կորսիկա Կորսիկա 1955-01-28 Նախագահ և Իշխան (2007-2012) 2018-ից Ապրում է
Serge Vohor Վանուատու Վանուատու 1955-04-24 Վարչապետ (1995-1996, 1996-1998, 2004, 2009, 2011) 2015-2017 Ապրում է
Sharif Sheikh Ahmed Սոմալի Սոմալի 1964-07-25 Նախագահ (2009-2012) 2007 Ապրում է
Shaukat Aziz Պակիստան Պակիստան 1949-02-06 Վարչապետ (2004-2007) 2018-ից (Order of Arrest Issued) Ապրում է
Shevchuk, Yevgeny Մերձդնեստր Մերձդնեստր 1968-06-19 Նախագահ (2011-2016) 2017-ից (Order of Arrest Issued) Ապրում է
Shinawatra, Yingluck Թաիլանդ Թաիլանդ 1967-06-21 Վարչապետ (2011–2014) 2014 (տնային կալանք) Ապրում է
Sialeʻataongo Tuʻivakanō Տոնգա Տոնգա 1952-01-15 Վարչապետ (2010-2014) 2018-ից Ապրում է
Sima Chi China (Western Jin) 0284 Կայսր (0307-0311) 0311-0313 0313-03-14 (ենթարկվել է մահապատժի)
Sinyinda, Clement Կաղապար:Դրոշավորում/Barotseland 1952-01-02 Նախագահ (2012) 2013 սեպտեմբեր-դեկտեմբեր Ապրում է
Sisiku Julius Ayuk Tabe Կաղապար:Դրոշավորում/Ambazonia 1965-05-02 Նախագահ (2017-2018) 2018-ից Ապրում է
Soilih, Ali Կոմորյան Կղզիներ Կոմորյան Կղզիներ 1937-01-07 Head of State (1976-1978) 1978 մայիս 13-29 1978-05-29
Sócrates, José Պորտուգալիա Պորտուգալիա 1957-09-06 Վարչապետ (2004-2011) 2014-2015, 2017-ից (մեղադրական դատավճիռ) Ապրում է
Son Ngoc Thanh Կաղապար:Դրոշավորում/Կամֆոջա 1908-12-07 Վարչապետ (1972, 1945) 1973-1977 1977-08-08
Suharto Ինդոնեզիա Ինդոնեզիա 1921-06-08 Նախագահ (1967–1998) 2000 (տնային կալանք) 2008-01-27
Sukarno Ինդոնեզիա Ինդոնեզիա 1901-06-06 Նախագահ (1945–1967) 1967-1970 (տնային կալանք) 1970-06-21
Սվետոզար Մարովիչ Սերբիա և Չեռնոգորիա Սերբիա և Չեռնոգորիա 1955-03-31 Նախագահ և Վարչապետ (2003-2006) 2015-ից Ապրում է
Szakasits, Árpád Կաղապար:Դրոշավորում/Հունգարիայի Հանրապետություն (1946–49) 1888-12-06 Նախագահ (1948–1949)
Chairman of the Presidential Council (1949–1950)
1950-1956 1965-05-03
Szálasi, Ferenc Կաղապար:Դրոշավորում/Հունգարիայի թագավորություն (1920–1946) 1897-01-06 Ազգի առաջնորդ (1944–1945) 1945-946 1946-03-12 (ենթարկվել է մահապատժի կախաղան հանելու միջոցով)
Sztójay, Döme Կաղապար:Դրոշավորում/Հունգարիայի թագավորություն (1920–1946) 1883-01-05 Վարչապետ (1944) 194-1946 1946-08-22 (ենթարկվել է մահապատժի գնդակահարության միջոցով)
Taylor, Charles Լիբերիա Լիբերիա 1948-01-28 Նախագահ (1997-2003) 2012-ից Ապրում է
Mamadou Tandja Նիգեր Նիգեր 1938 Նախագահ (1999-2010) 2010 հունիս-մայիս (տնային կալանք) Ապրում է
Tajuddin Ahmad Բանգլադեշ Բանգլադեշ 1925-07-23 Վարչապետ (1971-1972) 1975 օգոստոսի 22-նոյեմբերի 2 1975-11-02
Thaksin Shinawatra Թաիլանդ Թաիլանդ 1949-07-26 Վարչապետ (2001-2006) 2006-ից (Order of Arrest Issued Ապրում է
Tildy, Zoltán Կաղապար:Դրոշավորում/Հունգարիայի Հանրապետություն (1946–49) 1889-11-18 Վարչապետ (1945–1946), Նախագահ (1946–1948) 1948-1956 (տնային կալանք), 1956-1959 1961-08-04
Թոդոր Ժիկով Բուլղարիա Բուլղարիա 1911-09-07 General Secretary (1954-1989)
Chairman of The Council of State (1971-1989)
Վարչապետ (1962-1971)
1991-1997 (տնային կալանք) 1998-08-05
Tojo, Hideki Ճապոնիա Ճապոնիա 1884-12-30 Վարչապետ (1941–1944) 1945-1948 1948-12-23 (ենթարկվել է մահապատժի կախաղան հանելու միջոցով)
Traoré, Moussa Մալի Մալի 1936-09-25 Նախագահ (1968–1991) 1992-2002 (ենթարկվել է մահապատժի դատավճիռը մեղմացվել է)) Ապրում է
Tsang, Donald Հոնկոնգ Հոնկոնգ 1944-10-07 Chief Executive (2005–2012) 2017-2019 Ապրում է
