Դանիայի քաղաքների ցանկ ըստ բնակչության

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից

Սա Դանիայի քաղաքների ցանկն է ըստ բնակչության։

Մարդահամարը կատարվում է Դանիայի ստատիստիկայի պետական կազմակերպության կողմից։ Թվերը ներկայացված են քաղաքների համար, վարչական տարածքների հիման վրա։ Վարչական տարածքը սահմանված է որպես՝ կառուցապատված տարածք, առավելագույնս 200 մետր հեռավորությամբ տների միջև, եթե ավելի մեծ տարածությունը չի պայմանավորված հասարակական տարածքներով, գերեզմանատներով կամ այլ։ Ավելին, որպեսզի տարածքը պաշտոնապես ստանա կարգավիճակ, այն պետք է ունենա ամենաքիչը 200 բնակիչ և ունենա վարչական սահմաններ[1]։

Դանիայի քարտեզը
Կոպենհագեն, Դանիայի մայրաքաղաք
Դանիայի ամենամեծ քաղաքները ըստ բնակչության 2010 թվականի հունվարի 1-ի դրությամբ[2]1
# Քաղաք Բնակչությունը 2010-ին Փոփոխությունը 2009-ի հանդեպ Բնակչությունը 2009-ին
1 Կոպենհագեն 528,208 Green Arrow Up Darker.svg 9,634 518,574
2 Օրհուս 242.914 Green Arrow Up Darker.svg 3,049 239.865
3 Օդենսե 166,305 Green Arrow Up Darker.svg 7,627 158,678
4 Օլբորգ 102,312 Green Arrow Up Darker.svg 815 101,497
5 Ֆրեդերիկսբերգ 96,718 Green Arrow Up Darker.svg 1,689 95,029
6 Էսբյերգ 71,459 Green Arrow Up Darker.svg 434 71,025
7 Գենտոֆտե 71,052 Green Arrow Up Darker.svg 1,258 69,794
8 Գլադսաքսե 64,102 Green Arrow Up Darker.svg 869 63,233
9 Ռանդերս 60,227 Green Arrow Up Darker.svg 385 59,842
10 Կոլդինգ 57,087 Green Arrow Up Darker.svg 838 56,249
11 Հորսենս 52,998 Green Arrow Up Darker.svg 480 52,518
12 Լինգբի-Տաարբեկ 51,887 Green Arrow Up Darker.svg 355 51,532
13 Վեյլե 50,832 Green Arrow Up Darker.svg 178 50,654
14 Հվիդովր 49,724 Green Arrow Up Darker.svg 358 49,366
15 Ռոսկիլդե 46,701 Green Arrow Up Darker.svg 409 46,292
16 Հելսինգյոր 46,125 Green Arrow Up Darker.svg 97 46,028
17 Հերնինգ 45,890 Green Arrow Up Darker.svg 420 45,470
18 Սիլկեբորգ 42,396 Green Arrow Up Darker.svg 417 41,979
19 Նեստվեդ 41,729 Green Arrow Up Darker.svg 12 41,717
20 Գրիվե Ստրանդ 40,762 decrease 127 40,889
21 Տարնբի 40,045 decrease 169 40,214
22 Ֆրեդերիցիա 39,513 Green Arrow Up Darker.svg 29 39,484
23 Բալերապ 38,760 Green Arrow Up Darker.svg 31 38,729
24 Ռյոդովր 36,233 Green Arrow Up Darker.svg 5 36,228
25 Վիբորգ 35,656 Green Arrow Up Darker.svg 548 35,108
26 Կյոգե 34,937 Green Arrow Up Darker.svg 204 34,733
27 Հոլստեբրո 34,024 decrease 38 34,062
28 Բրյոնդբի 33,588 decrease 174 33,762
29 Տաաստրուպ 32,260 Green Arrow Up Darker.svg 158 32,102
30 Սլագելսե 31,918 Green Arrow Up Darker.svg 236 31,682
31 Հիլլերյոդ 29,951 Green Arrow Up Darker.svg 268 29,683
32 Ալբերտսլունդ 27,457 decrease 249 27,706
33 Սոնդերբորդ 27,194 Green Arrow Up Darker.svg 15 27,179
34 Սվենդբորդ 27,113 decrease 66 27,179
35 Հերլև 26,462 decrease 173 26,635
36 Հոլբեկ 27,157 Green Arrow Up Darker.svg 534 26,623
37 Հյորինգ 24,892 decrease 71 24,963
38 Հյորշհոլմ 23,814 Green Arrow Up Darker.svg 279 23,535
39 Ֆրեդերիկսհավն 23,331 decrease 18 23,511
40 Գլոստրապ 21,296 Նոր Նոր
41 Հադերսլև 21,293 decrease 142 21,435
42 Նյորեսունդբի 21,120 Green Arrow Up Darker.svg 156 20,964
43 Ռինգստեդ 20,767 Green Arrow Up Darker.svg 192 20,575
44 Յոլստիկե-Ստենլյոզե 20,648 Նոր Նոր
45 Սկիվ 20,565 decrease 121 20,686

Տես նաև[խմբագրել]

Ծանոթագրություններ[խմբագրել]