«Marvel Comics»-ի ֆիլմերի ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից

«Marvel Comics»-ի կոմիքսների հիման վրա ստեղծված խաղարկային և անիմացիոն ֆիլմերը։

Ֆիլմեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Տարի Անվանում Ստուդիա Կարգավիճակ
1986 Հովարդ Բադը Universal Pictures
1998 Բլեյդ New Line Cinema / Marvel Studios
2000 Իքս մարդիք 20th Century Fox / Marvel Studios
2002| Բլեյդ 2 New Line Cinema / Marvel Studios
Սարդ-մարդ Columbia Pictures / Marvel Studios
2003 Խենթ 20th Century Fox / Marvel Studios
Իքս մարդիք 2
Հալք Universal Pictures / Marvel Studios
2004 Պատժիչ Lions Gate Entertainment / Marvel Studios
Սարդ-մարդ Columbia Pictures / Marvel Studios
Բլեյդ 3։ Եռյակ New Line Cinema / Marvel Studios
2005 Էլեկտրա 20th Century Fox / Marvel Studios
Ֆանտաստիկ քառյակ 20th Century Fox / Marvel Studios
2006 Իքս մարդիկ։ Վերջին մարտը
2007 Ուրվական մրցարշավորդ Columbia Pictures / Marvel Studios
Սարդ-Մարդ 3։ Թշնամին արտացոլանքում
Ֆանտաստիկ քառյակը։ Արծաթե ալեսահորդի ներխուժումը 20th Century Fox / Marvel Studios
2008 Երկաթե մարդ Marvel Studios
Անհավանական Հալք
Պատժիչ։ Պատերազմի տարածքը Lions Gate Entertainment / Marvel Studios
2009 Իքս մարդիկ. Սկիզբ. Կուղխ 20th Century Fox / Marvel Studios
2010 Երկաթե մարդ 2 Marvel Studios
2011 Թոր
Իքս Մարդիք։ Առաջին Դաս 20th Century Fox / Marvel Studios
Առաջին Վրիժառուն։ Ուրիշ Պատերազմը Marvel Studios
Ուրվական մրցարշավորդ 2 Sony Pictures / Marvel Studios
2012 Վրիժառուններ Marvel Studios
Անհավանական Սարդ-մարդը Sony Pictures / Marvel Studios
2013 Երկաթե մարդը 3 Marvel Studios
Կուղխ։ Անմահություն 20th Century Fox / Marvel Studios
Թոր։ Մռայլ աշխարհը Marvel Studios
2014 Կապիտան Ամերիկա։ Ձմռան զինվորը
Անհավանական Սարդ-մարդը 2 Sony Pictures / Marvel Studios
Իքս Մարդիկ։ Անցած ապագայի օրերը 20th Century Fox / Marvel Studios
Գալակտիկայի պահապանները Marvel Studios
2015 Վրիժառուներ։ Ալտրոնի դարաշրջանը
Մրջյուն-մարդ
Ֆանտաստիկ քառյակ 20th Century Fox / Marvel Studios
2016 Դեդփուլ
Կապիտան Ամերիկա։ Քաղաքացիական պատերզամ Marvel Studios
Իքս Մարդիկ։ Ապոկալիպսիս 20th Century Fox / Marvel Studios
Բժիշկ Սթրենջ Marvel Studios
2017 Լոգան 20th Century Fox
Գալակտիկայի պահապանները. մաս 2 Marvel Studios
Սարդ-Մարդ. Վերադարձ տուն Columbia Pictures /Marvel Studios
Թոր։ Ռագնարյոկ Marvel Studios
2018 Սև հովազ
Վրիժառուները։ Անվերջության պատերազմ
ԴԵդփուլ 2 20th Century Fox
Մրջյուն մարդը և Կրետը Marvel Studios
Վենոմ Columbia Pictures
2019 Կապիտան Մարվել Marvel Studios
Վրիժառուները։ Վերջնախաղ
Խավարի փյունիկ 20th Century Fox
Սարդ-Մարդ. Տնից հեռու Columbia Pictures / Marvel Studios
2020 Նոր մուտանտներ 20th Century Studios
2021 Սև այրի Marvel Studios
Շան-Չին և լեգենդը տաս մատանիների մասին
Վենոմ։ Եղիցի նախճիր Columbia Pictures
Հավերժները Marvel Studios
Սարդ-Մարդ. Տունդարձի ճանապարհ չկա Columbia Pictures / Marvel Studios
2022 Մորբիուս Columbia Pictures
Դոկտոր Սթրենջ. Խելագարության բազմատիեզերքում Marvel Studios
Թոր. Սեր և ամպրոպ
Սպասվող
2022 Սև հովազ. Վականդան հավերժ Marvel Studios Հետ-արտադրություն[1][2][3][4][5]
2023 Կարվեն որսորդ Columbia Pictures
Մրջյուն մարդը և Կրետը. Կվանտոմանիա Marvel Studios
Գալակտիկայի պահապանները. մաս 3
Մարվելները
Տիկին Սարդոստայն Columbia Pictures Նկարահանում


Սերիալներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Տարի Անվանում Եթերաշրջանների և սերիաների քանակը Ստուդիա Հեռարձակող
1944-1953 Կապիտան Ամերիկա 1 (15) Republic Pictures
1977-1979 Անհավանական Սարդ-մարդը 2(13) Charles Fries Productions CBS
1977-1982 Անհավանական Հալքը 5(80) Universal Television
1978-1979 Սարդ-մարդ 1(41) Toei Company / Marvel Entertainment TV Tokyo
1997-1999 Նայթմեն 2(44) Alliance Films Syndicarion
2006 Բլեյդ 1(13) New Line Cinema /Marvel Television Spike
2013-2020 S.H.I.E.L.D գործակալներ 7(136) Marvel Television / ABC Studios American Broadcasting Company
2015-2106 Գործակալ Քարթեր 2(18)
Ուժեր 2(20) Sony Television PlayStation Network
2015-2018 Daredevil (հեռուստասերիալ) 3(39) Marvel Television / ABC Studios Netflix
2015-2019 Ջեսիկա Ջոնս (հեռուստասերիալ) 3(39)
2016-2018 Լյուկ Քեյջ 2(26)
2017-2019 Լեգիոն 3(27) FX Productions / Marvel Television FXP
2017-2018 Երկաթե բռունցք (հեռուստասերիալ) 2(23) Marvel Television / ABC Studios Netflix
2017 Պաշտպանները 1(8)
Գերմարդիկ 1(8) ABC
2017-2019 Պատժողը (հեռուստասերիալ) 2(26) Netflix
Շնորհյալները 2(29) 20th Century Fox Television / Marvel Television FXP
Փախստականները 3(33) Marvel Television / ABC Signature Studios Hulu
2020 Հելսթորմ 1(10)
2021 ՎանդաՎիժեն 1(9) Marvel Studios Disney+
Բազեն և ձմռան զինվորը 1(6)
Բազեի աչքը 1(6)
Marvel Studios: Լեգենդներ 1(20)
Լոկի (հեռուստասերիալ) 1(6)
2022 Լուսնիի Ասպետը 1(6)
Տիկին Մարվել 1(6)

Marvel imprints[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Icon Comics
Տարի Անվանում Ստուդիա
2010 Հարված հետույքին Marv Films / Plan B Entertainment
2013 Հարված հետույքին 2
2015 Քինգսման։ Գաղտնի ծառայություն Marv Films / Cloudy Productions / Shangri-La Entertainment / TSG Entertainment
2017 Քինգսման։ Ոսկե մատանի Marv Films / Cloudy Productions / TSG Entertainment
2021 The King's Man Marv Studios / Cloudy Productions
Malibu Comics
Տարի Անվանում Ստուդիա
1997 Հարված հետույքին Columbia Pictures / Amblin Entertainment / Parkes + MacDonald Productions
2002 Սևազգեստ մարդիկ 2
2012 Սևազգեստ մարդիկ 3 Columbia Pictures / Amblin Entertainment / P+M Image Nation / Hemisphere Media Capital
2019 Սևազգեստ մարդիկ։ Միջազգային Columbia Pictures / Amblin Entertainment / Parkes + MacDonald Productions / Image Nation / Tencent Pictures

Marvel One-Shots[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Տարի Անվանում Հայերեն անվանում
13 Սեպտեմբեր 2011 Consultant Խորհրդատու
13 Սեպտեմբեր 2011 A Funny Thing Happened on the Way to Thor’s Hammer Մի զավեշտալի դեպք Թորի մուրճի ճանապարհին
15 Հուլիս 2012 The Punisher: Dirty Laundry Պատժիչ:Կեղտոտ լվացքատունը
25 Սեպտեմբեր 2012 Item 47 Նմուշ 47
27 Օգոստոս 2013 Agent Carter Հետախույզ Քարտեր
4 Փետրվար 2014 All Hail the King Կեցցե թագավորը

Անիմացիոն Ֆիլմեր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Տարի Անվանում
2006 Անպարտելի վրիժառունները
Անպարտելի վրիժառուներ 2
2007 Անպարտելի երկաթե-մարդը
Բժիշկ Սթրենջը
2008 Նոր վրիժառունները․ վաղվա հերոսները
2009 Հալք դեմ է
2010 Հալքի մոլորակը
2011 Թոր։ Հեքիաթներ Ասգարդի մասին
2013 Ֆինես և Ֆերբ։ Մարվելի առաքելությունը
2013 Երկաթե մարդը և Հալքը։ Հերոսների համագործակցությունը
Երկաթե-մարդ։ Տեհնավորի ապստամբությունն
2014 Հերոսների քաղաքը
Երկաթե մարդը և Կապիտան Ամերիկա։ Հերոսների համագործակցությունը
Վրիժառուների գաղտնի նյութերը․ Պատժիչը և Սև Այրին
2015 Սուպերհերոսների արկածները․ սառնամանիքային պատերազմը
2016 Մարվել Հալք․ Որտեղ բնակվում են հրեշները
Հերոսների քաղաքը 2

Մուլտսերիալներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Տարի Անվանում Примечание
1966 Մարվել սուպերհերոսները Ներառում է իր մեջ «Կապիտան Ամերիկա», «Հզոր Թորը», «Անհավանական Հալք», «Անհաղթ երկաթե մարդը», «Նեմոր։ Ատլանտիկայի արքայազնը» յուրաքանչյուրը պարունակում է 13 դրվագ
1967-1968 Ֆանտաստիկ քառյակը 20 դրվագ
1967-70 Սարդ-մարդ 52 դրվագ
1978 Ֆանտաստիկ քառյակ 13 դրվագ
1979 Ֆրեդը և Բարնին դիմավորում են էակին Հեռուստատեսային բլոկ, որը կազմված է 2 մասից Էակը(13 դրվագ) և Ֆրեդը և Բարնին (7 դրվագ)
1979-80 Սարդ-կինը 16 դրվագ
1981-82 Սարդ-մարդ 26 դրվագ
1981-83 Սարդ-մարդը և նրա զարմանալի ընկերները 24 դրվագ
1982-83 Անհավանական Հալքը 13 դրվագ
1989 Իքս-մարդկանց հպարտությունը 1 դրվագ
1989 Սոլորմեն 2 դրվագ
1992-97 Իքս մարդիկ 76 դրվագ
1994-96 Երկաթե մարդ 26 դրվագ
1994-96 Ֆանտաստիկ քառյակ
1994-98 Սարդ-մարդ 65 դրվագ
1995 Ultraforc 13 դրվագ
1996-97 Անհավանական Հալք 21 դրվագ
1997 Սև հագած մարդիկ 53 դրվագ
1998 Արծաթե Սյորֆեր 13 դրվագ
1999 Վրիժառուներ։ Միշտ միասին
1999-01 Անպարտելի Սարդ-մարդ
2000-03 Իքս մարդիկ։ էվոլյուցիա 52 դրվագ
2003 Նոր Սարդ-մարդ 13 դրվագ
2006 Ֆանտաստիկ Քառյակ։ Աշխարհի գերարգույն հերոսները 26 դրվագ
2008-09 Վիթխարի Սարդ-մարդը
2008-09 Կուղխը և Իքս մարդիկ
2008-16 Մարվելի ասպետները 115 դրվագ
2009-11 Սուպերհերոսների ջոկատը 52 դրվագ
2009-12 Երկաթե մարդ։ Արկածները զրահում
2010-11 Marvel Anime Նեռարում է իր մեջ «Երկաթե մարդ», «Բլեյդ», «Իքս մարդիկ», «Կուղխ» 12 դրվագով յուրաքանչյուրը
2010-12 Մարվել։ Աշխարհի գերարույն հերոսները 52 դրվագ
2012-16 Սուպերհերոսների վատ օրերը 35 դրվագ, որտեղ մասնասկցում են Մարվելի և ԴիՍի ի հերոսները
2012- Կատարյալ Սարդ-մարդ Ենթարկվում է տրանսլյացիայի
2013 Լեգո Մարվել։ Առավելագույն վերբեռնումը 13 դրվագ
2013- Վրիժառուներ․ ընդհանուր ժողով Ենթարկվում է տրանսլյացիայի
2013- Հալք և Հ․Ա․Ր․Վ․Ա․Ծ․-ի հետախույզները Ենթարկվում է տրանսլյացիայի
2014-15 Սկավառակային պատերազմ։ Վրիժառուներ 51 դրվագ, անիմե
2014-15 Սթեն Լիի հզոր յոթնյակը 52 դրվագ
2015-16 Գալակտիկայի պահապանները 25 դրվագ
2016 Լեգո Մարվել։ Նոր վրիժառունները 13 դրվագ
2017 Ռեակտիվ ջրարջը և Գրուտը TBA

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Perry Spencer (March 24, 2022)։ «Marvel's Black Panther: Wakanda Forever Wraps Filming»։ Comicbook.com։ Արխիվացված է օրիգինալից March 25, 2022-ին։ Վերցված է March 24, 2022 
  2. Keslassy Elsa (June 20, 2022)։ «Sony Brings in Aaron Taylor-Johnson to Tease 'Bullet Train,' Unveils First Clip of 'Lyle, Lyle, Crocodile' at CineEurope»։ Variety։ Արխիվացված է օրիգինալից June 21, 2022-ին։ Վերցված է June 24, 2022 
  3. Oddo Marco Vito (November 23, 2021)։ «'Ant-Man and The Wasp: Quantumania' Has Wrapped Filming, Reveals Director Peyton Reed»։ Collider։ Արխիվացված է օրիգինալից November 24, 2021-ին։ Վերցված է December 1, 2021 
  4. JamesGunn (April 25, 2022)։ «Definitely one of the best wrap gifts ever. Thanks @MarvelStudios! #GotGHolidaySpecial» (Թվիթ)։ Արխիվացված է օրիգինալից April 25, 2022-ին։ Վերցված է April 28, 2022 
  5. Jay Germaine (November 2, 2021)։ «Actor Park Seo Joon returns home after filming 'The Marvels'»։ Allkpop։ Արխիվացված է օրիգինալից November 2, 2021-ին։ Վերցված է February 15, 2022