Tshibala, Bruno Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն Կոնգոյի Դեմոկրատական Հանրապետություն 1956-02-20 Վարչապետ (2017-ից) 2016 հոկտեմբեր-նոյեմբեր Ապրում է
Valerian Հռոմեական կայսրություն Հռոմեական կայսրություն c. 193-200 Կայսր (253-260) 260 (ռազմագերի) c. 260-264
Vano Merabishvili Վրաստան Վրաստան 1968-04-15 Վարչապետ (2012) 2013-ից Ապրում է
Vasco Errani Կաղապար:Դրոշավորում/Էմիլիա Ռոմանիա 1955-05-17 Նախագահ (1999-2014) 2012, 2014-2016 Ապրում է
Videla, Jorge Rafael Արգենտինա Արգենտինա 1925-08-21 Նախագահ (դե ֆակտո, 1976–1981) 1985-1990 (ներված), imprisoned again 2010-2013 2013-05-17
Viola, Roberto Eduardo Արգենտինա Արգենտինա 1924-10-13 Նախագահ (դե ֆակտո, 1981) 1983- 1990 (ներված) 1994-09-30
Vlad Filat Մոլդովա Մոլդովա 1969-05-06 Նախագահ (2010), Վարչապետ (2009-2013) 2015-ից Ապրում է
Vladimir Torlopov Կաղապար:Դրոշավորում/Կոմիի Հանրապետություն 1949-11-14 Նախագահ (2002-2010) 2016-ից (տնային կալանք) Ապրում է
Vlado Buckovski Հյուսիսային Մակեդոնիա Հյուսիսային Մակեդոնիա 1962-12-02 Վարչապետ (2004-2006) 2007-2010 Ապրում է
Yanukovych, Viktor Ուկրաինա Ուկրաինա 1950-07-09 Նախագահ (2010-2014), Վարչապետ (2002-2007) 2014-ից (International Order of Capture Issued) Ապրում է
Vyacheslav Gayzer Կաղապար:Դրոշավորում/Կոմիի Հանրապետություն 1966-12-28 Նախագահ (2010-2015) 2015-2017 Ապրում է
Yanayev, Gennady Խորհրդային Սոցիալիստական Հանրապետությունների Միություն ԽՍՀՄ 1937-08-26 Գործող Նախագահ (1991) 1991-1994 2010-09-24
Wasim Sajjad Պակիստան Պակիստան 1941-03-30 Նախագահ (1997-1998, 1993) 2002 (մեղադրական դատավճիռ) Ապրում է
Wekerle, Sándor Կաղապար:Դրոշավորում/Հունգարիայի թագավորություն (1867–1918) 1848-11-14 Վարչապետ (1892–1895, 1906–1910, 1917–1918) 1919 1921-08-26
Willi Stoph Արևելյան Գերմանիա Արևելյան Գերմանիա 1914-07-09 Chairman of the Council of State (1973-1976)
Chairman of Council of Ministers (1976-1989, 1964-1973)
1989-1990 1999-04-13
Wojciech Jaruzelski Լեհաստան Լեհաստան 1923-07-06 Նախագահ (1989-1990)
First Secretary of Poland (1981-1989)
Chairman of the Council of State (1985-1989)
Վարչապետ (1981-1985)
2006-2014 (մեղադրական դատավճիռ) 2014-05-25
Yameen, Abdulla Մալդիվներ Մալդիվներ 1959-05-21 Նախագահ (2013-2018) 2019-ից Ապրում է
Յուլիա Տիմոշենկո Ուկրաինա Ուկրաինա 1960-11-27 Վարչապետ (2007-2010, 2005) 2011-2017 Ապրում է
Zhao Ziyang Չինաստանի Ժողովրդական Հանրապետություն Չինաստան 1919-10-17 Premier (1983–1987) 1989-2005 (տնային կալանք) 2005-01-17
Zhu Qizhen Չինաստան (Մին դինաստիա) 1427-11-29 Կայսր (1435-49, 57-64) 1449-1450 (ռազմագերի), 1450- 1457 (տնային կալանք) 1464-02-23
Zardari, Asif Ali Պակիստան Պակիստան 1955-07-26 Նախագահ (2008-2013) 2018 (Order of Arrest Issued) Ապրում է
Zia, Khaleda Բանգլադեշ Բանգլադեշ 1945 Վարչապետ (1991-1996, 2001-2006) 2018 Ապրում է
Zine El Abidine Ben Ali Թունիս Թունիս 1936-09-03 Նախագահ (1987-2011) 2011-ից (International Order of Arrest Issued) Ապրում է

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Formal arrest and detention.
  2. Released without bail.
  3. Detained again.
  4. Paroled for medical reasons.
  5. 6 May 1868 in the Julian calendar.
  6. 4 July 1918 in the Julian calendar.
  7. Was several times the Head of Government and Head of State before and after the regime.
  8. Was imprisoned by Soviets during the occupation.

Արտաքին հղումներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]