Ռոմա ՖԱ-ի ֆուտբոլիստների ցանկ

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Ֆրանչեսկո Տոտտին թիմի պատմության մեջ ամենաշատ հանդիպումեր և գոլեր խփած ֆուտբոլիստն է:

Սա Ռոմա ֆուտբոլային ակումբի առավել հայտնի ֆուտբոլիստների ցանկն է։ Ցանկում հիմնականում ընդգրկված են Ռոմայի կազմում 100 և ավելի պաշտոնական հանդիպում անցկացրած ֆուտբոլիստները, կան նաև ֆուտբոլիստներ ովքեր չեն հասել 100 հանդիպման սահմանին, սակայն իրենց զգալի ավանդն են ունեցել թիմի պատմության մեջ։

Խաղացողների տվյալները ներառված են մինչև 2012 թվականի հուլիսի 29-ը և նշված են միայն առաջին թիմի ելույթները. պատերազմական շրջանի արդյունքները ներառված չեն, հանդիպման ընթացքում փոփոխությամբ մտած ֆուտբոլիստների արդյունքները ներառված են։

Ֆուտբոլիստներ[խմբագրել]

«Ազգություն» սունյակում նշված է այն երկիրը, որի ազգային հավաքականում հանդես է եկել ֆուբտոլիստը, եթե հանդես եկել է
Ոսկեգույն սունյակը նշանակում է, որ ֆուտբոլիստը մտնում է Ռոմայի պատմության լավագույն 11 ֆուտբոլիստների ցանկում:
Արծաթագույն սունյակում նշված ֆուտբոլիստները տեղ են գտել Ռոմայի «Փառքի սրահի» ցանկում, սակայն ոչ լավագույն 11 ֆուտբոլիստների:
Թավատառերով նշված են Ռոմայի ներկայիս կազմի ֆուտբոլիստները


