«Կրքի անատոմիա» հեռուստասերիալի կերպարների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Jump to navigation Jump to search

Ներքևում նշված են «Կրքի անատոմիա» հեռուստասերիալի 1-ից 13-րդ եթերաշրջանների դերասանների և կերպարների ցանկը:

Դերասանական կազմ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Կրքի անատոմիա հեռուստասերիալի հիմնական կազմ
Դերասան Կերպար Եթերաշրջան
Ե1 Ե2 Ե3 Ե4 Ե5 Ե6 Ե7 Ե8 Ե9 Ե10 Ե11 Ե12 Ե13
Էլըն Փոմփէո Մերեդիտ Գրեյ Գլխավոր դեր
Սանտրա Օհ Քրիստինա Յանգ Գլխավոր դեր
Քեթրին Հայգլ Իզզի Սթիվենս Գլխավոր դեր
Ջասթին Չեմբերս ալեքս Կարաև Գլխավոր դեր
Թեոդոր Ռեյմոնդ Նայթ Ջորջ Օ մեյլի Գլխավոր դեր
Չանտրա Ուիլսըն Միրանդա Բ Գլխավոր դեր
Ջեյմս Փիքնեզ կրտսեր Ռիչարդ Վեբբեր Գլխավոր դեր
Իսայյա Վաշինգթոն Փրեսթոն Բյորկ Գլխավոր դեր Հյուր
Փետրիկ Դեմպսի Դերեկ Շեփարդ Գլխավոր դեր
Կեյթ Ուոլշ Էդիսսոն Մոնտգոմերի Հյուր Գլխավոր դեր Հյուր
Սառա Ռամիրես Քելլի Թորրես Միջանցիկ Գլխավոր դեր
Էրիկ Դեյն* Մարկ Սլոան Հյուր Գլխավոր դեր
Բրուկ Սմիթ Էրիկա Հան Միջանցիկ Գլխավոր դեր
Քայլեր Լի Ուեսթ Լեքսի Գրեյ Միջանցիկ Գլխավոր դեր
Քևին Մաքքիդ Օուեն Հանթ Գլխավոր դեր
Ջեսսիկա Կեփշոու Արիզոնա Ռոբբինս Միջանցիկ Գլխավոր դեր
Քիմ Ռեյվեր Թեդդի Ալթման Գլխավոր դեր
Սարա Դյու Էյփրիլ Քեփներ Միջանցիկ Գլխավոր դեր
Ջեսսի Ուիլյամս Ջեքսոն Էյվերի Միջանցիկ Գլխավոր դեր
Քեթրին Սքրսոն Ամելիա Շեփարդ Հյուր Միջանցիկ Գլխավոր դեր
Կամիլլա Լադինգթոն Ջո Ուիլսոն Միջանցիկ Գլխավոր դեր
Չարլզ Հայ Շեյն Ռոսս Միջանցիկ Գլխավոր դեր
Ջերրիկա Հինթոն Սթևանի Էդվարդս Միջանցիկ Գլխավոր դեր
Տեսսա Ֆերրեր Лия Мерфи Միջանցիկ Գլխավոր դեր
Թինա Մաժորինո Հիզեր Բրուքս Միջանցիկ Հյուր
Քելլի Մակրիրի Մարգարեթ Փիրս Հյուր Գլխավոր դեր

