Ցանկություններով կուրացածը (ֆիլմ, 2000)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Picto infobox cinema.png
Ցանկություններով կուրացածը
Bedazzled
Bedazzled 2000.jpg
«Աղջիկ սատանան Էլիոթին յոթ ցանկություն է նվիրում, բայց չի թողնում լիաթոք վայելել դրանք»
Երկիր ԱՄՆ-ի դրոշը ԱՄՆ,
{{{2}}} Գերմանիա
Ժանր Ֆենտեզի,
Կատակերգություն
Թվական 2000
Պրեմիերա հոկտեմբերի 19, 2000
Լեզու անգլերեն
Ռեժիսոր Հարոլդ Ռեմիս
Պրոդյուսեր Տրևոր Ալբերտ,
Հարոլդ Ռեմիս,
Մայքլ Հեյլի
և ուրիշներ
Սցենարիստ Լարի Գելբարտ,
Հարոլդ Ռեմիս,
Փիթեր Տոլան
և ուրիշներ
Դերակատարներ Բրենդեն Ֆրեյզեր,
Էլիզաբեթ Հերլի,
Ֆրենսիս Օ’Կոնոր,
Միրիամ Շոր,
Օրլանդո Ջոնս,
Պոլ Ադելշտեյն,
Տոբի Հաս,
Գեբրիել Կոսես,
Բրայան Դոյլ-Մյուրեյ,
Ջեֆ Դուսեթե
Օպերատոր Բիլ Պոուպ
Երաժշտություն Դևիդ Նյուման
Մոնտաժ Կրեյգ Հերինգ
Նկարիչներ Ռիկ Հայնրիխս,
Ջոն Դեքսթեր,
Դինա Ափել
և ուրիշներ
Կինոընկերություն 20th Century Fox Film Corporation,
KirchMedia,
Regency Enterprises
Տևողություն 93 րոպե
Բյուջե $ 48 000 000
Շահույթ $ 90 383 208
IMDb ID 0230030
Տեսահոլովակ

«Ցանկություններով կուրացածը» (անգլ.՝ Bedazzled) ռեժիսոր Հարոլդ Ռեմիսի ֆիլմերից, որի գլխավոր դերերը մարմնավորում են Բրենդեն Ֆրեյզերը, Էլիզաբեթ Հերլին, Ֆրենսիս Օ’Կոնորը, Միրիամ Շորը, Օրլանդո Ջոնսը, Պոլ Ադելշտեյնը, Տոբի Հասը, Գեբրիել Կոսեսը, Բրայան Դոյլ-Մյուրեյը, Ջեֆ Դուսեթեն։

Սյուժեն[խմբագրել]

Սատանան երբեք այդքան հրապուրիչ չէր եղել։ Այս անգամ սատանան սանձարձակ գեղեցկուհու կերպար է ընդունում, որը ցանկացած տղամարդու խելքահան կանի և կստիպի նետվել խելահեղության գիրկը։ Իսկ անհաջողակ ծրագրավորողը լավագույն խայծ է նրա համար։ Վաճառքի առարկան անմահ հոգին է, որի դիմաց այդ անձը կպարգևատրվի 7 ցանկությամբ։ Բայց այս կյանքում անվճար բան կարելի է միայն թակարդում գտնել։ Իրագործելով հոգին վաճառողի ցանկությունները, սատանան թույլ չի տալիս վերջինիս լիաթոք վայելել այն։ Մի ակնթարթում ծրագրավորողի կյանքը վերածվում է դժոխքի։

Դերերում[խմբագրել]