Անուն Ազգություն Դիրք Կարիերան Ռոմայում Հանդիպումներ Գոլեր
Չեզարե Ավգուստո Ֆասանելլի Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1927–1933 167 56
Արթուրո Չինի Լուդույենա Արգենտինա Արգենտինա ՀՐ 1927–1934 160 42
Ատտիլիո Ֆերրարիս IV Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1927–1934 / 1938-1939 217 2
Ռոդոլֆո Վոլկ Իտալիա Իտալիա ՀՐ 1928–1933 157 103
Ֆուլվիո Բեռնարդինի Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1928–1939 286 45
Ռաֆաելե Կոնստանտինո Իտալիա Իտալիա ՀՐ 1930–1935 157 42
Գուիդո Մազետտի Իտալիա Իտալիա ԴՊ 1930–1943 339 0
Էնրիկե Գուաիտա Արգենտինա Արգենտինա
Իտալիա Իտալիա
ՀՐ 1933–1935 61 43
Անդրեա Գադալդի Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1933–1941 179 3
Էրալդո Մոնսելյո Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1935–1939 ? ?
Ամադեո Ամադեյ Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1936-1938 / 1939-1948 216 101
Միգել Անխել Պանտո Արգենտինա Արգենտինա ՀՐ 1939–1947 ? 42
Լուիջի Բրունելլա Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1939–1948 158 2
Նաիմ Կրիեզիու Ալբանիա Ալբանիա ՀՐ 1939–1948 ? 41
Ֆոսկո Ռիզորտի Իտալիա Իտալիա ԴՊ 1941–1952 205 0
Սերխիո Անդրեոլի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1941–1950 205 13
Բրունո Պեսաոլա Արգենտինա Արգենտինա
Իտալիա Իտալիա
ՀՐ 1947–1950 90 20
Արկադիո Վենտուրի Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1948–1957 288 17
Արմանդո Տրե Ռե Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1949–1954 169 6
Ալսիդես Գիջջա Ուրուգվայ Ուրուգվայ
Իտալիա Իտալիա
ՀՐ 1953–1961 201 19
Իստվան Նյերս Հունգարիա Հունգարիա ՀՐ 1954–1956 54 20
Ջիոզ Ստուկկի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1954–1961 159 2
Լուիջի Ջուլիանո Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1954–1962 140 9
Ջակոմո Լոզի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1954–1969 450 2
Դինո դա Կոստա Բրազիլիա Բրազիլիա ՀՐ 1955-1960 / 1961-1962 149 71
Լուսիանո Պանետտի Իտալիա Իտալիա ԴՊ 1955–1961 146 0
Գուննար Նորդալ Շվեդիա Շվեդիա ՀՐ 1956–1958 34 15
Պաոլո Պեստրին Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1956–1963 195 17
Ալբերտո Օռլանդո Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1957-1958 / 1959-1964 140 17
Կառլո Մացցոնե Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1958–1959 ? ?
Առնե Սելմոսսոն Շվեդիա Շվեդիա ՀՐ 1958–1961 87 30
Ֆաբիո Կուդիչինի Իտալիա Իտալիա ԴՊ 1958–1963 165 0
Պեդրո Վալդեմար Մանֆրեդինի Արգենտինա Արգենտինա ՀՐ 1959–1965 130 76
Խուան Ալբերտո Սկիաֆֆինո Ուրուգվայ Ուրուգվայ
Իտալիա Իտալիա
ԿՊ 1960–1962 ? 3
Ֆրանսիսկո Լոյակոնո Արգենտինա Արգենտինա ՀՐ 1960–1963 56 22
Ջուլիո Կորզինի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1960–1964 145 1
Ջանկառլո Դե Սիստի Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1960–1964 / 1974-1979 222 22
Անտոնիո Վալենտին Անջելիլլո Արգենտինա Արգենտինա
Իտալիա Իտալիա
ՀՐ 1961–1965 106 27
Սերժիո Կարպանեզի Իտալիա Իտալիա ԴՊ 1961–1967 158 0
Ջոն Չարլզ Ուելս Ուելս ՀՐ 1962–1963 10 4
Ալբերտո Ջինուլֆի Իտալիա Իտալիա ԴՊ 1962–1975 160 0
Անջելո Սորմանի Իտալիա Իտալիա ՀՐ 1963–1964 ? 6
Կառլ-Հայնց Շելլինգեր Գերմանիա Գերմանիա ԿՊ 1964–1965 ? 1
Էլվիո Սալվորի Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1964-1966 / 1968-1973 170 11
Ֆրանչեսկո Կապպելլի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1965-1966 / 1967-1972 115 2
Պիեռլուիջի Պիցցաբալլա Իտալիա Իտալիա ԴՊ 1966–1969 ? 0
Խոակին Պեյրո Իսպանիա Իսպանիա ԿՊ 1966–1970 128 28
Ֆաբիո Կապելլո Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1967–1970 89 18
Ֆրանչեսկո Սկարատտի Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1967–1973 161 12
Ֆրանկո Կորդովա Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1967–1976 212 9
Ջանլուկա Տակկոլա Իտալիա Իտալիա ՀՐ 1967–1969 41 17
Լուչանո Սպինոզի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1967–1970 / 1978-1982 150 6
Ալդո Բետ Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1968–1973 184 1
Սերջիո Սանտարինի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1968–1981 344 7
Վալտեր Ֆրանցոտ Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1969–1973 106 7
Ռենատո Կապպելլինի Իտալիա Իտալիա ՀՐ 1969–1974 136 33
Ամարիլդո Բրազիլիա Բրազիլիա ՀՐ 1970–1972 40 11
Լուիս դել Սոլ Իսպանիա Իսպանիա ԿՊ 1970–1972 59 4
Վալերիո Սպադոնի Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1971–1976 108 18
Ջիորջիո Մորինի Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1971–1976 133 8
Ֆրանկո Պեչչենինի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1971–1980 183 1
Ֆրանչեսկո Ռոկկա Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1972–1981 172 2
Ագոստինո Դի Բարտոլոմեյ Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1972–1984 293 64
Պիեռջիորջիո Նեգրիսոլո Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1973–1976 93 8
Պիեռինո Պիատի Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1973–1978 82 27
Պաոլո Կոնտի Իտալիա Իտալիա ԴՊ 1973–1980 205 0
Բրունո Կոնտի Իտալիա Իտալիա ՀՐ 1973-1975 / 1976-1991 304 38
Լորիս Բոնի Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1975–1979 99 1
Դոմենիկո Մաջջիորա Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1976–1982 155 2
Միկելե Դե Նադայ Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1977–1981 99 3
Ռոբերտո Սկարնեկկիա Իտալիա Իտալիա ՀՐ 1977–1983 94 3
Ռոբերտո Պրուցցո Իտալիա Իտալիա ՀՐ 1978–1988 315 136
Ֆրանկո Տանկրեդի Իտալիա Իտալիա ԴՊ 1978–1990 382 0
Մաուրիսիո Տուրոնե Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1979–1983 93 2
Կառլո Անչելոտտի Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1979–1987 227 18
Դարիո Բոնետտի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1980-1982 / 1983-1986 132 3
Պաուլո Ռոբերտո Ֆալկաո Բրազիլիա Բրազիլիա ԿՊ 1980–1985 152 28
Օդոակրե Կիերիկո Իտալիա Իտալիա ՀՐ 1981–1985 119 10
Ուբալդո Ռիգետտի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1981–1988 171 2
Սեբաստիանո Նելա Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1981–1993 395 20
Ջուզեպպե Ջանինի Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1981–1996 437 75
Հերբերտ Պրոհազկա Ավստրիա Ավստրիա ԿՊ 1982–1983 43 5
Պիետրո Վերհովոդ Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1982–1983 43 0
Միշելլե Նապի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1982–1984 46 0
Մաուրիսիո Իորիո Իտալիա Իտալիա ՀՐ 1982–1983 / 1984-1985 63 12
Ալդո Մալդերա Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1982–1985 117 8
Տոնինիո Սերեզո Բրազիլիա Բրազիլիա ԿՊ 1983–1986 104 25
Չիկկիո Գրացիանի Իտալիա Իտալիա ՀՐ 1983–1986 95 21
Էմիդիո Օդդի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1983–1989 207 4
Զբիգնև Բոնեկ Լեհաստան Լեհաստան ԿՊ 1985–1988 92 23
Ստեֆանո Դեզիդերի Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1985–1991 190 32
Մանուել Ջերոլին Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1985–1991 192 9
Կլաուս Բերգրին Դանիա Դանիա ՀՐ 1986–1987 64 1
Ֆուլվիո Կոլլովատի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1987–1989 64 1
Անտոնիո Տեմպեստիլլի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1987–1989 67 2
Լիոնելլո Մանֆրեդոնիա Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1987–1990 94 4
Ռուդի Ֆյոլեր Գերմանիա Գերմանիա ՀՐ 1987–1992 196 69
Ջանլուկա Սինյորինի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1987–1993 132 5
Ֆաբրիցիո Դի Մաուրո Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1988–1992 130 9
Ռուջեյրո Ռիցցիտելլի Իտալիա Իտալիա ՀՐ 1988–1994 209 54
Թոմաս Բերտոլդ Գերմանիա Գերմանիա ՊՇ 1989–1991 88 5
Անտոնիո Կոմի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1989–1994 97 4
Ջիովաննի Պիաչենտինի Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1989–1995 187 2
Ջովանի Չերվոնե Իտալիա Իտալիա ԴՊ 1989–1997 198 0
Ֆաբիո Պետրուցցի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1989-1990 / 1991-1999 135 0