Ընդհանուր[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Գլխավոր հերոսներ
Նախկին գլխավոր հերոսներ
Մահացած գլխավոր հերոսներ
Աստիճան Կերպարներ Դերասաններ Պարտականություն / մասնագիտություն Մասնակցություն[1] Սերիաներ
Ինտերններ Ջո Ուիլսոն Կամիլլա Լադինգթոն 09.01 — …
Շեյն Ռոսս հայ Չարլզ 09.01 — 10.24 48
Հիզեր Բրուքս Թինա Մաժորինո 09.01 — 10.02 26
Սթեֆանի Էդվարդս Ջերրիկա Հինթոն 09.01 — 13.24 117
Միա Մերֆի Տեսսա Ֆերրեր 09.01 — 10.24 48
Երիտասարդ օրդինատորներ Լեքսի Գրեյ Կայլեր Լի Վիրաբույժ-օրդինատոր 03.24 — 08.24 111
Մեգան Նոուլան Մոլլի Քիդդեր 04.01; 04.03 — 04.04; 04.08; 04.13; 04.16 — 05.06; 05.08 — 05.09; 05.11 — 06.04 24
Պիրս Ժոզեֆ Ուիլյամսոն 03.25 — 04.03; 04.08 — 04.10; 04.14; 05.03 — 05.06; 05.08 — 05.09; 05.13 — 05.15; 05.17 23
Սթիվ Մոստոու Մարկ Սոլ 04.01 — 04.04; 04.07 — 04.10; 05.01 — 05.10; 05.12 26
Ավագ օրդինատորներ Մերեդիտ Գրեյ Էլեն Պոմպեո Ընդհանուր վիրաբույժ, տնօրենների խորհրդի անդամ 01.01 — …
Քրիստինա Յանգ Սանդրա Օ Սրտավիրաբույժ, տնօրենների խորհրդի անդամ 01.01 — 10.24 220
Իզզի Սթիվենս Քեթրին Հեյգլ Վիրաբույժ-օրդինատոր 01.01 — 06.12 109
ջորջ Օ Մեյլի Թեոդոր Ռեյմոնդ Նայթ Վիրաբույժ-օրդինատոր 01.01 — 05.24 102
Ալեքս Կարև Ջասթին Չեմբերս Վիրաբույժ-մանկաբույժ 01.01 — …
Էյփրիլ Կեփներ Սարա Դրյու Վիրաբույժ-տրավմատոլոգ 06.05 — …
Ջեքսոն Էյվերի Ջեսսի Ուիլյամս Պլաստիկ վիրաբույժ, տնօրենների խորհրդի ղեկավար 06.05 — …
Սիդնի Հերոն Քելի Ռոշա Ընդհանուր վիրաբույժ 02.15; 03.07; 03.15 — 03.17; 03.21; 04.05; 04.08 8
Վիրաբույժներ Ռիչարդ Վեբբեր Ջեյմս Փիքենս կրտսեր «Սիթլ Գրեյս 01.01 — 08.02» հիվանդանոցի վիրաբուժության բաժանմունքի վարիչ, ընդհանուր վիրաբույժ 01.01 — … 196
Միրանդա բեյլի Չանդրա Ուիլսոն Ընդհանուր վիրաբույժ, վիրաբուժության բաշանմունքի ղեկավար 01.01 — …, 12.01 — …
Դերեկ Շեփարդ Փաթրիկ Դեմփսի Նեյրովիրաբուժության բաժնի վարիչ, նոյրովիրաբույժ, տնօրենների խորհրդի անդամ 01.01 — 11.21. 238
Օուեն Հանթ Քևին Մաքքիդ Տրավատոլոգիայի բաժնի վարիչ, վիրաբույժ-տրավմատոլոգ, «Сиэтл Грейс-Мерси Вест», «Грей-Слоан Мемориальный госпиталь» 08.02-… հիվանդանոցների վիրաբուժության բաժանմունքների վարիչ 05.01 — 05.02; 05.05 — 12.01
Ամելիա Շեփարդ Քեթրին Սքորսոն Նեյրովիրաբուժության բաժնի ղեկավար, նոյրովիրաբույժ 07.03; 08.15; 10.21 — …
Մարգարեթ Փիրս Քելլի Մակրիրի Սրտաբանության բաժնի ղեկավարմ սրտաբան 10.23 — …
Մարկ Սլոան Էրիկ Դեյն Պլաստիկ վիրաբուժության բաժնի վարիչ, պլաստիկ վիրաբույժ, վիրաբույժ-օտոլարինտոլոգ 02.18; 03.02 — 09.02 138
Թեդդի Ալթման Քիմ Ռեյվեր Կարդիովիրաբուժության բաժնի վարիչ, կարդիովիրաբույժ 06.09 — 08.24; 14.01 — ... 61
Էդդիսոն Մոնտգոմերի Քեյթ Ուոլշ Նորածինների վերակենդանացման բաժանմունքի վարիչ, գինեկոլոգ, գենետիկ 01.09 — 03.25; 04.13; 05.15 — 05.16; 06.11; 07.18; 08.13; 59
Արիզոնա Ռոբբինս Ջեսսիկա Քեփշոու Մանկական վիրաբուժության բաշանմունքի վարիչ, վիրաբույժ-պեդիատր, տնօրենների խորհրդի անդամ, ֆետալ վիրաբույժ 05.11 — 05.14; 05.16 — 07.07; 07.10 —
Քելլի Տորես Դառա Ռամիրես Վիրաբույժ-օրթոպեդ, տնօրենների խորհրդի անդամ 02.19 — 03.01; 03.03 — 03.21; 03.23 — 12.24
Էրիկա Խան Բրուկ Սմիթ Կարդիոխիրուրգիայի բաժանմունքի վարիչ, կարդիոխիրուրգ 02.25; 04.05 — 05.07 25
Փրեսթոն Բյորկ Իսայյա Վաշինգթոն Կարդիոխիրուրգիայի բաժանմունքի վարիչ, կարդիոխիրուրգ 01.01 — 03.25, 10.22 62