Դերասան Դեր
Բրենդեն Ֆրեյզեր Elliot Richards / Jefe / Mary,
Էլիզաբեթ Հերլի The Devil
Ֆրենսիս Օ’Կոնոր Alison Gardner / Nicole Delarusso
Միրիամ Շոր Carol / Penthouse Hostess
Օրլանդո Ջոնս Daniel / Dan / Danny / Esteban / Beach Jock / Lamar Garrett / Dr. Ngegitigegitibaba
Պոլ Ադելշտեյն Bob / Roberto / Beach Jock / Bob Bob, (Sportscaster #3)
Տոբի Հաս Jerry / Alejandro / Beach Jock / Jerry Turner, (Sportscaster #2) / Lance
Գեբրիել Կոսես Elliot's Cellmate / Angel
Բրայան Դոյլ-Մյուրեյ Priest
Ջեֆ Դուսեթե Desk Sergeant
Աարոն Լուսթիգ Synedyne Supervisor
Ռուդոլֆ Մարտին Raoul
Ջուլիան Ֆյորտ John Wilkes Booth
Իեյն Ռոջերսոն Play Actor
Բիդի Հոդսոն Play Actor
Ռոջեր Խեմոնդ Play Actor
Ուիլյամ Օսբորն Play Actor
Լորել Ա. Ուորդ Tech Support Advisor
Բևերլի Ուայլզ Tech Support Advisor
Ռոբերտ Էմբրոուզ Tech Support Advisor
Սյուզանն Հերինգտոն Tech Support Advisor
Բոնի Սոմերվիլ Girl at Beer Garden
Սեդի Ստրեթոն Girl at Beer Garden
Դևիդ Բեյն McDonald's Employee
Ուիլյամ Սալիերս Elegant Devil
Թոմ Վուդրաֆ կրտ. Biggest Devil
Ուիլյամ Մարկես Eduardo
Իլյա Մելնիկոֆ Russian Drug Dealer
Պոլ Սայմոն Police Officer
Մայքլ Հեյլի Mover
Ռեյ Հարատիան Pablito
Միկի Վիկտոր Drug Factory Foreman
Ստեֆան ՄակՔենզի DV8 Bouncer
Լինդսեյ Ալբերտ DV8 Clubgoer
Ջոաննա Բակալսո DV8 Clubgoer
Անդերսոն Բուրել DV8 Clubgoer
Կարա Միշել Մեշտեր DV8 Clubgoer
Ջեսիկա Էն Օսեկովսկի DV8 Clubgoer
Միշել Բոլե Cheerleader / Dancer
Քրիստին Քեմերոն DV8 Waitress
Բրիջիդ Բարնս Cheerleader / Dancer
Ժիժի Չավոշի Cheerleader / Dancer
Նատալի Հոխալեկ Cheerleader / Dancer
Էբոնի Յ. Նիկոլս Cheerleader / Dancer
Կետի Դարեմ Cheerleader / Dancer
Գլորիա Ռոդրիգեզ Cheerleader / Dancer
Սյուզի Շոումեյկեր Cheerleader / Dancer
Ջոելին Ուոլկեր Cheerleader / Dancer
Հոուպ Վուդ Cheerleader / Dancer
Ա. Դևիդ Բերլի Prisoner (տիտրերում նշված չէ)
Սեմ Կոեն Tech Support Advisor (տիտրերում նշված չէ)
Փիթեր Վ. Կորնել играет самого себя (տիտրերում նշված չէ)
Մ. Կրոս Businessman #1 (տիտրերում նշված չէ)
Սկոթ Դուտի Ivan the Russian (տիտրերում նշված չէ)
Մարկ Գարդներ Man in Park (տիտրերում նշված չէ)
Տելմա Գուտիերեզ Caged Go-Go Dancer (տիտրերում նշված չէ)
Բարոն Ջեյ NBA Player #10 (տիտրերում նշված չէ)
Ուեյն Ջերոմ-Կլեյտոն San Francisco Pedestrian (տիտրերում նշված չէ)
Լիա Ջոնսոն Fly Girl (տիտրերում նշված չէ)
Էտան Կեոգ Club DV8 Patron (տիտրերում նշված չէ)
Ալեքսիս Լենգ The Devil (հնչյունավորում) (տիտրերում նշված չէ)
Օրլինզ Միրանդա Club DV8 Dancer (տիտրերում նշված չէ)
Պոլ Մոնկրիֆ Raging Fan (տիտրերում նշված չէ)
Տուան Կելվին Նգույեն Office worker (տիտրերում նշված չէ)
Դոմինիկ Փեթերսոն Surfer (տիտրերում նշված չէ)
Տրեյսի Պֆաու Fly Girl (տիտրերում նշված չէ)
Տիմ Ֆենիքս Club Dancer (տիտրերում նշված չէ)
Ջեյմս Պոմիխտեր NBA Player #30 (տիտրերում նշված չէ)
Բերի Ջ. Ռետկլիֆ Devil's Lawyer (տիտրերում նշված չէ)
Լուիս Ե. Ռոսաս Club DV8 Goth (տիտրերում նշված չէ)
Ջոդի Լինն Թոմաս Fly Girl (տիտրերում նշված չէ)
Տրիսթան Թոմաս DV8 Clubgoer (տիտրերում նշված չէ)
Տամարա Տորես Restaurant Customer (տիտրերում նշված չէ)
Սկոթ Տրիմբլ Cafe Patron at the Car Crash (տիտրերում նշված չէ)
Մարկ Ուինն Columbian Soldier (տիտրերում նշված չէ)
Էլիզաբեթ Վիթելսբախ Demonic Waitress (տիտրերում նշված չէ)
Ռոբերտ Վոլֆսկիլ Security Guard, (Rock Fantasy) (տիտրերում նշված չէ)

Հետաքրքիր փաստեր[խմբագրել]

Արտաքին հղումներ[խմբագրել]

Նմանատիպ ֆիլմեր[խմբագրել]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել]