Աստերոիդների ցանկ (8701-8800)

Վիքիպեդիայից՝ ազատ հանրագիտարանից
Աստերոիդների ցանկ (8601-8700)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (8801-8900)
Անունը Ժամանակավոր
նշանակումը
Հայտնաբերման
ամսաթիվը
Հայտնաբերման
վայրը
Հայտնաբերողը(ները)
(8701) 1993 LG2 15 հունիս 1993 Պալոմար Հենրի Հոլտ
(8702) Նականիշի 1993 VX3 14 նոյեմբեր 1993 Նյուկասա Մասանորի Հիրասավա, Շոհեյ Սուզուկի
(8703) Նականոտադաո 1993 XP1 15 դեկտեմբեր 1993 Օիզումի Տակաո Կոբայաշի
(8704) Սադականե 1993 YJ 17 դեկտեմբեր 1993 Օիզումի Տակաո Կոբայաշի
(8705) 1994 AL3 8 հունվար 1994 Ֆուջիեդա Հիտոշի Շիոձավա, Տակեշի Ուրատա
(8706) Տակեյամա 1994 CM 3 փետրվար 1994 Օիզումի Տակաո Կոբայաշի
(8707) Արակիհիրոշի 1994 CE2 12 փետրվար 1994 Օիզումի Տակաո Կոբայաշի
(8708) 1994 DD 17 փետրվար 1994 Կիյոսատո Սատորու Օտոմո
(8709) Կադլու 1994 JF1 14 մայիս 1994 Պալոմար Կարոլին Շումեյկեր, Յուջին Շումեյկեր
(8710) Հաուլեյ 1994 JK9 15 մայիս 1994 Պալոմար Շարլ դե Սենտ-Այնան
(8711) Լյուկաշեր 1994 LL 5 հունիս 1994 Կատալինա կայան Կառլ Հերջենրոտեր
(8712) Սուզուկո 1994 TH2 2 հոկտեմբեր 1994 Կիտամի Կին Էնդատե, Կաձուրո Վատանաբե
(8713) Ազուսա 1995 BT2 26 հունվար 1995 Կիտամի Կին Էնդատե, Կաձուրո Վատանաբե
(8714) 1995 OT 24 հուլիս 1995 Նաչի-Կացուուրա Յոշիսադա Սիմիձու, Տակեշի Ուրատա
(8715) 1995 OX1 26 հուլիս 1995 Նաչի-Կացուուրա Յոշիսադա Սիմիձու, Տակեշի Ուրատա
(8716) Գինեստրա 1995 SB2 23 սեպտեմբեր 1995 Կոլևերդե Վինչենցո Կազուլլի
(8717) Ռիչվիկտորով 1995 SN29 26 սեպտեմբեր 1995 Զելենչուկսկայա Տիմուր Կրյաչկո
(8718) 1995 UC8 27 հոկտեմբեր 1995 Նաչի-Կացուուրա Յոշիսադա Սիմիձու, Տակեշի Ուրատա
(8719) Վեսմիր 1995 VR 11 նոյեմբեր 1995 Կլետ Կլետի աստղադիտարան
(8720) Տակամիզավա 1995 WE1 16 նոյեմբեր 1995 Կումա Կոգեն Ակիմասա Նակամուրա
(8721) AMOS 1996 AO3 14 հունվար 1996 Հալեկալա AMOS աստղադիտարան
(8722) Շիրա 1996 QU1 19 օգոստոս 1996 Գրանվիլ Ռիչարդ Դևիս
(8723) Ազումայամա 1996 SL7 23 սեպտեմբեր 1996 Նանյո Տոմիմարու Օկունի
(8724) Յունկեհարա 1996 SK8 17 սեպտեմբեր 1996 Կիյոսատո Սատորու Օտոմո
(8725) Կեյկո 1996 TG5 5 հոկտեմբեր 1996 Յացուկա Հիրոշի Աբե
(8726) Մասամոտոնասու 1996 VP5 14 նոյեմբեր 1996 Օիզումի Տակաո Կոբայաշի
(8727) 1996 VZ7 3 նոյեմբեր 1996 Կուշիրո Սեյձի Ուեդա, Հիրոսի Կանեդա
(8728) Միմացու 1996 VF9 7 նոյեմբեր 1996 Կիտամի Կին Էնդատե, Կաձուրո Վատանաբե
(8729) Դեկուր 1996 VZ12 5 նոյեմբեր 1996 Կիթ Պիկ Spacewatch ծրագիր
(8730) Իիդիսան 1996 VT30 10 նոյեմբեր 1996 Նանյո Տոմիմարու Օկունի
(8731) Թեջիմա 1996 WY 19 նոյեմբեր 1996 Օիզումի Տակաո Կոբայաշի
(8732) Չեմպիոն 1996 XR25 8 դեկտեմբեր 1996 Գեյսեյ Ցուտոմու Սեկի