Գլխավոր հերոսներ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

Մերեդիտ Գրեյ (անգլ.՝ Meredith Grey, Էլլեն Պոմպեոի դերում: Մերեդիտ՝ համաշխարհային համբավ ունեցող վիրաբույժ Էլլիս Գրեյի և Տետչեր Գրեյի դուստրը: Նրա հայրը տառապում է Ալցհայմերի հիվանդությամբ, և այլևս չի կարող աշխատել: Քանի դեռ մայրը աշխատում էր «Սիէթլ Գրեյս»-ում, նա իր մանկությունն անց է կացրել Սիեթլում: Երբ Մերեդիտը հինգ տարեկան էր, հայրը լքել էր նրանց ընտանիքը: Շուտով դրանից հետո Էլլիս Գրեյը Մերեդիտի հետ միասին տեղափոխվեց Բոսթոն: Սովերել է Դարտմունտյան քոլեջում: Նա գիշեր է անցկացրել Դերեկ Շեփարդի հետ, դեռ մինչև նրա ստաժավորումը հիվանդանոցում: Նրա համար ցնցում էր իմանալկ այն փաստը, որ նա վարիչ նյարդավիրաբույժ է, և հիմա նա ամեն օր պետք է աշխատի նրա հետ: Նա սիրահարվեց նրա վրա, և արդյունքում պարզվեց որ նա ամուսնացած է: Չէ որ Սիեթլ է եկել նրա կինը, որպեսզի նույնպես աշխատի «Սիեթլ Գրեյսում»:

Նրա հետ միասին վերջինիս տանը ապրում են ընկերները, նրա կոլեգաներ Իզզի Սթիվենսը և Ջորջ Օ Մեյլին:

Մերեդիտը փորձում էր հարաբերություններ կազմել Ֆինն (դերասան Քրիս Օ Դոննելլ) անունով մի անասնաբույժի հետ, սակայն վերջ ի վերջո վերադարձավ Դերեկի մոտ: Շուտով մահանում է նրա մայրը՝ Էլլիս Գրեյը: Այդ նույն ժամանակ Մերեդիկտի կյանքը նույնպես շատ մեծ վտանգի է ենթարկվում. նա ընկել էր ծովածոցի մեջ և քիչ էր մնում խեղդվեր այն ժամանակ, երբ բժիշկների հետ միասին փորձում էր օգնել այն մարդկանց, ովքեր վնացվել էին լաստանավի քանդվելուց հետո: Բժիշկները կարողացան փրկել նրան: Սյուզենի՝ նրա հոր երկրորդ կնոջ ջանքերի շնորհիվ, Մերեդիտը արդեն կարողացել էր կայունացնել իր հարաբերությունները հոր և ընտանիքի հետ: Սակայն շուտով Սյուզենը հանկարծակի մահանում է Մերեդիտի հերթապահության ժամանակ, և նա անինքնավստահության նոր նոպա է ապրում, և արդեն համոզված չէ որ սիրում է Դերեկին: Մերեդիտը և Դերեկը որոշում են միասին ապրել, սակայան պարզվում է, որ դա ոչ այդքան հեշտ է նույնիսկ սիրող զույգի համար: Փորձ առնելու համար հիվանդանոց է գալիս Մերեդիտի խորթ քույրը՝ Լեքսի Գրեյը: Նրանց հարաբերությունները շատ դժվար են դասավորվում, քանի որ Մերեդիտը նրան որպես իր քույր չի ընդունում և որոշ ժամանակ հետ է մղում Լեքսիի իրեն մոտիկանալու բոլոր փորձերը: Սակայն Լեքսին կանգ չի առնում, կարողանում է հարազատանալ Մերեդիտի հետ և նրա տուն է տեղափոխվում: 5-րդ եթերաշրջանի վերջում նա Դերեկի հետ միայն ստորագրում է ստիկերների վրա, իսկ պաշտոնապես միայն 7-րդ եթերաշրջանում են ամուսնանում: Ջորջի մահից և Իզզիի հեռանալուց հետո Մերեդիտի մոտ են տեղափոխվում Ալեքսը, Էյփրիլը և Ջեքսոնը: 6-րդ եթերաշրջանում, երբ Հերի Քլարկը փոխհրաձգության իրավիճակ է ստեղծում, նա իր նյարդերի և լարվածության պատճառով վիժում է, և հետո նա երկար ժամանակ չի կարողանում հղիանալ: Գլխավոր բժիշկ Ռիչարդ Վեբբերը առաջարկում է Մերեդիտին շարունակել նրա մոր հետազոտությունները դիաբետի շրջանում, սակայն նա հրաժարվում է, և Դերեկի հետ սկսում է Ալցգեյմերի հիվանդության հետազոտումները:

Երբ Ռիչարդի կնոջ՝ Ադելի մոտ Ալցգեյմերի հիվանդության ախտանիշներ են հայտնվում և նա Դերեկի մոտ ստուգվելու տեղ է ստանում, Մերեդիտը որոշում է փոխել փաստաթղթերը, որպեսզի Ադելը ստանա ոչ թե պլացեբոն այլ դեղը: Մերեդիտը և Դերեկը որոշում են որդեգրել Զոլա անունով մի աղջկա Մալավիից, և պաշտոնապես ամուսնանալ: Երբ փաստաթղէերը փոխելու մասին բոլոր ստերը ջրի երեսն են դուրս գալիս և նախագիծը մեկ այլ բժիշկի են հանձնում, Դերեկը զայրանում և ասում է նրան, որ չի կարող նրա հետ երեխա դաստիարակել: Այդ մասին իմանում են որդեգրման բաժնի աշխատողները և հետ են վերցնում Զոլային: Ռիչարդը իր վրա է վերցնում փաստաթղթերը խառնելու մեղքը, որպեսզի պաշռտպանի Մերեդիտին և հեռանում է գլխավոր վիրաբույժի աշխատանքից: Շուտով Մերեդիտը և Դերեկը հաշտվում են և ցանկանում են վերադարձնել Զոլային, սակայն վատագույնին են սպասում այն ժամանակ, երբ դատարանը հետաձգում է դատի լսումները: Երբ Դերեկը առաջարկում է Մերեդիտին մեկ այլ երեխա վերցնել, նա ասում է, որ զոլայից բացի մեկ այլ երեխա չի ուզում: Նրանք երկուսն էլ հիացած են մնում այն ժամանակ, երբ որդեգրման ծառայությունը ետ է տալիս Զոլային: 9-րդ եթերաշրջանի վերջում նա կարողանում է հղիանալ, և եթերաշրջանի վերջում նա կարողանում է տղա ունելա՝ Բեյլի Գրեյ Շեփարդը: 11-րդ եթերաշրջանում Դերեկը մահանում է, և Մերեդիտը մի քանի ամիս անց աղջիկ է ծննդաբերում, և նրան իր մոր պատվին տալիս է Էլլիսոն Գրեյ Շեփարդ անունը: Մեդիսոնը չի կարողանում դիմանալ ամուսնու մահին, վերցնում է երեխաներին և հեռանում է ոչ մեկին ոչինչ չասելով: Սակայն, երբ նա Էլիսոնին էր ծննդաբերում, նրա մոտ է գալիս Ալեքսը և Սիեթլ է տանում: Ապրում է Դերեկի քրոջ՝ Ամելիայի և իր խորթ քրոջ՝ Մեգգիի հետ:

Ալեքսանդր «Ալեքս» Մայքլ Կարև (անգլ.՝ Alexander «Alex» Michael Karev, Ջասթին Չեմբերսի դերում:

Ալեքսի մոր մոտ հոգեկան հիվանդություն կար, իսկ նրա հայրը անընդհատ բացակայում էր, իսկ երբ տուն էր գալիս, անընդհատ ծեծում էր Ալեքսին, նրա քրոջը՝ Էմբերին, նրա եղբորը՝ Ահարոնին: Ալեքսը եղել է 17 խորթ ընտանիքներում: Շուտով նրա եղբայր Ահարոնի մոտ շիզոֆրենիա է բացահայտվում: Ինտերնատուրայի առաջին իսկ օրվանից իրեն անպատասխանատու և անբարո, ինչպես նաև շատ լկտի է ցույց տվել: Իզզիի ճանաչելով այն մոդելին, ով առաջ սպիտակեղեն էր գովազդում, նա թերրթից պոկելով նրա բոլոր նկարները կախել էր հանդերձարանում: Արդյունքւոմ Կարևի և Սթիվենսի միջև ոչ երկար սիրավեպ եղավ: հաջորդ եթերաշրջանում նա սիրահարվում է իր հիվանդի՝ ռեբեկկայի վրա, ում նա փրկել էր իրական մահից, սակայն հետո պարզվեց, որ նա հեռացել է ամուսնուց և երեխայից, հետո նրա մոը հոգեկան խանգառումմեր են նկատվել, այդ պատճառով նրանք բաժանվեցին: Հետո նրա և Էդիսոնի միջև ոչ երկար սիրավեպ եղավ, սակայն Ալեքսը նա չէր ով պետք էր Էդդիսոնին:

Հինգերորդ եթերաշրջանում ամուսնացավ Իզզիի հետ և նրա հետ էր ամբողջ դժվար շրջանի ժամանակ, երբ նա բուժվում էր քաղցկեղից: Սակայն Իզզին հեռացավ նրանից և իր մոր մոտ գնաց: Վեցերորդ եթերաշրջանում հանդիպում է Լեքսի Գրեյի հետ: Վեցերորդ եթերաշրջանի վերջում Հերի Քլարկը լուրջ վնասում է Ալեքսին, սակայն Մարկը և Լեքսին փրկում են նրան: Յոթերորդ եթերաշրջանում պատմում է Օուենին, որ Մերեդիտը փոխել էր Դերեկի փորձերի փաստաթղթերը, և դրա պատճառով հիվանդանոցի կեսը սկսում է ատել նրան: Ութերորդ եթերաշրջանում ուշանում է քննությունից, սակայն վերջում հանձնում է այն և մանկաբույժ է մնում: Ալեքսին առաջարկում են աշխատել Ջոն Հոփքինսի հիվանդանոցում և նա համաձայնվում է, սակայն երբ Արիզոնան իմանում է այդ մասին, Ալեքսի փոխարեն նստում է ինքնաթիռ, ավիավթարի է ենթարկվում, և դրա արդյունքում կորցնում է ոտքը: Իններորդ եթերաշրջանում նա սիրահարվում է աղջիկ-ինտերն Ջո Ուիլսոնի վրա, սակայն չի համարձակվում նրան սեր խոստովանել իր առաջվա սիրային անհաջողությունների պատճառով: Սակայն հետո խոստովանում է և նրանք համբուրվում են: Հաջորդ եթերաշրջանում հանդիպում է իր հորը, ով մահանում է Շեյնի պատճառով, իսկ հետո, մասնական պրակտիկա է սկսում, գալիս է Արիզոնայի մոտ, և գողանում է նրա հիվանդներին: Հետո հիվանդանոց է վերադառնում: Մի քանի անգամ Ջոին առաջարկություն է արել, սակայն նա միշտ հրաժարվում էր: Մի անգամ նա որոշեց վերադառնալ, սակայն տեսավ, ինչպես է նրա վրա հարբած պառկել ինտերն Դե Լյուկան, Ալեքսը սխալ հասկանալով իրադրությունը ծեծեց նրան: Շուտով Դե Լյուկան Կարևի դեմ բողոք գրեց դատարանում, նրան դատել են վնասներ պատճառելու համար:

Ծանոթագրություններ[խմբագրել | խմբագրել կոդը]

  1. Участие приведено в виде «сезон.серия» по состоянию на 5-й сезон 24-ю серию