Անդրեա Կարնևալե Իտալիա Իտալիա ՀՐ 1990–1993 72 24
Ֆաուստո Սալսանո Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1990–1993 108 8
Ամեդեո Կարբոնի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1990–1997 229 5
Ալդաիր Բրազիլիա Բրազիլիա ՊՇ 1990–2004 415 20
Վալտեր Բոնաչինա Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1991–1994 114 2
Լուիջի Գարձիա Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1991–1994 102 0
Թոմաս Հեսսլեր Գերմանիա Գերմանիա ՀՐ 1991–1994 116 13
Ֆրանչեսկո Տոտտի Իտալիա Իտալիա ՀՐ 1992- 641 270
Մասսիմիլիանո Կապիոլլի Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1993–1996 103 20
Մարկո Լաննա Իտալիա Իտալիա ՊՇ 1993–1997 121 2
Աբել Բալբո Արգենտինա Արգենտինա ՀՐ 1993-1998 / 2000-2002 175 78
Ֆրանչեսկո Մորիերո Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1994–1997 88 11
Դանիել Ֆոնսեկա Ուրուգվայ Ուրուգվայ ՀՐ 1994–1997 75 22
Լուիջի Դի Բիաջջո Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1994–1997 122 18
Մարկո Դելվեկկիո Իտալիա Իտալիա ՀՐ 1995–2005 269 77
Դամիանո Տոմազզի Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1996–2006 314 19
Միկաել Կոնսել Ավստրիա Ավստրիա ԴՊ 1997–1999 40 0
Էյսեբիո Դի Ֆրանչեսկո Իտալիա Իտալիա ԿՊ 1997–2001 102 14
Անտոնիո Կառլոս Զագո Բրազիլիա Բրազիլիա ՊՇ 1997–2002 116 2
Կաֆու Բրազիլիա Բրազիլիա ՊՇ 1997–2003 193 8
Վենսան Կանդելա Ֆրանսիա Ֆրանսիա ՊՇ 1997–2005 253 14
Մարկոս Ասունսաո Բրազիլիա Բրազիլիա ԿՊ 1999–2002 71 9
Ֆրանչեսկո Անտոնիոլի Իտալիա Իտալիա ԴՊ 1999–2003 130 0
Վինչենցո Մոնտելլա Իտալիա Իտալիա ՀՐ 1999-2006 / 2008-09 239 94
Հիդետոշի Նակատա Ճապոնիա Ճապոնիա ԿՊ 2000–2001 36 5
Գաբրիել Բատիստուտա Արգենտինա Արգենտինա ՀՐ 2000–2003 85 33
Ջոնաթան Զեբինա Ֆրանսիա Ֆրանսիա ՊՇ 2000–2004 123 1
Էմերսոն Ֆերեյրա Բրազիլիա Բրազիլիա ԿՊ 2000–2004 143 20
Վալտեր Սամուել Արգենտինա Արգենտինա ՊՇ 2000–2004 168 11
Ֆրանսիսկո Լիմա Բրազիլիա Բրազիլիա ԿՊ 2001–2004 130 0
Անտոնիո Կասսանո Իտալիա Իտալիա ՀՐ 2001–2005 161 52
Լեանդրո Կուֆրե Արգենտինա Արգենտինա ՊՇ 2001-2003 / 2004-2006 107 2
Դանիելե Դե Ռոսսի Իտալիա Իտալիա ԿՊ 2001- 389 45
Տրայանոս Դելլաս Հունաստան Հունաստան ՊՇ 2002–2005 42 3
Քրիստիան Պանուչչի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 2002–2009 311 29
Օլիվիե Դակուր Ֆրանսիա Ֆրանսիա ԿՊ 2003–2006 121 2
Քրիստիան Կիվու Ռումինիա Ռումինիա ՊՇ 2003–2007 122 6
Մանսինի Բրազիլիա Բրազիլիա ՀՐ 2003–2008 213 55
Ալբերտո Ակվիլանի Իտալիա Իտալիա ԿՊ 2003–2009 140 14
Սիմոնե Պերոտտա Իտալիա Իտալիա ԿՊ 2004-2013 300 45
Մատտեո Ֆերրարի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 2004-05 / 2006-2008 104 1
Ֆիլիպպ Մեքսես Իտալիա Իտալիա ՊՇ 2004-2011 254 15
Ալեանդրո Ռոզի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 2004-2012 90 3
Ռոդրիգո Տադդեյ Իտալիա Իտալիա ԿՊ 2005- 258 29
Դոնի Բրազիլիա Բրազիլիա ԴՊ 2005-2011 193 0
Մաքս Տոնետտո Իտալիա Իտալիա ՊՇ 2006–2010 121 1
Դավիդ Պիզարրո Չիլի Չիլի ԿՊ 2006-2011 192 16
Մարկո Կասետտի Իտալիա Իտալիա ՊՇ 2006-2012 189 5
Միրկո Վուչինիչ Չեռնոգորիա Չեռնոգորիա ՀՐ 2006-2011 196 63
Ժուլիո Սերժիո Բրազիլիա Բրազիլիա ԴՊ 2006-2011 52 0
Մատտեո Բրիգի Իտալիա Իտալիա ԿՊ 2007-2011 135 13
Սիսինյո Բրազիլիա Բրազիլիա ՊՇ 2007-2012 90 3
Ժուան Բրազիլիա Բրազիլիա ՊՇ 2007-2012 139 10
Ժուլիո Բապտիստա Բրազիլիա Բրազիլիա ՀՐ 2008-2010 73 15
Ժերեմի Մենեզ Ֆրանսիա Ֆրանսիա ՀՐ 2008-2011 105 11
Յոն Արնե Ռիսե Նորվեգիա Նորվեգիա ՊՇ 2008-2011 131 11
Նիկոլաս Բուրդիսսո Արգենտինա Արգենտինա ՊՇ 2009- 89 5
Լուկա Տոնի Իտալիա Իտալիա ՀՐ 2010 15 5
Մարկո Բորիելլո Իտալիա Իտալիա ՀՐ 2010- 54 17
Ֆաբիո Սիմպլիսիո Բրազիլիա Բրազիլիա ԿՊ 2010-2012 48 7
Ֆաբիո Բորինի Իտալիա Իտալիա ՀՐ 2011-2012 27 11
Մաարտեն Ստեկելենբուրգ Նիդերլանդներ Նիդերլանդներ ԴՊ 2011-2013 54 0
Գաբրիել Հայնցե Արգենտինա Արգենտինա ՊՇ 2011-2012 32 0
Միրալեմ Պյանիչ Բոսնիա և Հերցեգովինա Բոսնիա և Հերցեգովինա ԿՊ 2011- 31 3
Էրիկ Լամելա Արգենտինա Արգենտինա ՀՐ 2011-2013 62 21
Պաբլո Դանիել Օսվալդո Իտալիա Իտալիա ՀՐ 2011-2013 55 27
Բոյան Կրկիչ Իսպանիա Իսպանիա ՀՐ 2011-2012 38 7

Ավագներ[խմբագրել]

Անուն Դիրք Կարիերան Ռոմայում Մրցաշրջաններ որպես ավագ Խաղեր Գոլեր
Իտալիա Ատտիլիո Ֆերրարիս IV ԿՊ 1927–1934 / 1938-1939 7 (1927–1934) 217 2
Իտալիա Ֆուլվիո Բեռնարդինի ԿՊ 1928–1939 5 (1934–1939) 286 45
Իտալիա Գուիդո Մազետտի ԴՊ 1930–1943 4 (1939–1943) 339 0
Իտալիա Ամադեո Ամադեյ ՀՐ 1936-1938 / 1939-1948 5 (1943–1948) 216 101
Իտալիա Սերջիո Անդրեոլի ՊՇ 1941–1950 2 (1948–1950) 205 13
Իտալիա Արմանդո Տրե Ռե ՊՇ 1949–1954 3 (1950–1953) 169 6
Իտալիա Արկադիո Վենտուրի ԿՊ 1948–1957 4 (1953–1957) 288 17
Ուրուգվայ Իտալիա Ալսիդես Գիջջա ԿՊ 1953–1961 1 (1957–1958) 201 19
Իտալիա Էգիդիո Գուարնակկի ԿՊ 1953–1963 1 (1958–1959) 122 4
Իտալիա Ջակոմո Լոզի ՊՇ 1959–1969 9 (1959–1968) 450 2
Իսպանիա Խոակին Պեյրո ԿՊ 1968–1970 2 (1968–1970) 128 28
Իսպանիա Լուիս դել Սոլ ԿՊ 1970–1972 2 (1970–1972) 59 4
Իտալիա Ֆրանկո Կորդովա ԿՊ 1967–1976 4 (1972–1976) 212 9
Իտալիա Սերջիո Սանտարինի ՊՇ 1968–1981 4 (1976–1980) 344 7
Իտալիա Ագոստինո Դի Բարտոլոմեյ ԿՊ 1972–1984 4 (1980–1984) 293 64
Իտալիա Կառլո Անչելոտտի ԿՊ 1979–1987 3 (1984–1987) 227 18
Իտալիա Ջուզեպպե Ջանինի ԿՊ 1981–1996 9 (1987–1996) 437 75
Իտալիա Ամեդեո Կարբոնի ՊՇ 1990–1997 1 (1996–1997) 229 5
Արգենտինա Աբել Բալբո ՀՐ 1993-1998 / 2000-2002 1 (1997–1998) 175 78
Իտալիա Ֆրանչեսկո Տոտտի ՀՐ 1992- 14 (1998 - ) 629 266

Հապավումներ[խմբագրել]

Արտաքին հղումներ[խմբագրել]