(8733) Օսուգի 1996 YB1 20 դեկտեմբեր 1996 Օիզումի Տակաո Կոբայաշի
(8734) Ուորներ 1997 AA 1 հունվար 1997 Պրեսկոտ Պաուլ Կոմբա
(8735) Յոշիոսակաի 1997 AA1 2 հունվար 1997 Օիզումի Տակաո Կոբայաշի
(8736) Շիգեհիսա 1997 AD7 9 հունվար 1997 Օիզումի Տակաո Կոբայաշի
(8737) Տակեհիրո 1997 AL13 11 հունվար 1997 Օիզումի Տակաո Կոբայաշի
(8738) Սաջի 1997 AQ16 5 հունվար 1997 Սաջի Սաջի աստղադիտարան
(8739) Մորիհիսա 1997 BE3 30 հունվար 1997 Օիզումի Տակաո Կոբայաշի
(8740) Վացլավ 1998 AS8 12 հունվար 1998 Կլետ Միլոշ Տիխի, Զդենեկ Մորավեց
(8741) Սուզուկիսուզուկո 1998 BR8 25 հունվար 1998 Օիզումի Տակաո Կոբայաշի
(8742) Բոնազոլի 1998 CB2 14 փետրվար 1998 Կոլևերդե Վինչենցո Կազուլլի
(8743) Կինեկե 1998 EH12 1 մարտ 1998 Լա Սիլա Էրիկ Էլստ
(8744) Ցիլլա 1998 FE59 20 մարտ 1998 Սոկորո LINEAR ծրագիր
(8745) Դելանի 1998 FO65 20 մարտ 1998 Սոկորո LINEAR ծրագիր
(8746) 1998 FL68 20 մարտ 1998 Սոկորո LINEAR ծրագիր
(8747) Ասահի 1998 FS73 24 մարտ 1998 Նանյո Տոմիմարու Օկունի
(8748) 1998 FV113 31 մարտ 1998 Սոկորո LINEAR ծրագիր
(8749) Բիթլզ 1998 GJ10 3 ապրիլ 1998 Ռիդի Քրիկ Ջոն Բրոուտոն
(8750) Նիտարուֆինա 2197 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8751) Նիգրիկոլիս 2594 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8752) Ֆլամեուս 2604 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8753) Նիկտոկորաքս 2636 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8754) Լիուկորդիա 4521 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8755) Քերքեդուլա 4586 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8756) Մոլիսիմա 6588 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8757) Ցիանեուս 6600 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8758) Պերդիքս 6683 P-L 24 սեպտեմբեր 1960 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8759) Պորզանա 7603 P-L 17 հոկտեմբեր 1960 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8760) Կրեքս 1081 T-1 25 մարտ 1971 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8761) Քրեյն 1163 T-1 25 մարտ 1971 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8762) Հիատիկուլա 3196 T-1 26 մարտ 1971 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8763) Պուգնաքս 3271 T-1 26 մարտ 1971 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8764) Գալիանգո 1109 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8765) Լիմոսա 1274 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8766) Նիգեր 1304 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8767) Քոմոնտերն 1335 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8768) Բարնոուլ 2080 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8769) Արկտիկտերն 2181 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8770) Տոնատուս 3076 T-2 30 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8771) Բիարմիկուս 3187 T-2 30 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8772) Մինուտուս 4254 T-2 29 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8773) Տորքիլլա 5006 T-2 25 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8774) Վիրիդիս 5162 T-2 25 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8775) Քրիստատա 5490 T-2 30 սեպտեմբեր 1973 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8776) Կամպեստրիս 2287 T-3 16 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8777) Տորքատա 5016 T-3 16 հոկտեմբեր 1977 Պալոմար Կոռնելիս վան Հաուտեն, Ինգրիդ Հաուտեն-Գրունենվելդ, Թոմ Գերելս
(8778) 1931 TD3 10 հոկտեմբեր 1931 Ֆլագստաֆ Քլայդ Տոմբո
(8779) 1971 UH1 26 հոկտեմբեր 1971 Բերգդորֆ Լյուբոշ Կոհուտեկ
(8780) Ֆորտե 1975 LT 13 հունիս 1975 Էլ Լիոնսիտո Մարիո Սեսկո
(8781) Յուրկա 1976 GA2 1 ապրիլ 1976 Նաուչնի Նիկոլայ Չեռնիխ
(8782) Բախրախ 1976 UG2 26 հոկտեմբեր 1976 Նաուչնի Տամարա Սմիրնովա
(8783) Գոպասյուկ 1977 EK1 13 մարտ 1977 Նաուչնի Նիկոլայ Չեռնիխ
(8784) 1977 RQ19 9 սեպտեմբեր 1977 Պալոմար Միշել Օլմստեդ
(8785) Բոլտվուդ 1978 RR1 5 սեպտեմբեր 1978 Նաուչնի Նիկոլայ Չեռնիխ
(8786) Բելսկայա 1978 RA8 2 սեպտեմբեր 1978 Լա Սիլա Կլաս-Ինգվար Լեգերկվիստ
(8787) Իգնատենկո 1978 TL4 4 հոկտեմբեր 1978 Նաուչնի Տամարա Սմիրնովա
(8788) Լեբեյրե 1978 VP2 1 նոյեմբեր 1978 Կաուսոլս Կոիտիրո Տոմիտա
(8789) 1978 VZ7 7 նոյեմբեր 1978 Պալոմար Էլեանորա Հելին, Շելտ Բաս
(8790) 1978 VN9 7 նոյեմբեր 1978 Պալոմար Էլեանորա Հելին, Շելտ Բաս
(8791) 1978 VG11 7 նոյեմբեր 1978 Պալոմար Էլեանորա Հելին, Շելտ Բաս
(8792) 1978 VH11 7 նոյեմբեր 1978 Պալոմար Էլեանորա Հելին, Շելտ Բաս
(8793) Թոմասմյուլլեր 1979 QX 22 օգոստոս 1979 Լա Սիլա Կլաս-Ինգվար Լեգերկվիստ
(8794) Ջոպատերսոն 1981 EA7 6 մարտ 1981 Սայդինգ-Սփրինգ Շելտ Բաս
(8795) Դուդորով 1981 EO9 1 մարտ 1981 Սայդինգ-Սփրինգ Շելտ Բաս
(8796) Սոննետ 1981 EA12 7 մարտ 1981 Սայդինգ-Սփրինգ Շելտ Բաս
(8797) Դյուֆար 1981 EU18 2 մարտ 1981 Սայդինգ-Սփրինգ Շելտ Բաս
(8798) Տարանտինո 1981 EF24 7 մարտ 1981 Սայդինգ-Սփրինգ Շելտ Բաս
(8799) Բերնուին 1981 ER25 2 մարտ 1981 Սայդինգ-Սփրինգ Շելտ Բաս
(8800) Բրոֆի 1981 EB26 2 մարտ 1981 Սայդինգ-Սփրինգ Շելտ Բաս
Աստերոիդների ցանկ (8601-8700)  • Աստերոիդների ցանկ  • Աստերոիդների ցանկ (8801-8900)